Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Κρίστι Βανγκέλι: ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον ΆΡΗ

Καλησπέρα σε όλους. Η χρονιά έχει τελειώσει, ο ΆΡΗΣ έχει υποβιβαστεί στον εορτασμό των 100 χρόνων του και πλέον μπορούμε να κοιτάζουμε την επόμενη μέρα στο σύλλογο, σε όλα τα επίπεδα.

Στο σημερινό άρθρο θα ασχοληθούμε με τον Κρίστι Βανγκέλι, έναν παίκτη που έχει δεθεί όσο λίγοι με τον ΆΡΗ, που επέστρεψε φέτος για να βοηθήσει την ομάδα. Θα κάνουμε μία μικρή αναδρομή στην καριέρα του και θα δούμε τι μέλλει γενέσθαι με τον Χρηστάρα.




Ο rookie του ΆΡΗ

Ο Κρίστι Βανγκέλι εντάχθηκε στη 2η ομάδα του ΆΡΗ το 2001, έπειτα από εισήγηση του Γιάννη Μιχαλήτσου, ενώ το 2003 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Τα πρώτα 2 χρόνια ήταν αναγνωριστικά, ενώ στην 3η σεζόν του ο ΆΡΗΣ έπεσε στη Β' εθνική. Ο Βανγκέλι αποφάσισε να μείνει και έπαιξε σε 19 ματς, συμβάλλοντας στην επάνοδο του ΆΡΗ. Τα επόμενα 2 χρόνια άρχισε να παίρνει συμμετοχές, παρότι όχι βασικότατος, να παίζει και σε αρκετά παιχνίδια στην Ευρώπη και να ''συστήνεται'' στον κόσμο του ΆΡΗ.



Οι τραυματισμοί


Πάνω που άρχισε να εξελίσσεται σε βασικό μέλος της ομάδας, το διάστημα 2008-2010 ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς οι οποίοι τον άφησαν πίσω και περιόρισαν τις συμμετοχές του. Ωστόσο, ο Βαγνκέλι δεν τα παράτησε, δούλεψε σκληρά και δικαιώθηκε και με το παραπάνω την επόμενη σεζόν.





Αποθέωση στην Ευρώπη


Η σεζόν 2010-2011 ήταν η καλύτερη στην καριέρα του Βαγνκέλι. Ο Έκτορ Κούπερ βλέποντας τις ικανότητες και τη σκληρή δουλειά του, του εμπιστεύτηκε θέση βασικού σε 19 ματς πρωταθλήματος και 1 κυπέλλου. Εκεί όμως που ο Βανγκέλι γνώρισε την αποθέωση ήταν στο Europa League.


Τη σεζόν, λοιπόν, που ο ΆΡΗΣ έκανε την καλύτερη Ευρωπαϊκή πορεία της ιστορίας του, ο Βανγκέλι ήταν ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ και στα 8 ματς ομίλων-φάσης 32, πραγματοποιώντας συγκλονιστικές εμφανίσεις απέναντι σε Ατλέτικο, Μαν Σίτι, Λεβερκούζεν και Ρόζενμποργκ, κερδίζοντας το σεβασμό όλων. Συνολικά με τον ΆΡΗ την 8ετία 2003-2011 είχε 130 συμμετοχές.




Η αποχώρηση

Η πολύ καλή του χρονιά προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων του εξωτερικού. Ο Χρηστάρας επέλεξε να αγωνιστεί στην Τσερνομόρετς της Ουκρανίας, φέρνοντας στον ΆΡΗ κοντά στα 300.000 ευρώ. Έπαιξε το πρώτο ματς της σεζόν 2011-12 στα Γιάννενα, και κατόπιν έφυγε με τις καλύτερες ευχές όλων στον ΆΡΗ και φυσικά... εις το επανιδείν. Στην Τσερνομόρετς έπαιξε για 2,5 σεζόν, καταγράφοντας 35 συμμετοχές, έχοντας κάποιους τραυματισμούς, έπαιξε στο Europa League και έφτασε ως τον τελικό του περσινού κυπέλλου. Όλο αυτό το διάστημα φυσικά αναφερόταν στον ΆΡΗ μέσα από συνεντεύξεις-δημοσιεύσεις το facebook.

Η επιστροφή

Τον περασμένο χειμώνα έμεινε ελεύθερος από την Τσερνομόρετς. Η επιστροφή του ήρθε πολύ πιο γρήγορα από ότι φανταζόμασταν, αφού στα τέλη Ιανουαρίου, ο Βανγκέλι επέστρεψε στη μεγάλη του αγάπη για να τη βοηθήσει να αποφύγει τον υποβιβασμό. Φυσικά χρίστηκε αρχηγός από την πρώτη στιγμή. Μέχρι στιγμής έχει παίξει 9 παιχνίδια, είχε σταθερά καλές εμφανίσεις, όμως δεν στάθηκε αρκετός για να γλυτώσει η ομάδα τον υποβιβασμό. Και μόνο όμως το γεγονός που γύρισε να βοηθήσει -και βοήθησε- λέει πολλά.



Το μέλλον

Αυτός και ο Τάτος είναι οι μόνοι παίκτες που αξίζουν πραγματικά το χειροκρότημα μας τη φετινή σεζόν. Ειδικά αυτός. ΕΊνια ψυχάρα και γύρισε στην ομάδα που αγαπάει για να βοηθήσει στην αποφυγή του υποβιβασμού. Το καλοκαίρι τελειώνει το συμβόλαιό του και δεν ξέρουμε τι θα κάνει. Είναι πάντως ο μόνος παίκτης που δικαιούται να αποχωρήσει -για 2η φορά αυτός- από τον ΆΡΗ, από το τωρινό ρόστερ, μιας και έχει ελάχιστη ευθύνη στον υποβιβασμό και έχει ήδη προσφέρει πάρα πολλά στον ΆΡΗ. Λογικά θα μας αφήσει λοιπόν, αλλά σίγουρα ΆΡΗΣ και Βανγκέλι δεν χωρίζουν φέτος... Σε πολύ λίγο είναι βέβαιο πως θα είναι και πάλι μαζί μας ο Χρηστάρας!!!


9 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 2 Απριλίου 2014 στις 12:16 π.μ.

Ε, όχι και να αξίζει το χειροκρότημά μας ο Τάτος. Ο Βανγκέλι, ναι.

Ανώνυμος είπε... 2 Απριλίου 2014 στις 4:15 π.μ.

Δεν μου λετε ειστε με τα σωστα σας;Ολοι εσεις που λετε οτι αγαπατε τον Αρη ξερετε τι συμβολιζει;Την φιλοπατρια!Δεν υδριθηκε τυχαια την 25 μαρτιου!Ναι κανθαρε χειροκροτα τον αλβανο και οχι τον ελληνα βορειοηπειρωτη!Εξυψωστε τους αλβανους,που κλεβουν,σκοτωνουν,βιαζουν κι εχουν εδαφικες βλεψεις!Που μια ζωη πηγαιναν με τους εχθρους μας(τουρκους,ιταλους)για να μας βλαψουν.Να πατε να γινετε παοκτζηδες.Αυτη η ομαδα σας ταιριαζει.Τον υμνο του Αρη τον ξερετε ρε;Αντε απο δω περα που κανατε Θεο τον ανυπαρκτο.δεν ξανα μπαινω εδω και σας διαγραφω απο αγαπημενη σελιδα.Αριστέα

Ανώνυμος είπε... 2 Απριλίου 2014 στις 4:20 π.μ.

Ναι ρε ο "χρησταρας" τον κανατε και ελληνα.Ντροπη σας.Οποιος λαος ξεχναει την ιστορια του ειναι καταδικασμενος.Λυπαμαι που οι περισσοτεροι ελληνες εχουν μυαλα σαν τα δικα σας.Γι αυτο φτασαμε εδω που φτασαμε.Μη μπειτε στον κοπο να απαντησετε δεν θα ξανα μπω για να δω.Σιχαθηκα.Αριστέα

RedDragon είπε... 2 Απριλίου 2014 στις 9:57 π.μ.

Αριστέα

οι απόψεις σου είναι επικίνδυνα εθνικιστικές και ρατσιστικές.

Να σου πω καλύτερα που δε θα ξαναμπείς διότι δεν θέλουμε να έχουμε τέτοιου είδους αναγνώστες.

Και μια συμβουλή: μάθε να σέβεσαι τη γνώμη του άλλου ακόμη κ αν διαφωνείς κάθετα με αυτή.

VardARIS είπε... 2 Απριλίου 2014 στις 10:59 π.μ.

Αριστέα καλύτερα που δε θα ξαναμπείς γιατί κάθε φορά που γράφεις κάτι μας γυρνάς τα μυαλά.

Τι σχέση έχουν όλα αυτά που γράφεις με το άρθρο?

Εμείς εδώ είμαστε blog για τον Άρη και όχι εθνικιστικό blog. Από εδώ και πέρα λοιπόν να μπαίνεις στα blogs του Κασιδιάρη, να ακούς την Παρέμβαση στο πάοκ φμ και κάνε και μια εγγραφή στην ΚΚΚ που ψάχνει για νέα μέλη...

Λυπάμαι και μόνο που έχουμε οπαδούς σαν και σένα. Κρίμα...

Unknown είπε... 2 Απριλίου 2014 στις 1:45 μ.μ.

Αριστεα απαντησαν ο Ρεντ και ο ΒαρδΑρης για λογαριασμο μου.

VardARIS είπε... 2 Απριλίου 2014 στις 6:55 μ.μ.

Τέλος πάντων, ας επιστρέψουμε στο θέμα μας.

Ο Χρήστος Βανγκέλι είναι από τους λίγους παίκτες μας για τον οποίο μπορούμε να φωνάξουμε με βεβαιότητα: Χρήστο ψυχάρα, για πάντα Αρειανάρα.

Μακάρι να παραμείνει και την επόμενη χρονιά και να ηγηθεί της προσπάθειας για επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Το πάθος του έτσι και αλλιώς ξεχυλίζει, αλλά πλέον έχει και τις εμπειρίες ώστε να μεταδώσει τις γνώσεις του και τη δίψα του στους αρκετούς πιτσιρικάδες που λογικά θα έχουμε του χρόνου.

Προσωπικά το μόνο μελανό σημείο που μπορώ να βρω είναι ότι έπεσε κάτω έπειτα από εντολή του προέδρου στο ματς με τον Πλατανιά.

Κλείνω επαναλαμβάνοντας:
ΧΡΗΣΤΟ ΨΥΧΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ...

Giorgos T. είπε... 3 Απριλίου 2014 στις 4:38 μ.μ.

Εδω ειναι μπλογκ για τον ΑΡΗ . καταλαβατε ? Ουτε ΧΑ , ουτε ΝΔ ,ουτε ΚΚΕ ουτε τιποτα !

Τα κομματικα σου Αριστεα , να τα γραψεις αλλου !

Μονο Αρης !