Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Δύσκολοι καιροί

Χαιρετώ τους φίλους. Χρόνια Πολλά σε όλους, καθώς επίσης και καλή χρονιά με Υγεία πάνω απ' όλα, δυνατές ανθρώπινες σχέσεις και με σταθερές δουλειές (πράγμα αναγκαίο στις μέρες μας). Μετά από πολύ καιρό, επιστρέφω στο blog. Παρατήρησα, όλο αυτό το διάστημα, ότι, νέα πρόσωπα επισκέφθηκαν το Blog. Να τους καλοσωρίσω και γω με την σειρά μου.

Έχουμε πει εδώ και καιρό, ότι, εδώ μπορεί ο καθένας να εκφράζει την γνώμη του, για την αγαπημένη μας ομάδα. Άλλωστε, γι' αυτό τον λόγο, φτιάχτηκε και το blog. Η αγαπημένη μας ομάδα η οποία, διανύει την χειρότερη περίοδο, των τελευταίων έξι χρόνων. Και σαν να μην έφτανε αυτό, είδαν το φως της δημοσιότητας κάποια νέα, περί χρηματικών ποσών που χρωστάει η ομάδα μας.


Η αλήθεια είναι ότι, υπάρχουν πολλά θέματα, τα οποία ταλαιπωρούν την ομάδα μας, τόσο αγωνιστικά, όσο και εξωαγωνιστικά.

Από αυτό που θα ήθελα να ξεκινήσω είναι από τις δηλώσεις των παραγόντων μας, οι οποίοι ανέφεραν, πως ο ΆΡΗΣ, χρωστάει αρκετά εκατομμύρια Ευρώ σε παίχτες από το παρελθόν, αλλά και σε κάποιες άλλες υποχρεώσεις.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι ότι, ενω, εδώ και έξι χρόνια η ομάδα διοικείται, από διοίκηση εκλεγμένη από τον κόσμο της, άρα και ΑΡΕΙΑΝΗ διοίκηση, το αποτέλεσμα σε βάθος χρόνων (έξι), να είναι ίδιο με αυτό που ήταν, όταν η διοίκηση ήταν μη ΑΡΕΙΑΝΗ και κατά πολλούς κερδοσκοπική ( πριν την τελευταία εξαετία).

Στην αρχή της περιόδου 2006-2007, εκεί που άρχισε η αγωνιστική αναγέννηση του ΆΡΗ και μέχρι το τέλος της περιόδου 2008-2009, πρόεδρος ήταν ο Κύριος Σκόρδας. Από τις αρχές της περιόδου 2009-2010 έως τώρα, πρόεδρος είναι ο Κύριος Αθανασιάδης, με συνεργάτες του, ανθρώπους, οι οποίοι, συνεργάστηκαν και με τον πρώην πρόεδρο Κύριο Σκόρδα.

Και οι δύο οι διοικήσεις, επαναλαμβάνω, ότι, ήταν εκλεγμένες από τον ΛΑΟ του ΆΡΗ, μέσα από τις εκλογές της ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΩΝ ΆΡΗ.

Και φτάνουμε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2011 και πληροφορούμαστε, επισήμως πλέον (όχι ότι αρκετοί δεν το ήξεραν), ότι, η ομάδα χρωστάει αρκετά εκατομμύρια Ευρώ, ότι οι παίχτες είναι απλήρωτοι, ότι δίνουμε χρήματα στην εφορία κλπ...

Το ερώτημα είναι γιατί ; ; ; Το γιατί απευθύνεται στις ΑΡΕΙΑΝΕΣ διοικήσεις της τελευταιας εξαετίας. Γιατί, ενώ κάναμε μια νέα αρχή με ΑΡΕΙΑΝΕΣ διοικήσεις, αφήνωντας πίσω μας, τις μάυρες χρονιές που μας κυνηγούσαν τα χρέη, γυρνάμε πάλι στα ίδια ; ; ;

Και πέρα από αυτό, παρατήρησα και πληροφορήθηκα, ότι, υπάρχει ένα "ξεκατίνιασμα", στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μεταξύ ΑΡΕΙΑΝΩΝ.

Συζητώντας, με οπαδούς της ομάδας, κατέληξα, ότι, στον κόσμο, υπάρχει θυμός και απογοήτευση. Ο κόσμος, αισθάνεται, κατά κάποιο τρόπο προδωμένος.

Καλά. . .Όσο για τα αγωνιστικά ας μην μιλήσω. Τα λάθη εκεί, σταματημό, δεν έχουν. Τα έχουμε πει, τα έχουμε ξαναπεί. Βαρεθήκαμε να τα λέμε. Περί προπονητών, περί πολλών μεταγραφών, περί πολλών γενικά θεμάτων. . .

Αλλά, το να βγαίνουν οι παράγοντες της ομάδας μας, στην συνέντευξη τύπου πριν δέκα περίπου μέρες και το πρώτο πράγμα που να τονίζει ο Πρόεδρος να είναι η μείωση των εσόδων από τα διαρκείας, αντί να κάνει και να κάνουν , πρώτα από όλα την αυτοκριτική τους, είναι το λιγότερο τραγικό.

Αντί να πουν το γιατί ο ΆΡΗΣ, δεν κρατάει ΠΟΤΕ, κάποιον προπονητή για μια περίοδο (που να πω για 4 ή 5), αντί να πουν το γιατί ο ΆΡΗΣ, κάνει κάθε καλοκαίρι 16-17 προσθήκες παιχτών, αντί να πουν το γιατί ο ΆΡΗΣ, δεν κράτησε ΠΟΤΕ, ένα σταθερό κορμό 14-15 παιχτών για 3 χρόνια, λένε ότι τα έσοδα των διαρκείας λιγόστεψαν.

Εγώ θα πω, ότι και πάλι πολλά είναι Κύριοι, με αυτά που βλέπει ο κόσμος. Το να πληρώνεις εκατοντάδες Ευρώ για διαρκείας, για ΛΕΣΧΗ, για οικονομική ενίχυση, για ταξίδια, για εκδρομές, για μετακινήσεις κλπ και να φτάνεις στον Δεκέμβριο του 2011 και αγωνιστικά να παραπαίεις και οικονομικα να χρωστάς τόσα λεφτά, τότε και αυτά τα διαρκείας είναι πάρα πολλά.

Εννέα προπονητές τις τελευταίες 5,5 περιόδους αλλάξαμε. Πάνω από 80 προσθήκες παιχτών συνολικά. Η ομάδα, έμεινε δύο φορές εκτός Ευρώπης από Λάρισα και Βόλο, έστω με τον τρόπο που έμεινε. Ο ΛΑΟΣ, κουβαλήθηκε 30.000 στην Αθήνα, 7.000 στο Μάντσεσετρ, 4.000 στην Μαδρίτη, έκανε πολλά sold out. . .

Από τον τελικό του 2008 στο Καυτατζόγλειο, ως τον τελικό του 2010 στο ΟΑΚΑ, έμειναν 6 παίχτες μόνο. Εκ των οποίων, το μεγαλύτερο διάστημα της διετίας, οι μισοί ήταν μεταξύ πάγκου και κερκίδας. Επίσης, αλλάξαμε 4 προπονητές μέσα σ' αυτά τα δύο χρόνια.

Πως περιμένετε να πάρει Κύπελλο η ομάδα Κύριοι, μ' αυτά τα δεδομένα ; ; ; Αν δεν κρατήσεις προπονητή για 3-4 σερί χρόνια, αν δεν κρατήσεις 14-15 ίδιους παίχτες, έτσι ώστε να μάθουν να συνεργάζονται σε οποιαδήποτε συνθήκη. Πως;;; Να πέσει από τον ουρανό, ως μάνα εξουρανού; ;

Προσωπικά, μετά τον τελικό της Αθήνας (και όσοι δεν με πιστεύετε, βρείτε τα γραφόμενα μου στο μπλοκ), έλεγα, ότι, πρέπει να στηριχτούμε σε αρκετούς παίχτες από εκείνη την ομάδα. Σηφάκης στο τέρμα, Νασούτι στην άμυνα, Ναφτι στον άξονα, Κάμπορα μπροστά και κάποιους άλλους, όπως και τον Κούπερ ως προπονητή. Ένα χρόνο μετά, ούτε ένας υπήρχε στην ομάδα.

Συζητώντας, με αρκετούς οπαδούς του ΆΡΗ, αντιλήφθηκα, ότι, ο κόσμος είναι πικραμένος. Είναι σκασμένος. Χαρακτηριστικά, πολλοί μου είπαν, πως δεν πήραν φέτος διαρκείας, επειδή δεν είναι ευχαριστημένοι με όλα αυτά, που συμβαίνουν στην ομάδα.

Στα αγωνιτικά τι να πούμε ; ; ; Ακόμα και τον Πανθρακικό, δυσκολευτήκαμε να κερδίσουμε. Η ομάδα, δεν πείθει. Δεν ξέρω αν η χρονιά είναι χαμένη ή άχαστη. Αυτό που πιστεύω είναι ότι δύσκολα θα δούμε κάτι καλό. Κάποιο σερί νικών. Δεν το πιστεύω. Δεν πείθει η ομάδα, ότι μπορεί να το κάνει.

Και φέτος έγιναν λάθη στο αγωνιστικό. Το βαρύ συμβόλαιο του Καστίγιο, σε σχέση με την προσφορά του, είναι ανεξήγητο. Το μέλλον του Σηφάκη, του καλύτερου κίπερ της χώρας, στην ομάδα μας, είναι αβέβαιο. Έχουμε έξι κεντρικα χαφ (Φατί-Τοχα-Πριττας-Βράνιες-Κατίδης-Γκαρσία) και φαίνεται ότι θέλουμε ενίσχυση στα χαφ. Η αμυντική λειτουργία της ομάδας, είναι έτοιμη να καταρρεύσει, μπροστά σε οποιαδήποτε επίθεση του πρωταθλήματος.

Όαση αποτελούν, οι εμφανίσεις των Βελλίδη, Ούμπιδες, Γιαννιώτα και λίγο του Σανκαρέ. Για τον Τσέζαρεκ τα χουμε πει. Πρέπει να φτάσει η μπάλα στα πόδια του για να κάνει γκόλ. Είναι καθαρά περιοχάτο φορ.

Για μεταγραφές, ούτε λόγος. Άλλωστε, δεν μας "παίρνει". . .

Εύχομαι, διαψευστώ, αλλά δεν βλέπω να αποκτούμε την σταθερότητα που ψάχνουμε. Παρόλο το υποτιθέμενο βατό πρόγραμμα που έχουμε το Γενάρη (Κέρκυρα, ΠΑΣ, Ατρομητο, Λεβαδειακό, Δόξα), δεν είναι τίποτα σίγουρο.

Αντίθετα θα έλεγα. Με το πρόσωπο, που παρουσιάζουμε και τα λάθη που κάνουμε, μάλλον αρχίζουμε να γινόμαστε, εμείς, βατοί αντίπαλοι για αρκετές ομάδες . . .

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 1 Ιανουαρίου 2012 στις 9:12 μ.μ.

Συγχαρητήρια για το άρθρο σου , Jim.

Η απογοήτευση που παίρνουμε είναι μεγάλη και το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει όραμα. Οι κινήσεις της διοίκησης έχουν αποδείξει ότι είναι αντίθετες με όλα αυτά που θέλαμε (προπονητής για χρόνια, σταθερός κορμός παιχτών κλπ).

Εύχομαι ο κόσμος να ενεργοποιηθεί και να τους διώξει γιατί αυτοί από τις καρέκλες τους πρόκειται να το κουνήσουν.

Καλή χρονιά.

Χαβίτο.

jim είπε... 1 Ιανουαρίου 2012 στις 9:46 μ.μ.

Χαβίτο, ο κόσμος είναι ολοφάνερα σκασμένος. Το καταλαβαίνεις, αμέσως, αν πιάσεις κουβέντα με οπαδό μας. Η απογοήτευση είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του. Όπως και η απαισιοδοξία.

Και εδώ που τα λέμε, αν δεις το πρόγραμμά μας, τον Γενάρη, είναι βατό, σάση ονομάτων. Αλλά, αν τα εξετάσεις τα δεδομένα αγωνιστικά, θα δεις, ότι, μάλλον εμείς, αποτελούμε, πλέον, βατό αντίπαλο, για τους αντιπάλους μας..

Σκληρά λόγια, αλλά δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια.

Geo, αλάνι, τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Δεν πείθει η ομάδα. Και έτσι πως είναι, δεν ξέρω και αν θα πείσει μέσα στην χρονιά που διανύουμε...

Εν πάση περιπτώση, ελπίζω, να συναντηθούμε, σε κανά ματς από αυτά που έρχονται. Τελειώνω και γω σε λίγο...

Ανώνυμος είπε... 2 Ιανουαρίου 2012 στις 10:43 μ.μ.

Ο Πρίττας γιατί θα φύγει;
Φέραμε τόσους χειρότερους και μας πείραξε ο Πρίττας?
Στην τελική είναι έλληνας είναι τόσα χρόνια στην ομάδα και τίμησε τη φανέλα. Και δεν άκουσα και για κανένα φοβερό συμβόλαιο. Δηλαδή θα μείνουν τόσα παλτά και θα φύγει αυτός που στην τελική ποτέ δε δημιούργησε πρόβλημα;

Μου θυμίζει την υπόθεση νεμπγλέρα. Μάλλον κάποιος δε συμπαθεί τον Πρίττα. Και αυτός δεν είναι ο Πρόμπιερζ φυσικά ούτε ο Αθανασιάδης. Ποιος είναι;

O_Betatzis

jim είπε... 3 Ιανουαρίου 2012 στις 11:18 π.μ.

Betatzis, τα λάθη, είναι τόσα πολλά, που εύλογα κάποιος, πλέον, αναρωτιέται, αν είναι τυχαία. . .

Ο Νεμπεγλέρας, ήταν, μακράν, σε βάθος χρόνων και προσφοράς το καλύτερο κεντρικό χαφ, στον ΆΡΗ. Και ο Πρίττας, το δεύτερο μισό της περιόδου 2009-10 και την περίοδο 2010-2011, ήταν σημαντικός για την ομάδα.

Θα έλεγα, ότι και οι δύο, θα ήταν πολύ πιο χρήσιμοι στην ομάδα, από τον διαχρονικά απόντα - τραυματία Νάτσο Γκαρσία, από τον απροσάρμοστο Μπατιόν, από τους υπερβολικά χαλαρούς ή soft Φατί - Τόχα, τους ανεπαρκής Ντανίλο Περέϊρα και Πορτίγια, τον νέο αντικαταστάτη στους αιώνιους τραυματισμούς Βράνιες....

Αν πρόσεξες, δεν έγραψα τα ονόματα δύο παιχτών σε αυτές τις θέσεις. Του Ναφτί και του Βιτόλο. Που προσωπικά,τους θεωρώ, τους καλύτερους κεντρικούς χαφ, από τους παραπάνω, που ήρθαν τα τελευταία χρόνια. Και αγωνιστικά ταιριαζαν κιόλας. Και τους χάσαμε, τον έναν με αστείο τρόπο και τον άλλον, όπως τον χάσαμε.

Για μένα, τόσο ο Νεμπεγλέρας, όσο και ο Πρίττας, ακόμα και ο δάσκαλος ο Ρονάλντο Γκιάρο, θα έπρεπε να διατηρηθούν στα σπλάχνα της ομάδας, ακόμα και μετά το τέλος της καριέρας τους.

Ανώνυμος είπε... 3 Ιανουαρίου 2012 στις 12:49 μ.μ.

Συμφωνώ Jim,

Απλά σε παρακαλώ μη βάζεις το όνομα του Πορτίγια δίπλα στου Ντανίλο Περέιρα, είναι ύβρις.
Όσο για το Νάτσο, ναι είναι "κουτσός" πλέον, αλλά προσέφερε και στην ομάδα σε δύσκολες εποχές.
Τόχα, Μπατιόν κλπ είναι λεγεωνάριοι - μισθοφόροι. Προτιμάω τον άμπαλο τον Πορτίγια που πονάει λίγο και τη φανέλα.

Ο_ΒΕΤΑΤΖΙΣ

jim είπε... 3 Ιανουαρίου 2012 στις 1:41 μ.μ.

Αναμφισβήτητα, ο υγιής Γκαρσία είναι μεγάλος παίχτης. Θα έλεγα, ότι, ο υγιής Γκαρσία, είναι παίχτης επιπέδου Primera Division. Και σε ομάδα με υψηλούς στόχους κιόλας.

Όμως, πες μου, πότε ήταν υγιής ο Γκαρσία ; ; ;

Από το 2007 και μετά, κρατάω αρχείο με ενδεκάδες και αλλαγές.. Το συμπέρασμά μου είναι ότι σε 3 μάτς παίζει και σε 8 δεν παίζει λόγω θλάσης 1ου, 2ου, 3ου βαθμού, λόγω μυικών τραυματισμών, λόγω προβλήματος στην γάμπα, στην φτέρνα κλπ...

Ειδικά, μετά την ανανέωσή του, το καλοκαίρι του 2008, δεν έδειξε τίποτα..

Όταν ήρθε, ήταν και 24 χρονών παληκάρι..Μεγαλύτερες αντοχές σωματικά..

Για μένα, από την στιγμή, που τον έχει ο προπονητής, ας τον βάλει να αγωνιστεί.. Αλλά είμαι σίγουρος, ότι θα παίξει 2-3 παιχνίδια και θα τραυματιστεί πάλι...

Έχω ακούσει διάφορες εκδοχές για τον Νάτσο.. Δεν ξέρω τι αληθεύει και τι όχι. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι κάναμε λάθος, με την επιμονή μας να ανανεώσει το καλοκαίρι του 2008...

Γιατί, οι περισσότεροι (και μαζί τους και γω), θέλαμε να ανανεώσει το συμβόλαιό του, τότε...

Άσχετα, αν ο χρόνος έδειξε, ότι κάναμε λάθος. . .

Όλοι μας. . .

Ανώνυμος είπε... 3 Ιανουαρίου 2012 στις 2:20 μ.μ.

Μια χρονια που ξεκινησε με τους καλυτερους οιωνους και προσδοκιες δειχνει να εξελισεται σε εφιαλτη.

Οικονομικα προβληματα, λαθος επιλογες και χειρισμοι της διοικησης, ο κοσμος χωρισμενος σε δυο στρατοπεδα εχουν οδηγησει την ομαδα στην χειροτερη φαση της τελευταιας εξαετιας.

Και επειδη οτι χτιζεις χρονια με κοπο μπορει ευκολα να γκρεμιστει σε μια μερα, βλεπω τα θεμελια του Συλλογου να τριζουν και μαλιστα επικυνδινα.

Το ολο μοντελο της ιδεας "Λεσχη Φιλων Αρη" δεν δειχνει πλεον ικανο να συσπειρωσει και να εμπνευσει τον κοσμο της ομαδας και η εσωστρεφια και η χειρισμοι ερασιτεχνικου επιπεδου συνεχιζονται.

Φυσικα ολα τα παραπανω θα ειχαν περασει σε δευτερη μοιρα εαν η ομαδα εκανε μια αξιοπροσεκτη πορεια στον πρωταθλημα και ηταν στην 3-4 θεση αλλα μη την παρουσα κατασταση ολα και ολοι φταινε.

Εγω δεν ειμαι απο εκεινους που πιστευουν πως η διοικηση δρα κακοβουλα και με σκοπο να καρπωθει οφελη απο την διαχειρηση των οικονομικων της ΠΑΕ αλλα πιστευω πως τα συγκεκριμενα ατομα δεν εχουν καμια παραγοντικη πειρα και ικανοτητα, συμβουλευονται ισως τους λαθος ανθρωπους και δυστυχως δεν δειχνουν να μαθαινουν ουτε απο τα δικα τους λαθη αλλα ουτε και απο τα λαθη των προηγουμενων.

Στην πιο δυσκολη περιοδο που περναει η ομαδα τα τελευταια χρονια καποιοι ειχαν την εμπνευση να παραδωσουν εν λευκο την διαχειρηση του αγωνιστικου τμηματος σε εναν 40χρονο Πολωνο προπονητη που ερχεται πρωτη φορα στην Ελλαδα και που δεν εχει ξαναδουλεψει μακρια απο την χωρα του.

Ισως ειναι ακομα νωρις για να κριθει ο εν λογο προπονητης αλλα για την ωρα βλεπουμε περιεργους παραγκωνισμους παιχτων, παιχτες να πηγαινοερχονται στα γκρουπ δυναμικοτητας (Α,Β) και νεαρους μια να παιζουν και μια να γυρνανε παλι στην ομαδα Κ-21.

Το πρωταθλημα αρχιζει να μπαινει πλεον στην πιο κρισιμη καμπη και πιστευω πως στα επομενα 4-5 παιχνιδια θα καταλαβουμε που πηγαινει η βαλιτσα.

Εγω παντως με αυτα που εχω δει εως τωρα μονο αισιοδοξος δεν μπορω να ειμαι κυριως απο το θεαμα που παρουσιαζει η ομαδα.

ΠΑΙΞΤΕ ΛΙΓΟ ΜΠΑΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ.

Ρουκουνας

ΝΑVAS είπε... 3 Ιανουαρίου 2012 στις 7:13 μ.μ.

ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ ΕΧΩ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΟΝ ΜΕΝΤΕΚΑ.ΠΙΟ ΚΑΛΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΧΕΙ ΕΚΕΙ.

Ανώνυμος είπε... 13 Μαΐου 2013 στις 7:50 π.μ.

I'm gone to say to my little brother, that he should also pay a quick visit this web site on regular basis to get updated from latest reports.

Visit my weblog :: perreo