Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Λίγα λόγια για την κλήρωση των ''16'' του Τσου Λου


Ολοκληρώθηκε η κλήρωση για τη φάση των 16 του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Προέκυψαν ως είθισται 8 ζευγάρια τα οποία θα αναμετρηθούν μεταξύ τους.

Η κληρωτίδα είχε κέφια. Έβγαλε 3 ματς με μεγαθήρια, ενώ δε θα μπορούσε να λείπει το πολύ μεγάλο ματς από φάση νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρόκειται για το Ρεάλ-Γιουνάιτεντ. Πιο αναλυτικά θα τα δούμε, όμως, παρακάτω.

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν 12,13,19 και 20 Φεβρουαρίου και οι επαναληπτικοί 5,6,12 και 13 Μαρτίου.


Πάμε να δούμε ένα ένα τα ματς:

Γαλατάσαραϊ-Σάλκε: Δεν υπάρχει περίπτωση να δεις ένα ματς Τσάμπιονς Λιγκ, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για νοκ άουτ παιχνίδι, αλλά αν μου ζητούσαν από τα 8 να βγάλω ένα θα ψήφιζα αυτό. Η Γαλατά είναι πρώτη στην Τουρκία και στο +5 από τη 2η Μπεσίκτας, ενώ η Σάλκε, αν και ξεκίνησε ως φαβορί για 3η θέση, παραπαίει τώρα τελευταία, ενώ άλλαξε και προπονητή. Προβλέπω 2 κλειστά παιχνίδια με πολλές μάχες, αλλά στο τέλος θα περάσει εύκολα ή δύσκολα η Γαλατά.

Σέλτικ-Γιουβέντους: Με την πρώτη ματιά όλοι λέμε ''Γιούβε ρε, πρώτη στην Ιταλία, αήττητη σε όλο το πρωτάθλημα πέρυσι, βάθος στο ρόστερ, φορμαρισμένη, Πίρλο'' κλπ. Αλλά, αν δούμε την αντίπαλο λίγο καλύτερα θα ανακαλύψουμε ότι κέρδισαν την Μπαρτσελόνα. Το σύνολο των Σκοτσέζων είναι αξιοσέβαστο και παίζει με πάθος. Η Γιούβε πιστεύω πως θα την πάρει την πρόκριση, ωστόσο η Σάλκε είναι σίγουρο πως θα το παλέψει.

Άρσεναλ-Μπάγερν: Το πρώτο από τα 3 ''μεγάλα'' ζευγάρια. Πάντα βάση ονομάτων. Γιατί αν δει κανείς το τι κάνουν αυτές οι 2 ομάδες φέτος, είναι η μέρα με τη νύχτα. Από τη μία η Άρσεναλ να βρίσκεται στην 5η θέση, ωστόσο τις 2 προηγούμενες ήταν... 10η στην Αγγλία, χωρίς να ενθουσιάζει καθόλου με το ποδόσφαιρό της και με τον Βενγκέρ μονίμως υπ' ατμόν, κι από την άλλη η Μπάγερν η οποία φέτος δείχνει ασταμάτητη παντού και είναι από τα 3 μεγάλα φαβορί για να κατακτήσει την κούπα. Ψηφίζω Γερμανούς εδώ πέρα.

Σαχτάρ-Ντόρτμουντ: Η Σαχτάρ φέτος είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Στο πρωτάθλημα, αν το χάσει θα μιλάμε για την αυτοκτονία της χρονιάς, αφού είναι ήδη στο +13 (17/18 νίκες, μόλις 1 ήττα και καμία ισοπαλία!!), ενώ και στο Τσου Λου κέρδισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι, και έβαλε δύσκολα στη Γιούβε. Η Ντόρτμουντ παίζει καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν έχει ουσία. Γι' αυτό και δεν είναι πλέον η βασικη διεκδικήτρια του τίτλου μαζί με τη Μπάγερν. Μπορεί η Σαχτάρ πιστεύω.

Μίλαν-Μπαρτσελόνα: Αυτό το μεγάλο ζευγάρι το έχουμε δει μπόλικες φορές τα τελευταία χρόνια στο Τσου Λου, είτε σε φάση ομίλων σε νοκ άουτ παιχνίδια. Ξανασυναντιούνται λοιπόν. Όμως, τα πράγματα σε καμία περίπτωση δεν είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια. Η Μίλαν, είναι χάλια φέτος, άσχετα αν τώρα τελευταία έχει βρει το δρόμο της. Ο Αλέγκρι όλο φεύγει κι όλο μένει, η άμυνα της είναι για γέλια (ποιος Γέπες, ποιος Μπονέρα και ποιος Ζαπάτα ρε παιδιά τώρα;), και ο Ελ Σαραουί την κρατάει μόνος του. Η Μπάρτσα, με τον Βιλανόβα στον πάγκο (από χθες εχει σοβαρό πρόβλημα υγείας), και τον Μέσι να εξακολουθεί να τρελαίνει τον κόσμο, άσχετα αν έχει προβλήματα αμυντικά αλλά και κάτω από τα γκολποστ, μπορεί τον τίτλο φέτος. Περνάει η Μπάρτσα.

Ρεάλ-Μάντσεστερ Γ.: Αναμφίβολα το μεγάλο ζευγάρι της φάσης. Όλα τα άρθρα έχουν αυτό στον τίτλο τους, όλοι μιλάνε για ''ματσάρα'' κλπ. Όντως. Η Ρεάλ, ωστόσο, έχει προβλήματα τώρα τελευταία. Αγωνιστικά παραπαίει (βλ. ισοπαλία με Εσπανιόλ στην έδρα της, ήττα από Θέλτα, κλπ.), προβλήματα έχουν τα αποδυτήρια (ο Ράμος προπονήθηκε για λίγο με τη β ομάδα, ο νούμερο 7 ζήτησε-έκλαψε για να φύγει), και ο Μουρίνιο είναι φευγάτος. Από την άλλη η Μαν. Γιουν., αν και δεν παίζει υπερποδόσφαιρο, έχοντας προβλήματα αμυντικά, ξέρει να παίρνει αποτελέσματα όσο καμία άλλη ομάδα στην Ευρώπη και το δίδυμο Ρούνεϊ-Φαν Πέρσι έχει πιάσει από ότι φαίνεται. Αντικειμενικά (και λέω αντικειμενικά γιατί όλοι ξέρετε πως μισώ τη Ρεάλ όσο μισώ τους ασπρόμαυρους) θα έλεγα Γιουνάιτεντ. Αλλά, εξακολουθεί αυτό το ζευγάρι ματς να μονοπωλεί το ενδιαφέρον.

Βαλένθια-Παρί Σ.Ζ.: Εντάξει. Φαβορί υπάρχει εδώ. Και δεν είναι άλλο από την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία παρόλο που δεν έχει δικαιώσει τις αρχικές προσδοκίες βάση των μεταγραφικών κίνησεων και ξεκίνσε χάλια, βρίσκει το δρόμο της, έχει τον μυταρά σε τρομερή φόρμα και δείχνει φαβορί σε Γαλλία και σε αυτό το ζευγάρι. Από την άλλη η Βαλένθια, από εκεί που ήταν βασική διεκδικήτρια 3ης θέσης πίσω από Μπάρτσα-Ρεάλ, έχει τεράστια οικονομικά και αγωνιστικά προβλήματα από την αρχή της χρονιάς, που την έχουν φέρει στην 11η θέση της βαθμολογίας. Ο Βαλβέρδε που αντικατέστησε τώρα τελευταία τον Πελεγκρίνο στον πάγκο της ομάδας, έχει ξεκινήσει κάπως καλά, αλλά δε νομίζω να μπορέσει να αποκλείσει την Παρί.

Πόρτο-Μάλαγα: Το 4ο κατά σειρά πιο ενδιαφέρον ζευγάρι μετά από τα 3 μεγάλα. Και το πιο αμφίρροπο από όλα, θα έλεγα. Και οι δύο ομάδες περνάνε πολύ καλή περίοδο και αποδίδουν πολύ καλό ποδόσφαιρο και έχουν πολύ καλές μονάδες. Η Πόρτο, αήττητη στο πρωτάθλημα, είναι 2η πίσω από την -επίσης αήττητη- Μπενφίκα, αλλά με ματς λιγότερο. Η Μάλαγα, παρόλα τα οικονομικά προβλήματα και τις πολλές αποχωρήσεις πρωτοκλασάτων παικτών το καλοκαίρι, αποδίδει εξαιρετικά, είναι 4η, με τους Ίσκο-Ελισέου-Σαβιόλα μπροστά να ξεχωρίζουν. Δε μπορώ να προβλέψω νικητή εδώ. Σηκώνω τα χέρια ψηλά και εντελώς στην τύχη, επιλέγω Μάλαγα, αλλά πραγματικά πολύ ενδιαφέρον και αμφίρροπο ζευγάρι.

Αυτά λοιπόν.

Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα ματς...

5 σχόλια:

Skolix είπε... 20 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:38 μ.μ.

Αγαπώ τη Ρεάλ και αντικειμενικά θα πω ότι θα περάσει!! :P

Σοβαρά τώρα, νομίζω ότι κόντρα στη Ρεάλ (έστω αυτή τη Ρεάλ) δεν έχει τύχη η Μάντσεστερ αν δεν συμμαζέψει την άμυνα.

Επίσης, θεωρώ ότι ο Ζοζέ θα αποχωρήσει με την κούπα στα χέρια, όπως έκανε και με Ίντερ.

Αν θέλει, ας έρθει από Χαριλάου μετά, αν και μάλλον άχρηστο θα τον βγάλουμε!

Unknown είπε... 20 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:58 μ.μ.

Και οι δύο ομάδες έχουν προβλήματα στην άμυνα Skolix, παρόλο που επιθετικά είναι πολύ καλές. Απλά έβαλα την Μαν Γιουν ως φαβορι γιατι έχει αποδείξει ότι ξέρει να παίρνει αποτελέσματα.

VardARIS είπε... 20 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:56 μ.μ.

Κακά τα ψέμματα θα ήταν ευχής έργο να δούμε στον τελικό ένα ζευγάρι Ρεάλ Μ. - Μπαρτσελόνα. Προσωπικά ποτέ δε χώνευα τις γερμανικές ομάδες, (πλην της Ντόρτμουντ). Ειδικά αν αποκλειστεί η Μπάγερν θα είναι το ιδανικό, φτάνει τόσες φορές τα τελευταία χρόνια έφτασε τελικούς... Αλλά είναι τυχερή που κληρώθηκε με αυτήν την Άρσεναλ.

ΝΑVAS είπε... 21 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:19 π.μ.

ΕΓΩ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΦΩΝΗ ΓΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΓΙΑ ΤΕΤΡΑΔΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΠΑΡΤΣΑ.
ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΟ ΤΣΟΥ ΛΟΥ.
ΚΑΙ ΣΤΑ 2 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΡΕΑΛ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΝΤΡΑΡΕΙ ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΝ ΜΠΟΥΛΟ ΟΙ ΑΧΩΝΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Η ΜΠΑΓΕΡΝ.

ΠΡΩΤΟ ΦΑΒΟΡΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΜΠΑΡΤΣΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.

ΑΝΤΕ ΡΕ ΜΠΑΡΤΣΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ........

Unknown είπε... 21 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:36 μ.μ.

Πολυ αντιπαθεια για τη Μπαγερν :). Παντως, πρεπει να παραδεχτουμε πως εχει πληρεστατο ροστερ και αποδιδει πολυ καλο ποδοσφαιρο.

Η Ντορτμουντ, φετος φαινεται οτι τα δινει ολα για ολα στο Τσου Λου. Ρεαλ, Σιτι, Αγιαξ υποκλιθηκαν. Αλλα η Σαχταρ ειναι τρομερη φετος παιδια.