Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Τι γίνεται στο μπάσκετ

Καλό το ποδόσφαιρο, αλλά πρέπει πού και πού να ασχολούμαστε και με τη ναυαρχίδα του συυλόγου. Το μπάσκετ! Τι γίνεται εκεί; Άστα να πάνε. Είναι μία κάπως χειρότερη έκδοση του ποδοσφαίρου, με οκονομικά και διοικητικά αδιέξοδα, χωρις κανένας να γνωρίζει το μέλλον.



Ο αυτοκράτορας, λοιπόν, βρίσκεται εδώ και λίγα χρόνια, στις χειρότερες στιγμές της ιστορίας του. Παρακάτω θα δείτε σύντομα τα πιο σημαντικά γεγονότα αυτή τη στιγμή σ' αυτό το τμήμα, τα οποία χωρίζω σε 3 μέρη: διοικητικό, οικονομικό και αγωνιστικό.



Διοικητικο

Έπειτα από την παραίτηση, την οποία όλοι επιθυμούσαμε και περιμέναμε πώς και πώς, του καταστροφέα Δαμιανίδη, συστάθηκε μία νέα διοίκηση σωτηρίας (σας θυμίζει κάτι;) με επικεφαλή τον Λευτέρη Αρβανίτη, η οποία καλείται να τρέξει όλα τα θέματα.

Ξέρουμε πως το έργο της είναι πολύ δύσκολο, αλλά τα 5 μέλη της θα κάνουν ότι μπορούν ώστε να κλείσουν, τουλάχιστον τις σημαντικότερες και αυτές που προκαλούν τις περισσότερες ζημιές στο σύλλογο, τρύπες, με τον Αρβανίτη να έχει γεμάτη την ατζέντα του με κρίσιμα ραντεβού.

Οικονομικο

Ως συνήθως, το ταμείον είναι μείον και δεν υπάρχει μία, συνεπώς τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα. Παρόλα αυτά, αποτελεί φως στο τούνελ η ανταπόκριση του κόσμου στα διαρκείας. Γιατί μόνο εμείς οι Αρειανοί ξέρουμε τι πάει να πει ''γεμάτο Παλέ''.

Δεν υπάρχει εισροή μετρητών, με αποτέλεσμα να έχουν κολλήσει τα περισσότερα θέματα. Τουλάχιστον, βλέπουμε τον Αρβανίτη να προσπαθεί να κάνει ότι καλύτερο για το μέλλον του τμήματος. Όχι σαν κάτι άλλους.

Εκτός απ' τα παραπάνω, στο επόμενο χρονικό διάστημα ο Αρβανίτης θα έχει μία επαφή για διακανονισμούς σε παίκτες και μάνατζερ που έχουν προσφύγει στη FIBA. Αυτοί είναι: Γάιος Σκορδίλης, Άαρον Μάιλς, Ιβάν Πάουνιτς, ο πρώην προπονητής Αντρέα Ματσόν και 2 μάνατζερ παικτών. Το συνολικό ποσό πρόκειται να είναι γύρω στις 500.000 ευρώ.

Αγωνιστικο

Τι να πούμε και για το αγωνιστικό; Αφού η εισροή χρημάτων είναι ελάχιστη, το μπάτζετ είναι αισθητά μειωμένο. Πάντως, σύμφωνα με γνωστή ιστοσελίδα Αρειανής πληροφόρησης, είναι ενδιαφέρον το άρθρο για το ότι ''το μπάτζετ του Άρη είναι μέσα στα 5 μεγαλύτερα της Α1''.

Πράγμα παράδοξο. Δηλαδή σκεφτείτε τι γίνεται στις υπόλοιπες ομάδες. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, στα θετικά είναι το ότι παρέμεινε ο Αλεξανδρής, αφού αν έφευγε η ομάδα θα ήταν τελείως ξεβράκωτη από κάθε άποψη.

Έφυγαν οι Αμερικανοί που αγαπήσαμε πέρσι (Μάλντροου, Ντέιβις, νομίζω και ο Κερούς). Ο Βεργίνης θέλει να παραμείνει, αλλά δεν αποκλείει και το εξωτερικό. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον Μπογρη.

Αναμένουμε απόφαση τι θα γίνει με το περίφημο συμβόλαιο Μποχωρίδη, ενώ είναι δεδομένο ότι θα κινηθούμε σε ελληνική ενίσχυση. Πάντως, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εκτός από νεαρούς Έλληνες, θέλουμε και... 6 Αμερικανούς, καθώς επίσης και τους Κομμάτο, Χαραλαμπίδη! Μακάρι...


Τα πράγματα για τον αυτοκράτορα του Ελληνικού μπάσκετ δεν είναι εύκολα. Αλλά, αν υπάρξει συσπείρωση και σωστές κίινήσεις, σιγά σιγά όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Αναμένουμε καλύτερες ημέρες...

0 σχόλια: