Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Άρης - Ρουντούπις 96-86 και πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup (20/12/2011)

Σπουδαίο ματς, παλικαρίσια πρόκριση, πολύ άγχος... 
Ο στόχος επετεύχθη: πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup, έστω και αν χρειάστηκε παράταση.

Δύσκολο έργο περιμένει την ομάδα στη συνέχεια, καθώς οι αντίπαλοι είναι πολύ πιο δυνατές ομάδες, σε σχέση με αυτές που αντιμετωπίσαμε έως τώρα. Ο όμιλος θα αποτελείται από τις εξής ομάδες: Χίμκι, Βιλερμπάν, Ντόνετσκ, Άρης.
Η ομάδα μας μπήκε πραγματικά αποφασισμένη να πάρει το παιχνίδι. Η προσέλευση του κόσμου, αν και δεν ήταν η απόλυτα επιθυμητή, ήταν ικανοποιητική και βοήθησε ουσιαστικά στην έκβαση του παιχνιδιού. Και αυτό γιατί, έδωσε μια έξτρα ώθηση στα πόδια των παικτών του Άρη.

Οι παίκτες μας γούσταραν και ειδικά οι ξένοι - Αμερικάνοι, φάνηκε να το γουστάρουν και να το χαίρονται με την καρδιά τους... Είδαμε σκηνές που προσωπικά μου θύμισαν αντίστοιχες από παλιές εποχές, που ύστερα από κάποιο πρωτάθλημα, οι παίκτες έβγαιναν ξανά και ξανά στον αγωνιστικό χώρο, για να γιορτάσουν με τους οπαδούς, που αρνούνταν να φύγουν από τις κερκίδες... Το ίδιο έγινε και σήμερα, για μια πολύ μικρότερης σημασίας νίκη. Όχι δεν κατακτήσαμε το Eurocup, απλά μια πρόκριση, όμως οι παίκτες μας έχουν δίψα για διάκριση και φαίνεται να γουστάρουν να παίζουν μπάσκετ!

MVP
Νομίζω τον συγκεκριμένο τίτλο θα τον μοιραστούν δύο παίκτες μας: Ντόμινικ Τζέιμς και Χρήστος Ταπούτος. Έπαιξαν και οι δύο με ψυχή και τους χαρήκαμε... Και άντε ο Χρήστος είναι Ελληνάκι και γνωρίζει, αλλά μπράβο στον Αμερικανό παίκτη που έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε!

Δεκάλεπτα
1ο δεκάλεπτο: 20-20
2ο δεκάλεπτο: 42-36
3ο δεκάλεπτο: 65-50
4ο δεκάλεπτο: 78-78
5λεπτη παράταση: 96-86

Σκόρερς
Τζέιμς 22 (1τρ., 4 ριμπ.), Ταπούτος 18 (2 τριπ. 11 ριμπ.), Ντέιβις 19 (3 τρίπ.), Κερούς 13 (8 ριμπ.), Μάλντροου 7 (3 τάπες), Τσαλδάρης 13 (3 τριπ.), Μπόγρης 2, Βεργίνης 2, Μαυραϊδής, Τσαϊρέλης, Κρούσιτς.

Συμπέρασμα
Η σημερινή εμφάνιση ήταν μια συνέχεια των πολύ καλών εμφανίσεων που έκανε η ομάδα τελευταία. Συγχαρητήρια και πάλι, σε παίκτες και προπονητή. Να είναι γερά τα παιδιά να παίζουν πάντα έτσι και να τους χαίρεται ο κόσμος.

Υ.Γ. Δεν περιμέναμε να ακούσουμε τις δηλώσεις του αρχηγού για να αντιληφθούμε τις δυσκολίες που περνά το μπασκετικό τμήμα. Οι συγκεκριμένες συνθήκες δίνουν μεγαλύτερη αξία στη σημερινή νίκη. Είναι κρίμα να πάει χαμένη όλη αυτή η προσπάθεια του προπονητικού τιμ και των παικτών. Κάτι θα πρέπει να γίνει για αυτό... Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες!  

3 σχόλια:

RedDragon είπε... 21 Δεκεμβρίου 2011 στις 10:50 π.μ.

Ο Τζέιμς βγαίνει τρελό κελεπούρι... Πολύ γρήγορος κ διεισδυτικός.

Πολύ καλός ήταν κ ο Ντέιβις ο οποίος έβαλε σημαντικά σουτ.

Ο Κερούς έκανε πάλι ένα follow κάρφωμα για highlight και οι μαλάκες της Ετ3 δεν μας το έδειξαν ούτε replay.

Ο Μάλντροου έριξε 3 ταπίδια στην παράταση πολύ σημαντικά.

Για τον Ταπούτο δεν χρειάζεται να τα λέμε κάθε φορά... είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας.

Δυστυχώς όμως τα δοικητικά/οικονομικά προβλήματα είναι μεγάλα. Οι παίχτες κ ο προπονητής είναι απλήρωτοι κ δεν θέλει πολύ να χαλάσει το καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα...

Αν συνεχίζει έτσι η ομάδα ο κόσμος θα γυρίσει στο γήπεδο. Πρέπει να γυρίσει αν θέλουμε να λέμε ότι πάμε να φτιάξουμε κάτι καλό...

Ανώνυμος είπε... 21 Δεκεμβρίου 2011 στις 1:30 μ.μ.

Μπραβο μαγκες. Εστω και στην παραταση. Οντως ηγετης ο Ταπουτος. Εξαιρετικοι 3 μαυροι (Μαλντροου με τις ταπες του, Ντειβις με τους κρισιμους ποντους του και τζειμς με την ευελιξια του). Πολυ καλος και ο Τσαλδαρης. Τελικα τα παιδια εχουν δυνατοτητες. Γιατι να πηγαινουμε στο Βικελιδης μονο και να βλεπυμε τους αλλους τους μαλακες που βαριουνται να παιξουν, και οχι στο Παλε, να δουμε τουλαχιστον παικτες που παιζουν με ψυχη και δειχνουν σεβασμο στη φανελα και τον κοσμο;

Sifakis3

ΝΑVAS είπε... 21 Δεκεμβρίου 2011 στις 8:06 μ.μ.

ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ.ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝΕ ΟΛΑ.