Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Συνέντευξη Τύπου ΠΑΕ Άρης (21.12.2011)

Φαντάζομαι οι περισσότεροι ακούσατε τη σημερινή συνέντευξη τύπου της ΠΑΕ Άρης. Στους περισσότερους δεν άρεσε, μερικοί κρατούν μια ουδέτερη στάση... 
Θα επιχειρήσουμε να αναπαράγουμε μερικά από τα σημεία της συνέντευξης που θεωρούμε ότι είναι σημαντικά, καθώς και θα εστιάσουμε σε σημεία με τα οποία δεν συμφωνούμε (η άποψή μας είναι υποκειμενική, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε και μαζί)... 


Ο λόγος στον Θανάση Αθανασιάδη "Μειώση στα έσοδα της ΠΑΕ"
Στο κομμάτι των εσόδων, είχαμε μείωση στα εισιτήρια διαρκείας της τάξης του 30-35%, κάτι που αναλύεται σε απώλεια εσόδων 500.000 €. Δεν είναι ευοίωνες οι προβλέψεις για την κεντρική χορηγία πρωταθλήματος, από τον ΟΠΑΠ, κάτι που στερεί από την ΠΑΕ περίπου 500.000 €. Επιπλέον, παρακρατούνται σημαντικά ποσά από χορήγηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Η μέχρι στιγμής υστέρηση φτάνει τις 350.000 €. Είχαμε υστέρηση και στις λοιπές χορηγίες σε σχέση με πέρυσι, ύψους 500.000 €, λόγω της πρωτοφανούς πτώσης στη διαφημιστική αγορά.


Από μεμονωμένα εισιτήρια αγώνων, υπήρχε συγκριτικά με πέρυσι μια πολύ μεγάλη απόκλιση, της τάξης των 300.000 €, μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, έχοντας δώσει σχεδόν όλα τα ντέρμπι στο γήπεδό μας. Παράλληλα έχουμε καθυστέρηση είσπραξης προϋπολογισμένων εσόδων ύψους 750.000 €.


Περί συσπείρωσης και δριμύτατης κριτικής
"Γι` αυτό το εξάμηνο, οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ προς το Δημόσιο είναι 1.700.000 ευρώ, συν την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, η οποία τηρείται. Βλέπουμε πόσο δυσχερής είναι η προσπάθεια για καθημερινή στήριξη της ομάδας, κι αντί να υπάρξει συσπείρωση και ανταπόκριση, βλέπουμε μια καθημερινή προσπάθεια από μέσα που υποτίθεται ότι πρόσκεινται φιλικά στον Άρη, να ασκούν δριμύτατη κριτική, χωρίς να υπολογίζουν τις πρωτοφανείς συνθήκες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Από την αρχή της περιόδου χωρίς να υπάρχει ένδειξη, εισπράττουμε ένα αρνητικό κλίμα, το οποίο περνάει και στην ομάδα κι έχει αντίκτυπο στα αποτέλέσματα, τα οποία μας έχουν απογοητεύσει όλους. Στα τόσα χρόνια που παρακολουθώ τον ΑΡΗ δεν έχω δει ποτέ τέτοια αντιπολιτευτική κριτική, η οποία δεν πλήττει το ΔΣ αλλά ζημιώνει με τη διάστασή της το σύλλογο."



Άποψη Arisgod
Σε καμία περίπτωση στην αρχή της περιόδου δεν υπήρχε αρνητικό κλίμα. Ίσα - ίσα ο κόσμος του Άρη, έβαλε στην άκρη τα οικονομικά προβλήματα και βοήθησε όσο μπορούσε με τα διαρκείας. Και ξεκινήσαμε με σχετικό ενθουσιασμό, αν και τα πρώτα μηνύματα φαινόταν ήδη από τα φιλικά. Αν η ομάδα του Τσιώλη πετούσε στις πρώτες αγωνιστικές, υπήρχε περίπτωση να ακούγονται αποδοκιμασίες στο Χαριλάου; 

Το γεγονός ότι η ομάδα δεν "περπατούσε", έδωσε το έναυσμα σε κάθε πικραμένο να βγαίνει στο ραδιόφωνο και να λέει το "μακρύ του και το κοντό του". Ως γνωστόν παντογνώστες και ξερόλες υπάρχουν αρκετοί. Ο κόσμος του Άρη στήριξε τον προηγούμενο προπονητή, στηρίζει και τον σημερινό προπονητή. Χαιρέτισε την πρόσληψη του Προμπίερζ με ικανοποίηση, καθώς ας πούμε ότι "είχαμε μια εικόνα για το πρόσωπό του". 

Αγωνιστικό Πλάνο(;)
"Στο αγωνιστικό, από τον Μάιο η ομάδα έκανε σχεδιασμό βάσει του τότε προπονητή, με αποχωρήσεις και προσθήκες. Αποχώρησαν όσοι υπεδείχθησαν από τον προπονητή πλην μερικών, οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν κατέστη δυνατό να φύγουν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί θέμα του υπεράριθμου ρόστερ.

Επίσης, η μη δυνατότητα απόκτησης παικτών αξίας που επιθυμούσαμε, καθώς εισπράξαμε άρνηση ποδοσφαιριστών να έρθουν στην Ελλάδα λόγω της κατάστασης στη χώρα μας, αλλά και η ακανόνιστη ροή αγώνων στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, που επέφερε αρνητικό κλίμα στην ψυχολογία της ομάδας, με συνέπεια να υπάρχουν δυσλειτουργίες και στα αποδυτήρια". 



Άποψη Arisgod
Κακώς, έπρεπε να προσπαθήσουμε περισσότερο, προκειμένου να φύγουν όλοι αυτοί που δεν θέλαμε. Αν είναι να έχουμε κάποιους στην κερκίδα, τους οποίους και θα τους πληρώνουμε, γιατί να μην τους πληρώσουμε μια και καλή, να κάνουμε έναν διακανονισμό και να τους πληρώνουμε σε δόσεις; Πάντως νομίζω ότι αν έχεις μετρητά μπορείς να προσελκύσεις παίκτες. Ναι συμφωνώ είναι δύσκολο, αλλά τα χρήματα, δυστυχώς ή ευτυχώς, παίζουν τον πρώτο ρόλο...

Επιβεβαίωση ότι οι παίκτες είναι απλήρωτοι
"Ο τρόπος θεραπείας είναι γνωστός σ’ εμάς. Άμεση προτεραιότητα είναι η τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων προς του παίκτες. Ευελπιστούμε ότι με τη διευθέτηση των οικονομικών υποχρεώσεων προς Δημόσιο με επιμήκυνση των δόσεων, θα απελευθερωθούν τα απαιτούμενα κεφάλαια ώστε να τακτοποιηθούν οικονομικά οι παίκτες."

Μεταγραφές και Ανανεώσεις
"Στο θέμα μεταγραφών και ανανεώσεων, πλησιάσαμε πολύ το πλάνο που είχαμε σε συνδυασμό με τα δύσκολα οικονομικά δεδομένα.Σε γενικές γραμμές, όμως, σε αριθμό και σε ποιότητα παικτών κινηθήκαμε βάσει του αρχικού σχεδιασμού. Ανέβηκαν μετά από εισήγηση παίκτες από τα τμήματα υποδομών για να αναδείξουν το ταλέντο τους και ο σύλλογος στο μέλλον να καρπωθεί πιθανά οφέλη".

Άποψη Arisgod
Δηλαδή είχαμε σχεδιάσει εξ΄αρχής να πάρουμε τους Ούμπιδες, Σανκαρέ, Γιακούποβιτς και Ακόστα; Γνωρίζαμε ότι θα πέσει ο Βόλος και θα ότι θα έμεναν ελεύθεροι; Από τις καλοκαιρινές προσθήκες οι μοναδικοί δύο που μπορείς να πεις ότι αξίζουν είναι οι Σανκαρέ, Ούμπιδες. Αλλιώς, φτου και από την αρχή... άλλοι 10 του χρόνου το καλοκαίρι!

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Αντώνης Ζαμπέτας
"Φτάσαμε βέβαια σε ένα κυκεώνα, την πρώτη χρονιά, καθώς οι υποχρεώσεις έρχονταν η μία πίσω από την άλλη.  Η πληρωμή από εμάς μέσα σε 2,5 χρόνια απέναντι σε παίκτες για παρελθούσες χρήσεις έφτασαν τα 3.200.000 ευρώ, 1.520.000 σε επίδικα που έχουν έρθει στη δική μας χρήση, 2.930.000 προς το δημόσιο. Μιλάμε για 7.650.000 ευρώ που είναι πληρωτέα χρήματα, από παρελθούσες χρήσεις κι έχουν καταβληθεί από το ταμείο της ΠΑΕ. Απαλλάξαμε τον κ. Σκόρδα από κατασχέσεις της προσωπικής του περιουσίας κάτι που δεν σεβάστηκε όπως και την ανάληψη των ευθυνών που δημιούργησε εκείνος από τη δική μας διοίκηση.

Ποσά που λογιστικοποιήθηκαν στη δική μας χρήση και επιβάρυναν τον ισολογισμό μας ειναι 1.520.000 ευρώ που αφορούν επίδικα και απαιτησεις τρίτων προς την ΠΑΕ και τα έχουμε πληρώσει. Έχουμε πληρώσει στην εφορία 2.930.000 ευρώ κι έχουμε ρυθμίσει οφειλές της τάξης των 3.200.000 ευρώ. Συνεχίζουν να πληρώνονται απο τη διοίκηση μας. Άλλες 800.000 ευρώ βρίσκονται σε αναστολή στα δικαστήρια και ούτε αυτό το σεβάστηκε ο κ. Σκόρδας. Εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις, για Sportvision, Λάκκωμα, καθώς και προσφυγές παικτών που δεν αφορούν δικές μας χρήσεις".

Άποψη Arisgod
Κουράστηκε ο κόσμος να ακούει ότι για όλα φταίει ο προηγούμενος. Το ίδιο που κάνουν και οι πολιτικοί στην Ελλάδα. Ξέρατε τι αναλάβατε και είστε υπεύθυνοι για αυτά. Οπότε μην επαναλαμβάνεστε. Γνωρίζουμε ότι ο Λάμπρος Σκόρδας έκανε πολλά λάθη, για αυτό και απομακρύνθηκε από την προεδρία της ΠΑΕ. 

Για τις επαφές της διοίκησης με επενδυτές
"Αυτό που θέλουμε είναι να μεγιστοποιηθεί η εκμετάλλευση της δύναμης που εκπέμπει ο ΑΡΗΣ, έπειτα μάλιστα από τις διεθνείς επιτυχίες που είχε τα τελευταία χρόνια. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατότητα που μας παρουσιάζεται. Πρόκειται για εταιρείες με έδρα το εξωτερικό, που ίσως σκέφτονται να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στην Ελλάδα. Κάποιοι κακεντρεχείς παρουσίασαν όμως τις πρόσφατες επαφές μας στη Μαδρίτη ως ταξίδι αναψυχής ή ως ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τον αγώνα Ρεάλ - Μπαρτσελόνα".
Μακάρι...

Για τις κινήσεις που θα γίνουν σε περίπτωση που δεν υπάρξει βελτίωση στο θέμα της ρευστότητας 
"Η έλλειψη ρευστότητας οφείλεται σε μείωση αλλά και υστέρηση εσόδων, λόγω της οικονομικής κρίσης. Μέχρι το τέλος της χρονιάς περιμένουμε χρήματα από τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγίες, εισπράξεις από πώληση εισιτηρίων κλπ., κάνοντας ορθολογική χρήση. Αν όλα πάνε στραβά και δεν έρθουν τα προσδοκώμενα έσοδα, μοιραία θα πρέπει να αναπροσαρμόσουμε τον αγωνιστικό σχεδιασμό στο τέλος της σεζόν, όχι μειώνοντας απαραίτητα ποιότητα ομάδας, αλλά προχωρώντας βέβαια σε εξορθολογισμό του μπάτζετ". 

Άποψη Arisgod
Εκτός από τον εξορθολογισμό του μπάτζετ, θα πρέπει να γίνει και εξορθολογισμός του ρόστερ, χωρίς συναισθηματισμούς, αλλά με μοναδικό γνώμονα το καλό της ομάδας.

Για τον Βικτοράς Γιάκομπ 
"Ο Γιάκομπ εξέφρασε την επιθυμία να αποχωρήσει, η ΠΑΕ συναίνεσε και το θέμα αυτό έληξε σήμερα".

Άποψη Arisgod
Χωρίς να θέλουμε να το παίξουμε μετά Χριστόν προφήτες, απλά θα παραθέσουμε το άρθρο που είχαμε ετοιμάσει, όταν μεταγράφηκε ο Ρουμάνος στην ομάδα μας. Παρακάτω ένα χαρακτηριστικό σημείο:
"Αυτό που είναι σημαντικό είναι πλέον να δείξει ο Γιάκομπ μέσα στο γήπεδο τις αρετές που επέδειξε στον Ηρακλή την πρώτη χρονιά, όπου σε 23 συμμετοχές πέτυχε 11 γκολ. Μακάρι να αποστομώσει όλους εμάς που περιμέναμε κάτι καλύτερο, ή ακόμη και αυτούς που κράζουν στα ερτζιανά. Μακάρι οι εμφανίσεις του να είναι τέτοιες που θα υποχρεώσουν τη διοίκηση να κυνηγήσουν την υπογραφή του και για την επόμενη χρονιά.  Πλέον θα φανεί στον αγωνιστικό χώρο αν η συγκεκριμένη κίνηση ήταν θετική ή άσκοπη".  

Για τον Νέρι Καστίγιο 
"Στον Καστίγιο βασίστηκε μεγάλο κομμάτι του μεταγραφικού σχεδιασμού του καλοκαιριού, βάσει της αξίας του και των δυνατοτήτων του. Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία ανεύρεσης των αιτιών που τον οδηγούν στο να έχει κατώτερη αγωνιστική προσφορά από την αναμενόμενη, κάτι το οποίο αναγνωρίζει και ο ίδιος. Θέλουμε ο ΑΡΗΣ να αποκομίσει το μέγιστο δυνατό όφελος από τον ποδοσφαιριστή, μέσα από την απόδοσή του. Είναι θέμα του παίκτη, του προπονητή και φυσικά και της διοίκησης να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να βγει το μέγιστο δυνατό όφελος από αυτή την ιστορία".

Άποψη Arisgod
Χωρίς σχόλιο... Εδώ δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Κανείς δεν περίμενε ότι ο Καστίγιο θα είχε τέτοια απόδοση φέτος. Αν μη τι άλλο οι περυσινές του εμφανίσεις στο 2ο μισό ήταν ικανοποιητικές, και όλοι πιστέψαμε ότι με μια καλή προετοιμασία θα είναι ακόμη καλύτερος. Δυστυχώς κατάφερε να μας διαψεύσει όλους!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 22 Δεκεμβρίου 2011 στις 2:47 π.μ.

θεωρω αδιανοητο στον Αρη του 2011,να ακουγεται ξανα η λεξη προσφυγη.Φανταζομουν οτι αυτες οι εποχες,σε μπαλα κ μπασκετ,ειχαν περασει ανεπιστρεπτι.

Σιγουρα η κριση εχει αλλαξει τα παντα,αλλα δεν θα πρεπε να χαν προβλεψει τη μειωση εσοδων,κ να παρουν τα μετρα τους?Που ειναι ο Ποππης κ ο Παπαιωαννου,που υποτιθεται θα καλυπταν ταμειακα την ομαδα σε δυσκολες στιγμες?Γιατι,παρα τις προεκλογικες εξαγγελιες του Μαιου,η μπυραρια κ το κυλικειο στην Αλκμηνης,ειναι ακομα κλειστα?Δεν χανονται τουλαχιστον 100 χιλ ευρω για ολη τη σεζον,απο εκει?

Δεν θα πρεπε να απολογηθουν για τους τοσους μετριους παιχτες που μαζεψαν(κ αυτο) το καλοκαιρι?Οι οποιοι μαλιστα παιζουν κ στις ιδιες θεσεις(πχ αμυντικα χαφ),ενω σε αλλες θεσεις ειμαστε ΓΥΜΝΟΙ!!!
Για τετοιο φοβερο προγραμματισμο μιλαμε!!!

Η για τα κρουσματα απειθαρχιας,τοσο εκτος οσο κ εντος γηπεδου.Παιχτες μας αποβαλλονται σχεδον καθε αγωνιστικη,με χαζοτσαμπουκαδες εναντιον αντιπαλων,αλλα ακομα κ μεταξυ τους(Καστιγιο με Κασναφερη στη Ν. Σμυρνη)!!!!!Θυμιζω κ την δηλωση Σηφακη στην αρχη της σεζον,που αναγκαστηκε να ανακαλεσει.Για τετοιο αρμονικο κλιμα αποδυτηριων μιλαμε!!!Κ φυσικα σ ολα αυτα η διοικηση ειναι ΑΠΟΥΣΑ,Κ ΔΕΝ ΘΕΩΡΗΣΕ ΚΑΝ ΣΚΟΠΙΜΟ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ.Οπως επισης φυσιολογικα,κανεις δημοσιογραφος δεν μπηκε στον κοπο να ρωτησει κατι σχετικο...
Καλες γιορτες σε ολους

Αvenger3

RedDragon είπε... 22 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:43 π.μ.

1ον. Όπως πολύ σωστά λες VardAri κούρασε πλέον η δικαιολογία ότι φταίει για όλα η προηγούμενη διοίκηση... Η τωρινή διοίκηση διανύει τη δεύτερη θητεία της κ ακόμη μας λέει για τον Σκόρδα.

2ον Δεν φταίει καμία αντιπολίτευση για την κακή πορεία κ κυρίως για τον κακό σχεδιασμό της ομάδας. Και η κακή πορεία οφείλεται στον κακό σχεδιασμό κ στην έλλειψη πλάνου.

3ον Η επιλογή του Γιάκομπ για κάποιον που ξέρει έστω κ λίγα από ποδόσφαιρο ήταν τραγική. Το τονίσαμε άπειρες φορές απο εδώ μέσα. Πραγματικά όταν ανακοινώθηκε η μεταγραφή του ένοιωσα πολύ μεγάλη απογοήτευση...

Μαζί με αυτόν που φεύγει πρέπει να φύγει κ αυτός που τον πρότεινε στην ομάδα.

Ανώνυμος είπε... 22 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:41 π.μ.

Το πρώτο βήμα είναι να τους βρίσουμε εν χορώ .
Τότε θα πλακωθούμε με τα τσοπανόσκυλα του λούζερ3.
Τα πρόβατα θα υπακούσουν τον τσοπάνη τους.
Θα ξεκινήσει ο εμφύλιος.
Ο αναγκαίος και αναπόφευκτος.

Όταν και όπως θα φύγει η Ορίτζιναλ από την Αεκ ,
τότε και έτσι θα φύγουν και τα δικά μας τα λαμόγια.
Τα φίδια που θρέψαμε στον κόρφο μας.

Χαβίτο

VardARIS είπε... 22 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:33 μ.μ.

Χαβίτο, καταρχήν να πω ότι διαφωνώ κάθετα με αυτά που γράφεις. Και εξηγούμαι: επ΄ουδενί δεν πρέπει να καταφεύγουμε σε λύσεις βίας. Δεν είναι λύση αυτή.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι όπως με τη διοίκηση Σκόρδα δεν ήμασταν ικανοποιημένοι και τον διώξαμε στις εκλογές της ΠΑΕ, το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με την παρούσα διοίκηση. Αν μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου, δεν καταφέρουν να αντιστρέψουν την κατάσταση, θεωρώ σίγουρο ότι δεν θα επανεκλεγούν. Μακάρι όμως να βρεθεί κάποιο άλλο σχήμα που θα είναι ανταγωνιστικό και θα έχει προτάσεις και έτοιμο να δώσει λύσεις στα προβλήματα. Γιατί με λύσεις του στυλ "Στεφανίδης Ενότητα" ή "Σκόρδας & οικογένεια", καληνύχτα...

Για την πρώτη παράταξη έχω μια συγκεκριμένη άποψη - αρνητική. Ο λόγος: το γεγονός ότι και οι ίδιοι ήξεραν ότι δεν έχουν καμία ελπίδα εκλογής, οι λόγοι που κατέβηκαν ήταν απλά για να γίνουν γνωστοί. Εγώ αυτό πιστεύω, ας μου αποδείξουν το αντίθετο.

Να τονίσω ωστόσο ότι θα βρεθεί λύση. Και ο Αθανασιάδης αν φύγει, δεν θα χαθεί ο Άρης. Θα βρεθεί λύση εκ των έσω. Για να δούμε...