Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Τσου Λου 2012-13 Φάση των 16 (Part 2) - Μεγάλη νίκη της Μίλαν

Καλησπέρα σε όλους. Άλλο ένα άρθρο για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, στο δεύτερο γκρουπ των πρώτων αγώνων.

Μαζί θα δούμε και θα σχολιάσουμε ό,τι συνέβη στα 4 ματς της Τρίτης και της Τετάρτης στη μεγαλύτερη διοργάνωση.

Φυσικά, ξεχωρίζει η νίκη της Μίλαν με 2-0 επί της Μπαρτσελόνα.




Ξεκινώντας, θα πάμε στο ματς της γηπεδάρας Ντραγκάο, όπου η Πόρτο κέρδισε τη Μάλαγα με 1-0 Ήταν ένα παιχνίδι δυνατό, αλλά για έναν ρόλο. Και αυτός ήταν της Πόρτο, αφού έκανε πολλές φάσεις, ενώ η Μάλαγα δεν έκανε ΟΥΤΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.

5 κλασικές ευκαιρίες για την Πόρτο. Οι δύο να έμπαιναν, θα μιλούσαμε για εύκολη νίκη της Πόρτο και πρόκριση. Ωστόσο, η ρουφιάνα η μπάλα στις περιπτώσεις των Ιζμαιλοφ, Βαρέλα και Φερνάντο στο πρώτο μέρος και των Ντανίλο και Λούτσο στο δεύτερο δεν μπήκε στο πλεκτό, αφού ο τερματοφύλακας της Μάλαγα, Καμπαγιέρο, έκανε το ματς της καριέρας του.

Το γκολ το πέτυχε ο εκπληκτικός εργάτης στο κέντρο, Ζοάο Μουτίνιο, στο 57ο λεπτό της αναμέτρησης, έπειτα από σέντρα του Άλεξ Σάντρο. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές φωνές από τη Μάλαγα για οφσάιντ. Κατά τη γνώμη μου ήταν. Πλέον, όσον αφορά την πρόκριση, όλα είναι ρευστά.

Πάμε και στη ματσάρα της Τρίτης. Η σαφώς ανώτερη σε όλα τα επίπεδα Μπάγερν, θριάμβευσε στο Λονδίνο και το Έμιρειτς, αφού κατάφερε να κερδίσει 1-3 την Άρσεναλ, και είναι ξεκάθαρο ότι είναι με το 1,5 πόδι στα προημιτελικά.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι η Άρσεναλ δεν έπαιξε καλά, αφού τα στατιστικά το αποδεικνύουν ότι οι κανονιέρηδες δεν ήταν κακοί. Ωστόσο, σαφώς επηρεασμένοι και από τον εξευτελιστικό αποκλεισμό από τη Μπλάκμπερν στο κύπελλο, δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι θετικό.

Από την άλλη, η Μπάγερν, σε ένα ισορροπημένο κατά τ' άλλα παιχνίδι, χωρίς να έχει τον απόλυτο έλεγχο, είχε ουσία στις κινήσεις της, καθαρό μυαλό μεσοεπιθετικά και ήταν ουσιαστική γενικά.

Η Μπάγερν προηγήθηκε μόλις στο 7ο λεπτό, αφού έπειτα από σέντρα του Μίλερ ο Κροος έκανε το 0-1 με κοντό σουτ. Στο 26' ο Μίλερ έγραψε το 0-2, παίρνοντας το ριμπάουντ έπειτα από απόκρουση του Σέζνι σε κεφαλιά του Φαν Μπούιτεν. Στο 55' ο Ποντόλσκι έπειτα από πολλαπλό λάθος της άμυνας της Μπάγερν έκανε το 1-2 κι έδωσε κάποιες ελπίδες στην Άρσεναλ, ωστόσο αυτές σβήστηκαν με το γκολ του Μάντζουκιτς στο 77'.

Να πω και για τους λάτρεις των στατιστικών, ότι από τη μία η Άρσεναλ χάνει 2 φορές συνεχόμενες σε επίσημα παιχνίδια για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο του 2010, ενώ οι Βαυαροί τερμάτισαν ένα εξαιρετικό σερί 664 λεπτών δίχως να δεχτούν γκολ.

Στο Σαν Σίρο, η Μίλαν κατάφερε να πετύχει μία τεράστια νίκη απέναντι στη Μπαρτσελόνα, αφού επιβλήθηκε των Καταλανών με 2-0, και πλέον έχει προβάδισμα για την πρόκριση.

Το ματς γενικά ήταν κλειστό. Η Μπάρτσα με το γνωστό της passing game έκανε λίγες ευκαιρίες με κυριότερη τη σουτάρα του Ιλιέστα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει εύκολα στην περιοχή, ενώ η Μίλαν έδωσε έμφαση στις αντεπιθέσεις εκμεταλλευόμενη την ατομική ποιότητα των παικτών της μεσοεπιθετικά.

Στο 57' ο Μπόατενγκ άνοιξε το σκορ, με τους μπλαουγκράνα να διαμαρτύρονται για χέρι (γνώμη μου ότι ήταν ακούσιο άρα ορθώς δεν δόθηκε) και ο Μουντάρι στο 81' έκανε το 2-0 έπειτα από εκπληκτική ομαδική προσπάθεια και όμορφο τελείωμα. Το γκολ του Μονυτάρι πρέπει να το δείτε οπωσδήποτε, είναι καταπληκτικό.

Τέλος, σε ένα ματς που δεν είδα, άρα δεν μπορώ να σχολιάσω, Γαλατάσαραι και Σάλκε ήρθαν ισόπαλες 1-1 με γκολ των Γιλμάζ (12') και Τζόουνς (45').

Συνοπτικά:

Πόρτο-Μάλαγα         1-0
Άρσεναλ-Μπάγερν    1-3
Μίλαν-Μπαρτσελόνα  2-0
Γαλατασαράι-Σάλκε  1-1

0 σχόλια: