Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Να μείνει ο Τσιώλης;



Ήδη οι φήμες για αντικατάσταση του Τσιώλη δίνουν κ παίρνουν.

Όλοι τα έχουν με τον Τσιώλη κ τις επιλογές του.

Διότι έχουμε γίνει όλοι προπονητές και κρίνουμε.

Άλλωστε ο προπονητής είναι κ το εύκολο θύμα όταν μία ομάδα δεν πάει καλά. Οι παίχτες δεν αλλάζουν κ ούτε φυσικά η διοίκηση.

Μια αλλαγή προπονητή όμως αυτή τη στιγμή θα είναι κίνηση λανθασμένη και εξηγώ...



Είναι αλήθεια ότι ο Τσιώλης στα πρώτα αυτά 5 ματς δείχνει στοιχεία πανικού, μεγάλης πίεσης κ άγχους. Το καλό είναι ότι τα παλεύει τα ματς ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι πρέπει. Πολλές αλλαγές στο στήσιμο κ στον τρόπο παιχνιδιού κ πολλές αλλαγές στις θέσεις των παιχτών.

Το κακό είναι ότι δεν του βγαίνει σχεδόν τίποτα.

Για το χθεσινό ματς θα συμφωνήσω ότι οι αλλαγές κ το στήσιμο της ομάδας στο 2ο ημίχρονο δεν απέδωσαν αλλά δεν φταίει για όλα αυτός...

Δεν φταίει αυτός που η ομάδα οπισθοχωρεί στο 1ο ημίχρονο κ αφήνει τον Παοκ να έχει κατοχή κ να κάνει γιόμες. Εκεί έπρεπε να καθαρίσεις το ματς.

Ούτε φταίει που τρώμε για άλλη μία φορά γκολ με κεφαλιά που προήρθε από μία τέτοια γιόμα.

Φταίει κατά τη γνώμη μου στις αλλαγές που κάνει κ στην εμμονή του σε κάποιους παίχτες (κυρίως στον Καπετάνο).

Αλλά πραγματικά μία αλλαγή προπονητή δεν ξέρω αν θα μας βοηθήσει ή θα μας πάει πίσω; Θα έρθει ο νέος, θα θέλει χρόνο προσαρμογής, να μάθει τους παίχτες, να τον μάθουν οι παίχτες, να εφαρμόσει το δικό του σύστημα... φτου κ από την αρχή δηλαδή... Άσε που αν είναι κ κανένας ξένος θα πρέπει να μάθει κ τις ιδιαίτερες συνθήκες του Ελληνικού πρωταθλήματος.

Και όλα αυτά εν μέσω φουλ αγωνιστικών υποχρεώσεων και με την ανάγκη για νίκες να είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Τώρα που το σκέφτομαι θα είναι καταστροφική μια αλλαγή προπονητή. Είναι λάθος να κρίνεται η δουλειά ενός ανθρώπου από 5 παιχνίδια. Ας κρατήσουμε επιτέλους έναν προπονητή αρκετό καιρό. Τι καταλάβαμε τόσα χρόνια με τις συνεχείς αλλαγές προπονητών; Δώστου χρόνο αλλά κ πραγματική στήριξη. Αυτά πιστεύω εγώ που δεν είμαι ικανοποιημένος από τις επιλογές του Τσιώλη...

Και μη πει κανείς για τον περσινό ερχομό του Τσιώλη. Ότι θα έρθει ο νέος προπονητής κ η ομάδα θα μεταμορφωθεί. Μία φορά γίνονται αυτά...

Θα συμφωνούσα σε αλλαγή προπονητή μόνο αν ερχόταν κάποιος εγνωσμένης αξίας (πχ Μπάγεβιτς). Αλλά από το να έρθει κάποιο λαχείο ας το αφήσουμε καλύτερα.

Ήδη τα ονόματα που ακούγονται (Λάουντρουπ κτλ) είναι το λιγότερο τραγικές επιλογές...

10 σχόλια:

RedDragon είπε... 24 Οκτωβρίου 2011 στις 12:54 μ.μ.

Συμφωνώ 100% έτσι κ αλλιώς η χρονιά μοιάζει χαμένη τουλάχιστον ας χτίσουμε ομάδα για το μέλλον...

... αλλά μάλλον αυτό ανήκει στο χώρο της φαντασίας...

Ανώνυμος είπε... 24 Οκτωβρίου 2011 στις 1:24 μ.μ.

Φίλε Red,

η σωστή ερώτηση θα ήταν :

" Να μείνει ο Κόντης ; "

Χαβίτο

VardARIS είπε... 24 Οκτωβρίου 2011 στις 1:55 μ.μ.

Για τον Λάουντρουπ που λες, έχεις άδικο. Ο άνθρωπος έδειξε καλά δείγματα δουλειάς στην Ισπανία.

Αλλά αυτό είναι άσχετο. Και για μένα προσωπικά ο Τσιώλης πρέπει να μείνει, απλά να ξεκολλήσει από κάποιες εμμονές που έχει. Επιτέλους ξεκόλλησε από τον ρόμβο, τώρα πρέπει να συνεχίσει και σε κάποιες άλλες αλλαγές που δεν χρειάζεται να έχεις πτυχίο προπονητικής για να τις δεις, πχ κόλλημα με Καπετάνο και αλλαγές 10 θέσεων σε μερικούς παίκτες. Ο Καπετάνος για παράδειγμα στο προηγούμενο παιχνίδι με Ατρόμητο, είχε παίξει: αριστερό χαφ αρχικά, μετά 10άρι, μετά αμυντικό χαφ, και μετά την αλλαγή του Μίσελ αριστερό μπακ!!! Έλεος, μόνο τερματοφύλακας δεν έπαιξε....

Ανώνυμος είπε... 24 Οκτωβρίου 2011 στις 2:57 μ.μ.

Να μείνει για χρόνια. Μόνο έτσι θα δούμε άσπρη μέρα.

Sifakis3

Ανώνυμος είπε... 24 Οκτωβρίου 2011 στις 10:35 μ.μ.

1.exei thn omada 4 mhnes ke an den to xerame tha nomizame oti thn exei 4 meres.kamia synoxh,synexhs opisthoxwrhsh sto 1-0,kakh fysikh katastash,kanenas aftomatismos(apla thymizw thn omada pu epexe mesa avgustu filiko sto artemio franki ke ti bala epexe meta).
2.alla leei ke alla kanei.xrono shmtoxhs ston gianitsh elege,2 senter back phrame meta,gia na mhn pume ti elege gia tus for..
3.synexh krusmata apitharxias.agwnistika o castillio kynhga tis kokines kathe vdomada.o soltani ap ta filika mas edixne ta nevra tu,gia ton neto akugonte synexws(prosipika ta thewrw ypervoles,thelun na ton pulhsun ke na ton spilwsun,opws olus).
4.den evgale AKOMA kormo.na mhn kurazw gia ton polythesith kapetano,ton romvo pu xriastike 4 mhnes na katalavei oti den kollaei ke pion na valei stis akres..
SYMPERASMA.opws oloi oi proponhtes se vathos xronu tha kanei ergo.an gustarete KE afth h xronia na paei xamenh,magia sas.EGW OXI.H ellhnikh ekdosh tu kike hernades,eine.apla thymizw oti ki o xatzaras,san o kalyteros ellhnas coouts eirthe.

super_aris

Οι πεπαιδευμένοι είπε... 24 Οκτωβρίου 2011 στις 11:03 μ.μ.

Να φύγει τώρα που είναι νωρίς, πριν πέσουμε.Θέλει προσοχή , το έργο το έχουμε ξαναδεί επί Χαντζάρα.Είναι Ελλάδα και θα μας ρίξουν...

geokampour είπε... 25 Οκτωβρίου 2011 στις 9:16 μ.μ.

Να μείνει ρε παιδιά κ επι Κούπερ ο Κούπερ την πλήρωσε γιατί το σύστημα και οι παίχτες δεν τραβούσανε πάλι ..... κ τώρα μια απο τα ίδια.Παίρνει ο Τσιώλης την σκυτάλη κάνει το 5/5 και τώρα άντε πάλι απο την αρχή! Αυτό θα κάνουμε κάθε χρόνο;;! κάθε Δεκέμβρη θ'αλλάζουμε προπονητή;;!

Φταίει και η διοίκηση (μπορεί να μην κοουτσάρουνε ή να παίζουνε αλλά διαλέγουν και αγοράζουνε)..... Τους παραδέχομαι με τον Καστίγιο που τον καταφέρανε αλλά όλοι λίγο πολύ φοβόμασταν θα μας βγεί δεν θα μας βγεί; Ο Ιάκομπ πάλι τί κίνηση ήτανε; (ο άνθρωπος μπαίνει σαν κουρασμένος μέσα, δεν ξέρω αν στην συνέχεια γίνει κανένα θαύμα). Επιθετικό δεν έχουμε......

Ο Καπετάνος κι αυτός όντως ξεφούσκωσε πολύ γρήγορα.....

Να μείνει κι ας βγούμε 6-10 ας τον κρίνουμε σε βάθος χρόνου κι ας αποκτήσουμε αυτό που λέμε συνέχεια επιτέλους ΚΟΡΜΟ!!!

..... κι ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει με διαρκείας και Λέσχη μην τα ξαναλέμε.....