Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Άλλη μια ημέρα υπομονή...

Αύριο Τετάρτη η αποστολή του Άρη πετάει για Αυστρία και την ίδια ημέρα το απόγευμα θα έχουμε τη συνέντευξη τύπου του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, αλλά και βραδυνή προπόνηση. Μπαίνουμε λοιπόν στην τελική ευθεία για το παιχνίδι της Πέμπτης και για αυτό το λόγο ας αναλύσουμε λίγο την κατάσταση.

Καταρχήν ο προπονητής του Άρη ανακοίνωσε τους 21 παίκτες που θα πετάξουν για Αυστρία, χωρίς να έχουμε εκπλήξεις. Ευτυχώς δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών ή τιμωρημένων, οπότε ο Κούπερ έχει τη δυνατότητα να καταρτίσει την 11άδα που επιθυμεί και κρίνει ότι μπορεί να εκτελέσει τη δύσκολη αποστολή - πρόκριση.


Πρόβλεψη σχετικά με την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Κούπερ πραγματικά δεν μπορούμε να κάνουμε. Οι σίγουροι θεωρώ ότι είναι οι εξής: Σηφάκης - Νέτο, Ρονάλντο, Μισέλ - Κάλβο, Τόχα - Κόκε. Από εκεί και πέρα όλοι οι άλλοι παίζουν στα ίσα για τις υπόλοιπες θέσεις. Οριόλ και Λαζαρίδης μάχονται για μια τη θέση του κεντρικού αμυντικού. Ο Πρίττας είναι επίσης υποψήφιος για μια θέση στα χαφ, όπως και ο Ρουίς αντί του Τσέζαρεκ ως παρτενέρ του Κόκε. Το θέμα είναι τι θα θελήσει ο Κούπερ, θα επιχειρήσει να θωρακίσει το κέντρο, βγάζοντας τον Χαβίτο και φέρνοντας τον Κάλβο στη φυσική του θέση, βάζοντας τον Μενδρινό για παράδειγμα αριστερά, ή βάζοντας και Πρίττα και Ναφτί στα χαφ, με τον Τόχα αριστερά στο κέντρο? Πάντως ο Ναφτί είναι πολύ έμπειρος και μαχητικός, και παρά τις παραξενιές του θα είναι πολύτιμος για το συγκεκριμένο παιχνίδι, για αυτό και θεωρώ ότι δεν θα μείνει εκτός ενδεκάδας.

Υπομονή και σύντομα θα ξέρουμε. Το σίγουρο είναι ότι ο Κούπερ θα θελήσει να μπερδέψει λίγο τους Αυστριακούς προκειμένου να τους αιφνιδιάσει. Όπως και να έχει τον εμπιστευόμαστε και είμαστε σίγουροι ότι θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Αυτοί που θα επιλεχθούν σίγουρα θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, όπως τόνισε και στη συνέντευξή του ο αρχηγός του Άρη Σέρχιο Κόκε!

Από τα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς, και όμως τόσο σημαντικό!!!
Δε θα είναι υπερβολή να πούμε ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι κομβικό για όλη την χρονιά. Και αυτό γιατί διακυβεύονται πολλά χρήματα, που μπορούν να σώσουν τα όποια ανοίγματα έγιναν πέρυσι και φέτος. Μια επιτυχία και πιθανή πρόκριση θα σημάνει αυτόματα ανάσταση στα οικονομικά της ΠΑΕ που σίγουρα ανέμενε περισσότερα έσοδα από τα διαρκείας και από τη Λέσχη. Δυστυχώς η κρίση χτύπησε και τα δικά μας διαρκείας...
Με έναν πρόχειρο υπολογισμό λέγεται ότι ο Άρης μπορεί να κερδίσει μέχρι και 4 - 5 εκ. ευρώ, με την πρόκρισή του. Ειδικά μάλιστα αν αποκλειστεί και ο συμπολίτης το ποσό θα φθάσει τα 7 εκ!!! Για το λόγο αυτό την Πέμπτη έχουμε δύο στόχους: πρόκριση της Αρειανάρας, με ταυτόχρονο αποκλεισμό του συμπολίτη. Ας βγει κάποιος και ας με κατηγορήσει ότι είμαι εμπαθής με τον παοκ, δε με ενδιαφέρει, το μόνο που με νοιάζει είναι ο Άρης και από την στιγμή που οφελούμαστε με τον αποκλεισμό τους, δε θέλει και πολύ για να υποστηρίξω Φενέρ...

Μεταγραφές σε περίπτωση πρόκρισης
Είναι γνωστό πλέον ότι ο Κούπερ ζήτησε τρεις επιπλέον μεταγραφές. Η πρώτη θα γίνει έτσι και αλλιώς μια και είναι μεγάλη ευκαιρία: ο Ρικάρντο Φατί. Ο παίκτης συμφώνησε με την ομάδα μας, η Ρόμα μας τον παραχωρεί με μοναδική απαίτηση ένα ποσοστό μεταπώλησης 20% σε περίπτωση μελλοντικής μεταγραφής. Το μοναδικό πρόβλημα στο οποίο και κολλάει η μεταγραφή είναι ότι ο Φατί είχε υπογράψει ένα προσύμφωνο με άλλη ομάδα. Γεγονός που δεν επηρεάζει την ομάδα μας, αλλά τον ίδιο τον παίκτη. Μάλλον θα χρειαστεί να πληρώσει κάποιο ποσό στους μάνατζερ που τον εκπροσωπούν, για αυτό το λόγο καθυστέρησαν και οι ανακοινώσεις. Έως το τέλος της εβδομάδας κρίνω ότι θα έχει κλείσει θετικά η μεταγραφή, γεγονός πολύ θετικό μια και είναι παικταράς και με τον Ναφτί - Πρίττα θα μπορούν να κάνουν παπάδες!!!

Από εκεί και πέρα είναι ο τέταρτος επιθετικός (Μπαράλες) και το αριστερό μπακ. Ναι, ευτυχώς ο Κούπερ ζητάει και δεύτερο αριστερό μπακ. Όμως αυτές οι 2 μεταγραφές εξαρτώνται άμεσα από την πρόκριση, για αυτό θα έχουμε εξελίξεις από την Παρασκευή και μετά. Μακάρι το αποτέλεσμα να είναι θετικό ώστε να ενδυναμωθούμε ακόμη περισσότερο.

Υ.Γ. Καλό ταξείδι στα αδέλφια που ξεκίνησαν με τα λεωφορεία καθώς και σε αυτούς που πετάνε αύριο με πτήσεις τσάρτερ. Φέρτε μας την πρόκριση στον Πύργο το λευκό...

1 σχόλια:

jim είπε... 24 Αυγούστου 2010 στις 10:45 μ.μ.

Γεια σου VardARIS..Μερικές πενταδες ώρες εχουν μεινει φίλε..Πάντως το άγχος νομίζω ότι δεν ειναι πολύ μεγάλο γιατί η ομάδα τα τελευταία χρόνια μας εχει συνηθίσει στα μεγαλα ματς οπότε είμαστε έμπειροι στην διαχείρηση αυτων των συναισθηματων..Εμπιστοσύνη στον Κούπερ πρεπει να εχουμε...Ότι και αν γινει πρεπει να μεινει στην ομαδα πολυ καιρο ακομα..Όσων αφορα για τον αποκλεισμο των άλλων που λες, δεν εισαι καθόλου εμπαθης...Και όχι μόνο είμαστε φόλα Φενερμπαχτσάρα αλλα είμαστε φόλα και Νταντί Γιουναϊτεντ..Δεν μας ενδιαφερουν τα θεωρητικά και υποτιθεμενα καλα της πόλης και της χωρας όπως λένε οι ρομαντικοι αλλα το καλό της ΑΡΕΙΑΝΑΡΑΣ ΜΑΣ...Και εφοσον το δυνατοτερο καλο μας θελει τον αποκλεισμο και των δυο τοτε το θελουμε και εμεις...Άλλωστε είναι γνωστο ότι οι οπαδοι των αλλων θα υποστηριζουν την ομαδα τους και την αουστρια και εμεις την ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ ΜΑΣ και την Φενερμπαχτσάρα...Δεν υπάρχει λόγος να το κρυβουμε..Αυτη ειναι η αληθεια...Δεν εισαι καθολου εμπαθης...Απλος ρεαλιστής είσαι και καλα κάνεις...