Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Υπομονή και Στήριξη

Τι να πούμε για την χθεσινή εμφάνιση; Ήταν η χειρότερη φετινή; Μπα με τον Πανιώνιο μάλλον ήταν χειρότερη. Σίγουρα ήταν η χειρότερη εντός έδρας (κ όχι το 0-4 από την αεκ, κατά τη γνώμη μου πάντα).

Η χθεσινή ισοπαλία εμένα μου φάνηκε σαν ήττα. Έτσι νοιώθω τουλάχιστον. Ίσως να φταίει γι'αυτό κ το γεγονός ότι η Λάρισα χθες άξιζε να κερδίσει. Έπαιξε πολύ καλύτερα από εμάς κ έβγαλε 2-3 ξεκάθαρες ευκαιρίες.

Ναι, χθες ήμασταν τυχεροί. Η τύχη είναι ένας αστάθμητος παράγοντας που μια θα είναι μαζί σου κ μια δεν θα είναι. Άρα την καραμέλα για την τύχη καλό είναι να μην την πολυχρησιμοποιούμε...δεν χρειάζεται να τα ρίχνεις όλα στη τύχη αλλά να προσπαθείς να φτιάξεις την δική σου.


Το χθεσινό αποτέλεσμα είναι και το πρώτο που μας βγάζει εκτός στόχων στο πρωτάθλημα. Τι εννοώ με αυτό;
Εννοώ ότι στο ξεκίνημα της περιόδου όταν κάνεις έναν υπολογισμό για το πόσους βαθμούς θα μαζέψεις, στο παιχνίδι με τη Λάρισα θεωρείς ότι θα πάρεις 3 βαθμούς. Συν ότι πέρυσι στο αντίστοιχο ματς τους είχαμε πάρει τους 3 βαθμούς αλλά και συνολικά από τη Λάρισα (μέσα έξω) είχαμε πάρει 4.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ρεφάρουμε από κάποιο άλλο παιχνίδι τους χαμένους βαθμούς. Αν κερδίσουμε μέσα στη Λάρισα ρεφάρουμε αλλά είναι λίγο μακρυά εκείνο το παιχνίδι. Λέτε να είναι το ματς με τις γριούλες; Μπορεί...

Το να ξαναγράψουμε τις αδυναμίες της ομάδας έχει καμία ουσία; Άντε να τα ξαναπούμε...

Πρόβλημα στην επίθεση κ ειδικά στην επιθετική ανάπτυξη. Οι 2 επιθετικοί μας (Κόκε, Ρουίζ) διανύουν ένα συνεχές ντεφορμάρισμα (βασικά πέρα από κάτι αναλαμπές δεν έχουν ικανοποιήσει καθόλου). 6 γκολ στο πρωτάθλημα κ τα 3 από τους αμυντικούς. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ο Λαζαρίδης (μαζί με τον Χαβίτο)!

Αστάθεια της αμυντικής γραμμής. Από τότε που έγραψα ότι έχουμε την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, έχουμε φάει ένα τσουβάλι γκολ! Τι ήθελα κ μίλησα....
Γενικά η άμυνα τα πάει καλά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα αλλά τρώει κάτι μπλακ ουτ κ δεχόμαστε κάτι περίεργα κ φτηνά γκολ (1ο γκολ με την αεκ ύστερα από διπλό ριμπάουντ, το γκολ στα Τρίκαλα από διώξιμο κ κόντρα, το γκολ με τον ολυμπιακό, το χθεσινό γκολ από τη Λάρισα, το γκολ από τη Λεβερκούζεν, το 1ο γκολ από τη Ρόζενμποργκ). Όλα αυτά δείχνουν ότι η άμυνα στις συγκεκριμένες φάσεις δεν είναι συγκεντρωμένη. Δεν ξέρω τι άλλο να πω.

Χθες για πρώτη φορά φέτος είδαμε κ πρόβλημα κούρασης. Η ομάδα στο τέλος δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια της. Γι'αυτό κ η πιο ξεκούραστη Λάρισα μας έκανε κουδούνια. Γι'αυτό όμως φταίνε τα πολλά παιχνίδια σε συνδυασμό με το μικρό ρόστερ που έχουμε.

Το ξέρω ότι όλοι είμαστε απογοητεύμενοι από χθες. Βλέπουμε ότι η ομάδα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας. Άλλα περιμέναμε άλλα βλέπουμε. Πολλοί από εμάς βαθιά μέσα στο μυαλό μας πιστεύαμε ακόμη κ για πρωτάθλημα. Δυστυχώς έτσι όπως φαίνεται θα παλέψουμε για την είσοδο στα play off. Και αν συνεχίσουμε με τέτοιες εμφανίσεις θα είναι ζόρικα τα πράγματα...

Μπορούμε να κράζουμε τους παίχτες, τις επιλογές της διοίκησης, τις μεταγραφές ακόμη κ τον προπονητή. Δεν λέω να μην το κάνουμε. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι αυτούς τους παίχτες θα έχουμε μέχρι τον Γενάρη. Άσε που δε νομίζω τον Γενάρη να γίνουν τόσες πολλές προσθήκες. Διότι κ αυτό θα έχει ρίσκο. Δεν βρίσκεις τόσο εύκολα παίχτες ετοιμοπόλεμους που να μπορούν να ενσωματωθούν γρήγορα στην ομάδα κ να είναι κ καλύτεροι από αυτούς που έχεις. Και χωρίς πολλά χρήματα...

Μέχρι τον Γενάρη όμως έχουμε να δώσουμε τουλάχιστον 10 παιχνίδια (8 για το πρωτάθλημα κ 2 για το Europa League). Οπότε τι κάνουμε; Υπάρχει κάποια λύση που να μπορεί να εφαρμοστεί αυτή τη στιγμή;

Εγώ 2 λύσεις βλέπω: ΥΠΟΜΟΝΗ και ΣΤΗΡΙΞΗ.

Και όποιος θέλει ακολουθεί.

Αν κάποιος έχει κάποια άλλη πρόταση ας την ακούσουμε...

7 σχόλια:

jim είπε... 9 Νοεμβρίου 2010 στις 2:51 μ.μ.

Και μόνο το γεγονός ότι οι κεντρικοι μας αμυντικοι (Γκιαρο-Λαζαριδης), έχουν περισσοτερα γκολ απο τους επιθετικους μας (Τσεζαρεκ-ρουιζ-κοκε) δείχνει το τεραστιο επιθετικο μας προβλημα, όχι στην παραγωγη φασεων, αλλα στο τελείωμα αυτων...

Έτσι πως πηγε το ματς, πάλι καλά που δεν χασαμε....

Νομίζω, ότι θα ηταν υπερβολή να ελεγε καποιος απο την αρχη οτι παμε για πρωταθλημα...Άλλωστε και ο Κούπερ είπε οτι θελει 4-5 χρονια για αυτο...

Εγώ, προσωπικά, βλέποντας τις χτυπητες διοικητικες και αγωνιστικες αδυναμίες σε αεκ και ασπρομαυρο πίστεψα ότι μπορούμε να παλέψουμε με αυτους για 3η θεση ή 4η στην χειροτερη...

Κανονικά έτσι πρέπει να είναι...Εμείς με διοικητική ηρεμία, με Στρατηγο προπονητη, με ομόνοια και στηριξη...Και οι αλλοι δυο (αεκ+ασπρομαυρος) με προβληματα...

Στο τελος της χρονιας , βεβαια, θα γινει η σούμα...Φαίνεται, όμως, ότι δεν εχουμε βαθος παγκου για 3 ματς την εβδομαδα...Ειναι ζορι μεγαλο...

Ίσως , αναγκαζόμαστε να δώσουμε μεγαλύτερο βάρος στην ευρωπη αυτη τη περιοδο...και μετα ερχεται η κουραση σε ελλαδα...

Συμφωνω με υπομονη και στηριξη...το αξιζει η ομαδα...

Ανώνυμος είπε... 9 Νοεμβρίου 2010 στις 3:25 μ.μ.

Eπειδη βλεπω οτι ολοι ξεχναμε κατι πολυ βασικο,η Λαρισα εχει μπατζετ σχεδον διπλασιο απ το δικο μας κ εχει παιχτες με πολυ πλουσια βιογραφικα συμμετοχων σε σπουδαια πρωταθληματα.Μονο ο Ταυλαριδης που τον θελαμε κ εμεις,εχει συμβολαιο του μισου εκατομμυριου.Μπορει να μην ειχαν δειξει τπτ μεχρι τωρα στο πρωταθλημα κ ισως εχουν κ στην συνεχεια μετρια πορεια,αλλα πραγματικα εχουν αξιολογο υλικο.
Συμφωνω κ εγω με το υφος του αρθρου για υπομονη κ στηριξη αν κ πρεπει να αναγνωρισουμε οτι δεν ειναι ευκολο να γινει με τοσες πικρες που εχουμε γευτει απ την ομαδα..
Avenger 3

RedDragon είπε... 9 Νοεμβρίου 2010 στις 3:39 μ.μ.

Είσαι σίγουρος ότι η Λάρισα έχει μεγαλύτερο μπάτζετ από εμάς;

Ανώνυμος είπε... 9 Νοεμβρίου 2010 στις 5:12 μ.μ.

http://www.transfermarkt.de/

Διαλέξτε απο αριστερά που λέει Europa κ μετά την χώρα μας . . . . .

geokampour

Ανώνυμος είπε... 9 Νοεμβρίου 2010 στις 10:13 μ.μ.

Οταν λεω μπατζετ αναφερομαι αποκλειστικα σε συμβολαια παιχτων.Δεν υπολογιζω δλδ τα συμβολαια των Κουπερ-Παπακωστα οπου υπαρχει χαωδης διαφορα.Με δεδομενο οτι η ομαδα μας δεν δημοσιευει αξιες συμβολαιων(κατι που σηκωνει συζητηση) νομιζω οτι κανεις απο μας δεν μπορει να ξερει ακριβη στοιχεια.Αυτα που ξερω σιγουρα ειναι οτι ο Φατι ειχε πολυ καλυτερη προταση απο την Αελ,που ομως απερριψε γιατι δεν του αρεσε η πολη της Λαρισας,κ οτι ο Ταυλαριδης,σε εποχες κρισης που ολα τα συμβολαια πεφτουν,του καναν προταση μισου εκατομμυριου,την στιγμη που εμεις του διναμε λιγοτερα απ τα μισα(κ καλα καναμε).
Αν κανουμε κ μια συγκριση στο βαθος του παγκου που διαθετουν οι 2 ομαδες θα μας πιασει μεχρι κ απελπισια.
Το οτι η Αελ εχει 2πλασιο μπατζετ απο μας μπορει να ειναι αυθαιρετο συμπερασμα απο μεριας μου,μια κ δεν βασιζεται σε συγκεκριμενα στοιχεια που πηρα απο καπου,ομως δεν νομιζω οτι απεχει απτην αληθεια.Ισως μαλιστα η αληθεια να ειναι ακομα χειροτερη.
Η δικια μας ομαδα εριξε φετος το μπατζετ,κ επενδυσε σε εγκαταστασεις Ρυσιου-Κουπερ σχεδον 2 μυρια,κ πολυ καλα καναμε.
Απλα λεω οτι πρεπει να αναγνωριζουμε κ την αξια του αντιπαλου,κ πιστευω οτι μπορουν να μας απειλησουν στην επιτευξη των στοχων μας στο πρωταθλημα, σε σχεση μαλιστα κ με το νεο τους γηπεδο που θα τους δωσει αλλο αερα κ δυναμικη.
Avenger 3

O_BETATZIS είπε... 10 Νοεμβρίου 2010 στις 1:28 π.μ.

Θέλω να μιλήσω για 3 θέματα.

1) Στήριξη στην ομάδα. Ευρώπη πήγαν αρκετά καλά τα πράγματα. Κύπελλο άσχημα. Στο πρωτάθλημα προλαβαίνουμε κάτι καλό (5δα και πάνω).
Πήραμε και μεγάλες χαρές φέτος μην ξεχνιόμαστε.

2)Όσον αφορά τα μπάτζετ: Τα μπάτζετ δεν είναι αυτά που ακούγονται. Για αυτό και το χαμηλοτερο μπάτζετ το έχει η Καβάλα. Αυτό όπως ξέρετε ήδη, γίνεται γιατί τα συμβόλαια των παικτών περιλαμβάνουν ξέπλυμα χρήματος και λαδώματα των παραγόντων. Από την άλλη μικρά συμβόλαια συνάπτονται για λόγους φοροδιαφυγής και η διαφορά καλύπτεται κάτω από το τραπέζι. Συνεπώς για καμμιά ομάδα δεν ξέρουμε το μπάτζετ.

3) Οι μάνατζερ -το τονίζω- κάνουν αλισβερίσι. Παγκοσμίως. Αν είναι τυχεροί και πετύχει μια μεταγραφή καλώς. Ειδικά σε ομάδες που δεν έχουν πολυτέλεια να διαλέγουν καταξιωμένους παίκτες. Για αυτό και ο Γιάννης μας κάνει την τιμή να μανατζάρει τις μεταγραφές. Δούναι και Λαβείν. Αυτή είναι η αλήθεια.

O_BETATZIS είπε... 10 Νοεμβρίου 2010 στις 1:34 π.μ.

Αλισβερίσι εννοώ την αγορά παικτών από μάνατζερ που μετέπειτα θα αγοράσουν παίκτες με τη σειρά τους κοκ
Δεν εννοούσα λάδωμα.