Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Press Conference Michal Probierz

Παραθέτω τις δηλώσεις του νέου προπονητή μας Μίχαλ Προμπίερζ μετά τον αγώνα με τον Οσφπ. Προσωπικά μου άρεσαν... Μακάρι βέβαια να έρχονταν μετά από νίκη της ομάδας. 

"Θα πρέπει να δω πώς θα είναι η ρεβάνς με τον Ολυμπιακό για να δω πώς θα αντιδράσουμε στο επόμενο παιχνίδι, γιατί σήμερα κάναμε κάποια δώρα στον αντίπαλο και θα ήθελα να δω πώς θα μας αντιμετωπίσουν στους επόμενους μήνες όταν τους αντιμετωπίσουμε.

Πολύ γρήγορα με το που πάτησα το πόδι μου στην Ελλάδα έπεσα στο 8ο λεπτό, αιφνιδιάστηκα αλλά όποιος δεν μπορεί να σηκωθεί δεν μπορεί να είναι προπονητής.


Γι' αυτό είπα στην ομάδα στο ημίχρονο, πιο εύκολα είναι να πέφτεις κάτω και θα πρέπει να πολεμήσουμε και να γυρίσουμε το παιχνίδι. Κι αν στο ποδόσφαιρο δεν υπήρχαν τα κόρνερ και τα φάουλ τότε θα κερδίζαμε 1-0. 


Ξέρω ότι ήταν μεγάλο ρίσκο για την ομάδα εναντίον μιας ομάδας όπως ο Ολυμπιακός να προσπαθήσουμε να παίξουμε μπάλα και από την άλλη ήθελα να δω πώς θα αντιδράσει κάθε παίκτης ξεχωριστά, τι μπορώ να περιμένω. Από άποψη μαχητικότητας και τρόπου παιχνιδιού μπορούμε σε κάποιους τομείς να είμαστε ικανοποιημένοι.

Ξέρω ήδη από τώρα πού θα δώσουμε βαρύτητα τις επόμενες δύο εβδομάδες για να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και θα προσπαθήσουμε να φέρουμε την ομάδα σε κάποια επίπεδα που ήταν μερικά χρόνια πριν".

Για την επιλογή του να συμπεριλάβει στην βασική ενδεκάδα για πρώτη φορά τους Βράνιες, Γιακούποβιτς και Γιαννιώτα είπε: 
"Ξέρω πως είναι όταν έρχεται ένας νέος προπονητής και δίνονται ευκαιρίες σε νέους παίκτες. Πρέπει να δώσουμε το κίνητρο σε νέους παίκτες και μέσα το παιχνίδι μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Ειδικά χθες το βράδυ καθόμασταν μέχρι τις 2 η ώρα και να βρούμε κάποιες λύσεις και συγκεκριμένα για τον Βράνιες με το σκεπτικό ότι έχει παίξει Μπουντεσλίγκα. Μετά το παιχνίδι είμαστε όλοι εξυπνότεροι. Είναι σαν να λέμε τα νούμερα του Λόττο αφού έχει γίνει η κλήρωση. Το χαρακτηριστικό σημείο είναι ότι δεχτήκαμε τρία γκολ από τρία στημένα παρά το γεγονός ότι έχουμε ψηλούς παίκτες".

Για την χρησιμοποίηση του Ουμπίντες αριστερά υποστήριξε: 
"Είχα κάποιες σκέψεις για αλλαγές και μπορώ να πω ότι από τους ακραίους έμεινα ικανοποιημένος".

Για τα στοιχεία που του άρεσαν και αυτά που δεν του άρεσαν από τον σημερινό Άρη δήλωσε: 
"Σίγουρα δεν μου άρεσε η συμπεριφορά στα στημένα από τα οποία δεχτήκαμε τρία γκολ. Αυτό που μου άρεσε είναι ότι έχουμε κάποιους αρκετά ποιοτικούς παίκτες, που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, ευθύνες και προσπαθούν να κάνουν παιχνίδι και θα προσπαθήσω στο επόμενο διάστημα να περάσω κάποια πράγματα που έχω στο μυαλό μου και θα πρέπει να προχωρήσουμε βήμα βήμα και σιγά σιγά να βελτιώνουμε τον κάθε παίκτη".

Για την απόφασή του να καθίσει στον πάγκο της ομάδας της Θεσσαλονίκης λιγότερο από μία μέρα μετά την υπογραφή του συμβολαίου έκανε ξεκάθαρο πως: 
"Θα ήταν το πιο εύκολο εναντίον μίας δύσκολης ομάδας να καθίσω στην εξέδρα και να πω ‘εντάξει δεν με αφορά’. Δεν είμαι ο Κόπερφιλντ, δεν είμαι μάγος και θα προσπαθήσω με δουλειά να βελτιωθεί η ομάδα. Αναφέρομαι τώρα σε μία ρήση του Μουρίνιο όταν ήταν στην Αγγλία. Μάγος είναι μόνο ένας, εννοώντας τον εαυτό μου. Ας μην είμαστε υπερόπτες".

Για τα πρώτα του συμπεράσματα τόνισε: 
"Εγώ διαπίστωσα πολλά θετικά στοιχεία, όπως το ό,τι δεν δεχτήκαμε γκολ μέσα από τον αγώνα αλλά μόνο μέσα από στημένες φάσεις. Βέβαια κάναμε και πολλά λάθη, κάτι που δεν μου αρέσει αλλά με τον καιρό θα προσπαθήσω να περάσω τη φιλοσοφία μου. Το θέμα είναι ότι συζητήσαμε και για τα στημένα. Δώσαμε έμφαση σε αυτά αλλά ο χρόνος ήταν πολύ σύντομος και μας ήταν δύσκολο να περάσουμε κάποια πράγματα. Βλέποντας ότι στο έμψυχο δυναμικό μας έχουμε πολλούς μεγαλόσωμους παίκτες δεν περίμενα να δεχτούμε γκολ από τα στημένα".

Για τις πρώτες του ώρες στην ομάδα του Άρη ο Πρόμπιερζ σημείωσε: 
"Είναι λογικό ότι όταν η ομάδα πάει καλά δεν αλλάζουμε τον προπονητή. Μπορώ να πω ότι με τον συνεργάτη μου δουλέψαμε πολλές ώρες το τελευταίο διάστηκα για να δημιουργήσουμε ένα πλάνο για την ομάδα. Θα δούμε στη συνέχεια τι θα προκύψει. Είναι λογικό ότι  μέσα σε δύο νύχτες δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα αλλά στις δύο εβδομάδες θα δούμε πώς δούλεψε η ομάδα στην προετοιμασία για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Στη Γιαγκελόνια ‘χτίσαμε’ μία νέα ομάδα που βγήκε σε τρία χρόνια στην Ευρώπη από την ανυπαρξία. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι δουλειά. Τίποτε άλλο. Εύχομαι να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου ο κόσμος θα μπορεί να δει ένα σερί νικηφόρων αγώνων, εφόσον έρθει το πρώτο θετικό αποτέλεσμα".

Για το αν υπήρχε πίεση σε κάποιους παίκτες δεν κρύφτηκε λέγοντας: 
"Ήταν εμφανές σε κάποιους παίκτες και προσπάθησα να τους ηρεμήσω και μπορώ να πω ότι τα πρώτα λεπτά είχαμε καλή κυκλοφορία, κάναμε δύο γκολ αλλά μετά δεχτήκαμε ένα χτύπημα που έριξε την ομάδα λίγο πίσω. Η ομάδα μπορώ να πω ότι έδειξε χαρακτήρα και προσπάθησε να γυρίσει το παιχνίδι ως το τέλος".

Κι όσο για το αν διαπίστωσε πρόβλημα φυσικής κατάστασης: 
"Εκτιμώ όλους τους προπονητές του κόσμου και δεν μιλάω ποτέ για κάποιον προπονητή που προηγήθηκε. Το ήξερα από νωρίτερα λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων. Γι' αυτό είμαι εδώ. Για να βελτιώσουμε κάποια πράγματα και σε μερικούς μήνες να μην υφίσταται τέτοιο θέμα".

Υ.Γ. Θα ακολουθήσει άρθρο για τον αγώνα αύριο με πιο καθαρό μυαλό, να μας περάσει η σύγχυση...

0 σχόλια: