Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Σ' ευχαριστούμε Σάκη...

Παρελθόν αποτελεί πλέον από τον Άρη ο Σάκης Πρίττας. Ένας παίκτης που αγαπήθηκε όσο λίγοι την τελευταία εξαετία, αφού έδωσε ότι είχε και δεν είχε για τη φανέλα.

Το λιγότερο που μπορώ να κάνω για να του πω ένα ''ευχαριστώ'' για όσα πρόσφερε στην ομάδα είναι να του ετοιμάσω ένα αφιέρωμα:

Η αρχή
Έπειτα από 2 πολύ καλές σεζόν με τον Ηρακλή, ο Πρίττας αποφάσισε να μείνει κάτοικος Θεσσαλονίκης και να υπογράψει στον Άρη το 2007, μόλις 1 χρόνο μετά την άνοδο της ομάδας στη Α' εθνική.

Την πρώτη σεζόν του με τα κιτρινόμαυρα ο Πρίττας δεν έχει κανένα λόγο να τη θυμάται, αφού πραγματοποίησε μόλις 1 συμμετοχή, στο ματς με τη Μπόλτον για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Αμφισβήτηση
Από 'κει και πέρα, ο Σάκης άρχισε να κερδίζει θέση στις 11αδες του Άρη. Αν και ξεκίνησε καλά, στη συνέχεια η απόδοσή του έπεσε αισθητά, και έτσι πολύς κόσμος άρχισε να τον βρίζει και να απαιτεί την απομάκρυνσή του από την ομάδα.

''Τι μας έφεραν αυτόν τον άμπαλο εδώ;'' και ''Φύγε ρε παλτό από τον Άρη'' ήταν συχνές ατάκες στο γήπεδο. Αποκορύφωμα το αυτογκόλ του με τον Θρασύβουλο μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Το μόνο θετικό της σεζόν 2008-09 για τον Πρίττα ήταν εκείνο το γκολ στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Πανθρακικό, που το γυρίσαμε από 0-2 σε 3-2 και παραλίγο να μας δώσει την έξοδο στην Ευρώπη.

Ο Πρίττας όμως αγαπούσε την ομάδα και ήταν αποφασισμένος να κάνει τους οπαδούς να τον αγαπήσουν.


Κλήση στην εθνική
Και το έπραξε. Οι φίλαθλοι από το απόλυτο μπινελίκι έφτασαν στο σημείο να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του. Για ποιο λόγο; Μα φυσικά για τις εξαιρετικές του εμφανίσεις τη σεζόν 2009-2010.

Ειδικά με την έλευση του Έκτορ Κούπερ στον πάγκο, ως αντικαταστάτη του Μαζίνιο, ο Πρίττας πήρε τα πάνω του. Βοήθησε τα μέγιστα στο να βγει ο Άρης στην Ευρώπη, ενώ ήταν σημαντικότατος και στα play off.

Στα play off, μάλιστα, σκόραρε και ένα γκολ εναντίον της ΑΕΚ σε εκείνο το 1-1.

Με αφορμή τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με τα κιτρινόμαυρα, ο Ρεχάγκελ έπραξε σωστά και κάλεσε τον Πρίττα στην 23αδα της εθνικής για το Μουντιάλ του 2010!

Ο Πρίττας βέβαια δεν αγωνίστηκε σε κάποιο ματς, αλλά και μόνο που ήταν μέλος της εθνικής σε αυτή την τεράστια διοργάνωση αποδεικνύει πως δεν είναι τυχαία αυτά που λέμε για τη σεζόν 2009-2010.


Ευρωπαική πορεία
Η σεζόν 2010-2011 (για το πρωτάθλημα) δεν ήταν και η καλύτερη για τον Πρίττα, αφού ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, που δεν τον άφησαν να πάρει τις απαραίτητες συμμετοχές.

Όμως, ήταν από τους πρωτεργάτες της φανταστικής Ευρωπαικής πορείας. Ήταν συγκινητικός στο 1-0 επί της Ατλέτικο, συνθέτοντας το τέλειο δίδυμο με τον Φατί, ενώ και στα άλλα ματς ήταν εξαιρετικός.

Φοβερός ήταν και στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι, εκείνο το ιστορικό 0-0, όπου για πολλούς ήταν ο MVP του αγώνα, και όχι άδικα, αφού τα έκανε όλα.

Σε καποια ματς της σεζόν αυτής, μάλιστα αγωνίστηκε και με το περιβραχιόνιο.


Υπομονή
Ο Πρίττας φαινόταν πως θα έχει θέση στο βασικό σχήμα και της περσινής περιόδου, με τον Τσιώλη στον πάγκο. Και έτσι έγινε. Ξεκίνησε καλά.

Όμως, με την έλευση του καταστροφέα της περσινής σεζόν, που ευτυχώς έφυγε κακήν-κακώς ως πλήρως αποτυχημένος, του Μίχαλ Πρόμπιερζ, ο Πρίττας, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο τέθηκε στο ''ψυγείο'', όπως και άλλοι συμπαίκτες του, όπως ο Παπαστεριανός ή ο Ακόστα.

Αυτό στέρησε από τον Πρίττα άλλη μία επιτυχημένη σεζόν στον Άρη, έφτασε ένα βήμα κοντά στην έξοδο, αλλά με την έλευση του Μασάδο βρήκε και πάλι κάποια λεπτά συμμετοχής. Βέβαια, δεν ήταν στο επιθυμητό σημείο να προσφέρει, αλλά και με την παρουσία του και μόνο, έδινε ώθηση στην ομάδα.

Το τέλος
Με τα οικονομικά προβλήματα να ταλανίζουν την ομάδα, ο Πρίττας περίμενε την έλευση του νέου προπονητή, για να δει αν θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του.

Όπως είναι γνωστό, ο Άρης μπορεί να πραγματοποιήσει μόνο 3 μεταγραφές-ανανεώσεις-δανεισμούς σε ποδοσφαιριστές άνω των 24 ετών, κι έτσι ο Μάκης Κατσαβάκης αποφάσισε πως δεν θέλει να ξοδέψει τη μία από αυτές στον Πρίττα,

Ο Σάκης στα 5 χρόνια στο Κλεάνθης Βικελίδης, είχε συνολικά 101 εμφανίσεις με τη φανέλα του Άρη. Στο πρωτάθλημα αγωνίστηκε σε 72 παιχνίδια, 15 στο κύπελλο και 14 στην Ευρώπη.


Προσωπικό μήνυμα στον Σάκη Πρίττα:
Σάκη, σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για όλα όσα πρόσφερες στην ομάδα, ήσουν από τους λίγους ποδοσφαιριστές που την αγάπησαν πραγματικά τα τελευταία χρόνια. Για πάντα στην καρδιά μου, ελπίζω να ξανανταμωθούμε, εσύ από κάποιο άλλο πόστο...

4 σχόλια:

VardARIS είπε... 7 Ιουλίου 2012 στις 1:11 μ.μ.

Έχεις δίκιο σε όλα Βελλίδη, πραγματικά του οφείλουμε ένα ευχαριστώ του Πρίττα για όλα όσα πρόσφερε στην ομάδα. Και ο ίδιος λογικά πέρασε καλές στιγμές που θα του μείνουν αξέχαστες όσα χρόνια και αν περάσουν!

Μακάρι η κατάσταση στην ομάδα να ήταν διαφορετική, ώστε να μπορούσαμε να του δώσουμε άλλο ένα συμβόλαιο (μάλλον το τελευταίο της καριέρας του) και να "κρεμούσε τα παπούτσια του" στο Χαριλάου...

jim είπε... 7 Ιουλίου 2012 στις 1:23 μ.μ.

Μακάρι να είχαμε κάθε χρόνο 10 παίχτες σαν τον Πρίττα. Με τον χαρακτήρα του και την εικόνα του.

Δεν δημιούργησε προβλήματα και έκανε υπομονή. Και σκεφτείτε ότι άλλαξε και 9 προπονητές στις 5 σεζόν που έπαιξε σε μας. Φυσικά, με τον έναν πήρε τα πάνω του και έφτασε και στο Mundial του 10.

Προσωπικά, τον ήθελα κι αλλο στην ομάδα από την στιγμή που μπορούσε να βοηθήσει.

Στο μέλλον, θα ήθελα να τον δω να αναλαμβλανει πόστο μέσα στη ομάδα. Με την ελπίδα, ότι η ομάδα μας θα είναι καλά....

Unknown είπε... 7 Ιουλίου 2012 στις 1:33 μ.μ.

VarAri, κι εγώ πιστεύω πως αυτός πέρασε τα καλύτερά του χρόνια και σίγουρα θα του μείνουν αξέχαστα.

Jim, ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι γινόταν με τους προπονητές, αφού ήταν όλα αυτά τα χρόνια, με εξαίρεση την πρώτη σεζό στη Superleague.

Κι εγώ θα ήθελα να έπαιζε άλλα 1-2 χρόνια και έπειτα να αναλάμβανε ένα πόστο στην ομάδα, κατά τη γνώμη μου αυτό του scouter.

Επίσης, θα ήταν καλό να έμενε γιατί θα αποτελούσε δάσκαλο μέσα στο γήπεδο για τους νεαρότερους (Οικονομόπουλο, Νταμαρλή, Γιώρη, ακόμα και για τον Παπαστεριανό), για τους οποίους θα ήταν προνόμιο να έχουν έναν τέτοιο παίκτη δίπλα τους.

KANTHAR0S είπε... 7 Ιουλίου 2012 στις 10:34 μ.μ.

Υποτιμημένος παίχτης και ακούραστος εργάτης. Και Ολύμπιος Θεός!