Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Από τα σημαντικότερα της χρονιάς το αυριανό

Προερχόμενος από την ήττα με 2-0 απέναντι στον Όφη στο Ηράκλειο σε συνδυασμό με την πολύ κακή εμφάνιση, ο ΆΡΗΣ δίνει ένα ματς που πολλοί το χαρακτηρίζουν ζωής και θανάτου.

Αντιμετωπίζει έναν από τους βασικούς ανταγωνιστές του στη μάχη της παραμονής ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ (το τονίζω), οπότε είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι η νίκη είναι επιβεβλημένη.

Το γήπεδο ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να είναι γεμάτο, να στηρίξουμε την ομάδα όπως μόνο εμείς ξέρουμε.



Τους περισσότερους και πιστεύω όλους τους οπαδούς του ΆΡΗ το τελευταίο που τους ενδιαφέρει σχετικά με το Κυριακάτικο ματς είναι το αν θα παίξει καλά η ομάδα. Εδώ σε 17 αγωνιστικές έχει κάνει μόνο 3-4 πολύ καλές εμφανίσεις, χωρίς να πάρει νίκες σε αυτά (γιατί με Κέρκυρα, Βέροια και Νιόνιο σιγά που παίξαμε καλά). Τώρα που καιγόμαστε για τρίποντο θα το ζητήσουμε;

Πρέπει να κατακτηθεί η νίκη. Εγώ, τουλάχιστον, αν γίνει αυτό, δεν θα αρχίσω τα πανηγύρια, θα πω απλα ''κερδήθηκε μια μάχη, ο πόλεμος συνεχίζεται''. Εκτός κι αν πια νικήσουμε με 4αρα η 5άρα!!! Σε περίπτωση, όμως που συμβεί το αντίθετο, τα πράγματα δυσκολεύουν πάρα πολύ, και αυτομάτως μεταφέρεται όλη η πίεση στο ματς στην Κέρκυρα. Και φέτος δεν θέλω να πιέζουμε τα παιδιά.

Επειδή όμως ξέρετε ότι μου αρέσει να μιλάω για μπάλα, θα το κάνω και αυτό. Η 11άδα, λοιπόν, που θα κατέβαζα εγώ είναι:

Διούδης - Πουλίδο, Παντίδος, Ψυχογιός, Μαργαρίτης - Κοέλιο, Παπαστεριανός - Καραγιάννης, Σουνάς - Γιαννιώτας, Αγκάνθο

Να υπενθυμίσω ότι ο Κάζνα είναι τραυματίας. Όλοι οι άλλοι είναι διαθέσιμοι. Γι' αυτό και έβαλα μπακ Ψυχογιό-Μαργαρίτη. Στο τέρμα θα επέλεγα Διούδη λόγω του εκνευριστικού παρατεταμένου νεταφορμαρίσματος που διανύει ο Βελλίδης και χρειάζεται λίγο πάγκο να επανέλθει. Θα έβαζα Παντίδο δίπλα στον Πουλίδο για τον ακριβώς ίδιο λόγο (αν και πιστεύω πως αυτοί οι δύο έπρεπε να παίζουν από καιρό μαζί).

Επίσης, δεν θα έβαζα τους νεοαποκτηθείς Διαμαντάκο και Ζαραδούκα, παρόλο δεν θα έχουν πρόβλημα προσαρμογής ή φυσικής κατάστασης, εφόσον δεν προέρχονται από αγωνιστική απραξία. Ίσως ως αλλαγή.

Πάμε τώρα και στους αντιπάλους. Παρόλο που στην αρχή της εβδομάδας φαινόταν ότι ο Πετρόπουλος δεν θα ταξιδέψει, τελικά είναι κανονικά στην αποστολή της Άεκ. Οπότε, θα πρέπει να είναι και ο παίκτης που θα πρέπει να προσεχτεί περισσότερο. Πιστεύω πως πρέπει να τον έχει από κοντά ο Παντίδος, που είναι πολύ καλό στο man-to-man, άσχετα από μερικά λάθη, και ο Πουλίδο να είναι λίγο πιο ελεύθερος. Πρέπει να χτυπήσουμε την Άεκ στα πολύ αργά στόπερ της, και σ'αυτό δεν υπάρχει ιδανικότερος από τον Γιαννιώτα.

Αυτά.

Καλή επιτυχία, ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ... Νίκη και για τον Άγγελο...

2 σχόλια:

Skolix είπε... 19 Ιανουαρίου 2013 στις 2:54 μ.μ.

Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να παίξει με 3 στο κέντρο. Η ΑΕΚ λογικά θα κατέβει με τριάδα Κορδέρο - Ρίκκα - Μητρόπουλο. Νομίζω Παπαστεριανός και Κοέλιο δε θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν.

Από κει και πέρα, θα διατηρούσα Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια. Παραείναι κρίσιμο το ματς για να αλλάξεις τερματοφύλακα, όσο κακός και να είναι. Αριστερά πίσω θα ρίσκαρα με Ζαραδούκα, ενώ θα διατηρούσα Γιαννίτση, γιατί ταιριάζει περισσότερο στα κυβικά του Πετρόπουλου. Πουλίδο φυσικά, αν μπορέσει, και Ψυχογιό δεξιά.

Στο κέντρο ο τρίτος μου χαφ θα ήταν ο Νταμαρλής. Σκούπα ο Κοέλιο, να επιτηρεί Γκερέιρο και Παπαστεριανός να ανεβαίνει σφήνα (θυμηθείτε ότι τις καλύτερες εμφανίσεις έτσι τις έκανε με γαύρο και βάζελο και στα γκολ μας τότε ήταν μέσα στην περιοχή).

Τριάδα μπροστά με Αγκάνθο κορυφή και Γιαννιώτα - Σουνά στα άκρα. Οι ακραίοι θα πρέπει να συγκλίνουν για να πιέζουν το κεντρικό δίδυμο της ΑΕΚ. Θα πρέπει όμως να βγουν και συνδυασμοί στα άκρα, εκεί όπου πονάνε πολύ με αστείους παίκτες τύπου Αρκούδα και Παπαδημητρίου.

Μεγάλη προσοχή στο Φούντα που είναι εξαιρετικά ταχύς και κατέχει το τόπι. Είναι ταλαντούχο το παιδί και βοηθάει πολύ φέτος, αν και είναι κοντά 18 (νομίζω). Φυσικά ο Πετρόπουλος δεν πρέπει να πάρει μπάλα κοντά και μέσα στην περιοχή, χρειάζεται πολύ στενό μαρκάρισμα. Προσωπικά πάντα μου άρεσε και τον φοβάμαι για αύριο.

Γενικά το φοβάμαι το αυριανό ματς, είναι πάρα πολύ κομβικό και ίσως φορτωθεί με άγχος η ομάδα. Από την άλλη, το τσουλάμε κάπως το τόπι εντός έδρας και η ΑΕΚ με αυτή την άμυνα μπορεί σίγουρα να δεχθεί 1 και 2 γκολ. Το θέμα είναι πίσω τι γίνεται...

Skolix είπε... 19 Ιανουαρίου 2013 στις 3:02 μ.μ.

** Μόλις είδα την αποστολής, πάλι εκτός ο Ψυχογιός. Δύσκολη η επιλογή για το δεξί άκρο. Σίγουρα δε θα έβαζα τον Κοέλιο εκεί. Ίσως τον Οικονομόπουλο. Δεν ξέρω, δεν έχει επιλογές η ομάδα εκεί.