Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Λεβαδειακός - ΆΡΗΣ 2-1. Τσάμπα ήττα!

Αν κ πήγαμε με πάρα πολλές απουσίες στην Λιβαδειά παίξαμε καλύτερα απ'ότι περίμεναν πολλοί.

Για να χάσουμε έπρεπε να βάλει το χεράκι ο Μάνταλος αλλά και εμείς να κάνουμε μερικά τραγικά λάθη.

Είναι κρίμα πάντως διότι οι παίχτες έβγαλαν μεγάλο πάθος και άξιζαν κάτι παραπάνω από το σημερινό ματς.



Για κάποιο λόγο είχα σχηματίσει μια θετική εικόνα για την ομάδα του Λεβαδειακού. Δεν τον είχα δει να αγωνίζεται όμως. Σήμερα που τον είδα διαπίστωσα γιατί είχε μόνο 3 γκολ στο πρωτάθλημα κ ήταν τόσο χαμηλά.

Είδα μία ομάδα η οποία σίγουρα δεν είναι καλύτερη από τη δική μας ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι εμείς σήμερα παίξαμε με 11 μικρούς στους 14 ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν.

Χάσαμε από δικά μας λάθη (κυρίως)

Στο 1ο γκολ
Έρχεται ο άλλος κ βάζει το γκολ της καριέρας του με τακουνάκι, που 10 φορές να το ξανακάνει δεν θα το πετύχει. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ήταν εντελώς μόνος διότι οι κεντρικοί αμυντικοί μας ήταν αλλού γι'αλλού.

Για άλλη μία φορά φέτος τρώμε πολύ εύκολα γκολ. Ο αντίπαλος σκοράρει χωρίς να ιδρώσει κ αναγκαζόμαστε να κυνηγάμε το σκορ.

Στο 2ο γκολ
Πέρα από το ότι σου παίρνουν 3 κεφαλιές μέσα στην περιοχή σου η αντίδραση του Βελλίδη είναι τραγική. Έχει μεγάλη ευθύνη. Μπορεί μετά να κάνει 2 φοβερές αποκρούσεις κ να μας κρατάει στο ματς αλλά θα προτιμούσα να μην είχε φάει αυτό το γκολ διότι θα άλλαζε η όλη ροή του αγώνα...

Για άλλη μία φορά τρώμε γκολ αμέσως μετά το γκολ που πετυχαίνουμε. Θύμισε πολύ το 2ο γκολ που φάγαμε από τον Γαύρο όπου πάλι από στημένο επικράτησε πανικός στην άμυνα μας. Αυτό δείχνει απειρία και έλλειψη συγκέντρωσης.

Καπετάνος και Παπαζαχαρίας πρέπει να σταματήσουν τη μπάλα
Ο Καπετάνος ήταν με διαφορά ο χειρότερος παίχτης του γηπέδου. Σπατάλησε ευκαιρίες, έκανε πολλά λάθη, δεν έτρεχε, έχανε μονομαχίες. Πως μετά να μην χάσεις το κέντρο όταν έχεις 2 πιτσιρικάδες (Οικονομόπουλος, Νταμαρλής) να πρέπει να τρέχουν για 3.

Το μόνο καλό που έκανε ήταν η σέντρα στο γκολ που πετύχαμε. Όχι ότι ήταν κ καμία φοβερή σέντρα έτσι; Δε μπορώ να καταλάβω γιατί τον κράτησαν μέχρι το 85 κ δεν τον άλλαξαν πιο νωρίς.

Ο Παπαζαχαρίας αυτό που κάνει στην ευκαιρία του 92 δεν υπάρχει... Μόνος με το τέρμα κ δεν βρίσκει τη μπάλα... επίσης το μαρκάρισμα που κάνει στον Πόι στο 1ο γκολ που δεχόμαστε είναι για γέλια...

Δυστυχώς λόγω τραυματισμού του Πουλίδο θα τον φάμε στη μάπα για πολλά ματς ακόμη...

Εχθρική διαιτησία
Εγώ δεν θα μιλήσω για σφαγές κ άλλα τέτοια γελοία, η αλήθεια είναι όμως ότι η διαιτησία ήταν εχθρική απέναντι μας. Αυτό έγινε αντιληπτό από τα πρώτα σφυρίγματα του αγώνα, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων ήταν υπέρ των γηπεδούχων.

Η φάση της αποβολής του Γκέσιου είναι χαρακτηριστική. Μιλάμε για μία φάση που είναι αμφισβητούμενη για πέναλτι. Ο αμυντικός τον βρίσκει σίγουρα αλλά κ να μην τον βρίσκει βάζει το πόδι του ανάμεσα στα πόδια του Γκέσιου. Εγώ δεν θα πω ότι είναι πέναλτι αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ κίτρινη κάρτα για θέατρο.

Χαρακτηριστική είναι επίσης η ταχύτητα με την οποία έδειξε την 2η κίτρινη ο διαιτητής κάτι που δείχνει ότι ήταν επηρεασμένος από το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής. Τελικά οι δηλώσεις παραγόντων της διαιτησίας που μας έβγαλαν ότι είμαστε ευνοημένοι από τη διαιτησία έπαιξαν το ρόλο τους!!!!!

Στο 2ο γκολ που τρώμε αρχικά η φάση ξεκινάει από ανύπαρκτο κόρνερ και στην κατάληξη της θα μπορούσε να δοθεί επιθετικό φάουλ στον Βελλίδη (ο οποίος όμως αντιδρά πολύ λάθος). Ειδικά αν δει κανείς μία φάση προς το τέλος του αγώνα όπου δίνει με μεγάλη ευκολία ένα επιθετικό φάουλ στον αντίπαλο τερματοφύλακα χωρίς ο παίχτης μας να τον ακουμπάει...

Να μην πούμε για τα 3 λεπτά των καθυστερήσεων που δόθηκαν... ενώ στο 2ο ημίχρονο είχαμε συνεχόμενους τραυματισμούς των αντιπάλω παιχτών (αχ αυτές οι κράμπες) ενώ τα ball boys εξαφανίστηκαν από το γήπεδο... Αλλά αυτά δε μας κάνουν εντύπωση τα ξέρουμε τόσο χρόνια.

Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι ότι για 4ο συνεχόμενο παιχνίδι έχουμε αποβολή παίχτη μας κ για 2ο συνεχόμενο έχουμε αποβολή παίχτη μας με 2η κίτρινη για θέατρο. Πρέπει να είναι κάποιου είδους ρεκόρ...

Όπως ρεκόρ είναι το γεγονός ότι έχουμε (με διαφορά) τις περισσότερες κίτρινες (46) στο πρωτάθλημα... Τρώμε κίτρινες για οποιοδήποτε λόγο κ για ψύλλου πήδημα... ενώ και στις αποβολές είμαστε στις πρώτες θέσεις (3οι με 6)...

Μάλλον είναι επειδή είμαστε οι ευνοημένοι της υπόθεσης...

Υ.Γ. Μέσα σε όλα ξέχασα να αναφερθώ στον Κανούλα ο οποίος πέρα από το γκολ ήταν πολύ καλός. Πήρε κεφαλιές, έσπασε τη μπάλα, έτρεξε πολύ. Εύγε.

7 σχόλια:

Unknown είπε... 11 Νοεμβρίου 2012 στις 9:57 π.μ.

Ο Τζιμ είχε δίκιο όταν έλεγε ότι η άμυνα δεν πείθει. Πράγματι. Η αμυντική μας λειτουργία γενικά δεν είναι αυτή που αναμέναμε στα τελευταία παιχνίδια. Ειδικά τα μπακ χθες ήταν κάκιστα αμυντικά. Αυτό πρέπει να διορθωθεί, όπως και πολλά άλλα πράγματα, αλλά όλα θα γίνουν με τον καιρό και όχι σε μια στιγμή. Είπαμε. Μεταβατική περίοδος η φετινή.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επιλέχθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής με τον νούμερο 10 και όχι ο Σουνάς, ο οποίος έχει δείξει ότι ''το 'χει'' σε αντίθεση μ' αυτόν, που είναι σαν να παίζουμε με 10 παίκτες από την αρχή. Ρεντ, και τραυματίας να μην είναι ο Πουλίδο, πάλι θα παιζε ο Παπαζαχαρίας, αφού μέχρι στιγμής έχει χάσει μόνο το ματς με τον γαύρο κι αυτό λόγω τιμωρίας!

Με τη διαιτησία έχω πει στον εαυτό μο υό τι δεν θα ξανασχοληθώ. Δεν τους αξίζει.

Πολύ καλός ο Κανούλας, αν αναλογιστεί κανείς ότι ήταν και το ντεμπούτο του στην αρχική 11άδα από τότε που ήρθε στον ΆΡΗ. Μακάρι να κερδίσαμε άλλον έναν νεαρό παίκτη και ας ελπίσουμε σε ανάλογη συνέχεια.

VardARIS είπε... 11 Νοεμβρίου 2012 στις 11:25 π.μ.

Red και εγώ ήμουν ένας από αυτούς που πίστευαν ότι θα γίνει ένα χάλια ματς, χωρίς ευκαιρίες, με τελικό σκορ 0-0, και την ομάδα μας να κάνει μια εμφάνιση αντίστοιχη με αυτή της Νέας Σμύρνης.

Τελικά τα παιδιά και οι προπονητές μας διέψευσαν. Μπορεί χάσαμε, αλλά τουλάχιστον η ομάδα έδειξε διάθεση, έτρεξε, πίεσε και αν και αγωνιστήκαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα με 10 παίκτες, η ομάδα που πίεζε περισσότερο και είχε κατοχή ήταν ο Άρης. Αυτό θέλουμε από την ομάδα: έστω και αν χάνει να αφήνει μια γλυκιά γεύση στο στόμα των οπαδών. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι τα παιδιά χθες δεν προσπάθησαν, ή ότι ήταν αδιάφοροι.

Και τα 2 γκολ που δεχόμαστε πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα απειρίας. Στο πρώτο γκολ η άμυνα πελαγοδρομεί, λάθος του Μαργαρίτη που λείπει από τη θέση του, γκέλα του Παντίδου που χάνει την διεκδίκηση, λάθος και του Παπαζαχαρία που βγαίνει να ανακόψει ανεπιτυχώς, με αποτέλεσμα να μένει μόνος του ο Ψυχογιός (αν θυμάμαι καλά) σαν κεντρικός αμυντικός!

Το 2ο γκολ προέρχεται από κόρνερ που δεν ήταν, από φάουλ στον τερματοφύλακα, και λάθος και πάλι της άμυνας και του Βελλίδη.

Κατά τα άλλα, η προσπάθεια των παικτών ήταν πραγματικά συγκινητική. Φαίνεται ότι οι παίκτες μας ήθελαν το αποτέλεσμα για να ευχαριστήσουν τον κόσμο που πήγε μέχρι τη Λειβαδιά (και πραγματικά πήγε πολύς κόσμος).

Πάντα η Λειβαδιά ήταν μια αφιλόξενη έδρα για τον Άρη, ακόμη και τα χρόνια που είχαμε πολύ καλύτερη ομάδα. Πόσο μάλλον τώρα που το υλικό της ομάδας είναι φτωχό. Συνεχίζουμε, μονόδρομος και πάλι η νίκη με τα Γιάννενα, στήριξη και πάλι από τον κόσμο...

RedDragon είπε... 11 Νοεμβρίου 2012 στις 12:27 μ.μ.

@Vellidi
Μπορείς να μου βρεις ένα θετικό που έχει ο ποδοσφαιριστής Παπαζαχαρίας; Ψάχνω κ δεν βρίσκω. Μπορεί να είναι καλό παιδί, φιλότιμος, εργατικός, να μην δημιουργεί προβλήματα, να βγάζει πάθος αλλά ποδοσφαιρικά είναι ανεπαρκής.

Όταν έχει τη μπάλα νομίζεις ότι θα μπουρδοκλωθεί κ θα πέσει. Κάπως έτσι έχασε την ευκαιρία στο 90...

@VardAri
Οι περισσότεροι αυτό πιστεύαμε αλλά είναι πλέον γεγονός ότι η ομάδα έχει βελτιωθεί πολύ από το ματς της 1ης αγωνιστικής. Αν βγάλεις τους Καπετάνο, Παπαζαχαρία και Βελλίδη όλοι οι άλλοι που αγωνίστηκαν ήταν πιτσιρικάδες. Και μου άρεσαν πολύ. Εννοείται πως θέλουν δουλειά κ βελτίωση.

VardARIS είπε... 11 Νοεμβρίου 2012 στις 1:15 μ.μ.

Ένα μεγάλο μπράβο στους προπονητές Red, νομίζω ότι αν μη τι άλλο οφείλουμε ένα χειροκρότημα την επόμενη αγωνιστική στα 2 παιδιά που δουλεύουν για ψίχουλα και πραγματικά έχουν στρώσει την ομάδα. Τελικά η αλλαγή προπονητή έκανε πολύ καλό. Ορθολογικές επιλογές, παίκτες που παίζουν στη θέση τους, παίκτες που επιτέλους δείχνουν πάθος, τα δίνουν όλα, είναι μια γροθιά, δεν υπάρχουν γκρίνιες στα αποδυτήρια.

Πραγματικά η χθεσινή εμφάνιση μας γέμισε με αυτοπεποίθηση.

Αυτή η ομάδα έχει μέλλον, έστω και αν τα κοράκια βάζουν τρικλοποδιές. Μπορεί η φετινή χρονιά να βγει δύσκολα και σίγουρα θα μας κεράσει αρκετές ακόμη πίκρες, αλλά δε σκύβουμε το κεφάλι. Γιάτι ΑΡΗΣ σημαίνει ΥΠΗΡΕΦΑΝΙΑ...

Σωτήρης είπε... 11 Νοεμβρίου 2012 στις 4:39 μ.μ.

Δεν θέλω να ασχοληθώ με την διαιτησία, όχι γιατί δεν αδικηθήκαμε αλλά γιατί τα άθλια "αριανά" site το κάνουν σημαία και ασχολούνται με αυτό όλη την βδομάδα. Όταν έχεις την ευκαιρία να πάρει το χ έστω στο 90 το παίρνεις, δεν κάθεσε να ασχοληθείς με τον διαιτητή και τις υποδείξεις του, αλλά αν βρίσκει αέρα ο Παπαζαχαρίας τι να λέμε....

Για τον Καπετάνο, δεν μπορώ να ασχοληθώ ξανά, με έχει κουράσει αφάνταστα, είναι αθλητής του '80, έχει μια κοιλιά σαν του Κόκε και είναι πιο αργός από το replay. Φώναζα χθες στην τηλεόραση να τον αλλαξουν αλλα μάταια. Βέβαια, για να δίνουμε και το δίκιο στους προπονητές μας, ήταν ο μόνος έμπειρος που έπαιζε μπροστά, ήλπιζαν, υποθέτω μήπως τυχόν κάνει καμμιά κάθετη όπως με την αεκ στον Γιαννιώτα και βάλουμε το γκολ, προσωπικά δεν τους κατηγορώ για αυτό, αλλά δεν θέλω να παίζει εφόσον έχουμε άλλη λύση.

Ο Παπαζαχαρίας καλός, χρυσός με πάθος και ένταση, αλλά με την μπάλα στα πόδια είναι σαν να κρατάει χειροβομβίδα έτοιμη να εκραγεί, αυτά τα διωξιματα που κάνει δεν πρέπει να γίνονται ούτε στα τοπικά.

Γενικά, αμυντικά ήμαστε ψιλοχάλια, αλλά μάλλον είναι περισσότερο θέμα εμπειρίας και ενθουσιασμού παρά δυνατοτήτων. Πάντως να δέχομαστε 2 γκολ από ομάδα που έχει να σκοράρει 5 αγώνες και έχει σκοράρει στους 2 από τους 10 που έπαιξε είναι όπως και να το κάνουμε βαρύ.

Οπωσδήποτε νίκη με Πας για να αρχίσουμε να ανεβαίνουμε και να αποδίδουν και οι παίκτες χωρίς υπερβολικό άγχος.

ΝΑVAS είπε... 11 Νοεμβρίου 2012 στις 6:13 μ.μ.

Π Α Π Α Ζ Α Χ Α Ρ Ι Α Σ Τ Α Μ Α Τ Α Τ Η Ν Μ Π Α Λ Α!!!!!!

jim είπε... 12 Νοεμβρίου 2012 στις 1:24 π.μ.

Το ματς αυτό ήταν να το χάσουμε. Αν δεν ήταν ο ΑΡΗΣ μέρος του αγώνα, θα έλεγα μόνο την πρώτη μου φράση και τίποτα άλλο. Γιατί αυτη ειναι η ουσια.

Τώρα για το καθαρά αγωνιστικό... Καλοί οι μικροι, γεμάτοι πάθος για διάκριση, με ενέργεια, με πολύ τρέξιμο, με φιλοδοξίες στο παιχνίδι τους.. Αλλά, τα παιδιά μόνα τους δεν μπορούν. Ούτε φέτος, ούτε του χρόνου, ούτε του παραχρόνου..

Χρειάζεται το κατάλληλο "πάντρεμα" με ορισμένους έμπειρους. Και οι έμπειροι που έχουμε τώρα με εξαίρεση τον Αγκάνθο και τον Πουλίδο, είναι άστα να πάνε. Ίσα ίσα, που παίρνουν αξία από τους μικρόυς και όχι οι μικροί από αυτούς.

Ο Καπε, τα ίδια παντελάκη μου τα ίδια παντελή μου. Πρσωπικά, τον στήριξα όσο λίγοι. Και αρκετές φορές, διαφώνησα με τον Red dragon. Όμως, βελτίωση μηδέν. Ακίνδυνος παίκτης. Πολύ light παίχτης...

Δυστυχώς, αυτό που έλεγα από το καλοκαίρι ακόμα, με αρκετούς φίλους (eparxeia, vellidi, υπολοχαγο) βγαίνει μπροστά μας. Ποιο είναι αυτό ; ; ; Για την αμυνα μας. Την αμυντική μας λειτουργία γενικότερα...

Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ετσι που ευνοεί ομάδες που παίζουν μαζικά άμυνα και βγαίνουν στην κόντρα επίθεση.

Δυστυχως, δεν έχουμε καλή αμυντική λειτουργία. Και δεν είναι μόνο η συνολική αμυντική λειτουργία κακή, αλλά και η ατομική. Πολλά ατομικά λάθη. Πολλές ολιγορίες. Δεν πείθουμε αμυντικά.

Στην συνέχεια, ένα πράγμα μόνο. Ένα όνομα μάλλον. Α-Γ-Κ-Α-Ν-Θ-Ο. Να παρακαλάτε να είναι υγιής. Οι 10 σκυλιάζουν στο γήπεδο και ο τarget man είναι αυτός. Τίποτα παραπάνω. Αν είναι καλά αυτός, θα πάρουμε βαθμούς εντός. Και μερικόυς εκτός. Αν δεν είναι, τότε Π-Α-Π-Α-Λ-Α..

Και αν γίνεται να βρεθεί παίκτης τον Γενάρη με επιτελικό ρόλο στον άξονα... Η αμυντική λειτουργία, αλλά και η ατομική με εντατική δουλειά, με ατελείωτες ώρες προπόνησης, διορθώνεται..

Μέχρι το τέλος έτσι θα πάμε... Οι "σφιχτοί" θα έχετε θέμα. Οι υπόλοιποι, που γουστάρετε ίντριγκα, αδρεναλίνη και γαβ γαβ θα βγάλετε Χ-Ο-Ν-Τ-Ρ-Ο Γ-Ο-Υ-Σ-Τ-Ο... Ας ελπίσουμε να είναι χαρούμενο το γούστο αυτό...