Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Η ομάδα χρειάζεται πλάνο !

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι αυτή τη στιγμή η ΠΑΕ Άρης ,  ούτε ομάδα  είναι αλλά ούτε και εταιρεία.

Από που να ξεκινήσουμε? Από τις 2 διοικήσεις ? Από τους ποδοσφαιριστές που οι μισοί είναι φευγάτοι και οι άλλοι μισοί δεν έχουνε να φάνε? Η μήπως από το γεγονός ότι κανείς δεν ξέρει σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί του χρόνου ο Άρης ?





Λέγαμε εδώ και λίγο καιρό ότι μετά το τέλος του πρωταθλήματος θα υπάρξουν διοικητικές εξελίξεις για την επόμενη μέρα της ομάδας. Μέχρι στιγμής πάντως , οι εξελίξεις αυτές...αγνοούνται ! Καμία από τις 2 διοικήσεις που έχουμε (στα χαρτιά τουλάχιστον) δεν δείχνει να είναι ικανή να σώσει την ομάδα από τον αφανισμό ! Θα μας σώσει ο Στεφανίδης? Ή μήπως ο Σκόρδας ?

Ε λοιπόν χρόνος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ! Η ομάδα πρέπει να έχει πλάνο για την επόμενη σαιζόν και μάλιστα ΓΡΗΓΟΡΑ ! Δεν γίνεται να χάσουμε έναν και δύο μήνες για να επικυρωθεί ποιος από τους 2 θα γίνει πρόεδρος. Υπάρχουν πολλά μέτωπα ανοικτά , υπάρχουν πολλές υποθέσεις με τις οποίες πρέπει να ασχοληθεί ο Άρης. Όλα αυτά θα είναι αδύνατον να γίνουν αν σπαταλήσουμε Μάιο και Ιούνιο στα δικαστήρια (γιατί με τους δικούς μας ρυθμούς , τόσο καιρό θα χρειαστεί).

Το ξαναλέω η ομάδα χρειάζεται ΠΛΑΝΟ !

Θα αγωνιστείς στην Γ εθνική ?

Αποδέσμευσε τους παίκτες για να πάνε στο... καλό , βρες νομικούς να ξεκινήσουν την εκκαθάριση , ξεκίνα εκδηλώσεις , βγάλε κουπόνια ,  βγάλτε διαρκείας και γενικά ότι άλλο είναι απαραίτητο για να συγκεντρωθούν χρήματα για την ομάδα. Στην συνέχεια προώθησε λίγους παίκτες από τις ακαδημίες και πλαισίωσε τους με  έμπειρους , ανάλογα με το μπάτζετ που θα έχει η ομάδα. Αν καταφέρεις να κρατήσεις και μερικούς από την φετινή ομάδα , ακόμα καλύτερα ! Τέλος κάνε ένα βραχυπρόθεσμο πλάνο (2ετίας , 3ετίας) για να καταφέρεις να επιστρέψεις στην Ά εθνική χωρίς χρέη !

Θα αγωνιστείς στην Β εθνική ?

Η υπόθεση αυτή είναι άμεσα συνδεδεμένη με το άρθρο 99 , αφού αν γίνει δεκτή η αίτηση , τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα για τον Άρη. Πρέπει να γίνουν κινήσεις για να γεμίσουν λίγο τα ταμεία , για παράδειγμα μερικά δυνατά φιλικά με ομάδες του εξωτερικού (και ας φάμε και 5 γκολ ,δεν έχει σημασία). Έπειτα να κοπούν κουπόνια και  να βγουν νωρίς τα διαρκείας. Στον αγωνιστικό τομέα
κρατάς όσους παίκτες μπορείς , πουλάς αυτούς που έχουν κάποια αξία  (Μανιά και Διούδη) για να εξοικονομήσεις χρήματα και πλαισιώνεις όσους παραμείνουν με έμπειρους παίκτες !  Από εκεί και πέρα η χρονιά θα είναι δύσκολη και θα χρειαστεί πολύ προσεκτικός σχεδιασμός για να είναι επιτυχής.

**Φυσικά σε περίπτωση που έρθει κάποιος επενδυτής ( που δεν το βλέπω ) , τα δεδομένα θα αλλάξουν.

Όπως και να έχει , ο χρόνος είναι πολύτιμος. Όσο πιο γρήγορα ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο διοικητικό και μπει ένα πλάνο ,τόσο καλύτερα για τον Άρη. Γιατί είναι αδύνατον να γίνουν σωστά  όλα τα παραπάνω που ανέφερα  (και πολλά ακόμα) , αν ξεκινήσει ο σχεδιασμός πχ στα μέσα Ιουλίου !


1 σχόλια:

Unknown είπε... 23 Απριλίου 2014 στις 12:10 π.μ.

Συμφωνω απολυτα σε οσα γραφεις Γιωργο.. Προσωπικα πιστευω πως πρεπει να αγωνιστουμε στη Β εθνικη για πολλους και διαφορους λογους, πρακτικους και μη. Καλο θα ηταν να παμε για εκει.

Δυστυχως οι λεξεις ΑΡΗΣ και ΠΛΑΝΟ δεν πανε μαζι στην ιδια προταση... Γι αυτο δεν θα δουμε χαιρι για πολυυυ καιρο...