Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Λίγα λόγια για το blog και προτάσεις για τους διαγωνισμούς

Αρχικά θέλω να πω 2 λόγια για την πορεία του blog μέχρι τώρα.

Χαίρομαι πολύ που μετά από 3.5 χρόνια ζωής έχει φτάσει σε ένα σημείο που πραγματικά εγώ δεν το περίμενα όταν το ξεκινουσαμε.

Έχει γίνει ένα δυκτιακό στέκι για Αρειανούς (και όχι μόνο) όπου μπορεί να μπαίνει ο καθένας να λέει ελεύθερα την άποψη του, να κράζει, να αποθεώνει, να ρωτάει, να κάνει χαβαλέ και γενικά να επικοινωνεί με άλλους ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα.

Οφείλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που γράφουν στο blog. Η δουλειά τους είναι πραγματικά πολύ καλή. Ειλικρινά υπάρχουν άρθρα που διαβάζω κ δεν έχουν σε τπτ να ζηλέψουν από κανονικά δημοσιογραφικά site.

Ξαναλέω για άλλη μία φορά ότι το blog δεν έχει κανένα έσοδο και καμία διαφήμιση (ούτε καν google ads). Δεν αποκλείω ότι μπορεί κάποια στιγμή να μπει κάποια διαφήμιση αλλά δεν είναι κάτι που μας απασχολεί. Αν τύχει έτυχε.

Μετά την μικρή εισαγωγή πάμε στις προτάσεις:

Πρόταση για έπαθλα στους Διαγωνισμούς

Η αλήθεια είναι ότι την ιδέα του διαγωνισμού αρχικά δεν την πήρα με καλό μάτι. Κυρίως γιατί ήξερα ότι εγώ θα αναλάμβανα τη συντήρηση του και έβαζα άλλη μία εβδομαδιαία υποχρέωση πάνω στο κεφάλι μου. Τελικά όμως είχα άδικο. Προσθέτει ένα μεγάλο ενδιαφέρον στο blog και από ότι βλέπω από τις συμμετοχές, αρέσει κ στους αναγνώστες.

Όπως λοιπόν έγραψα χθες στο chat προτείνω να βάλουμε μία προαιρετική (και τονίζω το προαιρετική) συμβολική συμμετοχή στον κάθε διαγωνισμό. 5 ή 10 ευρώ. Όσα θέλει ο καθένας (αν κάποιος είναι άπλας ας δώσει παραπάνω).

Με τα λεφτά που θα μαζευτούν θα αγοράσουμε ένα διαρκείας για τον νικητή. Αν τα λεφτά είναι πολύ λίγα θα τα δώσουμε στο νικητή ώστε να συμπληρώσει για την αγορά διαρκείας. Αν δεν έχει σκοπό να αγοράσει διαρκείας στον Άρη (αυτό για τους άλλους οπαδούς) τότε το έπαθλο πάει στον 2ο ή στον 3ο ή στον επόμενο στην καταταξη που θέλει να πάρει διαρκείας.

Τα χρήματα θα ξοδευτούν μόνο για την αγορά διαρκείας κ για τπτ άλλο. Για να χρησιμοποιηθούν σε κάτι άλλο αυτό το άλλο θα πρέπει να έχει σχέση με τον Άρη π.χ. φανέλα και να συμφωνήσει η πλειοψηφια των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό. Φυσικά μπορεί ο νικητής αν θέλει να χαρίσει το διαρκείας του σε κάποιον οπαδό που δεν έχει την οικονομική κατάσταση να αγοράσει διαρκείας. 

Για να επιβεβαιώσουμε ότι θα αγοραστεί διαρκείας κάποιος ή κάποιοι απο μας (εγώ μάλλον επειδή μένω κοντά στο Βικελίδης) θα είναι παρών στην αγορά του όπου κ θα δωθούν τα λεφτά στον νικητή.

Το διαρκείας θα είναι για τη θύρα 1 ή 3 αν λοιπόν μαζευτούν παρα πάνω λεφτά τότε θα πάρει διαρκείας και ο 2ος ή ο 3ος ανάλογα με τα χρήματα που θα μαζευτούν (λέμε τώρα).

Αν ο νικητής θέλει διαρκείας σε άλλη θύρα θα πρέπει να συμπληρώσει το απαιτουμενο ποσό ο ίδιος.
Το έπαθλο επομένως θα καθοριστεί από την τιμή του διαρκείας στις Θύρες 1 και 3 την επόμενη σεζόν. Αν περισσέψουν λεφτά θα πάνε στον 2ο κτλ

Για να μην νομίζετε ότι απλά θέλουμε να σας φάμε τα λεφτά ο καθένας που θα δίνει λεφτά θα το δηλώνει στο chat και σε σχόλια στο blog, εγώ θα το επιβεβαιώνω και θα το αναγράφω στη σελίδα του διαγωνισμού έτσι ώστε να βλέπουμε όλοι το ποσό που έχει μαζευτεί.

Ο πιο καλός τρόπος πληρωμής που έχω σκεφτεί είναι μέσω τραπεζικής κατάθεσης. Αν τελικά αποφασίσουμε να το κάνουμε θα σας υποδείξω έναν λογαριασμό τραπέζης (δικός μου θα είναι) όπου θα μπορεί κάποιος να καταθέσει το ποσό (5 ή 10 ευρώ είπαμε). Αν υπάρχουν άλλες προτάσεις είναι δεκτές.

Θα υπάρχει διαφορετικός διαγωνισμός για το μπάσκετ άρα κ διαφορετική συμμετοχή. Μπορεί κάποιος να θέλει να δώσει τη συμμετοχή για τον ένα μόνο διαγωνισμό κ όχι για τον άλλο. Μπορεί να θέλει να δώσει κ για τους δύο ή κ για κανέναν.

Ξαναλέω ότι δεν είναι υποχρεωτικό. Μπορεί όποιος θέλει να συμμετέχει στους διαγωνισμούς χωρίς καμία υποχρέωση να δώσει λεφτά. Είναι κάτι καθαρά προαιρετικό, θα εφαρμοστεί εφόσον το επιλέξει η πλειοψηφία και γίνεται κυρίως για να δώσει πιο μεγάλο ενδιαφέρον στους διαγωνισμούς.

Αν βγει ο ίδιος νικητής κ στους 2 διαγωνισμούς τότε νομίζω ότι με την αξία του ανακυρύσεται Αρειανός της χρονιάς κ παίρνει και τα 2 δώρα :)



Διαγωνισμός Basket

Όπως είδατε παραπάνω αναφέρομαι σε διαγωνισμούς κ όχι διαγωνισμό. Και αυτό διότι προτείνω να διοργανώσουμε κ έναν διαγωνισμό για μπάσκετ. Ο βασικός λόγος είναι να αυξηθεί το ενδιαφέρον των αναγνωστών του blog για το basket.

Όλα όσα λέω παραπάνω για συμβολική συμμετοχή ισχύουν κ για το διαγωνισμό του μπάσκετ.

Προτείνω λοιπόν τους παρακάτω κανόνες:

Σε κάθε παιχνίδι μπάσκετ θα μπορούμε να προβλέπουμε:

το τελικό αποτέλεσμα, νίκη ή ήττα: 1 βαθμός
νίκη ή ήττα με διαφορά μέχρι και 4 πόντους:  5 βαθμοί
νίκη ή ήττα με διαφορά  από 5 ως 9 πόντους: 3 βαθμοί
νίκη ή ήττα με διαφορά πάνω από 10 πόντους: 2 βαθμοί
Πρώτος σκόρερ του Άρη στον αγώνα: 2 βαθμοί
Ακριβές σκορ: 15 βαθμοί

Η λογική είναι ότι όσο μικραίνει η διαφορά τόσο πιο δύσκολο είναι να προβλέψεις το αποτέλεσμα. Η πρόβλεψη για τον σκόρερ θα ισχύει ανεξάρτητα με το τελικό αποτέλεσμα (αντίθετα με το ποδόσφαιρο).

Το ακριβές σκορ παίρνει τόσους πολλούς πόντους γιατί είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί, όχι όμως αδύνατο! Αν μελετήσουμε την ομάδα κ δούμε τις δυνατότητες της θα μπορούμε να δούμε που θα κυμαίνονται οι πόντοι που τρώει κ οι πόντοι που βάζει.

Περιμένω προτάσεις στα σχόλια.



14 σχόλια:

jim είπε... 10 Οκτωβρίου 2013 στις 12:57 μ.μ.

Όλα καλά πάνε στο μπλοκ... Μόνο να μην το μαύριζες το καημένο θα ταν ακόμα καλύτερα..Το ξέρω σας έχω πρήξει, αλλά πολύ μαυρίλα και θλίψη.. Τέλος πάντων..

Πολύ καλές οι σκέψεις για τον διαγωνισμό τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο μπάσκετ... Στο μπάσκετ απλά μπορείς να ανεβάσεις τους πόντους για τον πρώτο σκόρερ..

Και σκέψου ότι είναι θαύμα να πετύχει κάποιος το ακριβές σκορ... Οπότε μπορούμε να το κάνουμε αντί για τελικό σκορ, το σύνολο των πόντων των δυο ομάδων.. Πχ πάνω από 150 ή κάτω..Και να δίνει λιγότερους πόντους φυσικά.. Έτσι δεν θα μπορεί εύκολα να ξεφύγει κάποιος... Θα είναι κοντά όλοι... και θα χει παραπάνω ενδιαφέρον..

Επίσης, προτείνω για το μπάσκετ πριν αρχίσει το πρωτάθλημα να γίνουν μακροχρόνια στοιχήματα (πχ τελική θέση πριν τα Paly off και πρόβλεψη θέσης στα play off..πχ εντός 4αδας)...Και στο τέλος να μπαίνουν +15 ή 20 πόντοι σε όποια πετυχημένη πρόβλεψη...

Σκέψου τα και αποφάσισε..

Τώρα για τα χρήματα αν ήμασταν 3-4 χρόνια πριν θα σου έλεγα και παραπάνω να έμπαιναν για διαρκείας στην δύο... Αλλά είναι χάλια μαύρα τα οικονομικά όλων..

Παρόλα αυτά όποιος μπορεί να δώσει έστω 5 Ευρώ για να μαζευτεί ένα ποσό για ένα δώρο στο τέλος μου αρέσει ως ιδέα.. Συμφωνώ.. Και αν δεν θέλει διαρκείας ας πάρει πράγματα του ΆΡΗ από την μπουτικ.

Μόνο μην βάλει άλλα τόσα και βαρέσει παρτούζα με δυο ναρεςμού...χαχαχαχα (το αμόλησα και το σεξουαλικό μου)...

jim είπε... 10 Οκτωβρίου 2013 στις 12:59 μ.μ.

Αααα..Ξέχασα να το γράψω πάνω...

Θα αντιγράψω την ιδέα του διαγωνισμού στο Betgrass κάποια στιγμή..

Θα παίρνουμε το ματς του Σαββατοκύριακου (ένα ντέρμπι μάλλον) και θα προβλέπουμε σκορ, σκόρερς, αποτέλεσμα και θα κάνουμε στο τέλος σούμα..

Σκεφτόμουν να το προτείνω στον Nick αλλά τον έκοψα αρνητικό από μόνος μου...

Unknown είπε... 10 Οκτωβρίου 2013 στις 1:44 μ.μ.

Το μπλογκ παρουσιαζει ανοδικη πορεια τους τελευταιους μηνες και μας χαροποιει ολους. Ειναι πολυ ωραιο να υπαρχουν τοσοι πολλοι ενεργοι αναγνωστες.

Επισης η ιδεα του διαγωνισμου που εδωσε ο φιλος Κωστας και εφαρμοσαμε εμεις οι αρθρογραφοι δειχνει οτι εχει μεγαλη περαση στους αναγνωστες και εχουμε πανω απο 30 που εχουν συμμετασχει εστω 1 φορα!

Εξαιρετικη η ιδεα σου Ρεντ για το διαγωνισμο στο μπασκετ. Απλα για να εφαρμοστει πρεπει καποιος καθε Παρασκευη (διοτι Σαββατο ειναι το δικο μου για το ποδοσφαιρο και καλο θα ειναι να μην τα βαζουμε και τα 2 σε μια μερα) να ανεβαζει αρθρο για το ματς του μπασκετ, ωστε να μαζευουνται απο κατω οι προβλεψεις. Κανονιστε το μεταξυ σας διοτι οπως ξερετε εγω εχω ελαχιστες μπασκετικες γνωσεις..

Οσο για τα χρηματα.. Οποιος φιλος επιθυμει και εχει τη δυνατοτητα ας συμμετασχει.. Ειναι μια πολυ καλη ιδεα και ενα επιπλεον κινητρο για το διαγωνισμο.

Τζιμ, σου στελνω μαιλ για αυτο που λες για το Betgrass.

Ανώνυμος είπε... 10 Οκτωβρίου 2013 στις 2:18 μ.μ.

μηπως ρεντ θα επρεπε να βαλεις απο τωρα διαφημισεις για το εισητηριο του νικητη?

συμφωνω με αυτο που προτεινε ο τζιμ για το μπασκετ + να βαλουμε τον πρωτο ριμπαουντερ και ισως και τον πρωτο ασσιστ ωστε οι μαξιμουμ ποντοι που μπορεις να παρεις να ειναι περισσοτεροι...

αγανακτισμενος3

Ανώνυμος είπε... 10 Οκτωβρίου 2013 στις 3:51 μ.μ.

opoios den balei leyta kanonika den prepei na dikaioute epaulo xrhmatiko.5 eyro oloi exoyn na baloyn,mhn trelathoyme.an baloyn oloi lefta tha exei poio poly endiaferon.5 eyro oloi loipon na mazeytoyn pano apo 100 eyro.ta 10 einai polla

jim είπε... 10 Οκτωβρίου 2013 στις 6:18 μ.μ.

Μην είσαι απόλυτος.. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν το ψωμί και το γάλα της ημέρας. Είναι δύσκολες εποχές, κυρίως για τους ανθρώπους της εργατικής τάξης.. Και όχι μόνο φυσικά..

Ανώνυμος είπε... 10 Οκτωβρίου 2013 στις 8:05 μ.μ.

Εκτος απο το οικονομικο αλλοι λογω ηλικιας (οπως εγω πχ) η επειδη φοβουνται τις συνναλαγες δεν μπορουν να βοηθησουν.

Κωστας

Ανώνυμος είπε... 10 Οκτωβρίου 2013 στις 8:45 μ.μ.

να διοργανώσουμε και κανα 5χ5?

Περου

VardARIS είπε... 11 Οκτωβρίου 2013 στις 1:41 π.μ.

Τα 5 € μια χαρά είναι, 20 άτομα να βρεθούμε παίρνει ο τυχερός ένα διαρκείας.

Μεγάλες στιγμές θα έχουμε στο blog, με φωτογραφίες, χαιρετούρες κλπ...

Εγώ συμφωνώ με τα χίλια. Όσο για το μπάσκετ, εγώ θα πρότεινα να το ξεκινήσουμε με το ποδόσφαιρο, και του χρόνου το κανονίζουμε και για το μπάσκετ. Να δούμε βέβαια πως θα πάει και του ποδοσφαίρου.

Vamos_G1 είπε... 11 Οκτωβρίου 2013 στις 1:04 μ.μ.

Χαχαχαχα, γεια σου ρε Νάβας!

Red καλή η ιδέα σου για το μπάσκετ κ εγώ προσωπικά είμαι μέσα κ για το 5ευρω. Απλά για το διαγωνισμό άποψη μου είναι να κρατηθεί όσο πιο απλός γίνεται, δηλαδή οι επιλογές να μην είναι πάρα πολλές, γιατί μετά θα είναι σαν να παίζουμε στοίχημα κ ίσως αυτό θα κάνει το διαγωνισμό κομμάτι κουραστικό.

RedDragon είπε... 11 Οκτωβρίου 2013 στις 1:31 μ.μ.

Για την προαιρετική συμμετοχή των 5 ή 10 ευρώ βλέπω ότι οι απόψεις είναι μοιρασμένες... Θα δούμε τι θα κάνουμε...

Για το διαγωνισμό μπάσκετ για να μην γίνει τελείως στοιχηματικός
θα κρατήσω τα παρακάτω και βλέπουμε αν θα τα αλλάξουμε:

το τελικό αποτέλεσμα, νίκη ή ήττα: 1 βαθμός
νίκη ή ήττα με διαφορά μέχρι 9 πόντους: 3 βαθμοί
νίκη ή ήττα με διαφορά πάνω από 10 πόντους: 2 βαθμοί
Πρώτος σκόρερ του Άρη στον αγώνα: 2 βαθμοί
Ακριβές σκορ: 15 βαθμοί

Θα δημοσιεύσω σήμερα άρθρο όπου θα βάλουμε τις προβλέψεις μας.

Vamos_G1 είπε... 11 Οκτωβρίου 2013 στις 4:23 μ.μ.

Ρεντ επίσης κ κάτι άλλο. Επειδή όντως το να πετύχει κανείς ακριβές σκορ στο μπάσκετ είναι πολύ δύσκολο, για να μην προτείνουμε τζάμπα κ βερεσέ σκόρπια σκορ κ τρέχεις εσύ μετά να τα τσεκάρεις ένα-ένα, ίσως θα ήταν προτιμότερο το πάνω/κάτω για συνολικούς πόντους στο παιχνίδι, φυσικά με χαμηλότερους κερδισμένους πόντους για τον διαγωνισμό.

Skolix είπε... 12 Οκτωβρίου 2013 στις 12:03 π.μ.

Πριν απο μερικα χρονια μπηκα κ εγω στο blog και απο τοτε κολλησα! Εχουμε γινει μια πολυ καλη παρεα, η οποια συνεχως μεγαλωνει!

Για τα λεφτα, διαφωνω, οχι για καποιο συγκεκριμενο λογο, απλα για να παραμεινει ο διαγωνισμος καθαρα χαβαλεδιστικος. Μην το κανουμε στοιχημα ρε παιδια!

Ετσι και για το μπασκετ, μη βαζετε πολλα πραγματα. Να δηλωνει ο καθενας νικη ή ηττα και να δινει διαφορα ποντων. Αν δε δωσει να μη μετραει, ωστε να μην ψαχνεσαι κ εσυ και κανεις πραξεις. Καλες οι προτασεις παιδια, αλλα παλι μου θυμιζει στοιχημα και δεν πολυγουσταρω.

Φυσικα θα συμμετέχω ό,τι κ αν αποφασιστει!