Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Μεταγραφές/Αποδεσμεύσεις Χειμερινής Περιόδου 2018/2019

Μετά και την απομάκρυνση του Κολάσο, έχουμε συνολικά 3 παίκτες που αποχώρησαν από την ομάδα την περίοδο του Ιανουαρίου. Μπορεί όλοι μας να έχουμε παράπονα από τον μεταγραφικό σχεδιασμό, αλλά τουλάχιστον οι κινήσεις έστω και αργά γίνονται. Λύνονται συμβόλαια παικτών που δεν έχουν ικανοποιήσει, δίνοντας μια οικονομική ανάσα, ώστε να αποκτηθούν άλλοι στη θέση τους. Το θέμα είναι πως δεν μπορούν να λυθούν συμβόλαια και άλλων παικτών, αφού δε γίνεται να αλλάξει όλη η ομάδα, ενώ και οι παίκτες δε θέλουν να φύγουν αφού κάθονται πάνω στο συμβόλαιό τους. Είπαμε και σε προηγούμενο άρθρο πως ήταν λάθος η δημοσιοποίηση της μαύρης λίστας. 

Θα θέλαμε λοιπόν να καταμετρήσουμε τα θετικά/αρνητικά των πεπραγμένων της διοίκησης. 
Στα θετικά είναι: 
  1. Αποδέσμευση παικτών που δεν είχαν ικανοποιήσει με την απόδοσή τους, ενώ είχαν και μεγάλα συμβόλαια (ειδικά οι 2 από αυτούς: Κολάσο - Μαβράι). Αλλά και το συμβόλαιο του Ναζλίδη δεν το λες και μικρό γύρω στα 80χιλ, για έναν αναπληρωματικό παίκτη που δεν ικανοποίησε σε καμία περίπτωση. 
  2. Αποσυμφόρηση του ρόστερ. 
  3. Το γεγονός πως οι παίκτες που έφυγαν, είχαν μόνο καλά λόγια να πουν για την ομάδα. Λογικά αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες από την πλευρά της ΠΑΕ. Μπορεί να είναι το αυτονόητο, αλλά ο ΆΡΗΣ τα περασμένα χρόνια μας είχε συνηθίσει να διώχνει παίκτες από την ομάδα και αυτοί να γίνονται οι μεγαλύτεροι πολέμιοι του συλλόγου. Ποιον να πρωτοθυμηθεί κανείς; Πραγματικά προσπαθώ να θυμηθώ έναν παίκτη που αποχώρησε από την ομάδα εκείνες τις περιόδους του Σκόρδα-Αθανασιάδη και να ευχήθηκε κάτι στο λαό του ΆΡΗ, (όπως έκανε ο Μαβράι mergimmavraj.15Thank you Arianara 💛🖤 bye bye @arisfc_official #thessaloniki ή ο Ναζλίδης «Μόνο αυτό. Ευχαριστώ για όλα»
  4. Αποκτήσαμε παίκτη με μεταγραφή! Επίσης αυτό είχαμε να το δούμε πάρα πολλά χρόνια… Μπορεί το ποσό να μην ήταν μεγάλο, αλλά συνήθως στοχεύαμε σε παίκτες λαχεία, ελεύθερους κλπ. Ντιγκινί και Τόνσο είναι δύο περιπτώσεις παικτών που έχουν ενδιαφέρον και πρέπει να μάθει η ομάδα μας να αποκτάει παίκτες από μικρότερες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος που ξεχώρισαν με την απόδοσή τους. Και σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν αρκετοί. 

Στα αρνητικά: 
  1. Μεγάλη καθυστέρηση στις κινήσεις. Θα περιμέναμε πως οι πρώτες ανακοινώσεις αποδεσμεύσεων θα γίνονταν πιο άμεσα και όχι μετά από 15 μέρες. 
  2. Ακόμη υπάρχουν στο ρόστερ παίκτες που πραγματικά απορρούμε για ποιον λόγο βρίσκονται στην ομάδα. Αυτή την εβδομάδα για παράδειγμα και οι δύο επιθετικοί μας είναι τραυματίες (Γιουνές - Διαμαντόπουλος). Και όμως δεν ακούγεται το παραμικρό για τον Σταματή. Αν δε λογίζεται ως ούτε 3η επιλογή, τότε για ποιον λόγο βρίσκεται στην ομάδα; Το ίδιο και ο Βίτορ. Ελλείψει άλλων επιλογών θα περιμέναμε να τον δούμε τουλάχιστον στην 18άδα. 
  3. Τα αρνητικά ή θετικά των Τζανακάκη και Βαλεριάνου τα γνωρίζαμε εξαρχής. ¨Ηταν παίκτες που ξέρουμε τις αδυναμίες τους. Για ποιον λόγο έγινε ανανέωση στον Τζανακάκη με 2ετές συμβόλαιο; 
  4. Για ποιον λόγο αποκτήθηκε ο Μαρτίνεζ από την στιγμή που ο τότε προπονητής δεν είχε προκρίνει την περίπτωσή του; 
  5. Για ποιον λόγο παραμένει στο ρόστερ ο Μενέντεθ από την στιγμή που ο προπονητής προκρίνει την περίπτωση του Βαλεριάνου;

2 σχόλια:

Unknown είπε... 18 Ιανουαρίου 2019 στις 3:56 μ.μ.

Καλησπέρα φίλε Γιάννη μετά απο πααααααααρα πολύ καιρό. Χαίρομαι που βλέπω ότι δημοσίευσες τη γνώμη σου και ας τη δούνε όσοι τη δούνε. Καλό είναι να τα λέμε όσοι είμαστε απο εδώ. Είπα να γίνω λίγο πιο ενεργός μετά από μία πολυάσχολη φάση που πέρασα, παρακολουθώντας όμως πάντα τη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας ανελλιπώς.

Όσον αφορά τον μεταγραφικό σχεδιασμό, εγώ ως τώρα είμαι στα όρια. Όπως είπες κι εσύ, η αποχώρηση των Μαβράι και Κολάσο είναι μεγάλη υπόθεση, για 2 παίκτες που αμειβόταν πολλαπλάσια της προσφοράς τους και έτρωγαν πάγκο από παίκτες με πολύ χαμηλότερα συμβόλαια (βλ. Δελη).

Από την άλλη δε μου αρέσει καθόλου η καθυστέρηση. Κι ενώ το καλοκαίρι η ομάδα χτίστηκε με ταχύτητα εξαιρετική, βλέπουμε τώρα τον χειμώνα ότι υπάρχει μεγάλη στασιμότητα. Σίγουρα στη χειμερινή περίοδο υπάρχουν εντελώς διαφορετικές συνθήκες, αλλα αυτή είναι και η δουλειά για την οποία πληρώνονται οι εκάστοτε αρμόδιοι. Πολύ καλές οι 2 μεταγραφές που έγιναν, αλλά χρειαζόμαστε επει και γόντως στόπερ (έχουμε μείνει με 2+1 μικρό) και μεσοεπιθετικό.

Αυτό για τον Σταματή το είχα κι εγώ στο μυαλό μου. Τον παίκτη τον είχα παρακολουθήσει όταν ήταν στα καλά του και απορώ γιατί δεν έχει καν συμμετοχή στην αποστολή, ειδικά από τη στιγμή που οι ''από πάνω του'' στην ιεραρχία δεν ανταποκρίνονται. Αν δεν μπει ούτε και στην έκτακτης ανάγκης αποστολή για Λάρισα, τον θεωρώ πλέον εκτός ομάδας. Το ίδιο και τον Βίτορ.

Μέσα σε όλη τη μεταγραφολογία έχουμε και αγώνα. Αν το καλοσκεφτείς, από τη μέση και μπροστά, αν δεν τα καταφέρει ο Τόνσο, έχουμε για 6 θέσεις 5 θεωρητικά υπολογίσιμους παίκτες (Μπάσα, Ματίγια, Ματέο, Μαρτίνες, Ντιγκινί)! Πιθανόν οπότε να ξεκινήσει ο Μενέντεζ ως χαφ και από πίσω του Κόρχουτ ή Βάλε, αλλιώς θα πάει στα 3 χαφ με έναν εκ των Ιντζόγλου, Παυλίδη, Σταμπουλίδη (;;) δίπλα στους άλλους 2. Δε μ' ενδιαφέρουν οι απουσίες, η νίκη είναι απλά επιβεβλημένη σε μία πολύ δύσκολη έδρα (έχουμε να νικήσουμε από το 1990!!!). Ίδωμεν.

Εδώ θα είμαστε να τα λέμε. Χαιρετισμούς.

VardARIS είπε... 20 Ιανουαρίου 2019 στις 4:55 μ.μ.

Καλώς επέστρεψες Νίκο, καλή χρονιά φίλε. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι Αρειανοί συμφωνούμε σε όλα τα παραπάνω.

Τελικά και ο Βίτορ και ο Σταματής έμειναν εκτός αποστολής, οπότε σίγουρα δεν υπολογίζονται. Ο μοναδικός μεσοεπιθετικός (αν μπορείς να το πεις έτσι) που θα υπάρχει διαθέσιμος στον πάγκο θα είναι ο Παυλίδης. Όλοι οι άλλοι θα είναι αμυντικοί-μέσοι.

Μόνο νίκη με τον Κούγια.