Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Ο δρόμος της ελπίδας

Συστάθηκε και το σώμα της Κ.Μ.Α. μετά από κάποιες μέρες καθυστέρησης. Σαν να μην έφτανε ο καιρός που ήδη χάσαμε και επιδιώκουμε να χάσουμε κι' άλλο. Πρόεδρος της Κ.Μ.Α. , λοιπόν, ο Άγγελος Γρόλλιος. Θετικό, ότι στις πρώτες του δηλώσεις, είπε ότι προτεραιότητα είναι ο Οικονομικός Έλεγχος. Αμήν και Πότε, λέμε εμείς.


Κατά τ' άλλα, συνεχίζονται οι αναζητήσεις παιχτών που θα στελεχώσουν την ομάδα, συνεχίζει επίσης να μας καίει το οικονομικό θέμα και της εισροής μετρητών στην ομάδα.


Στον Καστίγιο, θα καταβάλλουμε 750.000 Ευρώ σε 18 δόσεις. Υπήρξε "ψαλίδισμα", αλλά και πάλι τα λεφτά είναι πάρα πολλά. Και στους υπόλοιπους πάιχτες θα γίνει κάτι παρόμοιο, όμως ξαναλέω, ότι "ψαλίδισμα" και να γίνει τα λεφτά είναι πολλά, από την στιγμή που δεν υπάρχει εισροή χρημάτων στην ομάδα.

Όσων αφορα, τον Οικονομικό Έλεγχο, τα έχουμε πει άπειρες φορές. Ο κόσμος της ομάδας και κάθε ομάδας, δεν είναι ούτε κουτορνίθι, ούτε κορόϊδο, ούτε βλάκας . . .  Δεν γίνεται, σε βάθος χρόνων η ομάδα να είναι ζημιωμένη και να φαίνεται σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Ας είμαστε σοβαροί.

Αν υπάρχει κάποια ελπίδα να κρατηθεί ο κόσμος, όσο γίνεται πιο κοντά στην ομάδα αυτή η ελπίδα ξεκινάει από τον Οικονομικό Έλεγχο. Διαφορετικά, δύσκολα τα πράγματα. Και αυτά, δεν είναι λόγια αέρα ή λόγια δικά μου. Είναι λόγια και σκέψεις των απανταχού ΑΡΕΙΑΝΩΝ.

Επίσης, ο δρόμος της ελπίδας περνάει μέσα από την διαφάνεια και την Ενότητα της ομάδας. Με το να προσπαθεί ο κάθε ένας να περάσει τα δικά του θέλω, μέσα στην ομάδα και να υπάρχουν αναβολές αποφάσεων και Συμβουλίων, δεν οδηγούμαστε πουθενά.

Σέβομαι, όσους ανθρώπους δέσμευσαν, κάποτε κομμάτι της περιουσίας τους, για τον ΆΡΗ. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι ο ΆΡΗΣ θα βαδίζει με τα δικά τους θέλω και αποφάσεις. Όλοι ξέρουμε, ότι η ομάδα οικονομικά είναι στο "χείλος του γκρεμού". Οι περισσότεροι ΑΡΕΙΑΝΟΙ, στις μεταξύ τους συζητήσεις, τα βλέπουν "σκούρα" τα πράγματα. Αυτός, ο κόσμος, όμως, δεν έχει ιδέα τι γίνεται με την "περιουσία" της ομάδας, τα λογιστικά, τα νούμερα, τους όρους κλπ.

Στην τελική, καθείστε να εξετάσετε όλες τις λύσεις και καταλήξτε κάπου. Δυστυχώς, εδώ που έφτασε η ομάδα, πρέπει αργά ή γρήγορα να παρθούν αποφάσεις. Ο κόσμος, δεν μπορεί να δώσει 10.000.000 Ευρώ. Μακάρι να μπορούσε. Και δεν φταίει ο κόσμος που δεν μπορεί να τα δώσει. Άρα, πρέπει αργά ή γρήγορα να παρθούν αποφάσεις.

Στην περίπτωση, όμως, που αυτές οι αποφάσεις παρθούν με βάση το θέλω και συμφέρον του καθενός (που μάλλον θα συμβεί αυτό) θα υπάρξουν διαφωνίες. Θα υπάρξει καθυστέρηση. Παγωμάρα.

Εσείς, ξέρετε καλύτερα τα μαθηματικά της ομάδας και τους όρους τους και όχι εμείς.

Επίσης, ο δρόμος της ελπίδας περνάει από το αγωνιστικό πλάνο. Ας θέσουμε επιτέλους ένα αγωνιστικό στύλ - ένα αγωνιστικό μοντέλο και ας το ακολουθήσουμε πιστά. Για παράδειγμα, η ομάδα φέτος θα πορευτεί με Έλληνες παίχτες. Δεν ξέρω που μπορεί να καταλήξει η ομάδα, όμως ας επιδιώξουμε να κερδίσουμε κάτι από αυτήν την χρονιά.

Θα είναι 5 παιδιά από τα τμήμτα υποδομής μας ; ; ; Θα είναι άλλα 5 παιδιά 23-24 χρονων από την β και γ Εθνική ; ; ; Θα είναι 1-2 ξένοι παίχτες ; ; ;  Και ας πορευτούμε και στο μέλλον πάνω σ΄αυτό το χτίσιμο. Να δώσουμε βάση στις ακαδημίες μας, στο τμήμα σκάουτινγκ, σε ένα καλό Team ανθρώπων που να επιδιώξουν την μεγιστοποίηση του αποτελέσματος στα τμήματα υποδομής μας και ένα εξίσου καλό team ανθρώπων στην πρώτη ομάδα.

Ας σταματήσουμε επιτέλους, τα φύγε εσύ - έλα εσύ. Ας σταματήσουμε να αλλάζουμε παίχτες σαν τα πουκάμισα. Και προπονητές. Ο κόσμος κουράστηκε. Ψυχολογικο-πνευματικά. Και επιθυμεί πλάνο και σταθερότητα.

Τα 'χω ξαναγράψει . . . Τι περισσότερο πρόσφερε ο Άντερσον Κόστα από τον Τριανταφυλλάκο ; ; ; Ο Πιοβεζάν από τον Βελλίδη ; ; ; Ο Γιόνας από τον Γιαννιώτα ; ; ; Ο Βερντέχο από τον Κατίδη ; ; ; Και άλλα τόσα παραδείγματα.

Καταλήγουμε: Οικονομικός Έλεγχος - Διαφάνεια - Αγωνιστικό πλανο η ελπίδα . . .

Δεν ξέρω πως τα βλέπεται εσείς τα πράγματα και ποιες είναι οι δικές σας σκέψεις. Εγώ κάπως έτσι τα βλέπω.

0 σχόλια: