Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Το star system και η σωστή εφαρμογή του

Η Παρί Σεν Ζερμέν πραγματοποίησε το μπαμ της φετινής καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, αφού απέκτησε πακέτο Τιάγκο Σίλβα και Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς από Μίλαν για 65 εκατομμύρια ευρώ! Μία κίνηση που αναμφίβολα θαυμάστηκε και δημιουργήθηκαν προσδοκίες.



Πολύ καλή κίνηση αναμφίβολα. Το ερώτημα όμως που δημιουργείται: θα πιάσει τόπο; Οι Άραβες της Παρί κάνουν τα πάντα για να κάνουν τους Παρζιάνους μεγάλη ομάδα, πράγμα που φαίνεται από τις κινήσεις τους (Παστόρε, Μένεζ πέρσι, Λαβέτσι και οι παραπάνω δύο φέτος) οι οποίες μας θυμίζουν τη Σίτι του Άραβα Καλντούν Αλ Μουμπάρακ και την Τσέλσι του Αμπράμοβιτς.



Όπως έχει αποδειχτεί, το star system που σιγά σιγά ακολουθούν αρκετές ομάδες (έχει προστεθεί και η Μάλαγα, ενώ Ρεάλ και Άρσεναλ το ακολουθούν ακατάπαυστα εδώ και χρόνια), για να πιάσει τόπο θέλει πλάνο και δουλεία.

Ποιο είναι αυτό το πλάνο; Δεν είναι δα και τίποτα δύσκολο, αφού με το χρήμα πλέον γίνονται τα πάντα στο ποδόσφαιρο. Αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω:

1. Προσεκτικές και δουλεμένες κινήσεις: Άμα μία ομάδα ελέγχεται από Άραβες ή λεφτά/λεφτάδες επιχειρηματία/επιχειρηματίες οι οποίοι είναι διαθέσιμοι να βάλουν γερό χρήμα για την ενίσχυση της ομάδας, θα πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι που θα ξέρουν να το χειριστούν σωστά και να το αξιοποιήσουν.

Π.χ. είναι ανούσιο να ξοδέψεις 150 μύρια σε ένα μήνα για 6-7 μεταγραφές αεροδρομίου μόνο και μόνο επειδή είναι γνωστά ονόματα. Πρέπει να γίνουν 3-4 καλές κινήσεις και μάλιστα νωρίς στη μεταγραφική περίοδο (το πολύ μέχρι σήμερα), ώστε οι παίκτες να έχουν τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογής στα νέα δεδομένα, αλλά και για να δέσουν με τους νέους συμπαίκτες τους.

2. Ίδιος προπονητής για χρόνια: Όπως με τη Σίτι και τον Μαντσίνι. Με το που θα έρθει ο λεφτάς σωτήρας στην ομάδα, θα πρέπει να προσληφθεί ένας καλός και έμπειρος κόουτς, ώστε τα ακριβοπληρωμένα αστέρια να αφομοιώσουν μία σταθερή τακτική και σύστημα.

Επίσης, θα πρέπει να δοθεί χρόνος στον προπονητή, αλλά και στους παίκτες ώστε να δεθούν, ενώ θα πρέπει να υπάρχει και υπομονή από τον κόσμο και να μην περιμένει άμεσα αποτελέσματα. Με μεθοδική δουλειά και σταθερό πλάνο όλα θα γίνουν. Όπως καταλάβετε, όλο το ζουμί είναι στο να δέσουν με τον καιρό οι παίκτες μεταξύ τους, ώστε να μπορούν να βρίσκονται στο γήπεδο σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

3. Ποιοτική πλαισίωση: Καλοί οι αστέρες και ο προπονητής, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλοι παίκτες από πίσω που θα τους πλαισιώνουν είτε στην 11αδα είτε από τον πάγκο. Ούτως ή άλλως, αυτό θα βοηθήσει και τους ίδιους, αφού θα έχουν πολύτιμη καθοδήγηση από τους σταρ, που θα τους βοηθήσει να κάνουν καριέρα.

Είναι πολύ μεγάλο πράγμα να είσαι 18-19 χρονών και να παίζεις βασικός ως 3η αλλαγή στο κέντρο της άμυνας και να έχεις δίπλα σου τον Τιάγκο Σίλβα. Τα μπράβο του Βραζιλιάνου θα αποτελέσουν πολύτιμο οδηγό για την υπόλοιπη καριέρα σου.

Βέβαια, για την απαραίτητη στήριξη στους νεαρούς θα πρέπει να αποφύγουν τους βεντετισμούς οι αστέρες και να μην σηκώσουν ψηλά τον αμανέ και να κάνουν τους άλλους να νιώθουν μειονεκτικά. Κλειδί είναι το οικογενειακό κλίμα. Εντάξει, δε λέω να γίνεις κολλητός με τον Ιμπραήμοβιτς, αλλά και να μην σου ρίχνει ο Ίμπρα σφαλιάρες επειδή είσαι μικρός ή άχρηστος ή ήσυχος κλπ. Και όλοι ξέρουμε τον χαρακτήρα του Σουηδού.



Επιτομή του star system και των παραπάνω είναι η Μάντσεστερ Σίτι. Κατηγορήθηκε ότι ξόδεψε αλόγιστα τα λεφτά της σε διάσημους ποδοσφαιριστές, ότι παρέμεινε άτιτλη, αλλά με σωστή δουλειά και με πλάνο που περιείχε τα παραπάνω έγινε πλέον μεγάλη δύναμη του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, απέκτησε πάρα πολλούς οπαδούς και θα συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό σίγουρα.

Ο Άραβας της Μ. Σίτι, Καλντούν Αλ Μουμπάρακ


Αυτά για το star system που ξαναβγαίνει στο προσκήνιο. Ελπίζω να σας φάνηκε ενδιαφέρον το άρθρο. Ούτως ή άλλως, δε θα μπορούσα να μην γράψω κάτι για τη διπλή μεταγραφική κίνηση της Παρί Σ.Ζ.

17 σχόλια:

Μαναβης είπε... 16 Ιουλίου 2012 στις 2:57 μ.μ.

Με τόσους παίκτες που πίρε η Παρί θα πάει χάλια φέτα,άμα όμως τους βάζει σιγά σιγά τους παίκτες θα τα πάει τέλεια.

Unknown είπε... 16 Ιουλίου 2012 στις 3:06 μ.μ.

Αυτό ακριβώς λέω και εγώ Μανάβη, αν τους χειριστεί σωστά μιλάμε για μεγάλα πράγματα, αλλά σε περίπτωση που συβεί το αντίθετο, αστα να πάνε.

jim είπε... 16 Ιουλίου 2012 στις 6:38 μ.μ.

Αυτό λέγεται money system. Προσωπικά δεν μου αρέσει αυτός ο τρόπος. Για μένα δεν είναι ο ενδεδειγμένος. Πέρυσι, η Παρί έχασε το Πρωτάθλημα από την Μονπελιέ. Απο κάποια Μονπελιέ, όπως θα έλεγαν πριν χρόνια. Πήρε ένα κύπελλο το 2010 και ένα Legue cup το 2008.

Εντάξει. Με τέτοιες κινήσεις θα πάρει το Πρωταθλημα ή του χρόνου ή σε 2 χρονια. Και περυσι ετσι ελεγαν. Αλλά, δεν μπορεί να παίρνει πρωτάθλημα η Μονπελιέ το 12, η Λιλ το 2011, η Μαρσεϊγ το 2010 και η Μπορντό το 09, χωρίς υπεραξίες και η Παρί να τινάζει την μπάνκα και να προκαλεί όλη την ευρωπη.

Άρα, κάτι δεν μπορούν να κανουν καλά εκεί και βρήκαν τους λεφτάδες να τα χωνουν για να αντικαταστήσουν αυτο το κάτι. Για να αγορασουν αυτο το κατι...

Άλλο η Μπάρτσα. Δουλεύει με πλάνο στα τμηματα υποδομης χρονια ολοκηρα. Αλλο η Τσελσι. Υπηρξαν μερικά απο τα κορυφαια στελέχη στις διοικητικές θεσεις. Κενιον κλπ..

Στην Παρί τι υπήρξε απο τα παραπάνω τόσα χρόνια ; ; ; Ένας Ροναλντίνιο... Κυρίως...

Και πάνω απ' όλα, μην ξεχνάμε οτι μιλαμε για γαλλικο πρωταθλημα. Η λογική δεν εχει θεση σ' αυτο το πρωταθλημα. Τωρα, αν το τιναγμα της μπανκας φερει επιτυχια και κατα ποσο διαρκεια θα χει αυτή, είναι αλλουνου παπα ευαγγελιο...

Unknown είπε... 16 Ιουλίου 2012 στις 6:50 μ.μ.

Κάτι παραπλήσιο του system πάντως Τζιμ (χεχε), εγω star το είχα ακούσει και έτσι το έγραψα. Τέλος πάντων.

Η Παρί έχει μικρή ιστορία αφού ιδρύθηκε μόλις το 1970, αλλά έχει 2 πρωταθλήματα, 8 κύπελλα και 1 κυπελλούχων. Παρόλα αυτά μεγαθήριο δεν τη λες με τίποτα.

Το γαλλικό πρωτάθλημα είναι το πιο απρόβλεπτο και με την καμία δεν μπορείς να προβλέψεις ποια ομάδα θα το πάρει.

Πάντως, από ότι βλέπω και η Παρί έχει σημαντικούς ανθρώπους στο αγωνιστικό τμήμα: Προπονητής Αντσελότι, αθλητικός διευθυντής Λεονάρντο, βοηθός προπονητή Μακελελέ κλπ.

Όπως και να 'χει αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των μεγάλων μεταγραφών της Παρί. Αν πιάσουν τόπο, όμως, θα φέρει μεγάλες επιτυχίες.

jim είπε... 16 Ιουλίου 2012 στις 6:59 μ.μ.

Τον Ανσελότι, τον πήρε πέρυσι. Και πέρα από προπονητη και παλαιμαχο βοηθο, υπάρχουν κι αλλες πολλες θσεις σε μια ποδοσφαιρικη Εταιρία.

Αγωνιστικά, μέχρι και το 2010 χτυπουσε κυριως τα κυπελλα. Το βασικο και το μικρό. Το Λιγκ καπ.

Το μπάτζετ που εχει απο το καλοκαίρι του 2010 και επειτα η Παρί, δεν το είχε ούτε η Λιλ του 2011, ουτε η Μονπελιε του 2012, ουτε η Μαρσέϊγ του 2010, ουτε η Μπορντο του 2009. Ακομα - ακομ αουτε και η τρομερη Λυων της επταετιας 2001(ή 2 καλυτερα)-2008.

Άρα ; ;;

Κατι της έλειπε. Κάτι δεν είχε. Κατι δεν μπορούσε να βρει. Και το αγόρασε αυτό το κάτι, στα "πρόσωπα" των πλούσιων επιχειρηματιών...

Ο νοών νοήτο...

VardARIS είπε... 17 Ιουλίου 2012 στις 1:37 π.μ.

Jim την αδικείς την Παρί. Μπορεί να μην χτυπούσε πρωταθλήματα, αλλά πάντα ανήκε στις παραδοσιακές δυνάμεις του γαλλικού πρωταθλήματος. Και ναι μπορεί η Λιόν ή η Λιλ και η Μονπελιέ όπως αναφέρεις να κατέκτησαν πρωταθλήματα, αλλά και πάλι το Classico της League 1 ήταν το Μαρσέιγ - Παρί. Το ντέρμπι που μαγνητίζει τα βλέματα.

Πάντα μου ήταν συμπαθής σαν ομάδα (αν και τώρα με τους δισ. επενδυτές και τις μεγάλες βεντέτες δε μου κάνει αίσθηση). Αλήθεια ποιος θα παίζει μπροστά; Ιμπραίμοβιτς, Λαβέτσι, Παστόρε, Ορό, Γκαμέιρο? Τέλος πάντων, αυτά για την τωρινή ομάδα...

Να θυμίσω μερικούς από τους παίκτες που πέρασαν από τη συγκεκριμένη ομάδα:
Nicolas Anelca
Ali Bernabia
Branco Boskovic
Gregory Coupet
Stephane Dalmat
Vikash Dhorasoo
Youri Djorkaeff
Pierre Alain Frau
Marcelo Gallardo
Mateja Kezman
Talal El Karkouri
Bernard Lama
Daniel Ljuboja
Claude Makelele
Jay Jay Ococha
Pauleta
Rai
Ronaldinho
Juan Pablo Sorin
Vampeta
Jorge Weah
Mario Jepes

Και μην ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη ομάδα πέρασε από πολλά προβλήματα, έφτασε στα όρια της χρεωκοπίας, με εμφύλιο οπαδών, με προβλήματα με τους οπαδούς (φαινόμενα ρατσισμού κλπ), αλλά τελικά κατάφερε να βρει την όαση μέσω των Σαουδαράβων επενδυτών...

Unknown είπε... 17 Ιουλίου 2012 στις 12:00 μ.μ.

VardAri μαλλον θα βαζει κορυφη Ιμπραημοβιτς και απο πισω Λαβετσι, με Παστορε αριστερα και Μενεζ δεξια.

Δεν ηξερα οτι εχουν περασει τοσοι παιχταραδες απο την Παρι. Οι καλυτεροι εγχρωμοι ποδοσφαιριστες που υπηρξαν εχουν παιξει, οπως ο Οκοτσα, ο Μακελελε, ο Γουεα η ο Ανελκα. Οπως και μεγαλα ονοματα του γαλλικου ποδοσφαιρου οπως ο Ντζορκαεφ, ο Ντορασο η ο Κουπε.

KANTHAR0S είπε... 17 Ιουλίου 2012 στις 12:22 μ.μ.

Είμαι φαν της Παρί. Δεν είμαι φαν του τρόπου με τον οποίο διαχείριζεται τα χρήματά της.

Είναι σαφές, ήδη από πέρυσι, ότι δεν υπάρχει σχέδιο. Η Γαλλία βρίθει ταλεντών. Ένα καλό παιδομάζωμα και αξιοποίηση των καλών ακαδημιών της ομάδας θα αρκούσαν. Αλλά πρέπει να κάνουμε και επίδειξη δύναμης. Επίδειξη πλούτου. Και η μεταγραφή τοιυ μισθοφόρου περιπατητή Ιμπραΐμοβιτς, αυτό δείχνει.

Δεν περιάζει. Θα μάθουν. Θα τους βοηθήσει ο χρόνος.

jim είπε... 17 Ιουλίου 2012 στις 12:30 μ.μ.

VardARI, δεν είπα ότι είναι μικρή ομάδα η Παρί. Και το παραδοσιακό ντέρμπι όντως ειναι το Μαρσέϊγ-Παρί, κυρίως για λόγους κοινωνικο-πολιτικούς. Οι αριστοκράτες Πρωτευουσιάνοι, κόντρα στους μικρομεσαίους του λιμανιού.. Οι γνωστές ιστορίες πάθους που πάντα πουλάνε και συντηρουν τα μμε...

Εν πάση περιπτώση, αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα δεν απαιτείται τόσο πολύ χρήμα για να βγεις Πρωταθλητρια ομάδα. Ναι.. Με τόσα λεφτά θα βγει κατα πάσα πιθανότητα η Παρ κάποια στιγμή, αλλά δεν ήταν ο μόνος τρόπος αυτός..

Γι αυτο ανέφερα ως παραδειγματα την Μονπελιέ, την Λίλ, την Μπορντό, την Μαρσεϊγ, ακομα και την επταετία της Λυών. Αυτές οι ομάδες, ναι μεν είχαν ξοδέψει τα εκατομμύρια, αλλά όχι στο βαθμό που το κάνει η Παρί. Και όμως βγήκαν Πρωταθλήτριες..

Δεν πρέπει να προβληματίζει τον κόσμο που ασχολείται το γεγονος ότι η Παρί τα τελευταία 10-12 χρόνια δεν μπορούσε να μπει στην τριάδα, ενω άλλες ομάδες με μικρότερο ή ίδιο μπάτζετ πήγαιναν καλύτερα από αυτη;;

Άρα, δεν έκαναν καλά κάτι το οποίο έκαναν καλά οι άλλες ομάδες. Ποιο είναι αυτό ; ; ; Θέλουμε να το πούμε τμήμα σκάουτινγκ, άρτια εξοπλισμένο δυναμικό, ακαδημίες, αδυναμία σύστασης ενός πλάνου, όπως θέλουμε το λέμε..

Επομένως, αυτό το κάτι που το είχαν οι άλλες και δεν το είχε η Παρί το αγόρασε στα πρόσωπα των εκατομμυριούχων. Ενώ, μπορούσε να το ψάξει αλλιώς, με πιο φθηνό τρόπο..

Και κάτσε να δούμε, θα τα καταφέρει και να πάρει πρωτάθλημα, πάλι;; Γιατί και η Λίλ είναι δεμένη ομάδα και η Μαρσέϊγ δεν θα είναι τόσο τραγική, όσο πέρυσι, όπως και η Μπορντό και η Λυών...

Πλέον, η Παρί είναι υποχρεωμένη να πετύχει... Κάθε άλλο αποτέλεσμα πέρα από την επιτυχια και τους τίτλους, θα είναι Α-Π-Ο-Τ-Υ-Χ-Ι-Α- . . .

Ανώνυμος είπε... 22 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:42 π.μ.

Each participant observed rewards throughout the review.


My blog - Flex Belt review

Ανώνυμος είπε... 23 Φεβρουαρίου 2013 στις 4:25 π.μ.

Τhe ratе of development differs frοm indiνidual to
person, but estimateѕ show that 50 pеrcent of men more
than 40 will еncounteг the effects οf an aging
pгoѕtate.

Нere is my web sitе - super beta prostate reviews

Ανώνυμος είπε... 2 Απριλίου 2013 στις 10:41 μ.μ.

Gеnerallу the flеx belt is a belt yοu strаp on aгound your waist and 3 specifically
placed pads are what аѕsіstance contract your abs.



Also vіsit my blog post ... Http://Www.Squidoo.Com/Flex-Belt-Review-And-Discount

Ανώνυμος είπε... 3 Απριλίου 2013 στις 4:22 π.μ.

The bеlt operates to tightеn youг muѕcles by cοntracting them, and then relaxing them, and thеn repeating the motion,
and it targеts all thе muscle tissues in yοuг abdominal sеction.


Heгe is my blog - www.osteopatiacreso.com

Ανώνυμος είπε... 21 Απριλίου 2013 στις 4:56 μ.μ.

You do not have to invest hours at the health club or exert so substantially effort and power in doing function out just to be capable
to tone your muscle tissues.

my homepage http://Www.marsvenusatwork.com/

Ανώνυμος είπε... 21 Απριλίου 2013 στις 8:31 μ.μ.

The belt makes use of gel pads postioned over the center abdominals
and the outdoors obliques.

Take a look at my web-site :: the flex belt review

Ανώνυμος είπε... 22 Απριλίου 2013 στις 10:22 π.μ.

Make confident your ab belts have a unique toning system.


Feel free to surf to my page - flex belt discount

Ανώνυμος είπε... 22 Απριλίου 2013 στις 5:54 μ.μ.

I think there is a correlation between this trend and the improved interest in entertainment news.


my web page ... flex belt reviews