Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Μαγική Αθλέτικ Μπιλμπάο για ακόμη μία φορά

Για μία ακόμη φορά, η Αθλέτικ Μπιλμπάο, "τίναξε" την Ευρώπη με ένα ακόμη μαγικό διπλό. Αυτή την φορά με 4 γκολ. Το τελικό 2-4, την βάζει σχεδόν με τα δύο πόδια στα ημιτελικά της απρόβλεπτης και άκρως ενδιαφέρουσας αυτής διοργάνωσης, που λέγεται Europa League και στέλνει τους ανούσιους Γερμανούς, σπίτι τους . . .


Μάλιστα, οι Βάσκοι βρέθηκαν να χάνουν με 2-1 και πολλοί πίστεψαν, ότι δεν θα αντιδράσουν. Παρόλ' αυτά, δεν το έβαλαν κάτω, έδειξαν ψυχή, αυταπάρνηση και γύρισαν το παιχνίδι . . .

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή η τεσσάρα, προήλθε ύστερα από μέτρια, μέχρι το 65ο λεπτό τουλάχιστον, εμφάνιση των Βάσκων. Το ερώτημα είναι "αν έπιαναν την απόδοση που έπιασαν στο Τράφορτ, πόσα θα έτρωγαν οι Γερμανοί ; ; ; " . . . .

Η απάντηση, ίσως δωθεί στο Σαν Μαμές, σε μία εβδομάδα . . .

Και εδώ να τονίσουμε κάτι, το οποίο αρχίζει να κουράζει . . Η ομάδα της Μπιλμπάο λέγεται Α Θ Λ Ε Τ Ι Κ και όχι Α Τ Λ Ε Τ Ι Κ Ο . . . Ατλέτικο είναι η ομάδα της Μαδρίτης . . . Οπότε, για να καταλαβαινόμαστε: Άλλη η Αθλέτικ Μπιλμπάο και άλλη η Ατλέτικο Μαδρίτης . . .

Γιατί, ακούω πολλόυς σχετικούς και άσχετους, να την αποκαλούν Ατλέτικο και ακόμα χειρότερα, να ρωτούν, αν είναι εκείνη η ομάδα, που κέρδισε μέσα - έξω ο ΆΡΗΣ . . .

Η Σάλκε, μέχρι τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, ήταν καλύτερη της Αθλέτικ, έχοντας την κατοχή της μπάλας. Οι Βάσκοι, όμως, με ένα σεντερφορίστικο γκόλ, του καλύτερου επιθετικού περιοχής με τέτοιο σωματώτυπο, Φερνάντο Γιορέντε, άνοιξαν το σκόρ .

Παρόλο που με την σέντρα οι Γερμανοί ισοφάρησαν και αργοτερα γύρισαν το παιχνίδι, οι Βάσκοι δεν το έβαλαν κάτω. Βέβαια, τίποτα μέχρι το 2-2, δεν πιστοποιούσε ότι θα πετύχουν αυτήν την μεγάλη νίκη.

Το δεύτερο σεντερφορίστικο - πανέμορφο γκόλ, του Γιορέντε, όμως, ουσιαστικά, "έκοψε", τα πόδια των Γερμανών, που στην συνέχεια ανήμποροι να αντιδράσουν, δέχτηκαν άλλα δύο γκολ.

Καθαρή νίκη για την Αθλέτικ, που πλέον είναι σχεδόν και με τα δύο πόδια στα ημιτελικά. Και μάλιστα, μπορούμε να πούμε, ότι είναι στην διοργάνωση, η πιο σταθερη ομάδα σε απόδοση και αποτελέσματα, από τις άλλες.

Η Βαλένθια, έχασε, μετα από σχετικά κακή εμφάνιση στην Ολλανδία. Είναι ντεφορμέ. Περνά περίοδο αγωνιστικής κρίσης, η Βαλένθια. Αυτό μπορούν να το εκμεταλλευτούν οι πειθαρχημένοι και ταχύτατοι παίχτες της ΑΖ.

Η Μέταλιστ, με το πέναλτι - γκόλ, στις καθυστερήσεις στο Αλβαλάδε, αναπτέρωσε τις ελπίδες της, ενόψη του επαναληπτικού. . . Το 2-1, αφήνει ανοιχτους λογαριασμούς.

Και η Ατλέτικο Μαδρίτης, σημείωσε την 8η σερί νίκη της, με 2-1, απέναντι στο Αννόβερο. Μάλλον, θα περάσει πολύς καιρόςμ για να ηττηθεί στο σπίτι της, ξανά . . .

Ανοικτούς λογαριασμούς, αφήνουν λοιπόν οι έξι από τις οχτώ ομάδες, για την άλλη Πέμπτη. Οι άλλες δύο, κατα 95% τους έκλεισαν, από σήμερα . . .