Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

ΆΡΗΣ - Ρέθυμνο 72-60

Καλησπέρα σε όλους. Ο ΆΡΗΣ μπήκε με το δεξί στο 2016, αφού επικράτησε επί του Ρεθύμνου με 72-60, στο Αλεξάνδρειο, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Θόδωρο Ζάρα.

Πάμε να δούμε αναλυτικά το πρώτο παιχνίδι του μπασκετικού ΆΡΗ για το νέο έτος.

Την Τετάρτη έχουμε το πρώτο ματς για τους 32 του Eurocup.



Ο αγώνας

Ο ΆΡΗΣ στο πρώτο ημίχρονο ήταν νωθρός. Δεν έβγαζε καλές συνεργασίες επιθετικά και αντιμετώπισε προβλήματα με 2-3 παίκτες του Ρεθύμνου αμυντικά, ωστόσο λίγο τα πολλά φάουλ που έκαναν οι αντίπαλοι, που έφεραν τους παίκτες μας στις βολές, και λίγο η ρέντα του Ζάρα, κράτησαν τον ΆΡΗ στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα το σκορ ημιχρόνου να είναι δικαίως στα ίσα, με 31-31.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΆΡΗΣ ανέβασε στροφές, και έδειξε ποια ήταν η πιο ποιοτική ομάδα στο παρκέ. Ειδικά στο διάστημα 24'-26' ήταν η κορύφωση, αφού 2 συνεχόμενα τρίποντα του Γουάιτ και 1 του Ζάρα, αλλά και ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Χάγκινς μετά από κλέψιμο, έβαλαν φωτιά στο Παλέ και αύξησαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό! Η τρίτη περίοδος έληξε με σκορ 54-44.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Ζάρας συνέχισε το... βιολί του με άλλα δύο τρίποντα και ένα γκολ-φάουλ, ενώ όλοι οι παίκτες συνέχισαν την πολύ καλή αμυντική λειτουργία που είχαν στο 3ο δεκάλεπτο. Ο ΆΡΗΣ κατάφερε να διατηρεί τη διαφορά συνέχεια τουλάχιστον στους 10 πόντους και έτσι είχαμε το τελικό σκορ, με τη διαφορά στους 12.



Οι παίκτες

Αναμφίβολα MVP ο βγαλμένος από το... NBA, Θοδωρής Ζάρας, που θυμήθηκε τη βραδιά του με τη Τράμπζονσπορ και κουβάλησε τον ΆΡΗ από το χέρι, με τον εξαιρετικό απολογισμό των 25 πόντων, με 5 τρίποντα!!

Από κοντά εξαιρετικοί και οι Γουάιτ (14π., 9ρ., 2τρ.) και Χάγκινς (double-double με 11π. και 10ρ.), ενώ ο Μακ Νιλ (7π., 2ασ., 2ρ.) ήταν μέτριος επιθετικά αλλά αρκετά καλός αμυντικά. Άλλο ένα μέτριο βράδυ για Γουότερς (4π., 5ασ.) και άλλο ένα κάκιστο για Πελεκάνο (1ασ. και τίποτα άλλο), ενώ όλοι οι υπόλοιποι που έπαιξαν βοήθησαν αμυντικά και έβαλαν και πόντους (από 2 είχαν Σίμτσακ, Κόεν, Τσούπκοβιτς, 4 ο Μούρτος και 1 ο πολύ καλός κατά τ' άλλα Ξανθόπουλος).



Συμπέρασμα

Άλλη μία νίκη στο πρωτάθλημα για το Αυτοκράτορα, με φοβερό Ζάρα και πολύ καλή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτός είναι ο απολογισμός για το χθεσινό ματς. Πλέον επικεντρωνόμαστε στο παιχνίδι της Τετάρτης, στο Παλέ, κόντρα στη Νεπτούνας, το πρώτο για τους 32 του Eurocup, όπου η νίκη επιβάλλεται αν θέλουμε να διεκδικήσουμε το οτιδήποτε από αυτή τη φάση.

1 σχόλια:

VardARIS είπε... 4 Ιανουαρίου 2016 στις 11:28 μ.μ.

Σημαντικό το γεγονός ότι ο Ζάρας βρίσκει αυτοπεποίθηση. Μακάρι να συνεχίσει έτσι.

Πιο σημαντικό πως πλέον συνηθίζουμε στην εικόνα ενός γεμάτου Nick Galis Hall, σε κάθε ματς, ανεξαρτήτως αντιπάλου.