Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Άλμπα - ΆΡΗΣ 82-67

Καλησπέρα σε όλους. Άλλη μία ήττα γνώρισε ο μπασκετικός ΆΡΗΣ, αυτή τη φορά στο Βερολίνο με 15 πόντους από την Άλμπα, σε μία πλασματική διαφορά!

Το συνεχόμενο πρόγραμμα συνεχίζεται, απαιτείται ανασύνταξη και συγκέντρωση.

Πάμε να δούμε αναλυτικά το χθεσινό παιχνίδι

Ο αγώνας

Σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο ο αγώνας πήγαινε πόντο-πόντο. Και οι δύο ομάδες ήταν εύστοχες, έβγαζαν καλές επιθέσεις και είχαν άμεσες απαντήσεις στα καλάθια που δεχόντουσαν. Έτσι, είχαμε σκορ πρώτης περιόδου 21-20.

Στην αρχή της 2ης περιόδου, ο ΆΡΗΣ μπήκε υπνωτισμένος και η Άλμπα πήρε διαφορά με ένα σερί 11-0. Παρότι έδειχνε να τα 'χει χάσει, ο ΆΡΗΣ έδειξε χαρακτήρα, βελτίωσε την άμυνά του και πήρε σημαντικά καλάθια κυρίως από τον Γουότερς και τον Κοέν. Ένα τρίποντο του Ξανθόπουλου στην εκπνοή μείωσε τη διαφορά ξανά στον 1 πόντο, με σκορ ημιχρόνου 38-37.

Ο ΆΡΗΣ συνέχισε στο 3ο δεκάλεπτο όπως τελείωσε το 2ο, παρότι στο περισσότερο διάστημα αγωνιζόταν με παίκτες αναπληρωματικούς (έτσι έγινε και σε όλο τον αγώνα). Μαχητικότητα και προσπάθεια του έδωσαν διαφορά μέχρι και 5 πόντους στα μέσα του 3ου δεκαλέπτου. Ωστόσο, λίγο πριν το τέλος του, έκανε τη εμφάνισή της η επιπολαιότητα και έτσι τελειώσαμε το γ' δεκάλεπτο με ισοπαλία, 58-58. Ο ΆΡΗΣ στο 2ο και στο 3ο δεκάλεπτο έχασε τουλάχιστον 4-5 πάρα πολύ εύκολα καλάθια στο ζωγραφιστό, σε αντίθεση με την Άλμπα που με τον θηριώδη Κικάνοβιτς όποτε πήγαινε η μπάλα κάτω από το καλάθι κατέληγε μέσα.

Στο 4ο δεκάλεπτο και καθοριστικό, ο ΆΡΗΣ μέχρι και 6 λεπτά πριν το τέλος κράτησε πολύ καλά. Ωστόσο, κάπου εκεί οι παίκτες έπαθαν απίστευτο μπλακ άουτ και ο αγώνας είχε τη χειρότερη δυνατή εξέλιξη. ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ λάθη, κανένα σχέδιο επιθετικά, χαμένοι στην άμυνα και άστοχοι, οι παίκτες του ΆΡΗ γρήγοραν βρέθηκαν να χάνουν με 9 πόντους 2' πριν το τέλος. Και εκεί που η ήττα είχε αρχίσει να καθαρίζει, ήρθε και η μεγάλη διαφορά. Σε μία εξέλιξη που κανείς δεν περίμενε, όταν 6' πριν το τέλος είσαι στον πόντο και με τη λήξη έχεις χάσει με 15, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα..



Οι παίκτες

Ο Γουότερς (20π., 3τρ., 2ασ., 1ρ.) ήταν ο καλύτερος του ΆΡΗ στο χθεσινό παιχνίδι, πραγματοποιώντας ίσως την κορυφαία του εμφάνιση ως τώρα στη χρονιά, καθώς όποτε αγωνίστηκε ήταν κινητήριος μοχλός και έδινε επιθετικές ανάσες. Εξαιρετικός και ο Μακ Νιλ (20π., 2τρ.), που όμως υστέρησε λίγο στην άμυνα. Πολύ μαχητικός και πάλι ο Μούρτος (5π., 3ρ.), θετικός ξανά ο Κοέν (5π.).

Μεγάλη πληγή οι ψηλοί, καθώς (κυρίως) ο Χάγκινς (2π., 5ρ.) και ο Γουάιτ (8π., 4ρ.) ήταν άθλιοι και επιθετικά και αμυντικά. Αποτυπώνεται και στο χρόνο συμμετοχής τους. Δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν καθόλου μα καθόλου και ελπίζουμε να ανέβουν γρήγορα.

Λίγα πράγματα από Πελεκάνο (0 εις το πηλίκο..), Ζάρα (2π.), Ξανθόπουλο (3π., 3ασ.), με καλές και κακές στιγμές ο Σίμτσακ (2π., 5ρ.).



Συμπέρασμα

Ο ΆΡΗΣ έχασε με μεγάλη διαφορά σε ένα ματς που αν ήταν έστω και λίγο θετικοί οι βασικοί ψηλοί του και δεν τα παρατούσε στο τέλος θα μπορούσε ακόμα και να το έχει πάρει. Οι αντίπαλοι δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο και στο Παλέ μαζί με τον κόσμο θα τους καταπιούμε! Ωστόσο, πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Αρκαδικό, να μη γίνει κανένα αστείο και να καθαρίσει γρήγορα.

4 συνεχόμενες ήττες. Είναι καλή δικαιολογία το βεβαρημένο πρόγραμμα, ωστόσο υπάρχει θέμα νοοτροπίας αλλά και ρόστερ. Πρέπει γρήγορα να γίνει/ουν αλλαγή/ές για να μπορέσει η ομάδα να μη χάσει τη χρονιά έτσι απλά. Μία χρονιά που ξεκίνησε με φοβερούς οιωνούς κινδυνεύει να χαθεί. Πρέπει γρήγορα να βρούμε τον δρόμο μας!



Υ.Γ. Ούτε εκεί θα είσαι μοναχόοοος..


3 σχόλια:

Giorgos T. είπε... 20 Ιανουαρίου 2016 στις 8:59 μ.μ.

Οτι εκανε η ομαδα για 35 λεπτα το κατεστρεψε στο τελος και αυτο αφηνει πικρη γευση και φυσικα αποτελει και δικαιολογια για το μεγαλο κραξιμο που επεσε (ξανα) απο ολους.

Δεν αναφερθηκες καθολου στην ΤΡΑΓΙΚΗ διαιτησια που μας φορτωσε με 3 ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΑ (για ριπλει ουτε λογος) και floping σε παικτη υψος 1.88 επειδη τον γκρεμισε ο αμυντικος του 2.01 ! ΗΜΑΡΤΟΝ !

οι αλλοι εριχναν αγκωνιες και εμεις κατα τα αλλα ειμασταν αντιαθλητικοι !

VardARIS είπε... 22 Ιανουαρίου 2016 στις 12:27 π.μ.

Τα μοναδικά συγχαρητήρια πρέπει να πάνε και πάλι στον κόσμο που έδωσε βροντερό παρόν. Εγώ δυστυχώς δεν μπόρεσα να πάω, αλλά αρκετά αδέλφια από Λονδίνο πήγανε εκδρομούλα και έβγαλαν γούστα...