Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

ΆΡΗΣ - Παοκ 80 - 91: Τα καταφέραμε πάλι...

Για άλλη μία φορά αποδείχτηκε ότι ο κόσμος από μόνος του δεν παίρνει κανένα παιχνίδι. Αν δεν παίξει η ομάδα δουλειά δεν γίνεται...

Σήμερα το Παλέ ήταν πιο καυτό από κάθε άλλη φορά φέτος, ο κόσμος παθιασμένος δεν σταμάτησε στιγμή να φωνάζει...

Η ομάδα όμως φάνηκε κατώτερη των προσδοκιών, έχασε ένα ματς που φαινόταν ότι θα το κέρδιζε εύκολα...

Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε όμως κ το διαιτητικό τρίο...


Η Διαιτησία
Ξεκινώ αυτή τη φορά με τη διαιτησία διότι θεωρώ ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Πρώτα απ'όλα σφύριξαν 59 φάουλ!!! Οι δύο ομάδες σούταραν 78 βολές (41 εμείς κ 37 ο Παοκ). Με λίγα λόγια δεν άφησαν να παιχτεί μπάσκετ. Σφύριζαν την παραμικρή επαφή. Αυτό από μόνο του ευνοεί την λιγότερο ποιοτική ομάδα... Διότι εμείς θέλαμε να πιάσουμε ρυθμό κ δε μπορούσαμε.

Ο Μπάβζιτς πρόλαβε να παίξει 11.30 λεπτά σύνολο. Ήδη από τα πρώτα 14.5 λεπτά είχε 3 φάουλ. Με λίγα λόγια παίζαμε σε 3 σχεδόν δεκάλεπτα παιχνίδι χωρίς τον καλύτερο μας ψηλό.

Και πάμε στο 3ο δεκάλεπτο όπου η διαιτησία άλλαξε τη ροή του αγώνα. Ξεκινάει το δεκάλεπτο κ με 3ποντο του Χαραλαμπίδη η διαφορά πάει στο +11. Όλα ήταν υπέρ μας. Είχαμε το μομέντουμ του αγώνα, είχαμε το ρυθμό και τον παλμό από τον κόσμο. Δεν υπολογίσαμε όμως τους διαιτητές. Σε 2 φάσεις και 1 μόλις λεπτό μετά την έναρξη του δεκαλέπτου σφύριξαν 5 φάουλ σε εμάς και κανένα στον Παοκ. Κατευθείαν ο Πάοκ απέκτησε δικαίωμα για βολές κ εμείς στην ουσία δεν μπορούσαμε να παίξουμε άμυνα για ένα ολόκληρο δεκάλεπτο.

Όσο πήγαινε καλά η επίθεση η διαφορά έμενε ψηλά όταν όμως "κώλυσε" επίθεση επόμενο ήταν να μειωθεί η διαφορά κ τελικά να πάμε ισόπαλοι στο 4ο δεκάλεπτο.

Έπρεπε να είχα μία κάμερα να τραβάει συνεχώς τον Μαρκόπουλο. Σε όλο το 1ο ημίχρονο χτυπιόταν, έβριζε, κουνούσε χέρια κ πόδια, έριχνε μπουνιές στον πάγκο, διαμαρτυρόταν όλη την ώρα κ σε κάθε φάση στους διαιτητές, έμπαινε στο γήπεδο... σε κάποια φάση κόντεψε να ορμήσει στον ένα διαιτητή. Φυσικά τεχνική ποινή δεν πήρε ποτέ... Όταν άλλαξαν τα σφυρίγματα υπέρ του ηρέμησε...

Το παιχνίδι
Φυσικά η διαιτησία από μόνη της δεν αποτελεί δικαιολογία. Οι παίχτες κ ο προπονητής φέρουν σημαντική ευθύνη για τη σημερινή ήττα. Για άλλο ένα παιχνίδι φέτος δε μπορούμε να διαχειριστούμε τη διαφορά που είχαμε με αποτέλεσμα να χάσουμε.

Η άμυνα μας ήταν τραγική. Φάγαμε 42 πόντους στο 1ο ημίχρονο και 49 στο 2ο. Ειδικά μέσα στο καλάθι ήμασταν τραγικοί. Αποδείχτηκε λάθος η επιμονή του Σούμποτις στον Ταπούτο ο οποίος ήταν ανέτοιμος. Επίσης ξέχασε στον πάγκο τον Κασίροφ ο οποίος ξεκίνησε καλά με 6 πόντους. Θα μπορούσε να τον ξαναχρησιμοποιήσει.

Όλοι νόμσαν ότι το παιχνίδι τελείωσε όταν η διαφορά πήγε στους 11 πόντους. Και όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι. Και είναι απαράδεκτο αυτό από τόσο έμπειρους παίχτες και τεχνικό τιμ.

Οι παίχτες
Από τους παίχτες αυτοί που ξεχώρισαν ήταν ο Χαραλαμπίδης ο οποίος ήταν on fire. Πέτυχε 28 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά. Ένας παίχτης όμως δεν φτάνει.

Καλός ήταν κ ο Χατζηβρέττας με 16 πόντους και βοήθησε κ ο Κινγκ.

Όλοι οι άλλοι κυμάνθηκαν στη μετριότητα...

Τελικός
Την Τετάρτη στις 19.00 θα παιχτεί το τελευταίο παιχνίδι της σειράς. Ένας τελικός. Το παιχνίδι θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών αν και αποδείχτηκε ότι ο κόσμος παίζει μικρό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Η κούραση κ το καθαρό μυαλό θα κρίνουν τον νικητή. Ελπίζω να μην τον κρίνουν οι άντρες με τα γκρι παρόλο που σε όλα τα ματς που έγιναν η διαιτησία ήταν εχθρική προς εμάς.

 Απ'ότι φαίνεται ο Σλούκας δεν θα παίξει διότι τραυματίστηκε σήμερα. Σημαντική απώλεια. Ελπίζω να είναι σε καλύτερα κατάσταση ο Ταπούτος και να βοηθήσει περισσότερο.

Ο νικητής στην ουσία αυτό που θα κερδίσει θα είναι το πρεστίζ. Δεν θα αλλάξει τίποτα στις 2 ομάδες είτε παίξουν στα προκριματικά της Ευρωλίγκα είτε στους ομίλους της Ευρωλίγκα είτε στο Eurocup...

Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια...

4 σχόλια:

geokampour είπε... 6 Ιουνίου 2011 στις 1:54 π.μ.

Το παιχνίδι δεν γίνεται κεκλεισμένων Red .....

Κατά τ'αλλά τραγικότατη η διαιτησία , αλλά και η αφλογιστία μας προς το τέλος.....

RedDragon είπε... 6 Ιουνίου 2011 στις 10:04 π.μ.

Όντως δεν είναι κεκλεισμένων... καλό κ αυτό... ότι να'ναι...

Αν την Τετάρτη γίνουν ακόμη χειρότερα μετά ποιος θα φταίει;

ΝΑVAS είπε... 6 Ιουνίου 2011 στις 10:38 π.μ.

ΤΕΛΙΚΑ Η ΦΑΝΕΛΑ ΠΑΝΟΠΛΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΟΝΤΟΜΑΝΙΚΟ.........

ΣΠΑΣ ΕΔΡΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ.........

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΝΕΙ 2 ΛΑΘΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ

ΜΚΑΡΙ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ

Ανώνυμος είπε... 6 Ιουνίου 2011 στις 11:18 μ.μ.

Eιμαστε τραγικοι...απλα...Λαθη εντος και εκτος παρκε εδω και 4-5 χρονια!

ΑLLSTARIS