Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Πρώην παίκτες Άρη και μετέπειτα καριέρα Νο3: Sebastian Abreu

Loco Abreu
Δε θα μιλήσουμε για το βιογραφικό του Abreu, (για να γίνει αυτό θα πρέπει να αφιερώσουμε πάνω  από 10 σελίδες!), απλά θα μάθουμε την μετέπειτα πορεία του στην ομάδα της Botafogo (Βραζιλία) στην οποία αγωνίζεται έως σήμερα.
Παραδόξως έμεινε στην ίδια ομάδα πάνω από έναν χρόνο, γεγονός σπάνιο για τον Loco, καθώς δεν το συνηθίζει. Απλά και μόνο να αναφέρουμε ότι έχει αγωνιστεί σε 17 διαφορετικές ομάδες, πάει να “σπάσει” το σχετικό ρεκόρ!!!
Από την ομάδα μας αποδεσμεύτηκε τον Ιανουάριο του 2010. Δε δυσκολεύτηκε να βρει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του, καθώς μιλάμε για μια πραγματική μηχανή των γκολ, την οποία πολλοί θα ήθελαν να έχουν στο έμψυχο δυναμικό τους. Μεταγράφηκε λοιπόν στην Βραζιλία και συγκεκριμένα στην ομάδα της Μποταφόγκο, είχε και προηγούμενη εμπειρία από το συγκεκριμένο πρωτάθλημα καθώς είχε αγωνιστεί παλαιότερα με τη φανέλα της Γκρέμιο (1998). 

Από την στιγμή που πήγε στην Βραζιλία βοήθησε πολύ την ομάδα στον τομέα του σκοραρίσματος. Είχε την ευτυχία να στεφθεί πρωταθλητής στο πρωτάθλημα Carioca, στις 18 /04 /2010, και μάλιστα ήταν αυτός που πέτυχε το νικητήριο και κρίσιμο δεύτερο γκολ της ομάδας του με αντίπαλο την Φλαμέγκο (τελικό σκορ 2-1). Το πρωτάθλημα Carioca είναι ένα από τα πιο δύσκολα τοπικά πρωταθλήματα Βραζιλίας (συμμετέχουν παραδοσιακές δυνάμεις του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος Φλαμέγκο, Φλουμινένσε, Βάσκο, Μποταφόγκο, Μπαγκού, Παϊσαντού κ.α.).

Τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου, επέκτεινε το συμβόλαιό του με την ομάδα μέχρι το τέλος του 2012, ενώ μπήκε και ρήτρα 11,3 εκ. $, καθώς τον πολιορκούσαν δύο ομάδες: η Universidad de Chile και η Trabzonspor.

Στις 06 Φεβρουαρίου 2011 συμμετείχε στο δραματικό ματς κόντρα στην Φλουμινένσε, στο οποίο η Μποταφόγκο έχανε με 2-1. Η ομάδα του Αμπρέου κέρδισε πέναλτι το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο ίδιος, με στυλ αλά Πανένκα στο κέντρο της εστίας. Ο τερματοφύλακας προφανώς γνώριζε ότι τα εκτελούσε με τον συγκεκριμένο τρόπο και δεν έπεσε, απλά παρέμεινε όρθιος και μάλιστα μπλόκαρε την μπάλα. Πέντε λεπτά αργότερα ο Loco κέρδισε και πάλι νέο πέναλτι. Εννοείται πως ανέλαβε και πάλι να εκτελέσει το πέναλτι, πάλι με τον ίδιο τρόπο (δίνοντας καμπύλη στην μπάλα), μόνο που αυτή τη φορά διάλεξε τη σωστή γωνία, ο τερματοφύλακας τη λάθος και σκόραρε. Λίγα λεπτά αργότερα η ομάδα του σημείωσε και 3ο γκολ και κέρδισε τελικά την αναμέτρηση.

Το πρωτάθλημα Carioca παίζεται αρχές του χρόνου (από Φεβρουάριο έως Μάιο), ενώ πλέον η ομάδα αγωνίζεται στο κανονικό πρωτάθλημα Βραζιλίας Serie A, όπως ονομάζεται. Παίζεται αυτή την περίοδο και η Μποταφόγκο βρίσκεται στην 6η θέση. Είναι συμπαίκτης με τον Μαρσέλο Μάτος (Παναθηναϊκού), τον Αρέβαλο Ρίος (Ουρουγουανός είχε ακουστεί για ΟΣΦΠ πέρυσι) και τον Ρενάτο (πρώην παίκτης Sevilla).

Συμμετοχές / γκολ:
Για το πρωτάθλημα Carioca 2010: 15 συμμετοχές, (μία εκ των οποίων μπήκε ως αλλαγή, ενώ 4 φορές έγινε αλλαγή), πέτυχε 11 γκολ, τιμωρήθηκε μία φορά με κίτρινη και μία με κόκκινη κάρτα.
Για τα πρωτάθλημα Serie A 2010: 25 συμμετοχές, (πέντε μπήκε ως αλλαγή, 3 φορές αντικαταστάθηκε), πέτυχε 11 γκολ, τιμωρήθηκε 4 φορές με κίτρινη κάρτα.
Για το πρωτάθλημα Carioca 2011: 13 συμμετοχές, (μόλις μία φορά έγινε αλλαγή), πέτυχε 9 γκολ και τιμωρήθηκε 4 φορές με κίτρινη κάρτα.
Για τα πρωτάθλημα Serie A 2011: έχουν παιχτεί μέχρι στιγμής 5 αγωνιστικές, αλλά ο Αμπρέου δεν έχει αγωνιστεί ούτε δευτερόλεπτο. Τη θέση του έχουν πάρει οι: Caio (20 χρονών, 4 συμμετοχές / 0 γκολ), Alex (20 χρονών, 4 συμμετοχές / 1γκολ) και ο Gustavo Herrera (26 χρονών, 3 συμμετοχές / 0 γκολ).
Αντίθετα ο Μάτος – αρχηγός της ομάδας, παίζει ανελιπώς και φαίνεται να έχει βρει την φόρμα του καθώς διαβάζω πολύ καλά σχόλια για την απόδοσή του.

Συνολικά πάντως ο Αμπρέου έχει βοηθήσει την ομάδα του, χωρίς να είναι εντυπωσιακός, αποτελεί (με βάση τους αριθμούς), την πιο αξιόπιστη λύση στην γραμμή κρούσης της ομάδας. Συνολικά σχεδόν σε 60 επίσημους αγώνες (Serie A, Carioca, Κύπελλο) έχει σκοράρει 37 φορές.

Έκανε λάθος άραγε ο Άρης που τον αποδέσμευσε;
Μάλλον όχι. Είχαμε κάνει σχετική ανάλυση και όταν αποχώρησε από τον Άρη, ότι ο συγκεκριμένος παίκτης είναι πλέον πάναργος, δεν είναι καλός με την μπάλα στα πόδια, αλλά είναι και ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι, ενώ προσδίδει τρομερό πάθος (πορώνει απίστευτα τον κόσμο), σε όποια ομάδα και αν παίζει. Αν τώρα αυτά τα στοιχεία αρκούν για να αμοίβεται με 1εκ. € ετησίως, αυτό είναι άλλο θέμα.


Το σίγουρο είναι ότι για να μπορεί να αποδώσει θα πρέπει η ομάδα να προσαρμόσει το παιχνίδι της στον Αμπρέου, να παίζει πολύ από τα πλάγια και να βγάζει σέντρες για το κεφάλι του. Αν πάει να του βγάλει κάθετες ώστε να τρέξει και να πλασάρει, κακώς θα το κάνει, καθώς το πιο πιθανό είναι να ζήσει αυτό που ζήσαμε πριν 2 χρόνια με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό που βγήκε τετ α τετ με το τέρμα, καθυστέρησε απίστευτα, πλάσαρε άψυχα και τελικά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.

Πολύ καλός παίκτης, αλλά τα χρόνια πέρασαν ανεπιστρεπτή και πλέον στηρίζεται αποκλειστικά στο κεφάλι. Δυστυχώς για τον ίδιο, το ποδόσφαιρο παίζεται κυρίως με τα πόδια...

Παρακάτω μερικά highlights από τις εμφανίσεις του με την Μποταφόγκο.
Τσεκάρετε τον πανηγυρισμό του, είναι όλα τα λεφτά... δείχνει ότι έχει @ρχ... ο άνθρωπος!

Μεταξύ άλλων έχει παίξει και ξύλο:

Όπως θα δείτε δε σημείωσε όλα τα γκολ με κεφαλιά! Έχει και σουτ...


Εκπληκτικό το site που έχει δημιουργήσει: http://www.loco13abreu.com/

Το τραγούδι που έχουν γράψει για αυτόν, τραγικό:


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 24 Ιουνίου 2011 στις 10:44 π.μ.

Πιο αργός απ' την καθυστέρηση, αλλά ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι και γ@μ@τη κεφαλιά.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sebasti%C3%A1n_Abreu κοιτάξτε σε πόσες ομάδες έχει παίξει!!! Χαχαχαχαχαχαχ lol!

Sifakis3

VardARIS είπε... 24 Ιουνίου 2011 στις 12:34 μ.μ.

Παιδιά ακούστε το τραγουδάκι, (τελευταίο video), όλα τα λεφτά, μιλάμε για πολύ γέλιο!