Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Όφη - ΆΡΗΣ 0 - 1

Μετά το μπάσκετ ήρθε κ η σειρά του ποδοσφαίρου να κάνει την 1η της νίκη. Μία νίκη σημαντική απέναντι σε μία δύσκολη ομάδα. Μία νίκη που απλά μας αφήνει να ανασάνουμε διότι είμαστε πολύ πίσω ακόμη...

Δεν θα σταθώ ιδιαίτερα στην εμφάνιση της ομάδας. Ήμασταν σίγουρα βελτιωμένοι σε σύγκριση με προηγούμενα ματς άλλα θέλουμε πολύ δουλειά ακόμη.

Ούτε θα σταθώ στην πολύ καλή εμφάνιση των Γιαννιώτα κ Βελλίδη. Τους αξίζουν πολλά μπράβο. Για το πάθος τους κυρίως αλλά κ για την καλή τους απόδοση ξεχώρισαν στον αγωνιστικό χώρο.

Σήμερα αποφάσισα να γίνω γραφικός. Θα σταθώ στη διαιτησία διότι έγιναν πράγματα στο χθεσινό ματς που πραγματικά με εξόργισαν...


Φάση 1η
Και ξεκινάω με την πιο σημαντική φάση στο 40ο λεπτό λίγο μετά το γκολ του Γιαννιώτα. Κερδίζουμε τη μπάλα κ βγαίνουμε στην αντεπίθεση με τον μικρό. Και έρχεται ο Μπουλούτ και τον κλαδεύει από πίσω. Φάση ορισμός της κόκκινης κάρτας. Φάση που όχι απλώς μπορεί να τραυματίσει έναν παίχτη αλλά να του κόψει κ την μπάλα.

Τι κάνει ο κ. Μήτσιος; Βγάζει απλά κίτρινη. Λέει με λίγα λόγια στον 18χρονο παίχτη καλώς ήρθες στο Ελληνικό ποδόσφαιρο...

Φάση 2η
Πάμε στη φάση που ο Ταυλαρίδης πετάει τη μπάλα στον Σολτάνι που πέφτει κάτω κ κάνει θέατρο. Ο Ταυλαρίδης τιμωρείται με κίτρινη κάρτα. ΣΩΣΤΑ κατά τη γνώμη μου. Αυτή η φάση δεν είναι κόκκινη σε καμία περίπτωση. Μπορεί όμως κάποιος να μου εξηγήσει γιατί για την ίδια ακριβώς φάση ο Σολτάνι στο ματς με τον Ατρόμητο έφαγε κόκκινη κ 3 αγωνιστικές τιμωρία; Μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει;

Όσο για το θέατρο του Σολτάνι όχι μόνο δεν τον κατηγορώ αλλά πλέον απαιτώ από τους παίχτες μου να το κάνουν αυτό. Έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε να αποβάλλονται παίχτες μας χωρίς λόγο. Όσο πας με το σταυρό στο χέρι κ με την περηφάνεια τρως, φάπες καιρός είναι να ξυπνήσουν κ οι δικοί μας...

Φάση 3η
Πάμε στην φάση της αποβολής του Ούμπιντες. Καμία επαφή με τον αντίπαλο παίχτη. Ο Παπουλής έκανε μία μεγαλοπρεπέστατη βουτιά. Και εκεί που έπρεπε να παίζουμε με παίχτη παραπάνω μένουμε εμείς με 10 παίχτες, εντελώς άδικα. Αθάνατο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να προσθέσω ότι αυτός ο Παπουλής από τη στιγμή που μπήκε έκανε συνεχώς βουτιές. Αστείος παίχτης που δεν πρόκειται να κάνει το κάτι παραπάνω στην καριέρα του...

Μέχρι στιγμής και οι 3 φάσεις είναι εναντίον του ΆΡΗ. 

Φάση 4η
Και πάμε στην επίμαχη φάση του πέναλτι που ζητάει ο Όφη στον Μάντζιο. Με την 1η μάτια φαίνεται να είναι πέναλτι. Ο Σανκαρέ έχει το χέρι του στη μέση του Μάντζιου αλλά στο ριπλέι δεν φαίνεται να τον τραβάει. Κατά τη γνώμη μου δεν είναι.

Θα μπορούσε να το δώσει; Φυσικά κ θα μπορούσε κ μάλιστα παραξενεύτηκα που δεν το έδωσε. Ίσως δεν το έδωσε για να διορθώσει το λάθος του στην αποβολή του Ούμπιντες.

Αν γινόταν εις βάρος μας τι θα λέγαμε; Φυσικά θα λέγαμε ότι είναι πέναλτι.

Φάση 5η
Δεύτερο πέναλτι στον Μάντζιο. Στην ουσία αυτή τη φάση δεν είναι αμφισβητούμενη. Ο Μάντζιος βουτάει για να εκβιάσει το πέναλτι κ παίρνει σωστά την κίτρινη κάρτα που ήταν η δεύτερη κ αποβάλλεται.

Φάση 6η
Καθαρή αποβολή του Ταυλαρίδη με 2η κίτρινη κάρτα διότι κόβει τον παίχτη μας που έχει τσιμπίσει τη μπάλα κ πάει να βγει τετ-α-τετ.


Από όλα τα παραπάνω φάνηκε ότι ο Μήτσιος δεν ήταν προκατειλημμένος κατά του Άρη είναι απλά κακός διαιτητής που πήγε να χαλάσει ένα ματς με τις αποφάσεις του. Άφησε το σκληρό παιχνίδι των παιχτών του Όφη κ έδωσε μερικά ανύπαρκτα φάουλ.

Αλλά στη φάση του Γιαννιώτα στο 40ο λεπτό κάνει τεράστιο λάθος. Διότι αν ο μικρός τραυματιζόταν στο 2ο επίσημο παιχνίδι του στην επαγγελματική του καριέρα τι θα λέγαμε τώρα;

Υ.Γ. MVP o Γιαννιώτας, πολύ καλός ο Βελλίδης, άλλη μία ασίστ ο Ούμπιντες.

Υ.Γ. Για πιο λόγο μπήκε ο Γιάκομπ; Γιατί τον βάζετε αυτό τον παίχτη μου λέτε;

Υ.Γ. Ανάλυση του παιχνιδιού μπορείτε να διαβάσετε εδώ.



13 σχόλια:

ΝΑVAS είπε... 21 Νοεμβρίου 2011 στις 12:57 μ.μ.

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣΑΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕΤΡΙΑ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΧΘΕΣ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΥΧΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ.

ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο ΠΡΟΜΠΡΙΕΖ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΜΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Ο ΤΣΙΩΛΗΣ ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ.

1)ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ.

2)ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΤΟΧΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ?

3)ΚΕΡΔΟΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΓΙΑΝΝΩΤΑΣ

4)ΕΞΟΡΚΙΣΜΟ ΣΕ ΚΑΣΤΙΓΙΟ.ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ 30% ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ

5)ΣΑΝΚΑΡΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΙΚΤΟΥΡΑ

6)ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΝΑΤΣΟ ΚΑΙ ΒΡΑΝΙΕΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΙ ΝΑ ΣΤΡΩΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ(ΑΜΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ Ο ΠΟΛΩΝΟΣ ΣΤΟΝ ΝΑΤΣΟ)

ΝΑVAS είπε... 21 Νοεμβρίου 2011 στις 1:03 μ.μ.

ΕΙΧΑ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΤΕΙ ΠΟΥ Η ΣΑΧΤΑΡ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟΝ ΚΑΣΙΓΙΟ.ΕΝΑΝ ΠΑΙΧΤΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΔΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ.

ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟ ΓΙΑΤΙ...............

RedDragon είπε... 21 Νοεμβρίου 2011 στις 1:10 μ.μ.

Φίλε Navas,

γιατί δε βάζουμε τους "μικρούς" που έχουμε για επιθετικούς δεν μπορώ
να καταλάβω.

Αυτός ο Γιάκομπ δεν είναι ούτε για τον πάγκο...

Ο Τόχα ήταν σχετικά καλός στα τελευταία 2 παιχνίδια

Ο Καστίγιο ήταν κάπως καλύτερος από άλλα ματς αλλά κ πάλι τπτ το ιδιαίτερο. Πιστεύω ότι πρέπει να στηριχτεί ο παίχτης μέχρι τον Γενάρη με συνεχόμενες συμμετοχές κ αν δεν δείξει τπτ ... τον πούλο...

Ανώνυμος είπε... 21 Νοεμβρίου 2011 στις 2:56 μ.μ.

Η καλυερη εμφανιση μας μεχρι τωρα. Δεν λεω οτι καναμε και υπερεμφανιση, αλλα τουλαχιστον βελιτωθηκαμε. Η ομαδα εγινε πιο... ομαδα (με εξαιρεση φυσικα εναν παικτη), και ο Προμπιερτζ φαινεται οτι εχει μεταφερει την αυρα του στους παικτες. Καιρος ηταν!

Οσο αφορα τις ατομικες επιδοσεις, αξιζουν συγχαρητηρια στον Γιαννιωτα, καθως στη 2η του επαγγελματικη(!) εμφανιση, πετυχε γκολ και μοιραζεται τον τιτλο του MVP με τον Βελλιδη, ο οποιος ειμαι σιγουρος οτι θα μαςβγει καλυτερος του Μιχαλη.

Εξαιρετικοι ηταν επισης οι Ουμπιντες (ασιστ καιπολυ παθος και τρεξιμο), Τοχα, ο οποιος δειχνει σημαδια μεγαλης βελτιωσης και χθες μου αρεσε παρα πολυ και Σανκαρε, ο οποιος φιανεται οτι θα αποτελεσε την ''πηγη εμπιστοσυνης'' στα μετοπισθεν για φετος (περσι ηταν ο Ροναλντο Γκιαρο).

Και παμε στα ''αστερια'' μας!!! Καστιγιο, η υπομονη του κοσμου καποια στιγμη αρχιζει να εξαντλειται. Το ποδοσφαιρο ειναι ομαδικο αθλημα, οχι ατομικο. Το τι μπινελικι του 'ριξα χθες δε λεγεται. Το αλλο μας το αστερι, ο Γιακομπ, δεν πρεπει να ξαναφορεσει αυτη τη φανελα. Δεν του αρμοζει. Ρε αδερφια, ποδοσφαιριστης ειναι αυτος ή παλαιστης; Και παμε στο 3ο μας αστερι. Σολτανι, αγορι μου, χθες επαιξες ή οχι; Γιατι ειχα την εντυπωση οτι παιζαμε με 10 παικτες απ' την αρχη του ματς, λεω τι στο διαολο, αλλα μετα βλεπω ξαφνικα ενα νουμερο 7 στην κιτρινη φανελα και λεω ''α, παιζει και ο Καριμ;;;''. Αντε σοβαρευτειτε ρε μαλακες και οι 3 σας.

Τωρα για τη διαιτησια, δεν θα πω πολλα, απλα ο Μητσιος κατεστρεψε το παιχνιδι. 3 αποβολες, 2 αποβολες που δεν εδωσε, 1 πεναλτι που δεν εδωσε, τι να πεις.

Για το μελλον, ας ελπισουμε η ομαδα να παρουσιαστει ακομη καλυτερη. Και να αρχισουμε επιτελους μια φορα να παιρνουμε καθαρες νικες!!! Ειδατε ο τουρκος χθες, 3-0. Εμεις ποτε θα νικησουμε με τετοιο σκορ; Ποτε θα βαλουμε πολλα γκολ. Ας ελπισουμε ο Προμπιερτζ και οι παικτες να μας δωσουν τις απαντησεις που θελουμε...

Sifakis3

ΝΑVAS είπε... 21 Νοεμβρίου 2011 στις 3:21 μ.μ.

VARDARIS ΑΠΛΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΑΙΖΕΙ ΓΙΑ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΜΑΤΣ ΠΑΙΖΕΙ ΓΙΑ 6.ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Ο ΤΟΧΑ ΜΕΓΑΛΗ.ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ Ο ΝΑΤΣΟ ΚΟΥΤΣΟΣ.

KANTHAR0S είπε... 21 Νοεμβρίου 2011 στις 4:06 μ.μ.

Τοπούζης. Ειδάλλως, φέρτε Μπομπαντίγια να πέσουν τα τσιμέντα.

Ανώνυμος είπε... 21 Νοεμβρίου 2011 στις 7:35 μ.μ.

Ο διαιτητής κατά την γνώμη μου ήταν καλός.
Απλώς δεν φανταζόταν ότι ο Παπουλής είναι τόσο καραγκιόζης.
Δεν πρέπει να αποβάλλονται παίκτες αν δεν είναι μαρς.
Ούτε πέναλτυ να δίνονται αν δεν είναι καραμπινάτα.
Γιατί τότε ο διαιτητής θα βγάζει τον νικητή.

Καλύτερη η ομάδα.

Έχουμε αρχηγό τον Φατί που πέρσι δεν ήξερε που είναι η Θεσσαλονίκη.
Αυτό μαρτυράει την κατάντια μας.

Χαβίτο

geokampour είπε... 21 Νοεμβρίου 2011 στις 9:23 μ.μ.

Navas έγραψες καλύτερα ο Νάτσο κουτσός!!!
Στα του αγώνα .... καλή η διαιτητική ανάλυση Red απο'κει και πέρα όσον αφορά τα αγωνιστικά δέν είναι τόσο η μπάλα που παίξαμε όσο το πάθος που δείξαμε.Αυτά τα τρυπητήρια ειδικά Γιαννιώτας και Καζναφέρης κάνανε καλή δουλειά!Τί τους θέλουμε τους ξένους όταν έχουμε τέτοιους Έλληνες!! Δεν το λέω επειδή βγάλανε μάτια........... Καζναφέρης και Γιαννιώτας για να παίξουνε έτσι χτες είχανε κάνει και μερικά πιο άσχημα παιχνίδια πιο πριν αλλά τουλάχιστον τα κάνανε (τους δόθηκε δλδ η ευκαιρία!!!! επιτέλους!!!!)

Δεν ξέρω για ποιό λόγο έκανε αυτές τις αλλαγές ο Προμπιερζ (μπορεί ο Γιαννιώτας να πονούσε) αλλά τουλάχιστον χτες έβγαζε μάτια!!! βγάλτον στο 75'! Όσο για τον Ιάκομπ τί σκατά τον ήθελε χαθήκαμε μετά επιθετικά!!

Ειδικά ο Ιάκομπ παιδιά είναι ακόμα ένα σκάνδαλο μεταγραφικό.Θυμάμαι ο Τσιώλης έλεγε οτι αν δεν βρούμε επιθετικό που να ταιριάζει στον ΑΡΗ καλύτερα να μην πάρουμε τίποτα, κ ρωτάω εγώ ο ανίδεος ο τίποτας ποιός πο.....ης μας τον κουβάλησε τον μαλάκα τον άμπαλο που μπαίνει κουρασμένος!!!!!!!!!ΕΛΕΟΣ γαμώ τις μεταγραφές τους!!!!

Μετά τις αλλαγές πάντως πέσαμε και κινδυνέψαμε.........αν το τρώγαμε πάλι θα βγαίναμε για κυνήγι μαγισσών........

Η διαιτησία ανάξια σχολιασμού πλέον έχω πεισθεί οτι δεν υπάρχουν μόνο στημένοι διαιτητές αλλά και επικίνδυνοι που δεν ξέρουν απλά την δουλειά τους!!!!

Γελοία τα εξώφυλλα των Ολυμπιακών που μιλάγανε για διαιτητή που αποδυνάμωσε τον Οφη ενόψει Πάο και προστάτευσε την ομάδα του Κόντη .........

RedDragon είπε... 22 Νοεμβρίου 2011 στις 10:12 π.μ.

Όσοι λέτε ότι ο διαιτητής ήταν καλός δείτε αυτό το βίντεο...

http://youtu.be/hx59rb1aEY4

Δείτε το μαρκάρισμα στον Γιαννιώτα από πίσω κ ελάτε να ξαναπείτε ότι ο διαιτητής ήταν καλός...

Ανώνυμος είπε... 22 Νοεμβρίου 2011 στις 11:08 π.μ.

Παίδες ,

ο κανονισμός λέει σε μαρκάρισμα από πίσω κόκκινη. ΟΚ.
Όμως δεν μπορει να αποβάλλεις παίκτη έτσι εύκολα.
Έτσι παίρνουν τα παιχνίδια οι γαβροβάζελοι.
Πρέπει γενικά οι κόκκινες και τα πέναλτι να δίνονται πολύ σπάνια.
Στην Αγγλία έτσι γίνεται.
Δεν μπορεί μία φάση στο κέντρο του γηπέδου να κρίνει τον νικητή.
Ούτε επειδή χαιδεύτηκε η γάμπα του Μάντζιου να πάρει το παιχνίδι ο ΟΦΗ.
Επαναλαμβάνω , έτσι στήνονται τα παιχνίδια από τους διαιτητές.
Αν θέλουμε να στρώσουν κάποτε τα πράματα στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να λέμε γιατί δεν έδωσε κόκκινη ή πέναλτι ο διαιτητής αλλά μόνο γιατί τα έδωσε.

Χαβίτο

RedDragon είπε... 22 Νοεμβρίου 2011 στις 12:23 μ.μ.

Χαβίτο η πρώτη φάση δεν είναι ένα απλό μαρκάρισμα. Είναι δολοφονικό τάκλιν από πίσω που πάει μόνο για τα πόδια του παίχτη.

Στην Αγγλία αυτό θα ήταν αποβολή 100% γιατί το 1ο πράγμα που τους νοιάζει είναι η σωματική ακεραιότητα των παιχτών.

ΑΝ είχε τραυματιστεί ο πιτσιρίκος τι θα λέγαμε τώρα;

Θυμίζω σε ανάλογη φάση είχε τραυματιστεί ο Βιερίνια από τάκλιν του Βιτόλο (όταν έπαιζε σε μας). Και τότε ο διαιτητής ΚΑΚΩΣ είχε βγάλει μόνο κίτρινη κάρτα.

Ανώνυμος είπε... 22 Νοεμβρίου 2011 στις 6:21 μ.μ.

Red,

δεν ήταν δολοφονικό κατ'εμέ.
Δολοφονικό ήταν του Γεωργιάδη στον Καράμπελα.
Οσο για τον Βιτόλο είδα την φάση τώρα που την ανέφερες.
(http://www.dailymotion.com/video/xkv8m0_yyyyyyyyyy-yyyyyy-yy-yyyyyyyyy_sport)
Πήγε από πίσω με τις τάπες στον αχίλλειο τένοντα του Βιερίνια.
Οι του ΟΦΗ κάναν ένα τσαμπουκαλίδικο μαρκάρισμα αλλά δεν πήγαν με τις τάπες και σπάνια τραυματίζεται κάποιος έτσι.
Δεν λέω ότι στην Ελλάδα δεν δίνονται τέτοιες κόκκινες.
Αν στη θέση του Γιαννώτα ήταν ο Μιραλάς θα έβγαζε κόκκινη πριν σταματήσει την κατρακύλα ο παίκτης του γάβρου.

Θέλω όμως να σταματήσουν να δίνονται έτσι οι αποβολές ώστε να βγαίνει ο νικητής στο γήπεδο.

Χαβίτο

http://www.dailymotion.com/video/xkv8m0_yyyyyyyyyy-yyyyyy-yy-yyyyyyyyy_sport

geokampour είπε... 22 Νοεμβρίου 2011 στις 10:54 μ.μ.

Xavito δες το καλύτερα ο Bulout χτυπάει στο ψαχνό κ το άλλο το γίδι αν δεις πιο προσεκτικά σκάει με τι τάπες στην γάμπα του ........ απλά δεν το πολυπρολαβαίνει.....