Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Άρης - Αστέρας Τρίπολης Preview


Για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Άρης υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης με στόχο την επιστροφή στις νίκες. Το σημερινό παιχνίδι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή λόγο της ποιότητας του αντιπάλου αλλά και των καιρικών συνθηκών, αφού η βροχή συνεχίζεται και ο αγωνιστικός χώρος θα είναι ‘βαρύς’.


Πάμε να δούμε τις πιθανές ενδεκάδες: 

Άρης  

Με τον τραυματισμό του Γκάμα, η ομάδα στερείτε τις υπηρεσίες ενός εκ των ποιοτικότερων ποδοσφαιριστών της. Την θέση του θα καλύψει λογικά ο Ντιγκινί που θα επιστρέψει στη φυσική  του θέση στις πτέρυγες.

O Ερέρα φαίνεται πως θα διατηρήσει το 4-3-3 για να ελέγξει το κέντρο. Η ταυτόχρονη παρουσία Σιώπη και Μπάσα θα προσφέρει αμυντική ασφάλεια, ενώ η άλλη θέση παίζεται μεταξύ του Ματίγια και του Κολάσο. Απέναντι τους θα έχουν τους Τόνσο, Μουνάφο και Ιγκλέσιας, μια τριάδα δυνατή και ποιοτική αλλά λίγο 'αργή' στα τρεξίματα. Στην άμυνα επιστρέφει ο Δεληζήσης στην θέση του Μαβράι. Στην κορυφή της επίθεσης παραμένει ο Γιουνές (που κατά την γνώμη μου δεν ταιριάζει σε ένα τέτοιο σύστημα).

Το άλλο σενάριο είναι να δούμε ένα 4-2-3-1 με Σιώπη, Μπάσα αμυντικά χαφ και Μαρτίνες δεκάρι.

Η αποστολή:
Cuesta, Αναγνωστόπουλος, Mateo Garcia, Colazo, Velez, Hugo Souza, Diguiny, Basha, Menendez, Younes, Matilla, Martinez, Δεληζήσης, Ναζλίδης, Σιώπης, Τζανακάκης, Παυλίδης, Κωνσταντινίδης.

Αστέρας Τρίπολης

Ο Αστέρας βρίσκεται φέτος πολύ  χαμηλά στην βαθμολογία κυρίως λόγο…συγκυριών, αφού είχε πολύ δύσκολο πρόγραμμα στην έναρξη του πρωταθλήματος (με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό). Σαν να μην έφτανε αυτό, έχασε από τους πρώτους δύο με πέναλτι ‘εξυγίανσης’, ενώ από τον Ολυμπιακό ηττήθηκε στις καθυστερήσεις με 2-1, αφού πρώτα έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Τόνσο στο 88’ για να πάρει την νίκη.

Η προσπάθεια πρόβλεψης την ενδεκάδας που θα παρατάξει ο Σάββας Παντελίδης εμπεριέχει…ρίσκο, αφού σε κάθε παιχνίδι υπάρχουν 2-3 αλλαγές. Ο σχηματισμός παραμένει ίδιος (στα χαρτιά) και είναι το 4-2-3-1. 

Ο Παπαδόπουλος θα είναι στο τέρμα και οι Βλάχος (με πέρασμα και από τον Άρη ως δανεικός), Τριανταφυλλόπουλος και Πασαλίδης σίγουροι για την άμυνα. Ως αριστερό μπακ έχει αγωνιστεί ο Κυριακόπουλος και ο Μαρτίνεζ με τον πρώτο να έχει προβάδισμα. Ιγκλέσιας και Μουνάφο θα είναι σίγουρα οι 2 αμυντικοί χαφ, με τον Τσιλιανίδη δεξιά και τον Τόνσο δεκάρι. 

Αριστερά έχουν αγωνιστεί οι Καλτσάς (τραυματίας), Μαρτίνεζ (αριστερό μπακ), Φερνάντεζ και ο Κυριακόπουλος. Πιθανότερο είναι να δούμε τον Φερνάντεζ εκτός και αν επιλέξει 2 αριστερά μπακ στην ίδια πλευρά.


 Η αποστολή:
Αθανασιάδης, Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Κυριακόπουλος, Μαρτίνες, Κώτσιρας, Βλάχος, Μπελόκ, Βαλιέντε, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τόνσο, Τσιλιανίδης, Φερνάντες, Μπαστιάνος, Μανιάς, Δουβίκας

1 σχόλια:

VardARIS είπε... 30 Σεπτεμβρίου 2018 στις 1:16 μ.μ.

Αν όντως ο Πάκο Ερέρα επιλέξει το 4-3-3 θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τον Ντιγκινί ως δεξί χαφ, από την αρχή του παιχνιδιού, χρειαζόμαστε ένα καλό παιχνίδι από τον Γάλλο.
Επίσης θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο Σιώπης θα παρουσιαστεί βελτιωμένος, καθώς πλέον αρχίζει και παίρνει ευκαιρίες, είναι σημαντικό να αποφύγει τις λάθος πάσες στο κέντρο.
Είναι επίσης σίγουρο πως ο Μαρτίνεζ θα πάρει χρόνο, για να δούμε σε τι επίπεδο βρίσκεται και αυτός.
Τέλος θα ήθελα να δω και τον Ματίγια πως μπορεί να ανταπεξέλθει σε έναν πιο απελευθερωμένο ρόλο, έναν ρόλο που δε θα χρειάζεται να σπαταλάει δυνάμεις για να γυρίζει πίσω και να καλύπτει, να δούμε αν έχει την κάθετη πάσα, αν θα πατήσει περιοχή, αν θα μπορεί να βγει ως κρυφός...

Φωνή και στήριξη από το 1-90, το παιχνίδι λογικά θα είναι δύσκολο...