Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Άρης - Σιένα 0-1

Πριν λίγες ώρες ολοκληρώθηκε το πρώτο φιλικό της φετινής χρονιάς για τον Άρη. Πλέον βέβαια δεν είναι αυτό το μείζον θέμα, αλλά πρέπει να ασχολούμαστε και με το αγωνιστικό. Η ομάδα έδειξε θετικά δείγματα, με το τελικό αποτέλεσμα να μην έχει και πολύ σημασία.



Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο Σαν Βίτο σημειώθηκε από τον Παουλότσι στο 35ο λεπτό.
Α' Ημίχρονο

Η Σιένα είχε τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά του ματς, δημιουργώντας κάποιες... υποψίες ευκαιριών. Στη συνέχεια ο Άρης πήρε τα πάνω του και με μπροστάρηδες Καπετάνο και Καζναφέρη έβγαλε οργανωμένες επιθέσεις. Στο 35' ήρθε το γκολ έπειτα από κακή απόκρουση του Βελλίδη. Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδικεί και δάφνες ποιότητας.

Β' ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πρώτα λεπτά είχαν έντονο ρυθμό, με τον Άρη να έχει την κυριαρχία, έχοντας πολλές προσπάθειες προς την αδύναμη εστία. Μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Τριανταφυλλάκος στο 58' έπειτα από σέντρα του Καπετάνου. Στη συνέχεια ακολούθησαν πολλές αλλαγές από τους δύο προπονητές, με συνέπεια να πέσει ο ρυθμός του αγώνα.

Σύστημα και πρόσωπα

Ο Κατσαβάκης επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με ένα σύστημα κάτι σαν 3-4-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βελλίδης, λίμπερο ο Παπαζαχαρίας με δεξιά του τον Παντίδο και αριστερά τον Γιαννίτση. Αμυντικά χαφ ήταν οι Τριανταφυλλάκος και Παπαστεριανός, δεξί μπακ-χαφ ο Ηρακλής και αριστερό ο Ασλανίδης. Η τριάδα της επίθεσης ήταν Καζναφέρης δεξιά, Καπετάνος αριστερά και κορυφή ο Γκέσιος.

Στο δεύτερο ημίχρονο ακολούθησαν πολλά πειράματα, ιδίως μεσοεπιθεττικά, με τον Κατσαβάκη να δοκιμάζει τους παίκτες του σε πολλές θέσεις, αφού ως γνωστόν οι περισσότεροι μπορούν να προσφέρουν σε πολλές, κάνοντας και αλλαγές συστημάτων. Έβαλε μάλιστα μέσα και 3 νεαρούς: τον Σουνά, ο οποίος έδειξε πολύ καλά δείγματα και μάλλον θα είναι από τους πρώτους που θα υπογράψουν επαγγελματικό συμβόλαιο, τον Νταμαρλή και τον Αντωνιάδη.

Πρώτα συμπεράσματα
  • Ο φετινός Άρης δε θα είναι ομάδα που θα κερδίζει, αλλά ομάδα που να μη χάνει. Από τα πρώτα δείγματα φαίνεται η τακτική του Κατσαβάκη: Ασφυκτικό πρέσινγκ, κάλυψη όλων των θέσεων του γηπέδου, μαρκάρισμα man-to-man. Και να σας πω, εμένα δεν μου αρέσουν οι πολλές πάσες και οι τριπλίτσες. Είμαι προσωπικά υπέρμαχος του ''κατενάτσιο'', κράξτε όσο θέλετε.
  • Πολύ καλά δείγματα οι Παπαζαχαρίας, Καπετάνος, Καζναφέρης, αλλά και ο νεοαποκτηθέντας Ηρακλής. Φαίνεται πως ειδικά οι τρεις πρώτοι θα είναι στελέχη του βασικού κορμού της νέας ομάδας.
  • Ακόμα η άμυνα δεν έχει βρει ούτε ένα βασικό στέλεχος. Όταν έρθει ο Πουλίδο, μάλλον τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν. Παρόλα αυτά, δε μ' αρέσουν οι πολλές δοκιμές στην άμυνα και θέλω να πιστεύω πως το πολύ μετά το τρίτο φιλικό θα έχει απαρτιστεί η τετράδα.

Θετικό το πρώτο δείγμα, αλλά έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας. Γράψτε την άποψή σας.

Υ.Γ. Για όσους ενδιαφέρονται για άρθρο του Πουλίδο, είναι ακριβώς κάτω από αυτό στην αρχική σελίδα του blog.

0 σχόλια: