Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Αργά Αντανακλαστικά = Πρόωρος Θάνατος...

Υπάρχουσα κατάσταση στον Super 3
Όπως γνωρίζετε τα τελευταία χρόνια μένω εξωτερικό, οπότε δεν έχω πληροφόρηση εκ των έσω για τα τεκταινόμενα στον σύνδεσμο. Αυτό πάντως που έχω ακούσει είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος μπροστάρης στον σύνδεσμο, που θα έχει ουσιαστικά τον ρόλο του Προέδρου του S3. Αυτό από τη μια είναι θετικό, αφού σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να ξαναπέρασουμε αυτά που περάσαμε παλαιότερα. Από την άλλη όμως, είναι πιο δύσκολο να παρθούν αποφάσεις, και ο σύνδεσμος δείχνει να έχει χάσει τα αντανακλαστικά του. 

Απουσία ενός ηγέτη από την τωρινή ηγεσία του Super 3
Μπορεί εκ των υστέρων όλοι να αναγνωρίζουμε το κακό που έκανε ο Σαουρίδης στον Άρη, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις ηγετικές ικανότητες που είχε. Όταν ήθελε κάτι, είχε τον τρόπο να το επιτύχει. Μπορεί να χρησιμοποιούσε θεμιτά ή αθέμιτα μέσα, πάντως τον στόχο του στο τέλος τον πετύχαινε.
Καταστάσεις στις οποίες θα έπρεπε να έχουμε επέμβει
Φέτος έγιναν εγκλήματα στο αγωνιστικό τμήμα. Εκ του αποτελέσματος πλέον μπορούμε να πούμε ότι καθυστερήσαμε να επέμβουμε:

  • στο θεάρεστο "έργο" του Ηλιάδη, 
  • στα λάθη που έκαναν οι Μούτας - Χατζηνικολάου, 
  • στη μη απομάκρυνση, που θα έπρεπε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα, του ανύπαρκτου Σούλη Παπαδόπουλου. 
Ή ακόμη χειρότερα δεν έχουμε επέμβει καθόλου στο:
  • έργο του Σκόρδα, που ανενόχλητος συνεχίζει το έργο του και τα σχέδια για την ομάδα της επόμενης ημέρας. 
Θα μου πει κάποιος ο ρόλος των Συνδέσμων θα πρέπει να σταματάει στην υποστήριξη της ομάδας και μόνο εκεί. Συμφωνώ, αλλά από την άλλη σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές κάποιος πρέπει να βγει μπροστά και να πάρει πρωτοβουλίες. Από ότι φαίνεται η Λέσχη δεν μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο.

Και ερχόμαστε στο σήμερα
Ο Σκόρδας θα έπρεπε να έχει απομακρυνθεί εδώ και καιρό. Τι κάνουμε όλοι μας για αυτό; Κάνουμε posts στο facebook και ζητάμε να πάρει τον ...δρόμο του, ή κάποιοι άλλοι βάφουν τους τοίχους του Χαριλάου (στην ουσία δίνουμε τη δυνατότητα στον Σκόρδα να ξοδέψει χρήματα από το ταμείο της ΠΑΕ για να σβήσει την επόμενη κιόλας μέρα τα γραμμένα συνθήματα). Μπορεί να μην υπάρχουν χρήματα για τους ποδοσφαιριστές, αλλά για τέτοια θέματα ή για θέματα προστασίας (με στρατό φουσκωτών), χρήματα υπάρχουν...

Γιατί αφήνουμε τον καταστροφέα να σχεδιάζει την επόμενη ημέρα της ομάδας;
Παλαιότερα υπήρξαν περιπτώσεις που διώξαμε ανίκανους προέδρους μέσα σε μια νύκτα. Κατεβάσαμε παίκτες της ομάδας μας από το αεροπλάνο και τους πείσαμε να αγωνιστούν σε τελικούς κ.α. πολλά αντίστοιχα παραδείγματα. Αλλά τον Σκόρδα δεν μπορούμε να τον διώξουμε;

Μέχρι και οι Ηρακληδείς κατάφεραν και έδιωξαν τον Θόδωρο Παπαδόπουλο όταν θεώρησαν ότι αυτός δεν είναι ικανός να οδηγήσει την ομάδα τους στην Α' Εθνική. Δεν τον άφηναν να πάει στο γήπεδό, δεν του επέτρεπαν να πλησιάσει στα γραφεία της ομάδας, μέχρι και κατάληψη είχαν κάνει παλαιότερα στα γραφεία της Μίκρας. 

Εμείς γιατί δεν έχουμε κάνει κάτι αντίστοιχο;
Έτσι και αλλιώς ο Σκόρδας ολοκλήρωσε το έργο του. Έριξε την ομάδα για δεύτερη φορά στη Β' Εθνική. Προφανώς δεν το ήθελε αυτή τη φορά, αλλά η ιστορία έγραψε... Θα τον αφήσουμε να καθορίσει το μέλλον του μεγαλύτερου συλλόγου της Μακεδονίας με βάση τα προσωπικά του συμφέροντα;

Προσωπικά θεωρώ ότι ο Super 3 με τους Ιερολοχίτες πρέπει να μπουν μπροστάρηδες σε μια προσπάθεια απομάκρυνσης του συγκεκριμένου. Κανείς δε θα σας κατηγορήσει ότι θέλετε να επέμβετε στα διοικητικά. Αντίθετα μάλιστα, όλοι θα συνταχθούμε μαζί σας. 

Υ.Γ. Αν κάποιο παλικάρι που είναι στον σύνδεσμο θεωρεί ότι κάνω λάθος, ή ότι αυτά που γράφω δεν είναι σωστά, ας μπει στον κόπο να μου στείλει ένα email που να με ενημερώνει για τις ενέργειες που έγιναν. Επαναλαμβάνω ότι μένω στο εξωτερικό και ό,τι μαθαίνω το μαθαίνω από φίλους ή από το ραδιόφωνο. 

3 σχόλια:

Giorgos T. είπε... 11 Απριλίου 2014 στις 12:03 μ.μ.

Συμφωνω με οσα λες vardari.

Κινητικοτητα ομως δεν βλεπω...

Ανώνυμος είπε... 11 Απριλίου 2014 στις 6:48 μ.μ.

Ρε παιδια τι να λεμε τωρα...Ακομα και ο σκορδας που λετε πως να τον διωξουν αφου υπαρχουν πολλοι που τον ηθελαν..για να μην πω οτι τον θελουν και τωρα..τα συνθηματα τα ξεκινανε 60-70 και μετα απο αγανακτηση τα τραγουδα ολο το γηπεδο....Πως να τον διωξουν οταν δεν συμφωνουν ολοι με αυτο...Ο Σκορδας το ξερει αυτο για αυτο και κανει δηλκωσεις στυλ..μονο ο σουπερ 3 δεν με θελει κλπ...

Και κρατηστε μια πισινη με τον Σκορδα..Μπορει να μην ηταν η τελευταια του χρονια σαν προεδρος...

VardARIS είπε... 11 Απριλίου 2014 στις 7:42 μ.μ.

Φίλε ανώνυμε νομίζω ότι το 98% του κόσμου του Άρη έχει καταλάβει ότι η διοίκηση της ΠΑΕ επιβάλλεται να περάσει σε άλλα χέρια. Δεν πάει άλλο.

Όσο για το τελευταίο που αναφέρεις ελπίζω να μην βγεις αληθινός...

(Αν μπορείς βάλε και ένα ψευδώνυμο για να γνωριζόμαστε)!