Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Λίγα λόγια για τους 16 του Europa League

Καλησπέρα σε όλους. Μιας και δεν έχουμε δράση αυτή την εβδομάδα στο Τσου Λου, και η επικαιρότητα στην αγαπημένη μας ομάδα δεν έχει πολλά θέματα, αποφάσισα να ασχοληθώ με την φάση των 16 του Γιουρόπα Λιγκ, στο πρώτο άρθρο της χρονιάς για αυτή τη συναρπαστική και αμφίρροπη διοργάνωση. 

Τα ζευγάρια των 16 προέκυψαν την περασμένη Πέμπτη με το τελευταίο σφύριγμα στα παιχνίδια των 32, αφού η κλήρωση είχε γίνει πιο νωρίς. Παρακάτω σας έχω μια πολύ σύντομη αναφορά σε καθένα από τα 8 ζευγάρια της φάσης των 16 του Europa.



Πάμε να δούμε τα ζευγάρια:

Β. Πλζεν-Φενέρ: Η Πλζεν προέρχεται από τεράστια πρόκριση με τη Νάπολι, η Φενέρ απέκλεισε πολύ δύσκολα τη ΜΠΑΤΕ. Προβάδισμα η Φενέρ λόγω ρόστερ και φανέλας.

Μπενφίκα-Μπορντό: Η Μπενφίκα κατάφερε να αποκλείσει τη Λεβερκούζεν, ενώ η Μπορντό δύσκολα τη Δυναμό Κιέβου. Η Μπενφίκα κατά τη γνώμη μου είναι το ένα από τα 3 φαβορί για να το πάρει (μαζί με Βασιλεία και ΤΟΤΕΝΑΜ), άρα περνάει από την γαλλική καψούρα μου, τη Μπορντό.

Ανζί-Νιούκαστλ: Η Ανζί των πετροδολάρων έχει κάνει πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη, και στους 32 πέρασε από το Αννόβερο, ενώ η Νιούκαστλ αφού πάει κατά διαόλου στο πρωτάθλημα έχει ρίξει το βάρος στο Γιουρόπα. Προβάδισμα για Ανζί κατά τη γνώμη μου.

Στουτγάρδη-Λάτσιο: Οι Γερμανοί απέκλεισαν τη Γκενκ, ενώ η Λάτσιο τη Γκλάντμπαχ. Ξανά Γερμανοί στο δρόμο της ομαδάρας μου της Λάτσιο, και αυτή τη φορά θα τους περάσει πιστεύω.

Τότεναμ-Ίντερ: Μεγάλη ματσάρα. Η Τότεναμ που συμπληρώνει την 3αδα των καψουρών μου στην Ευρώπη (και είναι και οι 3 στους 16 εε;), απέκλεισε στο 93' τη Λιόν, ενώ η Ίντερ πέρασε εύκολα από την Κλουζ. Μπορεί η μεγάλη Τότεναμ, έχει πολύ καλύτερο ρόστερ.

Λεβάντε-Ρουμπίν Καζάν: Η Λεβάντε πανεύκολα απέκλεισε το γαύρο με συνολικό σκορ 4-0, ενώ η Ρουμπίν την κάτοχο Ατλέτικο. Προβάδισμα οι Ρώσοι, αλλά είναι αμφίρροπο ζευγάρι.

Βασιλεία-Ζενίτ: Το δεύτερο πιο ενδιαφέρον ζευγάρι μετά το ΤΟΤΕΝΑΜ-Ίντερ. Η Βασιλεία απέκλεισε τη Ντνιεπρ, ενώ η Ζενίτ τη Λίβερπουλ χάρη στο εκτός έδρας γκολ. Προβάδισμα η Βασιλεία που τα τελευταία χρόνια κάνει πολύ καλές πορείες στην Ευρώπη και όπως προανέφερα είναι στα 3 μεγάλα φαβορί για την κούπα.

Στεάουα-Τσέλσι: Η Στεάουα απέκλεισε στα πέναλτι τον Άγιαξ, ενώ η Τσέλσι τη Σπάρτα Πράγας. Θα είναι δύο κλειστά παιχνίδια, μπορεί η Τσέλσι να προκριθεί λόγω διαφοράς δυναμικότητας.

6 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 27 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:03 π.μ.

Ψηφίζω Τότεναμ. Βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, έχει παίχτες σε διαολεμένη φόρμα, έχει καλό υλικό και στον πάγκο κάθεται ένας προπονητής που δείχνει να έχει άστρο.

Unknown είπε... 27 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:40 μ.μ.

Μακαρι Κανθαρε. Η ομαδαρα μου μπορει να το παρει με τον Μπειλ και τον Ντεφοε στα καλυτερα τους και με πολυ ποιοτικους παικτες.

Giorgos T. είπε... 27 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:53 μ.μ.

τσελσι και τοτεναμ εχουν πιο πολλες ελπιδες να κερδισουν την διοργανωση για μενα

Unknown είπε... 27 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:04 μ.μ.

Ετσι μαγκες δωστε μου θαρρος. Πειτε και καμια ΛΑΤΣΙΟ η καμια ΜΠΟΡΝΤΟ να χαρω.

Unknown είπε... 28 Φεβρουαρίου 2013 στις 4:30 μ.μ.

Κιτρινε φυλακα, δε της δινω πολλες ελπιδες.