Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Craven Cottage (Fulham FC), Loftus Road (QPR FC)

To σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα μίνι αφιέρωμα σε δύο στάδια ομάδων που θα αγωνίζονται του χρόνου και οι δύο στην Premier League. Είναι το Craven Cottage της Fulham και το Loftus Road της Queens Park Rangers (QPR) - ανέβηκε φέτος ως πρωταθλήτρια από την Championship.  




Craven Cottage (Fulham F.C.)
Το συγκεκριμένο στάδιο βρίσκεται στο Νότιο - Ανατολικό Λονδίνο, τρεις στάσεις (με το μετρό) πιο κάτω από το αντίστοιχο της Τσέλσι, ενώ έχει το προνόμιο να βρίσκεται σε μία από τις ακριβές περιοχές του Λονδίνου (Hammersmith & Fulham), στάση Putney Bridge με την γραμμή District. Μάλιστα έχει θέα και προς το ποτάμι (Τάμεσης).

Το συγκεκριμένο στάδιο χτίστηκε το 1896, και είχε σχετικά μικρή χωρητικότητα (22.000). Η πρώτη ανακατασκευή στο στάδιο έγινε το 1949 καθώς τότε η ομάδα ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά. Πολύ πρόσφατα (το 2004), έγινε και πάλι ανακατασκευή στο γήπεδο, ενώ υπήρξε και μια μικρή αύξηση στη χωρητικότητα, πλέον χωράει 25.700.

Από τη συγκεκριμένη στάση μετρό, το γήπεδο απέχει γύρω στο 1χλμ, καθώς πρέπει να περάσεις μέσα από ένα τεράστιο πάρκο, (Bishop's Park). Μετά άλλα 200μ. και το γήπεδο αρχίζει να φαίνεται...



Δυστυχώς οι πόρτες ήταν κλειστές. Η περίμετρος του γηπέδου προστατεύεται στη μια πλευρά από τοίχους, και από την άλλη πλευρά από τον ποταμό! Κοινώς δεν κατάφερα να περάσω μέσα και σε όλη τη διαδρομή του γυρισμού έβριζα τον Αλ Φαγέντ... Τζάμπα τόση διαδρομή! 


Το καφέ της ομάδας... Δίπλα στο καφέ υπάρχει και άγαλμα με τον καλύτερο ποδοσφαιριστή που πέρασε από την ομάδα, είναι ο Johnny Haynes. Αγωνίστηκε στην ομάδα από το 1952 ως το 1970, είχε ρεκόρ συμμετοχών - 658, και ρεκόρ γκολ - 158! 





Η μπουτίκ της ομάδας είχε αρκετά πράγματα, βέβαια είναι σαφώς πιο μικρή από τις αντίστοιχες της Τσέλσι, της Άρσεναλ και της Γουέστ Χαμ.


Η πλευρά της θύρας που βλέπει στο ποτάμι... Σκέφτηκα μήπως πηδούσα τον τοίχο, αλλά έπεφτε κάπως ψηλά!!!

Ο λόγος που έβριζα τον Αλ Φαγέντ (πρόεδρος της ομάδας) είναι ότι παλαιότερα η είσοδος για να μπει κανείς στην περίμετρο του γηπέδου ήταν ανοιχτή. Από τότε όμως που ο πρόεδρος έχτισε ένα άγαλμα του Michael Jackson(!!!???), η πόρτα κλείδωσε και πρέπει να πληρώσεις εισιτήριο για να μπεις μέσα στην περίμετρο όπου και βρίσκεται το άγαλμα... Βέβαια μπορείς αν θέλεις να κάνεις και το τουρ του σταδίου, αλλά με 15 λιράκια...


Τον ίδιο εκνευρισμό με εμένα είχαν και άλλοι οπαδοί της Φούλαμ που συνάντησα, καθώς έλεγαν ότι το άγαλμα του Jackson δεν κολλάει πουθενά με την ομάδα... Οι φωτογραφίες που παραθέτω παρακάτω είναι μέσω internet.




 
Loftus Road (QPR F.C.)
To στάδιο Loftus Road χτίστηκε αρχικά το 1904. Η ομάδα της QPR μετακόμισε στο συγκεκριμένο γήπεδο το 1917. Έχει υποστεί αρκετές ανακατασκευές, καθώς αρχικά είχε πολύ μικρή χωρητικότητα. Είναι στη σημερινή του μορφή από το 1994 και έχει πλέον χωρητικότητα 19.100 θέσεις. Ακόμη και στην περυσινή τους χρονιά που ήταν μια από τις καλύτερες στην ιστορία τους, καθώς ανέβηκαν στην Premier μετά από 15 χρόνια, δεν κατάφεραν να κάνουν κανένα sold out!

Μεγαλομέτοχοι της QPR, από το 2007, είναι οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι Flavio Briatore & Bernie Ecclestone. Από τότε που ανέλαβαν οι συγκεκριμένοι πολλοί πίστεψαν ότι η ομάδα θα ξεπεράσει επιτέλους τα οικονομικά της προβλήματα και θα σκαρφαλώσει άμεσα στην Premier League. Τελικά χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα χρόνια για να το πανηγυρίσουν...


Προσωπικά δεν γνωρίζω ούτε έναν παίκτη της QPR, όταν διάβασα την βασική ενδεκάδα, μου ήταν όλοι παντελώς άγνωστοι. Από ότι είδα όμως από την μπουτίκ, τα αστέρια της ομάδας είναι ο Μαροκινός Adel Taarabt, (το όνομά του έπαιζε πολύ σε φανέλες, κούπες κλπ), του αρχηγού Martin Rowlands (Ιρλανδός) και του ακριβότερου παίκτης της ομάδας Alejandro Faurlin (Αργεντίνος).

Δυστυχώς και εδώ ισχύει ότι ίσχυε και για το γήπεδο της Fulham. Περιφραγμένο, με αποτέλεσμα να μην έχω φωτογραφίες από την περίμετρο του γηπέδου. Ο μόνος τρόπος για να εισέλθεις, το τουρ του σταδίου... 



 Στο δρόμο για το γήπεδο... Και για όσους θέλουν να το επισκεφτούν: πρέπει να κατεβούν στην στάση White City (Central Line). Από εκεί θέλει γύρω στα 10 λεπτά περπάτημα...


Το εξωτερικό του γηπέδου:



Η μπουτίκ, συμπαθητική, αλλά σχετικά λίγα πράγματα... άσχημες φανέλες!

Η δεύτερη εμφάνισή τους, μαύρη - κόκκινη...

Η μπουτίκ:





13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 8 Ιουνίου 2011 στις 1:45 μ.μ.

Η Φούλαμ είναι ο Ατρόμητος της Premier League και κοιτάξτε τι γήπεδο έχει.

Sifakis3

VardARIS είπε... 8 Ιουνίου 2011 στις 4:46 μ.μ.

Σηφάκη, με τη μικρή διαφορά ότι ο συγκεκριμένος Ατρόμητος έφθασε τελικό Europa League...

VardARIS είπε... 8 Ιουνίου 2011 στις 4:47 μ.μ.

Δες και τα γήπεδα της QPR και της Milwall που αγωνίζονταν Β' Εθνική, για να καταλάβεις διαφορά...

Ανώνυμος είπε... 8 Ιουνίου 2011 στις 5:01 μ.μ.

Όντως, βλέπω μικρούτσικες χωρητικότητες.

Sifakis3

Ανώνυμος είπε... 12 Ιουνίου 2011 στις 11:48 π.μ.

WE ARE QPR SAY WE ARE QPR.PAIDIA TO ARTRO GIA TIN QPR EINAIARKETA MIKRO KAI ME KAPOIA LATHOI STA OPOIA ISOS NA MIN EUTHINESTE.TO 19100 XORITIKOTITA EINAI PLASMATIKO PERNEI PERIPOU 18OOO KAI GINAN POLLA SOLD OUT FETOS.EXOUME POLI PERISSOTERO KOSMO APO TIN FULHAM FISIKA LIGOTERO APO TOUS ANIPARKTOUS TIS CHEALSEA.OI FETINES FANELES EINAI ONTOS XALIA ALLA GENIKA OI HOOPS RIGES MAS EINAI TELEIES.KAI OSO GIA TO ASTERI TIS OMADAS TON TAARABT KRATISTE TO ONOMA STO MIALO SAS....

VardARIS είπε... 12 Ιουνίου 2011 στις 2:29 μ.μ.

Το άρθρο βασικά φίλε δεν είναι για τις ίδιες τις ομάδες, αλλά για τα στάδιά τους. Από εκεί και πέρα έδωσα και 2-3 στοιχεία για κάθε ομάδα και τίποτα παραπάνω. Αν το γήπεδο ήταν ανοιχτό και μπορούσα να περάσω στο εσωτερικό του, τότε θα έδινα και περισσότερες πληροφορίες. Αλλά δυστυχώς! Δεν ξέρω για ποια λάθη εννοείς, πάντως τις πληροφορίες τις βρήκα μέσω internet και από τις κοπέλες που ήταν στην μπουτίκ της ομάδας.

Όντως οι ριγέ φανέλες είναι πολύ καλές. Εσύ πηγαίνεις εκεί, έχεις διαρκείας??? Αν θέλεις να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ομάδα πολύ ευχαρίστως.

Ανώνυμος είπε... 12 Ιουνίου 2011 στις 11:32 μ.μ.

EIMAI OPADOS TIS QPR APO TIN ATHINA EXO PAEI KAPOIES FORES STO LOFTUS ROAD KAI GENIKA ASXOLOUME POLI ME TIN OMADA.I OMADA META TO 96 POU EPESE PERASE POLLES DISKOLIES KAI EFTASE MEXRI TIN SINXONEUSI ME TIN WIMBLEDON.EXEI OMOS FANATIKO KAI POLI KOSMO KAI EPEZISE.TO 2007 ANELAVE TINOMADA O BRIATORE ME TON ECCLESTONE KAI TON PAMPLOUTO INDO MITTAL.STIN AGGLIA TIN ANAFEROUN OS TO PIO PLOUSIO CLUB STO KOSMO ALLA DEN EPESAN POLLLA LEFTA OPOS STIN MISITI GIA MAS CHELSEA.PERSI ANELAVE PROPONITIS O WARNOCK KAI KATAFERE NA GIRISOUME STIN PREMIER LEAGUE.ISTORIKA TORA TO ONOMA TIS TO PIRE EPEIDI OI PROTI PAIXTES EMENAN GIRO APO TO QUEEN PARK TOU VORIOU LONDINOU KONTA STO WEMBLEY.TO PSEVDONIMO EINAI R"S I SUPERHOOPS MISOUN TIN CHELSEA KAI PARADOSIAKA FORAEI RIGE MPLE ASRES FANELES KAI MAUROKOKKINES DEUTERES.WE ARE THE RANGERS BOYS WE STAND UP AND MAKE SOME NOISE......

VardARIS είπε... 13 Ιουνίου 2011 στις 1:13 π.μ.

Φίλε Ανώνυμε, (βάλε ένα ψευδώνυμο για να σε γνωρίσουμε),

Στο συγκεκριμένο γήπεδο ήθελα να πάω, για να δω από κοντά την ομάδα που παλιότερα με πλήρωνε στο στοίχημα. Για μια φάση την εμπιστευόμουν πολύ, και την ακολουθούσα ειδικά στα εντός έδρας, και τις περισσότερες φορές με δικαίωνε... Της το χρωστούσα!

Το τελευταίο αφιέρωμα που θα κάνω σχετικά με γήπεδα Λονδρέζικων ομάδων (μικρότερης κατηγορίας) θα αφορά τις Crystal Palace και Leyton Orient.

KOSTAS QPR είπε... 13 Ιουνίου 2011 στις 6:41 μ.μ.

FILE EGO LATREUO TO AGGLIKO PODOSFAIRO KAI MOU ARESEI POLI I DOULEIA POU KANEIS.DISTIXOS GIA TIN QPR PLEON O POLIS KOSMOS TIN GNORIZEI APO TO STOIXIMA MONO OI 35XRONON KAI PANO TIN THIMOUNTE STIN PREMIER LEAGUE KAI POLI KOSMOS APO TIS EUROPAIKES ANAMETRISEIS TIS ME TIN AEK TO 76 OTAN MAS APEKLISE STA PENALTI.3-0 STO LOFTUS ROAD 3-0 KAI STA FILADELFIA.THELEI POLI XORO GIA NA GRAPSO NIKES KAI STIGMES MIAS MEGALIS OMADAS POU ELPIZO APO FETOS NA KSANAZIZO.AND ITS QUEENS PARK RANGERS QUEENS PARK RANGERS FC WE ARE THE FINNEST FOOTBALL TEAM THE WORLD HAS EVER SEEN.....

VardARIS είπε... 13 Ιουνίου 2011 στις 8:23 μ.μ.

Φίλε Kosta QPR, εγώ είμαι το 78 γεννημένος και για να σου πω την αλήθεια όντως δεν τη θυμάμαι την QPR να παίζει Premier.

Πάντως διάβασα σε ρεπορτάζ ότι οι οπαδοί τα πήρανε με τη διοίκηση γιατί αύξησε πολύ τα εισιτήρια και τα season tickets. Άκουσα για 46 λιράκια τα εντός έδρας ματς στα πέταλα! Αν πας σε κανέναν αγώνα και βγάλεις φωτογραφίες στείλε υλικό, θα δώσουμε και τον ύμνο της ομάδας για να ετοιμάσουμε σχετικό post!!!

Εγώ αν μείνω τελικά Λονδίνο το πιο πιθανό είναι να πηγαίνω Millwall που είναι σχετικά κοντά (1 tube αλλάζω) ή West Ham (που είναι λίγο πιο μακριά από μένα, αλλάζω 2 tubes). Για Άρσεναλ που ήθελα δεν παίζει να βρω εισιτήριο... Υπάρχουν λίστες αναμονής για τα διαρκείας.

Αεκτζής και στο blog μας, πως και έτσι???

KOSTAS QPR είπε... 13 Ιουνίου 2011 στις 11:27 μ.μ.

EGO FILE EIMAI GENIMENOS TO 75 KAI IPOSTIRIZO QPR APO TO 1990 MOU ARESE TO ONOMA.DEN EIMAI AEK MAS APEKLEISE I AEK GRAFO.STO BLOG VRETHIKA PSAXNONTAS STO GOOGLE GIA QPR.EXEIS DIKIO EXEI KSESPASEI MEGALI KONTRA GIA TA EISITIRIA POU ODIGISE TO GIO TOU ENOS METOXOU TOU MITTTAL NA APOXORISEI APO TIN DOIIKISI.EXOUME DILADI POLIMETOXIKES KONTRES KAI EKEI.MILLWALL KAI WEST HAM EXOUN TERASTIA ANTIPALOTOTA MALON PREPEI NA EPILEKSEIS I APTON PARK I NEW DEN.STON AGONA POU APESE FETOS I WEST HAM SIKOSANE AEROPLANO TIS MILLWAL POU TOUS TIN ELEGE PANO APO TO GIPEDO.AN THES STO FB EXOUME GROUP QPR GREEK FANS.EIMASTE MERIKOI...ALLA LIGOI.

VardARIS είπε... 14 Ιουνίου 2011 στις 1:16 π.μ.

Γνωρίζω για την κόντρα φίλε Κώστα, διάβασα στο internet. Απλά μου αρέσουν και οι δύο ομάδες. Εννοείται πως θα επιλέξω μια από τις 2, σου λέω γιατί είναι κοντά σχετικά στο σπίτι μου. Μάλλον προς West Ham τείνω από την στιγμή που μου λες αυτή την ιστοριούλα για το αεροπλανάκι (βλέπεις κάτι μου θυμίζει). Ματς της West Ham έχω παρακολουθήσει, ίσως να δω ένα και της Millwall και μετά να καταλήξω.

Για το fb που αναφέρεις, θα σας ακολουθήσω!!! Περιμένω ανταπόκριση από το πρώτο ματς της QPR που θα παρακολουθήσεις, για να ανεβάσουμε σχετικό post, θα σου στείλω όταν έρθει η ώρα και το email μου...

KOSTAS QPR είπε... 14 Ιουνίου 2011 στις 6:03 μ.μ.

KAPOIOS MOU EIPE OTI SAS TO EIXAN KANEI TA PAOKIA?GIA TIN SIGEGRIMENI KONTRA IPARXOUN KAI DIO TAINIES.TIN MIA TIN EDIKSE TIN KIRIAKI TO VRADI O ALPHA.FETOS POU EPESE I WEST HAM ANAMENONTE ORAIA....TON OKTOMVRI OTAN PAIZAME ME TIN MILLWALL STO LOFTUS ROAD KANANE TIN PERIOXI TOU SHEFERD BUSH MPOURDELO TA KALOPAIDA TIS MILLWALL.EGINA PROSFATA PATERAS OPOTE TO VLEPO DISKOLO NA KATAFERO FETOS TOULAXISTON NA PAO ALLA XALALI....ELPIZO NA MEINEI I OMADA GIA XRONIA KAI NA PAO ME TO GIO MOU.KAI EGO STI THESI SOU WEST HAM THA GINOMOUNA.OMADA ME POLI KOSMO KAI OPOADOUS OPOS OI IRON MAIDEN.....QPR EINAI O IAN GILLAN TON DEEP PURPLE O TRAGOUDISTIS TON CURE O ROBERT SMITH KAI KAPOIO MELOS TON SEX PISTOLS.ENDIAFERON NA PSAKSEIS NA VREIS GNOSTOUS OPADOUS OMADON