Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Η κατρακύλα του μπάσκετ

Έχω καιρό να γράψω κάτι για το μπάσκετ, για την ακρίβεια μετά την αγχωτική νίκη με τον Ηλυσιακό. Τι να γράψεις όμως; Τα τελευταία 2 παιχνίδια δεν ήταν τηλεοπτικά κ τα χάσαμε κ τα 2 με κατεβασμένα τα χέρια.

Τόσο από την Γκέτινγκεν την περασμένη βδομάδα με 19 πόντους όσο κ από το Περιστέρι το Σάββατο με 18 πόντους. Εύκολες ήττες από ομάδες που δεν είναι καλύτερες από τη δική μας.

Και αν στο ελληνικό πρωτάθλημα όλες οι ομάδες έχουν μαύρα χάλια κ γι'αυτό ελπίζουμε ακόμη για μια καλή θέση στην τελική κατάταξη (τώρα λόγω ισοβαθμιών είμαστε 7οι) στο Eurocup είμαστε με το 1.5 πόδι εκτός συνέχειας.

Σήμερα στις 7 (μετάδοση από Eurosport2) παίζουμε έναν αγώνα χωρίς αύριο με τη Μπουτιβέλνικ στην Ουκρανία. Τα πράγματα είναι απλά χάνουμε κ αποκλειόμαστε, κερδίζουμε κ ελπίζουμε σε πρόκριση.

Να σας πω την αλήθεια δεν περιμένω να κερδίσουμε. Ούτε καν να χάσουμε αξιοπρεπώς. Προβλέπω να φάμε καμιά 20άρα πάλι.

Δυστυχώς τα πράγματα στο μπάσκετ δεν εξελίχθηκαν όπως τα περιμέναμε. Η χρονιά ξεκίνησε με αισιοδοξία κ καλά αποτελέσματα αλλά η συνέχεια ήταν τραγική.

Το πείραμα με τον Ντρούκερ απέτυχε αλλά κ η αντικατάσταση του από τον Σούμποτιτς δεν έχει μέχρις στιγμής αποτέλεσμα. Μπορεί με τον Ντρούκερ να χάναμε τα παιχνίδια στο τέλος κ ενώ προηγούμασταν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, τώρα τα χάνουμε από το 1ο δεκάλεπτο χωρίς να τα παλέψουμε καν...

Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουμε σήμερα μήπως κ γίνει κανένα θαύμα...

2 σχόλια:

Ο_ΒΕΤΑΤΖΙS είπε... 22 Φεβρουαρίου 2011 στις 1:31 μ.μ.

Πάει το Μπάσκετ, Τέλος.
Εδώ ΠΑΟ και Ολυμπιακός και δεν έχουν ούτε τη μισή αίγλη του 90.
Το Άρης-Παγκράτι το 90' πιο πολύ μαγεία είχε από τους σημερινούς τελικούς της Ευρωλίγκας.

Όσο για εμάς, όταν ο Προπονητής είναι ανεπιθύμητος, τι δουλειά να κάνει;

jim είπε... 22 Φεβρουαρίου 2011 στις 3:11 μ.μ.

Ας τελείωσει, με το καλό αυτη η χρονιά, Red..

Αυτο που παρατηρούμε, είναι ότι τα τελευταία δυο χρονια, γινονται χειρισμοί, σε ολα τα επιπεδα, που δεν οδηγούν, την ομάδα, κάπου καλα..

Θα ημουν, ικανοποιημενος, αν ειχαμε, την ομαδα που ειχαμε την περιοδο 2006-07, 2007-08 ή ακόμα και το παθος που ειχαμε την σεζον 2008-09...

Φυσικά και τα οικονομικα προβλήματα, επηρεασαν, την ολη κατασταση, όμως και εμεις, δεν κινηθηκαμε, έτσι ωστε να ανταπεξερθουμε, στην κατασταση..

Θετικό ειναι το γεγονος, οτι, η ομαδα, ειναι ενταξει στις πληρωμες της. Είχε στειλει και ο πσακ, εγγραφο, που ελεγε συγχαρητηρια..

Απο κει και περα, νομιζω, ότι με δεδομενη την οικονομικη κριση που ταλαιπωρει, όλες τις ομαδες, η λύση ειναι η προώθηση νεαρων παιδιων, είτε από τα σπλάχνα της ομάδας, είτε από νεαρούς Έλληνες καλαθοσφαιστες της χώρας.

Φυσικά, απαιτείται και ένας προπονητής, ο οποίος θα δουλέψει για ενα συνεχομενο χρονικο διαστημα για να δειξει εργο..Χωρις μουρμουρες και κριτικες..

Η επιλογή Σούμποτιτς, δεν ηταν η ενδεδειγμένη, λόγω του παρελθόντος..

Στο ΆΡΗ, απαιτείται η ομονοια και η στηριξη ολων...