Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Άρης - Ηλυσιακός 83 - 67

Πολύ καλή εμφάνιση της ομάδας και νίκη επί του Ηλυσιακού.

Ήταν 3η μας νίκη για το πρωτάθλημα και η ανοδική μας πορεία συνεχίζεται.

Πλέον το σερί μας είναι 3-5 και αρχίζουμε σιγά σιγά να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία.


Γενικά
Το παιχνίδι κρίθηκε από την αρχή του. Δεν αφήσαμε τον Ηλυσιακό σε κανένα σημείο του αγώνα να πιστέψει ότι μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη.

Εξαιρετική άμυνα για άλλη μία φορά, πολύ καλές επιλογές και πλουραλισμός στην επίθεση. Κυριαρχία στα ριμπαόυντ, πολλές ασσίστ, πολλοί αιφνιδιασμοί. Η περσινή ομάδα παρόλο που είχε πιο έμπειρους κ καλούς παίχτες δεν θυμάμαι να είχε καθαρίσει ματς από το 1ο λεπτό του αγώνα.

Να σημειώσουμε βέβαια ότι βρεθήκαμε σε πολύ καλή μέρα ειδικά στα τρίποντα όπου είχαμε συνολικά 12/29.

Στα αρνητικά τα πολλά λάθη που κάναμε και τα κενά μας διαστήματα (λόγω χαλαρότητας) σε διάφορα σημεία του αγώνα, κάτι που εν μέρη δικαιολογείται διότι είχαμε μεγάλη διαφορά σε όλο το ματς.

1ο Δεκάλεπτο
Ξεκινήσαμε δυνατά το παιχνίδι κάνοντας ένα 13-0 στην αρχή του παιχνιδιού παίζοντας εξαιρετική άμυνα κ έχοντας καλές επιλογές στην επίθεση.Στο 1ο δεκάλεπτο είμασταν on fire είχαμε 5/7 3ποντα, βάλαμε 27 πόντους κ δεχτήκαμε μόνο 16.

2ο Δεκάλεπτο
Στο 2ο δεκάλεπτο μάλλον θεωρήσαμε ότι το παιχνίδι είχε κριθεί κ χαλαρώσαμε λίγο. Ο Αλεξανδρής για μεγάλο μέρος του δεκαλέπτου έβαλε παίχτες χωρίς πολύ χρόνο συμμετοχής. Στο τέλος όμως σοβαρευτήκαμε πάλι με αποτέλεσμα να πάμε στο ημίχρονο με σκορ 46-34.

3ο Δεκάλεπτο
Μπήκαμε δυνατά και ανεβάσαμε τη διαφορά στους 21 πόντους. Στο τέλος όμως χαλαρώσαμε με αποτέλεσμα να λήξει το δεκάλεπτο 66-51.

4ο Δεκάλεπτο
Η διαφορά ανέβηκε κ έφτασε μέχρι κ τους 23 πόντους. Κάπου εκεί ο Αλεξανδρής άρχισε να βάζει μέσα τους αναπληρωματικούς  για να τους δώσει χρόνο συμμετοχής αλλά κ για να φρεσκάρει την ομάδα ενόψει του αγώνα της τρίτης με την Ρουντούπις. Τελικό σκορ 83-67.

Παίχτες που ξεχώρισαν

Ο Ταπούτος επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις πετυχαίνοντας 17 πόντους.

Αλλά αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Κερούς. Όχι τόσο για τα εξαιρετικά στατιστικά του (16 πόντους με 5/5 δίποντα 2/4 τρίποντα και 8 ριμπάουντ) αλλά περισσότερο για την ενέργεια που βγάζει στο παρκέ τόσο στην άμυνα όσο κ στην επίθεση. Οφείλω να παραδεχτώ ότι τον αδίκησα τον παίχτη στην αρχή της χρονιάς.

Γενικά οι περισσότεροι παίχτες είχαν θετική παρουσία. Αυτοί που δε με ικανοποιησαν ιδιαίτερα ήταν ο Βεργίνης και ο Τσαϊρέλης.

Άρης: Μαυραϊδής 8, Κερούς 16(2), Ταπούτος 17(3), Τζέιμς 8(1), Τσαϊρέλης 3(1), Ντέιβις 9(3), Κρούσιτς 6, Μπόγρης 2, Μάλντροου 2, Τσαλδάρης 8(2), Βεργίνης 4, Δήμας.

Υπάρχει μέλλον;

Αν κ δεν θέλω να βγάλω βιαστικά συμπεράσματα αυτή η ομάδα αρχίζει να μου αρέσει πολύ. Βγάζει πάθος στο παρκέ, παίζει γρήγορο μπάσκετ και σκυλίσια άμυνα.

Ο Αλεξανδρής δήλωσε πρόσφατα ότι θα διεκδικούμε πρωτάθλημα σε 2-3 χρόνια. Κάτι τέτοιο μου ακούγεται τραβηγμένο όχι γιατί αμφισβητώ τις ικανότητες του Αλεξανδρή ή των παιχτών αλλά γιατί δε νομίζω η διοιήκηση να καταφέρει να κρατήσει τους ίδιους παίχτες για 2-3 χρόνια.

Αν όντως τους κρατούσαμε κ σε συνδιασμό με κάποιες καίριες προσθήκες θα μπορούσαμε να πάμε ψηλά.

Την Τρίτη στις 9 το βράδυ παίζουμε με την Ρουντούπις. Ένα σημαντικό ματς που πρέπει να κερδίσουμε. Μακάρι ο κόσμος να έρθει κ να γεμίσει το γήπεδο όχι μόνο για να σμπρώξει την ομάδα στη νίκη αλλά κυρίως για να την ενισχύσει οικονομικά.

Διότι η οικονομική κατάσταση της ομάδας είναι τραγική και θα έχουμε μεγάλα προβλήματα...

3 σχόλια:

VardARIS είπε... 17 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:37 μ.μ.

Εννοείται πως δεν ενθουσιαζόμαστε με μία νίκη απέναντι στον Ηλυσιακό, αλλά μην ξεχνάμε ότι μέχρι την έναρξη του παιχνιδιού αυτή η ομάδα ήταν πάνω από εμάς στην βαθμολογία!

Το τονίσαμε και σε προηγούμενο post ότι η ομάδα δείχνει ότι έχει ανοδική πορεία. Πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω (αν συνεχίσουμε έτσι) ότι δεν θα μπούμε στην 4άδα.

Αυτό που προέχει τώρα είναι η νίκη στην Ευρώπη για να περάσουμε στην επόμενη φάση...

Θέλει στήριξη εννοείται και από τον κόσμο. Σήμερα Red είχε κόσμο?

RedDragon είπε... 17 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:40 μ.μ.

Μπα λίγα πράγματα. Την Τρίτη ελπίζω να έρθει περισσότεροι...

KANTHAR0S είπε... 18 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:49 π.μ.

Ο Κερούς όντως βγάζει φοβερή ενέργεια στο παρκέ. Απλά παρακολουθήστε τον πωως πηδάει στα ριμπάουντ: σαν κατσίκι. Τέτοιοι παίχτες είναι χρήσιμοι.

Όσο για το ματς πήγαμε καλά και αποκτούμε ομοιογένεια, αυτοματισμούς. Ήταν δεδομένο ότι με τον Αλεξανδρή στον πάγκο η ομάδα θα ρόλαρε.

Μπορώ να δω την Τρίτη ένα γεμάτο Παλέ;