Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Απόλλων Πατρών - ΆΡΗΣ 64-53


Άλλη μία ήττα για τον ΆΡΗ στο μπάσκετ. Αυτή τη φορά από τον Απόλλων Πατρών, με 64-53. Οι παίκτες έπαιξαν χάλια και δεν έδειξαν κάτι.

Έχουμε μείνει πολύ κάτω και ζορίζουν τα πράγματα. Δεν ξέρω, αλλά κάτι πρέπει να γίνει ώστε να βελτιωθεί. Είδαμε 2 νίκες και ξαναεπιστρέψαμε στα γνωστά.





Στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν πολύ αμφίρροπα τα πράγματα. Στο δεύτερο άρχισε να παίρνει ελαφρύ προβάδισμα και έλεγχο του παιχνιδιού ο Απόλλωνας. Απο 'κει και πέρα, στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα δεν μπορούσε. Τραγική λειτουργία, πολύ κακή άμυνα και η συνήθης αστοχία μπροστά.

Είδαμε για άλλη μια φορά τεράστια αστοχία από τους παίκτες μας. Ειδικά στα τρίποντα. Σουτ δεν ξέρουν να κάνουν; Τι σόι μπασκετμπολίστες είναι; Όχι μόνο στα τρίποντα, αλλά και στα 2ποντα, είδαμε κάτι σουτ για κλάμα. Αυτό πρέπει κάποτε να διορθωθεί.

Ο Καραποστόλου είναι ο Καπετάνος του μπάσκετ. Καλά τον έκραζε ο Red και 'γω ο κεφάλας διαφωνούσα. Υποτίθεται ότι είναι ο έμπειρος, αλλά είναι τραγικός στο παρκέ. Τα σουτ, για τα οποία μας έπρηξαν οι σπίκερ ότι είναι εξαιρετικός σουτέρ και ξέρω 'γω, ήταν ελεεινά.

Μου άρεσε για άλλη μια φορά ο Ασημακόπουλος. Ηγέτης, παίρνει την ομάδα στις πλάτες του πολλές φορές, οργανώνει πολύ καλά το παιχνίδι, ενώω βοηθάει πολύ και στην άμυνα, αφού είναι μαχητής. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι, είναι πολύ καλή μονάδα για τον ΆΡΗ φέτος. Σίγουρα όμως θέλει λίγη βελτίωση.

Πολύ καλό ταλέντο, ο Μποχωρίδης. Βοήθησε πολύ, ήταν ουσιαστικός. Πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση του Μπόχω διότι είναι μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα. Λίγα πράγματα ο Πελεκάνος, όπως και ο Πάσαλιτς. Μέτριος ο Βεργίνης.

Ιδιαίτερη περίπτωση ο Χαρίσης. Το ξεκίνημά του ήταν χάλι μαύρο, με την ώρα βελτιώθηκε αισθητά, δίνοντας αρκετές μάχες, πήρε ριμπάουντ και ανέβασε την ομάδα. Πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Πρέπει να βρει σταθερότητα.

Όπως και στο ποδόσφαιρο, έτσι κι εδώ είμαστε χάλια μαύρα. Νομίζω πέφτει μόνο ένας, οπότε έχουμε ελπίδες να μείνουμε. Πάντως, κάτι πρέπει να γίνει και στα δυο τμήματα. Το θέμα είναι τι είναι αυτό το ΚΑΤΙ.

Ακολουθεί το ματς με τους ασπρόμαυρους στο Παλέ. Κι αυτοί στα ίδια χάλια με μας είναι. Ντέρμπι είναι μόνο ονομαστικά. Ένα ματς σαν όλα τ' άλλα είναι, επιβεβλημένη η νίκη.




2 σχόλια:

Σωτήρης είπε... 20 Νοεμβρίου 2012 στις 12:25 μ.μ.

Καταρχήν να διευκρινίσουμε ότι πέφτουν 2 και όχι ένας. Αυτό έγινε μόνο πέρσι που έλειπε μια ομάδα από το πρωτάθλημα.

Τώρα για την απόδοση της ομάδας τι να πούμε, χάλια μαύρα. Είναι κραυγαλέα η έλλειψη ενός Play-maker. Οι παίκτες μας φοβούνται να κατεβάσουν την μπάλα, και όταν με τα χίλια ζόρια περάσουν την σέντρα, αναλώνονται σε ντρίπλες μέχρι να περάσουν 20 δεύτερα και να σουτάρουν ένα βεβιασμένο τρίποντο ή να χάσουμε την μπάλα μέσα από τα χέρια μας.

Ο παοκ δεν έχει τα δικά μας χάλια, όχι ότι είναι και ομαδάρα, αλλά τουλάχιστον έχει κάποια σταθερά σημεία σαν ομάδα.

Το παιχνίδι πρέπει να το πάρουμε πάση θυσία, όχι μόνο για το γόητρο αλλά επειδή σε αντίθετη περίπτωση, η ψυχολογία των παικτών αλλά και του κόσμου θα μηδενιστεί.

Στο τέλος δεν θα κινδυνεύσουμε, αλλά αν συνεχίσουμε με αυτό το πρόσωπο θα καταλήξουμε σε μια χαμένη χρονιά όπου δεν θα έχει άνθρωπο στο γήπεδο και δεν θα αφήσει καμμιά αγωνιστική παρακαταθήκη για το μέλλον.

RedDragon είπε... 20 Νοεμβρίου 2012 στις 12:53 μ.μ.

Η ομάδα παίζει μπάσκετ Πωσειδωνίου!

Κανένα επιθετικό σύστημα. Μόνο ατομικές ενέργειες κ συνήθως σουτ από μακρυά.

Αν μπουν τα 3ποντα μπορεί κ να κερδίσουμε βλέπε ματς με Πανελευσινιακό.

Επειδή έτσι όμως δεν γίνεται δουλειά συνήθως θα χάνουμε κ με μεγάλες διαφορές.

Χθες δεν χάσαμε με μεγάλη διαφορά γιατί απλά οι αντίπαλοι ήταν τραγικοί στα 3ποντα όπου είχαν 0/15 νομίζω.

Τα ίδια χάλια βλέπαμε κ με Αλεξανδρή. Τώρα με Αγγέλου έχω παρατήρήσει 2 ελαττώματα.

1ον αργεί να πάρει time out κ κάθετε κ βλέπει τη διαφορά να μεγαλώνει και

2ον έχει ένα κώλυμα κ βάζει συνεχώς αυτόν τον άμπαλο τον Καραποστόλου.

Όπως λέει κ ο Σωτήρης φέτος πέφτουν 2. Λογικά ο ένας θα είναι η Καβάλα κ ο άλλος ο Ηλυσιακός. Αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά θα είμαστε 3οι από το τέλος. Να μην πως ότι μπορεί να κινδυνεύσουμε κιόλας.

Ο Τούρκος είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από εμάς. Δύσκολα θα τον κερδίσουμε το Σάββατο. Και αν το κάνουμε θα είναι λόγω έδρας. Αν παίζαμε στην Πυλαία θα τρώγαμε πολλούς πόντους στο κεφάλι.

Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.