Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Άρης - Σαββιτρόμητος (14/04/2019 19:00)

Την Κυριακή έχουε μια πολύ σημαντική αναμέτρηση, καθώς η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει τον Σαββιτρόμητο. Αυτή τη φορά το παράρτημα θα ανέβει πλήρης και όχι με την Κ23. 

Μπορεί ο αγώνας να μην είναι ζωής και θανάτου, αλλά και πάλι μια νίκη θα φέρει πολλαπλά οφέλη στην ομάδα μας. 
  • Κατά πάσα πιθανότητα θα μας δώσει την 4η θέση, αρκεί να φανούμε συνεπείς στα τελευταία 2 παιχνίδια της σεζόν. 
  • Μπορεί η 4η θέση να μη δίνει κάποιο πλεονέκτημα στους προκριματικούς που θα χρειαστεί να δώσει η ομάδα για το Europa League, καθώς ο 4ος και ο 5ος θα ξεκινήσουν από τον ίδιο προκριματικό γύρο. Ωστόσο, μια προσπέραση επί του Ατρομήτου θα σημαίνει δυνατότητα καλύτερης διαπραγμάτευσης με την ΕΡΤ για τηλεοπτικό συμβόλαιο τη νέα χρονιά, (ειδικά αν ισχύσει και αυτό με την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων). Εκτός του ότι θα είμαστε πολύ ψηλά στα εισιτήρια, θα μπορούμε να αποδείξουμε και με βάση τη θέση μας βαθμολογικά πως ανήκουμε σε αυτή την ανοησία που έχουν ανακαλύψει "big 4", (χρησιμοποιούν και αγγλικές εκφράσεις, τρομάρα τους)...
  • Καλύτερη διαπραγμάτευση και με τους χορηγούς, αφού πλέον δεν είναι μόνο το τεράστιο brand name του συλλόγου του Άρη, αλλά και η καλή βαθμολογική μας θέση, το θελκτικό ποδόσφαιρο που παίζει, οι υψηλές τηλεθεάσεις κλπ. 
  • Μια νίκη απέναντι στον Ατρόμητο θα μας φέρει πιο κοντά και στην κατάρριψη ενός ρεκόρ - φράγμα 50 βαθμών σε μία σεζόν. 
  • Μια μίνι ρεβάνς, καθώς στο Περιστέρι χάσαμε με 4-2, σε ένα παράξενο παιχνίδι, καθώς είχαν σημειωθεί 4 γκολ μέσα σε 5 λεπτά. 
Ο Σαββιτρόμητος έχει 3, του χρόνου ίσως και περισσότερους...
Με βάση τα παραπάνω θα θέλαμε λοιπόν να δούμε τους παίκτες μας να μασάνε σίδερα, να παίζουν λυσσασμένα για να πάρουν τη νίκη. 
Έτσι και αλλιώς ας σκεφτούν πως στην ουσία είναι σα να παίζουν απέναντι στο συμπολίτη. Δε θα μου κάνει εντύπωση αν οι δανεικοί τους, προκαλέσουν με τις αντιδράσεις τους, περισσότερο και τους συναδέλφους τους που φορούσαν ασπρόμαυρα στον 1ο γύρο. 

Μια γεύση άλλωστε πήραμε και στον 1ο γύρο: είδαμε πως πανηγύριζε το γκολ που σημείωσε ο επιθετικός τους (που τον πέταξαν σα στημένη λεμονόκουπα στον Ατρομητάκο, αλλά αυτός θέλει να επιστρέψει πίσω = σύνδρομο Στοκχόλμης)... 

Οπότε ας προετοιμαστεί ο κόσμος ψυχολογικά για τέτοιου είδους αντιδράσεις, μπλούζες του συμπολίτη κάτω από τη φανέλα της ομάδας του Περιστερίου κλπ. Ας μη παρασυρθούμε και ας μείνουμε μόνο στην υποστήριξη με φωνή - τα υπόλοιπα θα τα κάνει η ομάδα και οι παίκτες μας. 

Ένα γρήγορο σχόλιο και σε σχέση με τις τιμές εισιτηρίων. ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ. 
Καταλαβαίνω πως όλοι θα θέλαμε το γήπεδο να είναι ασφυκτικά γεμάτο και πως οι τιμές δεν βοηθούν. 

Από την άλλη εγώ θα πω μόνο τα παρακάτω: 
  • Όσοι μπορούν ας αγοράσουν εισιτήριο, όσοι δεν μπορούν υπάρχει και η τηλεόραση και μάλιστα ελεύθερο κανάλι. 
  • Όσοι διαμαρτύρονται για το έξτρα 5ευρω, ας μην αγοράσουν δύο μπύρες έξω από το γήπεδο και ας μπουν μέσα ξεμέθυστοι για να στηρίξουν την ομάδα με φωνή. 
  • Είναι ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της χρονιάς. Αυτό και άλλο ένα απέμεινε. Αν δε βοηθήσουμε τώρα, πότε θα βοηθήσουμε; 
Πάντως να ξέρετε πως η ίδια γκρίνια υπάρχει παντού, ακόμη και στην Αγγλία. Τα εισιτήρια στην West Ham Utd που υποστηρίζω στο νησί, κοστίζουν 47 λίρες (το πιο οικονομικό) για τα μικρά παιχνίδια π.χ. με Leicester City, Southampton, Cardiff City κλπ. 

Το εισιτήριο στην ίδια θύρα κοστίζει 70 λίρες(!!!) για τα παιχνίδια απέναντι σε Manchester City, Man Utd, Liverpool, Chelsea, Arsenal, Tottenham κλπ. 

Συμπέρασμα: 
Οικονομία από τώρα για του χρόνου, ώστε να προμηθευτούμε όλοι το εισιτήριο διαρκείας μας και για να μην έχουμε τέτοιου είδους θέματα. Αν το είχαμε προμηθευτεί στις αρχές της χρονιάς, θα κόστιζε μόλις 8 ευρώ ανά παιχνίδι...


0 σχόλια: