Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Άρης - Άλμπα Βερολίνου 73-63 , τους πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα !

Ο Άρης νίκησε με 73-63 την Άλμπα Βερολίνου ,  φτάνοντας τις 2 νίκες στον όμιλο.  Ηγέτης Μακ Νιλ και απίστευτος  Σίμτσακ !

Πάμε να δούμε αναλυτικά τον  αγώνα , την κριτική των παικτών , βίντεο και πολλά άλλα :








Ο αγώνας

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Οι 2 παίκτες της Άλμπα που έκαναν την μεγαλύτερη ζημιά στο παιχνίδι της Γερμανίας ,  ο Μιλοσάβλιεβιτς και ο Κικάνοβιτς σκόραραν για το 4-7. Ο Μακ Νιλ και ο Πελεκανος  απάντησαν αλλά ο Λόουερι (της Κηφισιάς)  και  ο Κικάνοβιτς με 2 τρίποντα έκαναν το σκορ 10-15. Γουότερς και Μακ Νιλ έδωσαν λύσεις στον Άρη αλλά το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 15-19 υπέρ των Γερμανών (που είχαν μόνο 1 Γερμανό παίκτη στο ρόστερ !!!).

Το σημαντικότερο πρόβλημα ωστόσο ήταν τα 3 φάουλ του Χάγκινς (μέσα σε 4 λεπτά) και τα 2 του Γουάιτ.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με ένα σερί για τον Άρη , με τον Σίμτσακ μας μας...προϊδεάζει για την συνέχεια : 6 συνεχόμενοι πόντοι από τον Βασίλη για το 21-19 , στην συνέχεια ο Κόεν με καλάθι και φάουλ και ο Μακ Νιλ για το 7-0 , με τον Ομπράντοβιτς να καλεί ταιμ αουτ (28-21). Η απάντηση της Άλμπα ήρθε με συνεχόμενους  πόντους από τους συνήθεις ύποπτους (Κικάνοβιτς και Μιλοσάβλιεβιτς)  με το παιχνίδι να φτάνει στον πόντο (34-33).


Ωστόσο στο τελευταίο 1,5 λεπτό του αγώνα Μακ Νιλ και Γουότερς ευστόχησαν σε 2 τρίποντα (τα μοναδικά που πέτυχε ο Άρης στον αγώνα) για το 42-34.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Χάγκινς (που έπαιξε μόλις 4 λεπτά στην πρώτη περίοδο λόγο φάουλ) να σκοράρει τους πρώτους  πόντους αλλά η Άλμπα ήταν πολύ εύστοχη , πετυχαίνοντας 20 πόντους , με 2 συνεχόμενα τρίποντα στο τέλος και το σκορ στο 55-54.


Στο τελευταίο και καθοριστικό δεκάλεπτο , ο Άρης περιόρισε τους φιλοξενούμενους στους 9 πόντους και αν ήταν λίγο πιο εύστοχος από το τρίποντο θα μπορούσε να κερδίσει άνετα την διαφορά του πρώτου αγώνα. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σίμτσακ , το σκορ ξέφυγε με 68-59 , 2:54 πριν το τέλος. Σε αυτό το σημείο έγινε η προσπάθεια να κερδίσουμε να την διαφορά του πρώτου αγώνα (ήττα με 15 πόντους στην Γερμανία).

Στο τελευταίο λεπτό οι Λόντσαρ και Λόουερι ευστόχησαν στις κρίσιμες βολές , ο Άρης συνέχισε να είναι απελπιστικά άστοχος από το τρίποντο και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με 73-63.



Τα δεκάλεπτα: 15-19, 42-34, 55-54, 73-63.

ΑΡΗΣ: Ξανθόπουλος, Πελεκάνος 2, Γουάιτ 6 (4ρ.), Γουότερς 11 (2/2β., 3/5δπ., 1/5τρ., 7ασ, 2κλ.), Ζάρας, Χάγκινς 6 (3/3δπ.), Κοέν 5 (5ρ.), Μούρτος, Σίμτσακ 18 (4/4β., 7/8δπ., 4ρ.), Μακ Νιλ 25 (8/14β., 7/10δπ., 1/2τρ., 5ρ., 3κλ.).

ΑΛΜΠΑ: Λόουερι 7 (1), Κινγκ 1, Ακπινάρ, Κικάνοβιτς 15 (7/12δπ.), Λόντσαρ 4, Βάργκας, Βόλφαρθ, Μιλοσάβλιεβιτς 14 (3/7τρ.), Τσέρι 14 (7ρ., 3ασ., 4κλ.), Γουάτ 8.

Κέρδισε γιατί :


  • Στο Παλέ είναι "άλλη" ομάδα : ο κόσμος δίνει τον ρυθμό και οι παίκτες υπερβάλουν εαυτόν , όπως έκαναν πολλές φορές φέτος σε όλα τα εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια. Γονατίζουν τον αντίπαλο με πιεστική άμυνα  και δεν διστάζουν να βουτήξουν κυριολεκτικά στο παρκέ για να διεκδικήσουν την μπάλα !


  • Είχε τους ηγέτες του : Ο Μακ Νιλ με 25 πόντους και ο συγκλονιστικός από όλες τις απόψεις Σίμτσακ με 18  , έβαλαν την υπογραφή τους σε άλλη μια μεγάλη νίκη του Άρη. 
***Θέλω παίκτες μπουκαδόρους που λέει και ο Αλέφαντος.



  • Έπνιξε τον αντίπαλο στο τελευταίο δεκάλεπτο : Δεν είναι καθόλου εύκολο μετά από 30 λεπτά αγώνα , με την διαφορά στον πόντο , να παίξεις τέτοιο μπάσκετ στο καθοριστικό τέταρτο δεκάλεπτο. Η άμυνα ήταν και πάλι αυτή που έφερε την νίκη.



Ωστόσο σε άλλο ένα παιχνίδι παρουσιάστηκαν τα γνωστά προβλήματα :

  • Ο Χάγκινς έκανε 3 φάουλ μέσα σε 4 λεπτά. Αν και ο Σίμτσακ υπερκάλυψε το κενό του Αμερικάνου ,  είναι γεγονός ότι ο Χάγκινς είναι εκτός κλίματος εδώ και αρκετό καιρό...
  • Παρόμοια περίπτωση και ο Γουάιτ , που έκανε και αυτός 2 γρήγορα φάουλ. Επιθετικά ήταν πολύ άστοχος και δεν μπόρεσε να βοηθήσει.
  • Τραγικό ποσοστό στα τρίποντα με μόλις 2/21 δηλαδή 9,5% !!! Αρκετά από αυτά μάλιστα ήταν ελεύθερα...
  • 2 μόλις πόντοι από την θέση 3 και αυτοί από τον Πελεκάνο. Μαζί με τον Ζάρα (τραγικός) είχαν 0/9 τρίποντα !
  • Αστοχία στις βολές. 68% είναι απαγορευτικό ποσοστό. Έστω και μερικές από τις 8 χαμένες βολές θα μπορούσαν να μας χαρίσουν το +16 που θέλαμε.
  • Μικρό ροτέισον από τον Πρίφτη αφού πολύ απλά οι παίκτες από τον πάγκο στην πλειοψηφία τους δεν πρόσφεραν τίποτα επιθετικά . Ο Μακ Νιλ έμεινε στο παρκέ για 36 λεπτά....

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω , η διαιτησία ήταν για άλλη μια φορά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Το αντιαθλητικό παιχνίδι των Γερμανών έμεινε ατιμώρητο ενώ στον Άρη σφύριζαν όλες τις επαφές. Θα μπορούσε να δοθεί αντιαθλητικό στους Κικάνοβιτς και Τσέρι στο 2ο και 3ο δεκάλεπτο αντίστοιχα αλλά οι διαιτητές του συγκεκριμένου αγώνα ήταν εκτός τόπου και χρόνου...


Αναλυτικά στατιστικά





Το Βίντεο του αγώνα εδώ.


 **Update :
Το βίντεο της ΚΑΕ ΑΡΗΣ 




**Update:
Το βιντεο του super 3.

 Συμπεράσματα


 Μπορεί στο τέλος να μην μπορέσαμε να καλύψουμε την διαφορά των 15 πόντων αλλά με την νίκη αυτή κρατάμε την τύχη στα χέρια μας. Με νίκη στην Λιθουανία και τελικό μέσα στο Παλέ με την Αρμάνι  όλα μοιάζουν εφικτά.





ΥΓ 1. Η ανάγκη για ενίσχυση της ομάδας είναι επιτακτική. Αλλαγές στο ρόστερ για το eurocup δεν μπορούν να γίνουν  αλλά στο πρωτάθλημα δεν υπάρχει αυτός ο περιορισμός. 

ΥΓ 2. Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς. Αν όμως τύχει και τραυματιστεί κάποιος από τους βασικούς της ομάδας , τότε θα έχουμε ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα , κυρίως λόγο της επιθετικής ανεπάρκειας πολλών παικτών που βρίσκονται στον πάγκο.
 

ΥΓ 3. Σιμτσακ αλάνι !

ΥΓ 4. Έλεγαν μερικοί ότι έπρεπε να πάρουμε τον Λόουερι στον Άρη. Ο τύπος είναι για μπάσκετ "αλάνας"! Μηδενική προσφορά στην άμυνα , 5 λάθη στην επίθεση , χωρίς καθαρό μυαλό... Τίποτα το σπουδαίο.

ΥΓ 5. Συγκέντρωση και διπλό την Κυριακή στο κοτέτσι !










4 σχόλια:

Giorgos T. είπε... 28 Ιανουαρίου 2016 στις 2:56 μ.μ.

https://www.youtube.com/watch?v=c9aeTPLmSp8

το βιντεο του super 3 απο τον αγωνα

Unknown είπε... 28 Ιανουαρίου 2016 στις 3:16 μ.μ.

Προσυπογραφω το αρθρο σου μεχρι τελειας Γιωργο δεν εχω να προσθεσω κατι. Συνεχιζουμε και οτι καλυτερο βγει! Απιστευτη ατμοσφαιρα στο γηπεδο!

Giorgos T. είπε... 28 Ιανουαρίου 2016 στις 8:22 μ.μ.

απλα επειδη βλεπω μια στασιμοτητα στα μεταγραφικα ανησυχω λιγο :P

απο την αλλη βεβαια , καλυτερα να γινουν κινησεις χωρις να το μαθαινουμε γιατι με αυτες που πηραν δημοσιοτητα ειδαμε τι εγινε.