Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Έλειψε το γκολ...

Με πιο ξεκάθαρο μυαλό από χθες (οι πολλές ρετσίνες με θόλωσαν λίγο...) κ αφού είδα κ τις φάσεις του αγώνα σε επανάληψη οφείλω να πω ότι είμαι ικανοποιημένος από την ομάδα.

Δεν είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα διότι η χθεσινή ισοπαλία είναι σαν ήττα αλλά δε μπορώ να πω ότι η ομάδα δεν έπαιξε καλά.

Για όσους με ξέρουν γνωρίζουν ότι είμαι πολύ αυστηρός κριτής κ γκρινιάζω όλη την ώρα ακόμη κ με το παραμικρό. Σήμερα όμως διαφωνώ με όλους αυτούς που βγάζουν τους παίχτες άχρηστους κ παλτά κ θεωρούν την ομάδα για τα μπάζα επειδή δεν κέρδισε τον Παοκ.

Και εξηγούμαι...


Το 1ο πράγμα που που πρέπει να πω για το χθεσινό ντέρμπι(;) είναι ότι για 1η φορά φέτος δεν ανησύχησα καθόλου ότι θα φάμε γκολ. Ο Παοκ είναι η μοναδική ομάδα μέχρις στιγμής που δεν έκανε ούτε υποψία ευκαιρίας στο Βικελίδης. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Σηφάκης ακούμπησε για 1η φορά τη μπάλα στο 30 ενώ φήμες λένε ότι δεν έκανε ντουζ μετά το παιχνίδι γιατί δεν είχε ιδρώσει καθόλου η φανέλα...

Υποτίθεται ότι παίζαμε με τον 3ο της βαθμολογίας Παοκ κ όχι με κανέναν Εργοτέλη ή Αστέρα Τρίπολης. Όπως φάνηκαν τα πράγματα ο πολυδιαφημισμένος αντίπαλος μας στήθηκε όπως ακριβώς θα στηνόταν μια πολύ μικρή ομάδα. Μόνο άμυνα κ καταστροφή του ποδοσφαίρου. Κρίνοντας από το αποτέλεσμα, πέτυχε το σκοπό της.

Η υπεροχή του Άρη στο χθεσινό ματς ήταν ολοκληρωτική. Το μόνο που έλειψε ήταν το γκολ. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα κ από τα στατιστικά της αναμέτρησης: 12 σουτ εμείς 5 αυτοί, 39 κλεψίματα εμείς 28 αυτοί, 16 φάουλ εμείς 27 αυτοί, 8 κόρνερ εμείς 3 αυτοί, 7/32 γεμίσματα εμείς 0/11 αυτοί.

Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Γιατί μετά τη λήξη του χθεσινού αγώνα βλέπω μία τάση ισοπέδωσης των όσων είδαμε στο γήπεδο. Τόσο από Αρειανούς που θέλανε τη νίκη όσο κ από Παοκτσήδες οι οποίοι στην προσπάθεια να κουκουλώσουν τη ανυπαρξία της ομάδας βρήκαν δικαιολογίες στον θάνατο του πατέρα του Κοντρέρας ή στην συντήρηση δυνάμεων ενόψει Γαύρου...

Βλέποντας λοιπόν κ τις φάσεις του αγώνα, συνειδητοποιώ ότι έχουμε κάνει 3 κλασικές ευκαιρίες κ κάποιες άλλες μικρότερες. Πιο συγκεκριμένα:
  • στο 33 από κεφαλιά πάσα του Χαβίτο ο Κόκε σουτάρει κ η μπάλα χτυπάει στον Κοντρέρας κ βγαίνει κόρνερ ενώ είχε πορεία προς τα δίχτυα.
  • στο 48 από σουτ του Χαβίτο η μπάλα βρίσκει το κεφάλι του Τσιρίλο με τον Χαλκιά εξουδετερωμένο κ αντί να πάει στα δίχτυα πάει πάλι κόρνερ...
  • στο 89 το σουτ του Καστίγιο περνάει ξυστά από το δοκάρι...

Η ομάδα χθες είχε τον ολοκληρωτικό έλεγχο του αγώνα. Εξαφάνισε τα ατού του αντιπάλου. Σαπλιγγίδης, Βιερίνια, Μουσλίμοβιτς, Ίβιτς ήταν σαν να μην παίξανε. Προσπάθησε να δημιουργήσει παιχνίδι απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε 11 παίχτες πίσω από τη μπάλα κ αμυνόταν με νύχια κ με δόντια. Έκανε για 1η φορά φέτος αρκετά σουτ. Μερικά απ'αυτά κιόλας ήταν πολύ καλά κ απείλησαν την εστία του Χαλκιά. Προσπάθησε να παίξει με τη μπάλα κάτω κ όχι με γιόμες κ μπορώ να πω ότι το κατάφερε. Δεν έβαλε όμως το γκολ.

Ρωτάω λοιπόν όλους αυτούς που τείνουν σήμερα να τα ισοπεδώσουν όλα, είτε είναι πικραμένοι Αρειανοί είτε Παοκτσήδες. ΑΝ έμπαινε μία από τις 3 πολύ καλές ευκαιρίες γκολ τι θα λέγατε σήμερα; Τι θα έγραφαν οι εφημερίδες σήμερα; Μήπως για ολοκληρωτική επικράτηση του Άρη; Μήπως για θρίαμβο;

Ε και δεν ήταν κ τόσο μακρινό να συμβεί κάτι τέτοιο, το σουτ του Καστίγιο ξυρίζει το δοκάρι... Αλλά δυστυχώς η μπάλα είναι μεγάλη πόρνη...

Για τους Αρειανούς το μόνο που θα πω είναι στήριξη στην ομάδα. Δεν τελείωσε τίποτα. Έχουμε 10 παιχνίδια ακόμη. Όλα μπορούν να συμβούν.

Όσο για σας αγαπητοί συμπολίτες αν αρνείστε να δείτε την πραγματικότητα, κρύβεστε πίσω από φτηνές δικαιολογίες κ πανηγυρίζετε με τέτοιες εμφανίσεις καταλαβαίνεται πόσο μικραίνετε την ομάδα σας...

Υ.Γ.1 Μπορεί να κράζουμε πολλές φορές τον Super3 χθες όμως η κερκίδα που δημιούργησε ήταν ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ.

Υ.Γ.2 Μπράβο σε όλο τον κόσμο που δεν έκανε το παραμικρό ώστε να φέρει σε δύσκολη θέση την ομάδα.

Υ.Γ.3 Η φυγή του Χαβίτο είναι το τέλος μια εποχής για τον Άρη. Θα ακολουθήσει αφιέρωμα στον αγαπημένο Χαβιτάκο.

10 σχόλια:

ΝΑVAS είπε... 31 Ιανουαρίου 2011 στις 1:43 μ.μ.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΦΥΓΕ Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ

salonika3 είπε... 31 Ιανουαρίου 2011 στις 3:17 μ.μ.

Τον super3 τον κράζουμε όταν μπλέκεται εκεί που δεν πρέπει!!Όσον αφορά το θέμα κερκίδα είναι μακράν μα πολύ μακράν ο κορυφαίος!!!Αυτό δεν το παραδέχονται μόνο οι κομπλεξικοί!Στον αγώνα τώρα,έναν χαφ που να νοίωθει αν είχαμε,θα το καθαρίζαμε για πλάκα!!

Με αντιπάλους τον περιπατητή επαναστάτη και τον νεκροφανή πορτοφολά ήταν απαράδεκτο να μη μπορούμε να δημιουργήσουμε.Φιλότιμος και καλός ανασταλτικά ο Πορτίγια αλλά από δημιουργία,δεν...

Καλή συνέχεια στον Χαβίτο,τίμησε τα λεφτά που πήρε αν και πολλές φορές μας έβγαλε από τα ρούχα μας χάνοντας τα άχαστα!!

Ανώνυμος είπε... 31 Ιανουαρίου 2011 στις 3:29 μ.μ.

Φιλε Δρακε συγνωμη, αλλα με "αν" ουτε νικας ποτε και ουτε πουθενα πας.

Αν εμπαινε η μπαλα - ΝΑΙ θα νικαγαμε! Ελα ομως που δε μπηκε.

Αν εμπαιναν και πολλα αλλα, μπορει να παιρναμε και πρωταθλημα και κυπελο. Αλλα ΔΕΝ μπηκαν.

Θα συμφωνησω οτι εχει ακομα 10 αγωνιστικες και ΟΛΑ μπορουν να γινουν. Απο το να μπουμε στα πλει οφ και να βγουμε Τσαμπιονς Λιγκ, να αποκλεισουμε την Σιτι και να παμε τελικο Γιουροπα Λιγκ, μεχρι το να παλευουμε με την Λαρισα και το Νιονιο τελευταιες αγωνιστικες για να σωσουμε την κατηγορια.

Χαιρομαι παντως που ειστε αισιοδοξοι και κρατατε ψηλα το ηθικο (Ετσι πρεπει), αλλα εγω μετα την 500αρα που εχασα χτες τα εχω παρει λιγο στο κρανιο με την ομαδα!

Περιμενουμε και θα δουμε που θα μας βγαλει η χρονια!

Καλη δυναμη σε ολους
Ρουκουνας

KANTHAR0S είπε... 31 Ιανουαρίου 2011 στις 3:35 μ.μ.

Παιδιά το καλοκαίρι μας δίνεται η ευκαιρία να σαρώσουμε την αγορά και να στελεχώσουμε την εντεκάδα με δυο ακραία χαφ φονιάδες. Πρέπει να κινηθούμε πολύ αποτελεσματικά και έξυπνα. Κοίτα τι χάλια είναι όλοι οι άλλοι. Ας το εκμεταλλευτούμε.

RedDragon είπε... 31 Ιανουαρίου 2011 στις 3:35 μ.μ.

Φίλε Ρούκουνα το "Αν" το χρησιμοποίησα για να δείξω ότι η εμφάνιση ήταν καλή χθες ή μάλλον δεν ήταν κακή.

Δηλαδή με την ίδια ακριβώς εμφάνιση αλλά με τη μπάλα 15εκατοστά πιο δεξιά στο σουτ του Καστίγιο, τι θα λέγαμε σήμερα;

Δεν θα λέγαμε για καθολική επικράτηση; Δεν θα λέγαμε ότι πατήσαμε τον αντίπαλο κ δεν το αφήσαμε να πάρει ανάσα; Διότι αυτό είδαμε στο γήπεδο.

Ο συμπολίτες δεν θα είχαν τρελαθεί με την κάκιστη εμφάνιση τους; Με το αμυντικό/καταστροφικό παιχνίδι τους; Με το ότι δεν διεκδίκησαν ποτέ κάτι παραπάνω από το Χ;

Θέλεις κ λίγη τύχη στο γαμημένο το ποδόσφαιρο αλλά εμάς εξαντλήθηκε όλη στα ματς με την Αθλέτικο...

jim είπε... 31 Ιανουαρίου 2011 στις 4:45 μ.μ.

Επειγόντως επιστροφή στις νίκες. Αν θέλουμε να σώσουμε την χρονια και να μπούμε στα play off..

Όσων αφορά τις κρίσεις μας για τους πάιχτες μας, να πω, οτι, δεν πρέπει να ειμαστε αυστηροι ουτε με τον Πορτιγια, ουτε με τον Νερι, ουτε με τον Σακατα, ακόμα και με τον Ντανίλο..Όλοι τους, ήταν μεταγραφες, οι οποίες θα βγουν σε βαθος χρονου, με το καλο.
Κυρίως, ο Σακατα και ο Πορτιγια.

Ο Μπομπα ειναι ετοιμος και ο Νερι, εχει ξαναπαιξει Ελλαδα, αλλα του λειπει η φυσικη κατασταση. Και τοσο που επαιξε καλος ηταν..Εμενα μου αρεσε.

Ανώνυμος είπε... 31 Ιανουαρίου 2011 στις 4:52 μ.μ.

h omada eixe dynami ke pathos,eixe tsabuka(epitelus)ke diathesi gia niki.o portigia,opos ton eida ego,den eine kakos pextis.ke pathos eixe ke kalos sta markarismata htan ke kefalies eperne.eine enas akomh ikanopioitikos koftis,xoris vevea na voithaei sstin anaptyxh.kanenas apo sas den mas eipe gia tin xtesini parusia tu arxigu.h omada otan eine plhris,eine kalh,ekei brosta eine to mystirio.paroplistike telika o ruis??ton javito,pios tha ton antikatastisei??exume tin xeiroterh epithesi ston planith ke anti na parume etimus kalus akreus ke epiteliko,allazume senter for.oi metagrafes teliosan ke h omada ekei pu pona eine gymni.to dystixhma ke h aporia mu,eine pos h dioikish eis gnosi ths afhse tin omada brosta etsi.

super_aris

Paliatsos είπε... 31 Ιανουαρίου 2011 στις 5:23 μ.μ.

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΡΤΙΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΞΕ 80 ΛΕΠΤΑ ΟΤΑΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ 2 ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ....
Α ΝΑΙ ΞΕΧΑΣΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙ ΠΑΙΧΤΑΡΑ Ο ΦΕΡΕΡ
Ο ΣΑΟΥΡΙΔΗς ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΑΥΤΟ?? ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΝ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ????

Ανώνυμος είπε... 31 Ιανουαρίου 2011 στις 8:41 μ.μ.

Red το παιχνίδι μας όντως δεν ήτανε τόσο χάλια αλλά η επίθεση κ το γκόλ όντως μας πονάει!Μου άρεσε πάρα πολύ ο τσαμπουκάς και το πάθος του Νέρι ειδικά όταν έτρεξε κ άρπαξε την μπάλα απο τον Κοοοκοκορίκο για να την στήσει (ρε παιδιά μα την παναγία δεν το είχα προσέξει τόσο πολύ σε άλλα παιχνίδια αλλά σε αυτό ήτανε πολύ προκλητικός ο π...ης).

Άκουσα χθές δηλώσεις του οτι θέλει να μείνει πολλά χρόνια στον Άρη....θα τον συμβούλευα να παίξει την μπάλα που ξέρει να βάλει κ κανένα γκολ γιατί όταν θα έρθει η ώρα κ θα μιλήσει πάλι το χρήμα θα μας κουνήσει το μαντήλι για Πειραιά μεριά....

Όπως είπε κ ο jim αν θυμάμαι καλά πάμε για τα αποτελέσμτα κ όχι τις εμφανίσεις, κοινώς μακάρι να μας βγούνε οι επιθετικοί κ ας κερδίζουμε με μισό - 0.

Θα είναι κρίμα αν δεν βγούμε φέτος Ευρώπη πραγματικά!!! αν κ όπως σχολίασα αλλού έχει αρχίζει να χλωμιάζει επικίνδυνα το θέμα με τέτοιο πρόγραμμα....

geokampour

MAKEDON είπε... 1 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:16 μ.μ.

Γεια σου φιλαράκι.Ούτ που ήξερα οτι υπηρχες μεχρι που πατησα ενα λινκ στο facebook.Χάρηκα anyway.Χαριλάου μένω...