Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Μπουτιβέλνικ - ΆΡΗΣ 73-78

Ε, αυτή η ομάδα θα μας τρελάνει...

Εκεί που την είχαμε ξεγραμμένη κ εκτός συνέχειας του Eurocup πάει κ παίρνει παλικαρίσιο διπλό μέσα στην Ουκρανία, μας αποστομώνει κ μένει ζωντανή στην υπόθεση πρόκριση.

Τώρα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Θέλουμε νίκη την τελευταία αγωνιστική επί της αδιάφορης Λε Μαν κ ήττα της Μπουτιβέλνικ από την Γκέτινγκεν στη Γερμανία.


Η χθεσινή ήταν η 1η νίκη με τον Σούμποτιτς στον πάγκο κ ενώ προηγήθηκαν 2 εύκολες ήττες. Και αν έβλεπε κανείς το χθεσινό παιχνίδι στο 1ο ημίχρονο που χάναμε με 15 πόντους μάλλον θα νόμιζε ότι κατά εκεί πηγαίναμε πάλι...

Στο 2ο ημίχρονο όμως μπήκε άλλη ομάδα στο γήπεδο. Παίξαμε πολύ καλύτερη άμυνα κ ήμασταν καλοί κ στην επίθεση. Μη φανταστείτε όμως κ τπτ φοβερά συστήματα. Οι περισσότερες επιθέσεις ήταν προσωπικές ενέργειες παιχτών όπως ο Τάκερ (15 πόντους κ 15 ριμπάουντ!!!!), ο Ταπούτος (16 πόντους) κ ο Μπράουν (24 πόντους, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα).

Παρατηρώ ότι αγωνίστηκε ελάχιστα ο Σλούκας κ καθόλου ο Κουμπούρας, ο Τσαϊρέλης κ ο Χρυσικόπουλος...

Ενώ αυτός ο Τόμας που πήραμε δε μου γεμίζει καθόλου το μάτι. Πολλά λάθη κ όταν κερδίζει φάουλ κ πάει για βολές συνήθως τις χάνει. Χθες είχε 2 στις 6. Μέχρι στιγμής μοιάζει για τελείως λάθος επιλογή...

Η συνέχεια
Επειδή εμείς οι Έλληνες έχουμε μία τάση να τα μεγαλοποιούμε όλα, μία νίκη δεν έφερε την άνοιξη...

Αυτά που έγραφα στο χθεσινό post συνεχίζουν να ισχύουν. Αυτό που αλλάζει είναι ότι μείναμε ζωντανοί για τη συνέχεια του συγκεκριμένου θεσμού...

Για να συμβεί όμως αυτό πρέπει να κερδίσουμε την αδιάφορη Λε Μαν κ να κερδίσει η Γκέτινγκεν την Μπουτιβέλνικ. Αν καταφέρουμε κ φέτος να χάσουμε από τους αδιάφορους Γάλλους τι να πω;

Αν κ η Γκέτινγκεν έχει ήδη προκριθεί (ας είμαστε καλά εμείς με τις 2 νίκες που της χαρίσαμε) χρειάζεται τη νίκη για να τερματίσει στην 1η θέση. Αν χάσει θα τερματίσει 2η. Τι σημαίνει όμως αυτό για την συνέχεια;

Ουσιαστικά τίποτα! Στον επόμενο γύρο, ο όμιλος μας J διασταυρώνεται με τον όμιλο L. Εκεί δεν έχει ξεκαθαρίσει η 1η θέση. Θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική που παίζει Μπενετόν - Καχασόλ. Αν κερδίσει η Μπενετόν με πάνω από 11 πόντους βγαίνει 1η ενώ στην αντίθετη περίπτωση βγαίνει 2η.

Οπότε μπρος γκρεμό κ πίσω ρέμα.... Είτε η Μπενετόν είτε η Καχασόλ είναι πολύ καλές ομάδες.

Πριν όμως το παιχνίδι της επόμενης βδομάδας, το Σάββατο στις 16:00 παίζουμε με τον Κολοσσό στο Παλέ. Θέλουμε μόνο νίκη για να ελπίζουμε σε μια καλή θέση για τα Play Off.

Για να δούμε...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 23 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:35 π.μ.

Ισως η καλυτερη μας φετινη εμφανιση!

Οι παιχτες αποδειξαν χτες οτι αδικουν τους εαυτους τους με τις προηγουμενες εμφανισεις!

Δεν λεω οτι ειμαστε ομαδαρα, αλλα σιγουρα η βαθμολογικη θεση στο Ελληνικο πρωταθλημα δεν ειναι αναλογη των δυνατοτητων της ομαδας.

Αυτο που απομενει τωρα ειναι να γινει η χτεσινη εμφανιση το εφαλτηριο για αναλογες εμφανισεις.

Οι παιχτες να πιστεψουν πιο πολυ στους εαυτους τους και με μια - δυο διορθωτικες κινησεις να παλαιψουν μπας και σωσουν την χρονια.

Ευχομαι το χθεσινο να μην ειναι μια εξαιρεση αλλα μια καινουργια αρχη.

Αυτη η φανελα ειναι βαρια μαγκες και καποιες φορες ξεσπαει και παιζει μονη της.

Ρουκουνας

RedDragon είπε... 23 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:42 π.μ.

Εγώ δυστυχώς πιστεύω ότι η χθεσινή νίκη ήταν μία εξαίρεση...

Θυμάμαι κ πέρυσι τι λέγαμε με τις 30άρες που είχαμε ρίξει στην Άλμπα κ στον Πανιώνιο...

Απαιτούμε να δούμε διάρκεια στις καλές εμφανίσεις κ όχι φωτοβολίδες.

Kanthar0s είπε... 23 Φεβρουαρίου 2011 στις 11:19 π.μ.

Τουλάχιστον ο Τόμας είναι καλύτερος από τον Ντάντστον.

Ανώνυμος είπε... 23 Φεβρουαρίου 2011 στις 2:59 μ.μ.

η μαυρη τρυπα της ομαδας ειναι ο Μποροβνιακ.Πολυ λιγος για την ομαδα σε ολα τα στοιχεια του παιχνιδιου,ενω καθε φορα που παει στην προσωπικη βολη,τρεμει το φυλοκαρδι μου!Πως βρηκαμε τον μοναδικο Σερβο,που δεν ξερει να σουταρει?
Κατα τα αλλα,οι μεταπτωσεις στην ομαδα,συνεχιζονται κ απο παιχνιδι σε παιχνιδι,αλλα κ μεσα στον ιδιο αγωνα!Ετσι,ενω αλλες φορες παιρναμε σημαντικες διαφορες κ τις χαναμε,χθες μπορεσαμε να ανατρεψουμε 15 ποντους μεσα σε 5 λεπτα.
Πιστευω κ εγω οτι η χρονια θα συνεχιζει να κυλα στο ιδιο μοτιβο,με εξωφρενικα σκαμπανεβασματα,με τρελες νικες κ με ντροπιαστικες ηττες να διαδεχονται η μια την αλλη!
Εκτος αν μπορεσουμε να ενισχυθουμε με καποιους παιχτες οπως ο Ζιζιτς κ ο Ραισεβιτς που ακουγονται,χωρις φυσικα να χασουμε τον Τακερ,κατι που δεν το βλεπω πολυ πιθανο..
Avenger3