Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Με τι σύστημα θα αγωνιστούμε φέτος? (1ο μέρος)

 Οι πρώτες μεταγραφές έχουν ήδη ανακοινωθεί, οι 2 μάλιστα μας έπιασαν απροετοίμαστους (Παπαδόπουλος,  Έλσνερ). Το αν είναι καλές ή όχι θα φανεί στην πορεία και τότε θα μπορούμε να κρίνουμε με βάση τις εμφανίσεις των παικτών και όχι του ιστορικού τους.

Πριν αναφερθώ στο σύστημα, δυο λόγια για τις μεταγραφές:



Σίγουρα θα χρειαστούμε παίκτη στο κέντρο της άμυνας, να λογίζεται ως βασικός δίπλα στον Πουλίδο. Κύργιας και Γιαννίτσης θα αποτελούν εναλλακτικές λύσεις. Καλό θα ήταν ο παίκτης που θα αποκτηθεί να είναι άνω των 24 με εμπειρία από ελληνικό πρωτάθλημα.

Έπειτα άλλες 2 μεταγραφές θέλουμε  στα εξτρέμ, αφού μόνο με Καραγιάννη και Σουνά δεν βγαίνει η χρονιά... Εδώ έχουν ακουστεί αρκετά ονόματα (πχ Ουντόζι, Σουμπίνιο) και σίγουρα μια μεταγραφή άνω των 24 θα αφορά αυτήν τη θέση (μπορεί και 2 εφόσον δεν αποκτηθεί κεντρικός αμυντικός).

Με βάση αυτά  λοιπόν πιστεύω ότι  θα ταίριαζε το 4-3-3.



Η έλλειψη καθαρόαιμου 10αριού μπορεί να κάνει το 4-2-3-1 (το σύστημα που χρησιμοποιούμε πιο συχνά) αναποτελεσματικό, κάτι που παρατηρήσαμε και την τελευταία χρονιά μέχρι που αποκτήθηκε ο Τάτος. Επίσης οι παίκτες που διαθέτουμε στα χαφ (Έλσνερ, Παπαδόπουλος, Νταμαρλής, Οικονομόπουλος, Τριανταφυλάκος, Κοτσαρίδης) δεν έχουν χαρακτηριστικά 10αριού και η χρησιμοποίησή τους σε αυτή τη θέση είναι αμφίβολο αν θα πετύχει.

Ωστόσο, αυτό το κενό μπορεί να καλυφθεί με το παραπάνω μετατρέποντας το σύστημα σε  4-3-3, χρησιμοποιώντας 3 χαφ σε κοντινές αποστάσεις. Αν γίνουν και 2 καλές προσθήκες εξτρέμ τότε λογικά δε θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με την επιθετική μας λειτουργία, ενώ θα είμαστε ταυτόχρονα καλύτεροι και αμυντικά (με την ύπαρξη των 3 ανασταλτικών χαφ).

Ανάλογα βέβαια και με τις μελλοντικές μεταγραφές μπορεί να τροποποιηθεί και ο αγωνιστικός μας σχεδιασμός (τότε θα υπάρξει και part 2).

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 29 Ιουνίου 2013 στις 8:28 μ.μ.

Ωραιο αρθρο!

Μεχρι στιγμης συμφωνω οτι με τους παικτες που υπαρχουν το συστημα φαινεται να ειναι 4-3-3, αλλα εχω καποιες ενστασεις στους παικτες προτιμω Τριανταφυλλακο αντι Νταμαρλη ως πιο δημιουργικο και δεν θελω με τιποτα Μαργαριτη βασικο.

Αν παμε με αυτο το συστημα θα ηθελα οι δυο μεταγραφες ξενων που μενουν να ειναι αριστερο μπακ και δεξι εξτρεμ, και να υπαρξει ενισχυση απο εΚ24 σε στοπερ, φορ και εξτρεμ

Αρης 33

Giorgos T. είπε... 29 Ιουνίου 2013 στις 8:35 μ.μ.

στο κεντρο εχουμε 6 παικτες που μπορουν να παιξουν, αναλογα με τον αγωνα και την φορμα του καθενος θα υπαρξουν και αλλαγες...

στα αριστερα τωρα, μπορει να καλυφθει με μια μεταγραφη κατω των 24.πιστευω δεν πρεπει να χαλασουμε μεταγραφη ανω των 24 για να παρουμε αριστερο μπακ...

νομιζω καλυτερα θα ειναι να παρουμε κεντρικο αμυντικο ανω των 24, να εχουμε τουλαχιστον 2 εμπειρους παικτες εκει που ειναι πιο νευραλγικη θεση απο αυτη του αριστερου μπακ.

Για φορ και εξτρεμ κατω των 24 συμφωνω...

Ανώνυμος είπε... 29 Ιουνίου 2013 στις 9:56 μ.μ.

Γιωργο εγω πιστευω θα παρουμε ενα εξτρεμ ανω των 24 και ενα μπακ καθως με ψυχογιο-μαργαριτη-τσουκανη δεν βγαινει η χρονια...Μπορουμε να παρουμε καποιον πιτσρικα απο τον γαυρο (η ακομα και τον τατο) για τον αλλο εξτρεμ η δεκαρι..αμυντικο διαφωνω και δεν θα παρουμε. Με Κυργια/Γιαννιτση/Ηρακλη και φυσικα πουλιδο ειμαστε πληρεις... Ο Ελσνερ παιζει και στοπερ επισης.

Μαραουντερ3

Unknown είπε... 29 Ιουνίου 2013 στις 10:01 μ.μ.

Πολυ ωραιο αρθρο Γιωργο! Μπραβο!

Συμφωνω απολυτα σε ο,τι εγραψες, εκτος απο τον Μαργαριτη που εχεις στην εικονα βασικο. Θεωρω πως δεν μπορει ακομα βασικος. Οσον αφορα το 4-2-3-1, θα μπορει να γινει αναλογα με τις συνθηκες του αγωνα, αφου οι Σουνας, Τριανταφυλλακος, Γ. Παπ. και Αγγελουδης, ολοι τους μπορουν να παιξουν περιστασιακα 10αρι.

Υ.Γ. Στειλε μου σε παρακαλω στο μαιλ μου πως εφτιαξες την εικονα.

Giorgos T. είπε... 29 Ιουνίου 2013 στις 10:38 μ.μ.

marauder για τον ηρακλη εχω επιφυλαξεις, νομιζω θα ειναι καλυτερος ως δεξι μπακ...
αν ηταν στο χερι μου θα αγοραζα 2 μεσοεπιθετικους καλους και θα καλυπτα το κενο στην αμυνα με καπιον μικρο

νικ αυτοι που ανεφερες μπορουν να παιξουν εκει κατα συνθηκη, δεν ειναι η φυσικη τους θεση, οποτε δεν θα μπορεσουν να αποδωσουν τα μεγιστα εκει. εξαιρεση ο σουνας που ειναι 10αρι.... οπως ειπα αν αποκτηθει ενα καλο 10αρι τοτε μπορουμε να το γυρισουμε σε 4-2-3-1

Ανώνυμος είπε... 30 Ιουνίου 2013 στις 12:41 μ.μ.

Παιδια το καλύτερο σύστημα το είχε το δίδυμο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΟΥΛΗΣ και ΤΑΣΟΣ ΘΕΟΣ.Κουρεψαν τους γονείς των Κ20 από 10 έως 20 χιλιάρικα.Οι καλύτεροι κουρεις το πιο ενδεδειγμένο σύστημα Α ρε Ελλαδάρα

Ανώνυμος είπε... 30 Ιουνίου 2013 στις 12:50 μ.μ.

Όσον αφορά την εισήγηση για τους παίκτες που παρέδωσε ο πρώην προπονηταρας στη νεα Διοίκηση του ΑΡΗ ας μας πουν οι δύο ειδήμονες (ο ένας έπαιξε Γ Εθνική μπακ κι έβρισκε τη μπαλλα με τη φούντα και ο άλλος που ερειζουν οι ομάδες για πάρτυ του ) με τι κριτήρια σύνταξαν την έκθεση για παραμονή η όχι των παικτών.ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ Ο ΑΡΗΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Μ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ

Giorgos T. είπε... 30 Ιουνίου 2013 στις 1:14 μ.μ.

Σε ποιους παικτες αναφερεσαι?Λογοκρισια δν εχουμε εδω, μπορουμε να λεμε τα παντα με το ονομα τους...

VardARIS είπε... 30 Ιουνίου 2013 στις 5:22 μ.μ.

Φιλε ανώνυμε διάβασα 10 φορές το post σου, αλλά δεν έχω καταλάβει τι εννοείς!

"Κούρεψαν τους γονείς Κ20 από 10 ως 20 χιλ"????

Αυτό που λες ότι "έβρισκε την μπάλα με τη φούντα" πάει στους 2 προπονητές, ή στους παίκτες που έκαναν εισήγηση για παραμονή?

Πάντως αν αναφέρεσαι σε παίκτες, έχουμε πολλούς που κάνουν κοντρόλ με το καλάμι, ή που μπορούν να στείλουν την μπάλα έξω από το γήπεδο...

Λογικά από αυτό που καταλαβαίνω πρέπει να νιώθεις ανακουφισμένος που αποχώρησαν και οι 2 προπονηταράδες, καθώς και μερικοί παίκτες (Παπαζαχαρίας, Παπαστεριανός).

Giorgos T. είπε... 30 Ιουνίου 2013 στις 5:46 μ.μ.

Να πω την αληθεια ουτε εγω καταλαβα ακριβως τι θελει να πει...