Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Άρης - Αούστρια 1-0: Κριτική των παιχτών (vids)


Φέτος πήρα την απόφαση να μην γράφω για έναν αγώνα αμέσως μετά τη λήξη του αλλά να περιμένω την επόμενη μέρα ώστε να κρίνω με πιο καθαρό μυαλό.

Πάνω κάτω όλοι ξέρουμε πώς πήγε το ματς χθες:

Κακοί στο 1ο ημίχρονο, γλιτώσαμε το γκολ από τύχη κ από Σηφάκη. Αρκετά καλοί όμως στο 2ο ημίχρονο. δικαιούμασταν σίγουρα 1 γκολ ίσως κ παραπάνω.

Γενικά η ομάδα είναι ακόμη ανέτοιμη. Οι παίχτες ακόμη ψάχνονται μεταξύ τους. Χρειάζονται παιχνίδια ώστε να γνωριστούν καλύτερα. Στα θετικά το πάθος της ομάδας κ η φυσική της κατάσταση. Στα αρνητικά η αμυντική της λειτουργία ειδικά στο 1ο ημίχρονο.

Στο ποδόσφαιρο με το δοκάρι κ μέσα είσαι θεός κ με το δοκάρι κ έξω είσαι παλτό. Έτσι είναι το άθλημα. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Βάζεις τη μπάλα στο πλεκτό κ προχωράς. Κ αυτό κάναμε εμείς χθες. Κ το πιο σημαντικό είναι ότι δεν δεχτήκαμε γκολ στην έδρας μας.

Η Αούστρια είναι καλή και δουλεμένη ομάδα. Αλλά όσο καλή είναι μεσοεπιθετικά τόσα κενά έχει στην άμυνα. Ένα γκολ πιστεύω θα το βάλουμε στην Αυστρία.

Για να δούμε όμως τους παίχτες ξεχωριστά...



Σηφάκης
Πολύ καλός ο Μιχάλης. Με σωστές τοποθετήσεις έσωσε τουλάχιστον 2-3 φορές την εστία. Αν είχες κ έξοδο ρε Μιχάλη θα ήσουν κορυφαίος τερματοφύλακας.

Γκιάρο
Κατά τη γνώμη ο καλύτερος του αγώνα. Πολύ καλές τοποθετήσεις. Ανεξάντλητος, σχεδόν αλάθητος. Ειδικά στο 2ο ημίχρονο ήταν όλα τα λεφτά.

Οριόλ
Ο Οριόλ δε μου άρεσε. Μου φάνηκε ασταθής, χωρίς σίγουρες μεταβιβάσεις κ άτεχνος. Στα συν ότι παίζει δυνατά κ με πάθος. Βρήκαμε τον Κολτσίδα της Ισπανίας! Μου λείπει ήδη ο Νασούτι...

Νέτο
Αρνητικός ο Νέτο. Δεν έβγαλε ούτε μία καλή σέντρα, μεταβίβαση ενώ κ αμυντικά δεν τα πήγε καλά. Περιμένω περισσότερα από αυτόν τον παίχτη.

Μισέλ
Μέτριος αμυντικά, θετικός επιθετικά. Ήταν μάλλον καλύτερος σε σύγκριση με τα 2 προηγούμενα παιχνίδια. Έχει καλή κ σίγουρη μεταβίβαση.

Ναφτί
Κακός στο 1ο, βελτιωμένος στο 2ο ημίχρονο. Έτρεξε, προσπάθησε αλλά έκανε κ πολλά λάθη. Δεν ήταν ο Ναφτί που έχουμε συνηθίσει.

Τόχα
Πώς γίνεται κ βρήκαμε τον κλώνο του Φερνάντεζ δε μπορώ να καταλάβω. Δε με εντυπωσιάσε ούτε όμως ήταν κ αρνητικός. Πιστεύω ότι παίζει σε μία θέση που δεν του ταιριάζει. Θα τον δούμε κ στην συνέχεια.

Χαβίτο
Ο γνωστός Χαβίτο. Έτρεξε, μάρκαρε, προσπάθησε αλλά τα χαλούσε στην τελική προσπάθεια. Πολλές φορές δεν είχε στηρίγματα κ έπαιζε μόνος εναντίον 2-3 αντιπάλων με αποτέλεσμα να χάνει εύκολα τη μπάλα. Έβγαλε όμως κ μία ασσίστ πάρε βάλε στον Τσέζαρεκ που όμως το έχασε.

Τσεσνάουσκις
Θετικός ο Τσεσνάουσκις κυρίως επιθετικά. Αμυντικά δε βοηθούσε αρκετά. Έπαιζε στην ανάποδη πλευρά οπότε δε μπορώ να τον κρίνω αυστηρά. Θέλω να τον δω στην θέση του στα δεξιά.

Τσέζαρεκ
Θετικός ο Τσέζαρεκ. Κόπηκε μια φορά σε τετ α τετ για χέρι που δεν έκανε αλλά έχασε κ ένα σίγουρο γκολ στο 2ο ημίχρονο. Θα μπορούσε να πάρει κ πέναλτι κ αποβολή στην αγκωνιά που έφαγε στο 2ο ημίχρονο κ έσπασε το δόντι του. Έφαγε γενικά πολύ ξύλο αλλά θα πρέπει να προσπαθήσει πιο πολύ.

Κόκε
Ο αρχηγός είχε σκαμπανεβάσματα. Μπήκε πολύ δυνατά, έπεσε στη συνέχεια κ ανέβηκε ξανά στο τέλος. Έδωσε την ασσίστ στο γκολ κ είχε κ το δοκάρι ύστερα από καλή προσωπική ενέργεια. Μου άρεσε ο Κόκε αλλά θέλω περισσότερες πρωτοβουλίες επιθετικά. Κάνε κ καμιά ατομιστία ρε φίλε δεν θα σε πει κανείς τπτ


Οι αλλαγές

Μενδρινός
Πολύ καλός ο Μενδρινός. Μπήκε ορεξάτος κ τα έδωσε όλα. Βοήθησε τόσο αμυντικά όσο κ επιθετικά. Ειδικά αμυντικά δεν έκαναν ούτε φάση από την πλευρά του.

Ρουίς
Πολύ καλός κ ο Ρουίς. Έβαλε το γκολ, είχε άλλο ένα καλό σουτ κ μία πολύ καλή ενέργεια από αριστερά που δεν βρήκε τον κόκε για λίγο. Φάνηκε να ξέρει μπάλα, να έχει τρίπλα αλλά κ το τελείωμα. Η πλάκα είναι ότι η εντύπωση που μου έβγαζε χωρίς να τον δω να παίζει ήταν ότι θα φύγει νύχτα...έχω κ γαμώ τις διαισθήσεις ε; Θα τον δούμε όμως κ στην πορεία.

Πρίττας
Ο Σάκης μπήκε, έτρεξε κ μάρκαρε. Έκανε κανά 2 λάθη αλλά γενικά ήταν θετικός.


Ο προπονητής

Κούπερ
Να πω κ 2 λόγια για τον προπονητή μας. Οι επιλογές στην αρχική 11άδα δεν του βγήκαν. Ο Οριόλ ήταν αρνητικός ενώ κ ο Τσεσνάουσκις στην αριστερή πλευρά δεν βοηθούσε όσο θα έπρεπε.

Θα περίμενα να παίξει ο Τόχα στα αριστερά κ ο Πρίττας με τον Ναφτί στο κέντρο. Θέλω να δω έναν αριστεροπόδαρο στην αριστερή πλευρά ρε γαμώτο.

Οι αλλαγές που έκανε στο 2ο ημίχρονο άλλαξαν τη ροή του αγώνα. Κυρίως αυτή του Μενδρινού. Διότι στην ουσία έβαλε κ 3ο αμυντικό χαφ. Έδειξε ότι δεν είναι τόσο κολλημένος με το 4-4-2 όπως τον κατηγορούν.

Φυσικά κ ο Ρουίς τον δικαίωσε βάζοντας το χρυσό γκολ αλλά κ ο Πρίττας.


Κόσμος
Το βρίσκω κουτό να γράφω θετικά σχόλια για τον κόσμο. Ο κόσμος είμαστε όλοι εμείς κ δεν χρειάζεται να ευλογούμε τα γένια μας. Παρόλα αυτά το καινούριο σύνθημα που έγραψαν τα παιδιά του super3 απλά γ@μ@ει.


Το 1ο βήμα έγινε για τους ομίλους. Έχει μείνει όμως άλλο ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι όπου απαιτείται απόλυτη συγκέντρωση. Μακάρι να αντεπεξέλθουμε για να γουστάρουμε Ευρωπαϊκά ματσάκια το φθινόπωρο.


Videos





3 σχόλια:

VardARIS είπε... 18 Αυγούστου 2010 στις 11:45 π.μ.

Μακάρι Red να περάσουμε στην επόμενη φάση, προκειμένου να μπορέσουμε να κάνουμε και αυτές τις διορθωτικές κινήσεις στο ρόστερ.

Βλέπω ότι ο Κούπερ επιμένει για το αμυντικό χαφ, και χθες παρακολούθησε ο Φατί το παιχνίδι μας. Καλό αμυντικό χαφ που θα βοηθήσει πολύ αν αποκτηθεί. Επιμένω να λέω ότι χρειαζόμαστε 2ο αριστερό μπακ, μια και δεν υπάρχει άλλη λύση πλην του Μισέλ. Το καλό είναι ότι κυκλοφορούν στην αγορά καλές λύσεις, προϋπόθεση είναι να υπάρχουν έσοδα από την Ευρώπη για να μπορεί να γίνει και το σχετικό άνοιγμα.

jim είπε... 18 Αυγούστου 2010 στις 2:13 μ.μ.

Γεια σου red...Υπήρχαν κενά σε διάφορα σημεία που εκμεταλλευόταν οι Ασυτριακοι και έβγαιναν στην κόντρα..Στο πρώτο ημίχρονο κυρίως αυτό..Αυτό οφείλεται είτε στα ελλειπή τρεξίματα (λόγω εποχής) είτε στο γεγονός οτι οι παίχτες δεν έχουν συνηθίσει ο ένας το παιχνίδι του άλλου..Το καλό στο Τόχα είναι ότι έχει και κάθετη μπαλιά..Είναι παίχτης πολυσύνθετος..Θέλουμε τέτοιυς παίχτες στον άξονα για να σπάμε κλειστες άμυνες..Ο Ναφτί παλεύει, σκυλιάζει, κόβει, τρεχει αλλα ωρες-ωρες μου φαίνεται να χάνει την συγκέντρωση του (ίσως λόγω κουρασης)..θετικότατος ο Μενδρινός (για μένα δεν αγωνίστηκε καθαρα έξω αριστερα, αλλα μεταξύ άξονα και αριστερης πλευρας) προσέφρε λυσεις.Τώρα, είχα πει πριν 3-4 μήνες αν θυμάσαι πως Σηφάκης-Νασούτι-Ναφτί -Κάμπορα είναι σημαντικοι για μας.Με την αρχικη παρουσία των Τσέζαρεκ και Ρουίς και τον καλό κόκε νομίζω ότι τον Κάμπορα ήδη αρχίζουμε να τον ξεχνάμε..Ο Σηφάκης είναι απο τους κορυφαίους στην ομαδα και ο Ναφτί παντα παλέυει..Αλλά η απώλεια του Νασούτι ειναι μεγάλη...Όπως και να το κάνουμε.....Την πρόκριση στην Αυστρία και τρέλανε μας ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ...

XRISTOS5002 είπε... 23 Αυγούστου 2010 στις 12:52 μ.μ.

poli kalos o mendrinos. epatha plaka. den einai tyxaio pou epaize tosa xronia osfp. me aftopepoithisi kratouse th mpala sigoures kiniseis etrexe ekei pou eprepe kales topthetiseis, poli kalos protimw xilies fores mendrino ...dexi-aristero haf (afou allo tipote den paizei o koupwer kai mexri twra eimaste kolofardoi)para xavito kalbo ktl, pou einai epipolaioi kai ampaloi (javito) o kalvo xerei mpala alla den exei mialo