Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ένα ματς με θετικά και αρνητικά στοιχεία

Καλησπέρα σε όλους. Η Κυριακή επεφύλασσε στους Θεσσαλονικείς φιλάθλους και όχι μόνο, ένα ντέρμπι θεαματικό, με γκολ, φάσεις, πάθος, ένταση, κλπ. Ένα ντέρμπι με τα όλα του, δηλαδή.

Εμείς θα δούμε το παιχνίδι αποκλειστικά από την κιτρινόμαυρη πλευρά, και θα αναλύσουμε τι θετικά και τι αρνητικά στοιχεία εισέπραξε ο ΆΡΗΣ από το συγκεκριμένο παιχνίδι για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.




Θετικά


  • Η εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο: ο ΆΡΗΣ του δευτέρου ημιχρόνου στο Κυριακάτικο ματς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν. Κανέναν Πλατανιά, καμία Βέροια και καμία Κέρκυρα. Δικαιώνει και πολλούς από εμάς που τόσο καιρό φωνάζουμε ότι ο ΆΡΗΣ δεν έχει τόσο κακό ρόστερ όσο δείχνει η θέση του.
  • Κοτσαρίδης: ήταν αναμφίβολα η έκπληξη της αρχικής 11άδας από τον Μιχαλήτσο. Τοποθετήθηκε στη φυσική του θέση, στα αμυντικά χαφ δίπλα στον Κοέλιο. Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο μέρος ήταν μέτριος, αλλά στο δεύτερο ήταν από τους καλύτερους. Πέραν από τα καθαρά ανασταλτικά του καθήκοντα, τα πήγε εξαιρετικά και δημιουργικά. Μακάρι ο ΆΡΗΣ να κέρδισε άλλο ένα χαφάκι.
  • Τριανταφυλλάκος: Εδώ θα μιλήσω σε προσωπικό επίπεδο. Εγώ, όλη τη χρονιά τον βρίζω, τον κράζω, τον χαρακτηρίζω ξυλάγγουρο, αργότατο, άμπαλο, άτεχνο, κάθε φορά που είναι να μπει μπινελικιάζω τον προπονητή. Αλλά την Κυριακή, μου βούλωσε το στόμα και με ανάγκασε να του πω πολλές φορές μπράβο, μιας και ήταν ίσως ο καλύτερος του γηπέδου με το που μπήκε. Μακάρι να συνεχίσει έτσι, και άσε εμένα τον βλάκα από έξω να σε κράζω.
  • Η επανεμφάνιση του Παπαζαχαρία: Κι αυτόν τον έχω κράξει πολλές φορές. Μέχρι και άρθρο αποκλειστικά γι' αυτόν είχα φτιάξει, αν θυμάστε. Την Κυριακή, δεν έκανε υπερεμφάνιση, αλλά έδειξε να πατάει καλά έπειτα από αρκετές εβδομάδες απραξίας. Μας αρέσει δε μας αρέσει, ο ΆΡΗΣ τον χρειάζεται, διότι πολύ απλά είναι ο ένας από τους μόλις 3 στόπερ που μας απέμειναν!
  • Ορθολογική διαχείριση από τον πάγκο: Επιτέλους είδαμε ένα ρεαλιστικό σύστημα, μία ρεαλίστική τακτική, όλους τους παίκτες στη θέση τους, πολύ καλές αλλαγές που πρόσφεραν, ειδικά ο Τριανταφυλλάκος, εύστοχες εσωτερικές αλλαγές. Τα αυτονόητα δηλαδή, φτάσαμε να τα αναγάγουμε σε κατορθώματα. Α, ρε Αλκαράθ...

Αρνητικά


  • Η εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου: ο ΆΡΗΣ εμφανίστηκε εξαιρετικά νωθρός στο πρώτο μέρος, κλείστηκε απροσδόκητα πίσω, πράγμα που δεν πρέπει να γίνεται διότι η άμυνά μας δεν σε πείθει ότι αν κλεστείς θα κρατήσεις και το 0. Είδαμε τα αποτελέσματα. Ευτυχώς έχουμε έναν παικταρά εκεί μπροστά να μας βγάζει το φίδι από την τρύπα.
  • Γιαννίτσης: Αναμφίβολα φέτος έχει επωμιστεί μεγάλες ευθύνες, ξαφνικά έγινε βασικός και αναντιακατάστατος στόπερ, άπειρος, αλλά δεν δικαιολγώ τόσα λάθη. Διανύει παρατεταμένο ντεφορμάρισμα, τόσο κακός είναι λίγος πάγκος; 19 χρονών παιδί είναι!
  • Γιαννιώτας: Συμμορφώσου.

0 σχόλια: