Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Τι έγινε στον Ραδιομαραθώνιο

Η Δευτέρα ήταν... κατακίτρινη από κάθε άποψη. Αυτό, όμως που στιγμάτισε τη συγκεκριμένη ημέρα, ήταν ο ραδιομαραθώνιος που πραγματοποιήθηκε από τις 1 το μεσημέρι μέχρι και τις 1 το βράδυ. Μία κατά τη γνώμη μου επιτυχημένη διαδικασία, που ευαισθητοποίησε πολλούς Αρειανούς και περιείχε αξιοσημείωτα γεγονότα, αλλά και συνεντεύξεις.



Καλή η πρωτοβουλία της ΚΜΑ να διοργανώσει κάτι τέτοιο, με το αποτέλεσμα να είναι θετικό και να ακούμε σημαντικούς ανθρώπους της δημοσιότητας να μιλούν και να προσφέρουν στον Άρη ένα ποσό, ο καθένας όποιο θέλει.

Ας δούμε πιο αναλυτικά τι ακριβώς συνέβη σε αυτή τη... μαραθώνια προσπάθεια που διεξήχθη τη Δευτέρα:

Συνεντεύξεις

Είδαμε πολλούς σημαντικούς ανθρώπους και φιλάθλους του Άρη, είτε συμμετέχουν ενεργά είτε όχι να καταθέτουν την άποψή τους, και φυσικά το ποσό τους στην ομάδα.

Θα ξεκινήσω με τους διοικούντες. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Αντώνης Ζαμπέτας εςξύμνησε τους φιλάθλους του Άρη για την προσπάθειά τους, ενώ ο αντίστοιχος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης αγόρασε 5 διαρκείας και προέτρεψε τον κόσμο να στηρίξει και το μπάσκετ. Ο πρόεδρος του ΑΣ Νίκος Παπαδόπουλος τόνισε ότι στον Άρη δεν αρμόζουν διχόνοια και διχασμός. Τέλος, από τους προέδρους ο πρώτος που μίλησε ήταν αυτός της ΚΜΑ, ο Άγγελος Γρόλλιος, που είπε ότι μόνο ο κόσμος μπορεί να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο.

Συνεχίζοντας με διοικούντες, το μέλος της ΠΑΕ, Παναγιώτης Στεφανίδης, είπε ότι επιτέλους έχει φύγει η αδράνεια από το σύλλογο. Επίσης, από ανθρώπους του συλλόγου μίλησαν και οι Γεωργούλης, Πλιάκας, Βένος, Σαμολαδάς.

Πάμε όμως και στις σημαντικές προσωπικότητες; Οι ατάκες του παρουσιαστή Σπύρου Χαριτάτου και του ηθοποιού-παρουσιαστή Σωτήρη Καλυβάτση ξεχώρισαν: ''Φέτος δεν έχει διακοπές, γιατί Άρης είσαι μόνο αν το θες'', είπε ο πρώτος, ενώ ο δεύτερος τόνισε: ''Άρης για να γουστάρεις και στα δύσκολα''.

Τοποθετήθηκαν επίσης ο ηθοποιός Μιχάλης Μητρούσης, που φάνηκε αισιόδοξος, ο ηθοποιός Άκης Σακελαρίου, ο Χριστόδουλος Στυλιανού ο συντοπίτης μου, ο μεγάλος τραγουδιστής Αντύπας και ο ομόλογός του Θοδωρής Φέρρης, και ο συγγραφέας Βασίλης Κατσικονούρης.

Όσον αφορά πρώην παίκτες, ο Χρήστος Ταπούτος τόνισε ότι μπορεί αυτός να βρίσκεται στην Τσεχία, αλλά η καρδιά του και το μυαλό του θα είναι εδώ. Αγόρασε φυσικά και διαρκείας. Μίλησε και ο Χρήστος Βελώνης, που προσέφερε προς τιμήν του μία φανέλα από την εφιαλτική σεζόν της β εθνικής. Επίσης μίλησαν και οι υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βασίλης Γραμμένος, και φυσικά ο προπονητής Μάκης Κατσαβάκης.

Φανέλες σε πλειστηριασμό

Αξιέπαινη πρωτοβουλία διαφορετικών ανθρώπων να βγάλουν σε πλειστηριασμό 5 πολύ σημαντικές φανέλες, έτσι ώστε όποιος Αρειανός δώσει το μεγαλύτερο ποσό, το οποίο φυσικά θα διατεθεί στην ΚΜΑ, να κάνει δική του τη φανέλα.

Πρώτος ήταν ο Χρήστος Βελώνης, ο πρώην παίκτης μας που ήταν από τους ανθρώπους που βοήθησαν όσο λίγοι να... υπάρχει Άρης σήμερα, προσέφερε τη φανέλα του κατά την περίοδο της Β' Εθνικής. Έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για κάθε Αρειανό που γνωρίζει και σέβεται την ιστορία της ομάδας του. Πουλήθηκε για 320 ευρώ.

Η δεύτερη προσφορά δεν ξέρω από πού ήρθε, αλλά ήταν πολύ σημαντική, μιας και ήταν η φανέλα που φορούσε ο Άρης στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Ρόμα, στο ιστορικό 0-0, που ήταν από τα σημαντικότερα ώστε να διατηρηθεί αήττητο το απόρθητο κάστρο. Δεν έμαθα πόσο πούλησε αυτή, δυστυχώς...

Η τρίτη προσφορά ήταν και η καλύτερη, αφού ο Super 3 Ευόσμου (α, ρε Ευοσμάρα!) έβγαλε σε πλειστηριασμό τη φανέλα του τρελού Ιταλού Μάριο Μπόνι, από τον νικηφόρο τελικό των απλήρωτων του Παλέ, εναντίον της ΑΕΚ η οποία πούλησε 300 ευρω (εγώ αν είχα την ευχέρεια περισσότερα θα έδινα), ενώ τέταρτη προσφορά ήταν μία φανέλα του Νάτσο Γκαρσία από ένα φιλικό με τη Φιορεντίνα, με 100. Πέμπτη ήρθε μία φανέλα του Κόκε από ένα πιχνίδι με τον Παναθηναικό, που δόθηκε για 50 ευρώ.

Αξιοσημείωτα γεγονότα

Υπήρξαν 3 γεγονότα που μου άρεσαν και θα ήθελα να τα αναφέρω:

Μία γιαγιά, η κα Μαρία, τηλεφώνησε και είπε: ''Ο Αντύπας πόσα έδωσε (500); Α, και γω άλλα 500!''. Και μάλιστα, η εν λόγω κυρία ξανατηλεφώνησε αργά το βράδυ και ανέφερε: ''Πόσο κάνουν τα μπλουζάκια για τα μικρά και τι γράφουν (10 ευρώ και γράφει Στα δύσκολα πάντα εμείς μεγάλοι κανονίστε), θα πάρω 2 για τα εγγονάκια μου''. Μπράβο στην κυρία.

Στην τηλεφωνική γραμμή μίλησε και ο εγγονός του τεράστιου Κλεάνθη Βικελίδη, ο Γιώργτος Αδαμαντίδης, που κράτησα τα εξής λόγια του: ''Ο παππούς μου μου μετέδωσε το πνεύμα της άνευ όρων αγάπης για τον Άρη. Ότι κι αν συμβεί, όσο δύσκολα και να είναι τα πράγματα, ότι έχεις θα το δώσεις στην ομάδα σου''. Πολύ καλά λόγια.

Από τις 22:30 μέχρι και τις 00:30 υπήρξε μία πολύ ωράια αναδρομή από το 2006 και μετά στην πορεία του Άρη. Ξεκίνησε από τον τελικό της Πάτρας, συνέχισε, ακολούθησαν τα υπόλοιπα σημαντικά, ξέρετε, Αμορόζο, Μπόκα, Αμπρέου, Κούπερ, Ατλέτικο, κλπ. Πολύ καλή ιδέα των παιδιών.

Άποψη

Ήταν μία πολύ καλή ιδέα της ΚΜΑ να διοργανώσει κάτι τέτοιο, και όπως είπε και ένας δημοσιογράφος, αν δεν κάνω λάθος ο Περικλής ο Τράιος, θα επιδιώξουν και τηλεμαραθώνιο. Μακάρι. Πάντως, το σίγουρο είναι ότι κατάφεραν και να εισπράξουν σημαντικό ποσό, και να δώσουν ένα κλίμα συσπείρωσης προς τα έξω.

Ο καθένας βοηθάει όπως μπορεί. Δεν παρακαλάμε ούτε αναγκάζουμε κανέναν. Εγώ, ας πούμε, έστειλα κάποια SMS, αγόρασα το διαρκείας μου και μάλλον θα προμηθευτώ και ένα μπλουζάκι των 10 ευρώ.

Καλή συνέχεια σε όλους και φυσικά στον Άρη.

Υ.Γ. Ο Φρανθέσκ Χαβιέρ Μόρα, γνωστός και ως Νίκος, ο οπαδός του Άρη από την Ισπανία, που αγάπησε τον Άρη μέσω Γκάλη, αγόρασε διαρκείας. Ας το ξανασκεφτούν όσοι είπαν ''δεν θα αγοράσω διαρκείας για τον α ή β λόγο'' και ας αποφασίσουν πως θα βοηθήσουν τον Άρη.

6 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 24 Ιουλίου 2012 στις 11:31 π.μ.

Κι όμως υπήρχαν sites, αθλητικά sites, που δεν ανέφεραν καν τη διεξαγωγή ραδιομαραθωνίου!

Unknown είπε... 24 Ιουλίου 2012 στις 12:34 μ.μ.

Όντως κάνθαρε. Εγώ έψαξα παντού σήμερα σε γνωστότατο site, με μπλε φόντο, ονόματα δεν λέμε, και δεν είδα τίποτα.

Α, και κάτι άλλο. Σε λένε Στάθη;

Unknown είπε... 24 Ιουλίου 2012 στις 1:40 μ.μ.

Α, σόρρυ γιατί είχα δει στη μετρο στον Γελαστό ένα άρθρο από έναν φίλαθλο του Άρη Στάθη από Αθήνα και σκέφτηκα ότι είσαι εσύ.

Ανώνυμος είπε... 24 Ιουλίου 2012 στις 7:49 μ.μ.

Επιτέλους, βλέπω στον Άρη, κάτι που ήθελα να δω χρόνια. Συσπείρωση! Κανένας δεν περισσεύει σε αυτές τις δύσκολες ώρες...

Συγχαρητήρια σε όλους τους διάσημους που θα βοηθήσουν όσο μπορούν. Από καιρό φώναζα να επικοινωνήσουν μαζί τους. Υπάρχουν ακόμα καμια 20αρια, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, αλλά ήταν μια αρχή! Με συγκίνησε ιδιαίτερα η κα Μαρία, ανατρίχιασα όταν το διάβασα...

Ας γίνει ακόμα ένας ραδιομαραθώνιος ή τηλεμαραθώνιος. Κάτι άκουσα για Πέμπτη. Προλαβαίνουμε, δεν προλαβαίνουμε...

ΑΡΗΣ ΣΤΑ ΕΥΚΟΛΑ, ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ!

Eparxeia 3

VardARIS είπε... 24 Ιουλίου 2012 στις 9:01 μ.μ.

Άκουσα το απόγευμα μετά τη δουλειά, το ραδιομαραθώνιο. Οφείλω να πω ότι με μαγνήτισαν οι εκπομπές. Μου άρεσαν αρκετά και πραγματικά δεν μπορούσα να αλλάξω βελόνα.

Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες εκπομπές τόσο σε Έρα, ή ακόμη και σε τηλεόραση...

Όσο για τον άλλο σταθμό της πόλης, πραγματικά καθημερινά υπάρχουν πικρόχολα σχόλια για την ομάδα μας. Τους έκατσε βαρύ το γεγονός ότι προτιμήθηκε ο Λίμπερο και όχι αυτοί...