Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Ο Αντρέου Γκουεράο στον ΆΡΗ

Καλησπέρα σε όλους. Εδώ και λίγες ώρες ο Αντρέου Γκουεράο είναι και επίσημα παίκτης του ΆΡΗ, αποτελώντας μία πολύ σημαντική προσθήκη για την άνοδο στη Super League.

Ο έμπειρος Ισπανός χαφ, μετά από ημέρες που ήταν γνωστό ότι υπάρχει προφορική συμφωνία, ήρθε στη Θεσσαλονίκη υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας 2 ετών, συμμετέχοντας και στην πρώτη προπόνηση.

Πάμε να δούμε αναλυτικά το νέο απόκτημα της ομάδας.


Το who is who



Ο Αντρέου Γκουεράο Μαγιοράλ γεννήθηκε στις 17 Ιουνίου του 1983 στη Βαρκελώνη και έχει ύψος 1,79. Σε ηλικία μόλις 10 ετών εντάχθηκε στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα (ναι, της γνωστής, στη φώτο είναι δίπλα στον Μέσι). Το 2002 έγινε μέλος της Γ' ομάδας και ένα χρόνο αργότερα και της Μπαρτσελόνα Β'. Με τη μεν είχε 78 συμμετοχές και 8 γκολ, με τη δε 12 συμμετοχές.

Το 2005 και σε ηλικία 22 ετών, βλέποντας πλέον ότι δύσκολα θα βρει χώρο στο ρόστερ της πρώτης ομάδας της Μπαρτσελόνα, μεταπήδησε στη Μάλαγα, όπου αγωνίστηκε επίσης με τη δεύτερη ομάδα της, καταγράφοντας 33 συμμετοχές και 2 γκολ.



Το καλοκαίρι του 2006 ο Αντρέου πήρε μεταγραφή στη Σπόρτινγκ Χιχόν, στην οποία παρέμεινε για 3,5 χρόνια, ωστόσο εκτός από την πρώτη σεζόν που ήταν γεμάτη, περιορίστηκε σε αναπληρωματικό ρόλο, κυρίως λόγω συνεχόμενων τραυματισμών. Συνολικά με τη Χιχόν αγωνίστηκε σε 44 παιχνίδια (41 σε πρωτάθλημα, πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, καθώς το 2007-08 εξασφάλισε άνοδο, και 3 στο κύπελλο) και σκόραρε 1 γκολ.




Το Γενάρη του 2010 έφυγε για πρώτη φορά από την Ισπανία, μετακομίζοντας στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, για λογαριασμό της Πολόνια Βαρσοβίας. Εκεί αγωνίστηκε 1,5 χρόνο, αγωνιζόμενος σε 34 αγώνες στο πρωτάθλημα της Πολωνίας (σκόραρε και 1 φορά) και σε άλλον 1 κυπέλλου.




Η σεζόν 2011-12 ήταν μία σεζόν με ελάχιστες συμμετοχές για τον Γκουεράο. Το πρώτο μισό αγωνίστηκε στην Όκλαντ Σίτι της Νέας Ζηλανδίας, με 6 συμμετοχές (3 στο πρωτάθλημα, 2 στο Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας και 1 στο διηπειρωτικό!), ενώ το δεύτερο μισό της σεζόν πήγε στη Γεωργία για λογαριασμό της Δυναμό Τιφλίδας, έχοντας μόλις 3 συμμετοχές, στο πρωτάθλημα.




Το 2012 επέστρεψε στην Πολωνία, όπου αγωνίστηκε για 6 μήνες στη Λέχια Γκντανσκ, όπου είχε 10 συμμετοχές (8 στο πρωτάθλημα, 2 στο κύπελλο).



Το χειμώνα του 2013, αποφάσισε να επαναπατριστεί, και η Ράσινγκ Σαταντέρ του έδωσε αυτή την ευκαιρία. Στη Σαταντέρ βρήκε ξανά τα πατήματά του, έκανε γεμάτες σεζόν και γι' αυτό κάθισε για 2,5 χρόνια. Στο διάστημα αυτό κατέγραψε συνολικά 70 αγώνες και σκόραρε 3 τέρματα.



Την περσινή σεζόν, αποφάσισε να αφήσει ξανά τα πάτρια εδάφη του και να πάει ξανά προς Ωκεανία μεριά, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Western Sydney Wanderers της Αυστραλίας. Έκανε μία καλή σεζόν, έχοντας 29 συμμετοχές (27 πρωτάθλημα, 2 κύπελλο) και 3 γκολ (όλα πρωτάθλημα), και στο τέλος της σεζόν έμεινε ελεύθερος.






Τρόπος παιχνιδιού




Μπορεί να γράφεται στα σάιτ ότι είναι επιτελικός μέσος, ωστόσο με το λίγο ψάξιμο που έκανα διαπίστωσα ότι πρόκειται πιο πολύ για αυτό που λέμε ''6αρο8άρι''. Δηλαδή δημιουργικό χαφ που χρειάζεται σίγουρα δίπλα του ένα τρεχαντήρι. Αν όντως πρόκειται για τέτοιου τύπου παίκτη είναι πολύ καλό διότι σίγουρα χρειαζόμασταν κάτι τέτοιο. Βίντεο ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ.





Γνώμη μου


Είναι ένα μεγάλο στοίχημα ο Γκουεράο για τον φετινό ΆΡΗ. Για μένα ή θα βγει φουλ λαχείο και θα λέμε δόξα τον Θεό που τον πήραμε, ή θα βλαστημάμε την ώρα και τη στιγμή. Είναι έμπειρος, έχει παραστάσεις, σίγουρα αν αγωνιστεί όπως μπορεί θα είναι πολύτιμος στη Β' εθνική, αλλά το θέμα είναι να υπάρχει όρεξη και από τη μεριά του και να μπορέσει να προσαρμοστεί στα καινούργια γι' αυτόν δεδομένα. Καλώς ήρθες Αντρέου!

0 σχόλια: