Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ρουντούπις - ΆΡΗΣ 60 - 71

Κάναμε χθες την πρώτη μας νίκη κ για το Eurocup με καλή εμφάνιση στη Λιθουανία. Ήταν να μην ξεκινήσουν οι νίκες βλέπετε...

Δεύτερη σερί καλή εμφάνιση επί ενός αδύναμου αντιπάλου όμως. Οι Λιθουανοί έδωσαν γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι κ επιτίθονταν μόνο από την περιφέρεια.

Το γεγονός αυτό μας βοήθησε πολύ διότι η αδυναμία μας κάτω από τα καλάθια είναι δεδομένη.



Καλύτερος παίχτης αναδείχτηκε ο Μάλντροου ο οποίος πέτυχε 16 πόντους. Φαίνεται ότι εκτός από τις τάπες μπορεί να βοηθήσει επιθετικά. Βέβαια η δυναμικότητα του αντιπάλου δεν είναι κ το καλύτερο κριτήριο. Καλό είναι όμως να σταματήσει να σουτάρει 3ποντα. Έχουμε καλύτερους σουτέρ γι'αυτό.

Για ακόμη άλλο ένα παιχνίδι βοήθησε πολύ κ ο Τζέιμς με 14 πόντους. Ενώ καλός αμυντικά κ σχετικά καλός στο σουτ αποδεικνύεται ο Μαυραειδής.

 
Στα 2 τελευταία ματς παίξαμε καλή άμυνα κ γι'αυτό φτάσαμε στις νίκες. Σίγουρα στο γεγονός αυτό βοήθησε η έλευση του Τσαλδάρη αλλά κ η αντικατάσταση του Όλιβερ με τον Ντέιβις ο οποίος μπορεί ακόμη να μην βοηθάει πάρα πολύ επιθετικά, βοηθάει όμως στην άμυνα.

Το μόνο που με ανυσηχεί είναι ότι κ οι 2 νίκες συνοδεύτηκαν από μεγάλα  ποσοστά ευστοχίας στα τρίποντα. Όταν δεν μπαίνουν αυτά έχουμε πρόβλημα. Γενικά συνεχίζουμε να στηριζόμαστε στην περιφέρεια μας κ παίζουμε ελάχιστα κοντά στο καλάθι.


Τέλοσπάντως με αυτή τη νίκη κάναμε σημαντικό βήμα για την πρόκριση διότι η Νίμπουργκ που μας κέρδισε την 1η αγωνιστική απ'ότι φαίνεται θα πάει τρένο ενώ η τρίτη αντίπαλος είναι η Ολλανδική Γκαστόπερ (ή κάπως έτσι). Οι Ολλανδοί με το μπάσκετ δεν έχουν κ πολύ σχέση οπότε αν κάνουμε τα βασικά θα προκριθούμε στον επόμενο γύρο.

Το Σουκού έχουμε ρεπό για το πρωτάθλημα οπότε επόμενο ματς την άλλη Τρίτη κ πάλι για το Eurocup με τους Ολλανδούς εκτός έδρας.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 23 Νοεμβρίου 2011 στις 2:25 μ.μ.

Βρισκουμε σιγα σιγα την ταυτοτητα μας. Η ομαδα εχει αρχισει να δειχνει μεσα στο παρκε περισσοτερη χημεια, και γι' αυτο ηρθαν οι 2 συνεζομενες νικες. Και οι Αμερικανοι εχουν αρχισει να δειχνουν σημαδια βελτιωσης. Ας ελπισουμε η ομαδα στο μελλον να φανει ακομα καλυτερη.

Sifakis3