Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Με απουσίες, θα κυνηγήσουμε το βαθμό

Καλησπέρα σε όλους. Η ομάδα μας, λοιπόν, προερχόμενη από σπουδαία νίκη επί του βάζελου, ταξιδεύει στο Καραϊσκάκη για να αντιμετωπίσει τον γαύρο.

Ασφαλώς και είναι δύσκολο το ματς, αλλά στην κατάσταση που είμαστε δεν μπορούμε να διαλέγουμε παιχνίδια.



Θα σας πω την άποψή μου για το ματς, και περιμένω και τις δικές σας.


Θα ξεκινήσω με τον σχηματισμό που πρέπει να ακολουθήσει η ομάδα μας. Κατά τη γνώμη μου, ΕΝΑ είναι το σύστημα που πρέπει να χρησιμοποιεί ο Μιχαλήτσος ως το τέλος της χρονιάς: Το 4-2-3-1.  

Ο λόγος; Απλούστατος! Γιατί πολύ απλά σε οποιοδήποτε άλλο σύστημα αχρηστεύεται ο καλύτερός μας παίκτης, ο Τάτος, διότι το 4-2-3-1 είναι το μοναδικό σύστημα που έχει τη θέση ''10άρι'' και το 10άρι είναι η μόνη θέση που μπορεί να ανταπεξέλθει όπως μπορεί και σύμωνα με τις δυνατότητές του ο Τάτος.

Αυτά για το σύστημα. Πάμε και στα πρόσωπα. Να υπενθυμίσουμε ότι η ομάδα μετράει δύο πολύ σημαντικές απουσίες βασικών παικτών της, Αγκάνθο και Ψυχογιού, και φυσικά αυτή του Βελλίδη. Πάμε να δούμε ποιοι κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να απαρτίζουν την αρχική 11άδα αύριο.

Κάτω από τα δοκάρια φυσικά ο Διούδης, στο κέντρο της άμυνας θα πρέπει να συνεχίσουν αυτό που ξεκίνησαν με βάζελο οι Παπαζαχαρίας-Πουλίδο, στα δεξιά της άμυνας θα έβαζα τον Ηρακλή, διότι πρέπει επιτέλους να επανέλθει και αφού δεν κυνηγάμε την επείγουσα νίκη στο Καραισκάκη θα πρέπει να ξεκινήσει, ώστε να αποκτήσει ρυθμό, και να βρει τα πατήματά του μετά από τον τραυματισμό του. Αριστερά ο Ζαραδούκας.

Στα αμυντικά χαφ, εννοείται ότι πρέπει να τοποθετηθούν οι δύο MVP του προηγούμενου αγώνα, οι Κοέλιο-Παπαστεριανός, που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν καλούς παίκτες του γαύρου που είναι στα χαφ, όπως ο Ιμπαγάσα ή ο Μασάντο. 

Δεξιά πρέπει να επιστρέψει ο Γιαννιώτας, που αν είναι στις καλές του θα είναι κλειδί στις αντεπιθέσεις, οι οποίες θα είναι και ο τρόπος παιχνιδιού μας, και αριστερά ο Καραγιάννης, με την ταχύτητά του και το καλό του αριστερό πόδι. 10άρι ο Τάτος, και μπροστά, ο Διαμαντάκος, στη φυσική του θέση.

Συνοπτικά:

(4-2-3-1): Διούδης - Παπαζαχαρίας, Πουλίδο, Ηρακλής, Ζαραδούκας - Κοέλιο, Παπαστεριανός - Γιαννιώτας, Καραγιάννης, Τάτος - Διαμαντάκος.

Δημιουργούνται τρία ερωτήματα: Ποιος είναι ο στόχος του ΆΡΗ στο Καραϊσκάκη; Μπορεί να αποσπάσει έστω τον βαθμό; Με ποιον τρόπο πρέπει να παίξει;

Κατά τη γνώμη μου,
1) Το Χ θα είναι πολύ καλό
2) Ναι, μπορεί, αν παίξει με πάθος και σύμφωνα με τις δυνατότητές του
3) Κλείσιμο στα μετόπισθεν, περιορισμών των ατού του αντιπάλου, γρήγορες αντεπιθέσεις. Όπως ακριβώς έπαιξε η Μίλαν απέναντι στη Μπάρτσα την Τετάρτη.

Αυτά από μένα.

Υ.Γ. Σε περίπτωση Χ2 γράψτε στα παπάρια σας ό,τι κι αν βγουν να πούνε οι υπόλοιποι. Περί αρμάτων κλπ. Γράψτε τους εκεί που ξέρετε, όπως κάνετε πάντα.

1 σχόλια:

Skolix είπε... 24 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:05 μ.μ.

Νομίζω ότι θα πρέπει να γίνουν εξωπραγματικά πράγματα για να πάρουμε έστω και το χ: καθαρή διαιτησία, κορυφαία απόδοση της ομάδας μας, κακή αντίστοιχα για το γαύρο και πολλή τύχη. Λέτε το σύμπαν να συνωμοτήσει πάλι;

Σήμερα θα έπαιζα 4-3-3 με Κοέλιο σκούπα και Παπαλάντ-Τάτο δυάδα μπροστά. Ο Τάτος είναι καλός στο να κρατάει μπάλα, να παίρνει φάουλ και να ξεκινάει επιθέσεις από πίσω. Ως δεκάρι δε μας έχει δείξει ακόμα ότι μπορεί να απειλήσει κοντά στην περιοχή είτε με καλά σουτ είτε με κάθετες πάσες.

Από κει και πέρα θα έβαζα Γιαννιώτα αριστερά ώστε να συγκλίνει (νομίζω του ταιριάζει από το να παίζει γραμμή) και Κάζνα δεξιά (το ακριβώς αντίθετο με Γιαννιώτα, δε μπορεί να συγκλίνει, είναι καλός στη γραμμή). Μπροστά δεν ξέρω, μάλλον Διαμαντάκο. Πίσω όπως τα λες συμφωνώ, ευκαιρία να πάρει λεπτά ο Ηρακλής, καλύτερα ως μπακ παρά κεντρικός.

Μακάρι να πάει καλά η ομάδα, αλλά δυστυχώς είναι χαώδης η διαφορά των ομάδων, οπότε μάλλον πρέπει να βολευτούμε με μια αξιοπρεπή ήττα.