Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Το πάνω χέρι η Σίτυ για τον τίτλο

Με 1-0 κέρδισε η Σίτυ την Γιουνάϊτεντ στο ντέρμπι του Μάντσεστερ. Ένα αποτέλεσμα που δίνει πλέον το προβάδισμα για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος στην Σίτυ. Και γράφω απλά το προβάδισμα, γιατί αφενός μεν απομένουν δύο αγωνιστικές ακόμη, αφετέρου δε μιλάμε για Αγγλικό Ποδόσφαιρο και οι ανατροπές είναι πιθανότατες.


Το αποψινό δεν ήταν ιδιαίτερα θεαματικό παιχνίδι. Ήταν, όμως ένα παιχνίδι για γερά νεύρα. Ακόμη και ο εξαιρετικά ήρεμος Φέργιουσον βγήκε εκτός εαυτου και μάλωσε με τον Μαντσίνι. Οι οπαδοί της Σίτυ, έζησαν πολύ έντονα το μάτς στις κερκίδες αφού οι ιαχές απογοήτευσης μετά απο χαμένες ευκαιρίες των παιχτών τους, ακουγόταν αρκετά δυνατά.


Στα πρώτα 10 λεπτά του παιχνιδιού η Γιουνάϊτεντ ήταν περισσότερο κινητική. Από το τέταρτο και μετά ανέβηκε σταδιακά η Σίτυ και δημιούργησε φάσεις. Ο Αγουέρο είχε μία ευκαιρία για γκόλ, το σουτ που επιχείρησε, όμως, ήταν πολύ κακό. Ακόμα και ο πεθερός του, ο Μαραντόνα σηκώθηκε να πανυγηρίσει σ' αυτήν την φάση, αλλά η μπάλα έφυγε πολύ έξω.

Σε γενικές γραμμές στο πρώτο μέρος το πολυάριθμο κέντρο της Γιουνάϊτεντ, έδωσε πολλές βοήθειες και λύσεις στην αμυντική της γραμμή. Και η αλήθεια είναι ότι μέχρι το πρώτο λεπτο των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, η Γιουνάϊτεντ τα πήγε περίφημα, όσων αφορά την αμυντική της λειτουργία. Το πρόβλημα της ήταν ότι είχε κοπεί η τροφοδότηση του Ρούνεϊ.

Κάπου εκεί και μετά από ένα κόρνερ ο Κομπανί άνοιξε το σκόρ με κεφαλιά για την Σίτυ. Σ' αυτήν την φάση τα μαρκαρίσματα ήταν ένας προς έναν. Με αποτέλεσμα ο Κομπανί ο οποίος πριν την εκτέλση του κόρνερ βρισκόταν στο ύψος της μεγάλης περιοχής, να κάνει κίνηση προς τον συμπαίχτη του, μπροστά, να μπερδευτούν απο αυτήν την κίνηση οι δύο αμυντικοί της Γιονάϊτεντ, να ξεφύγει ο Κομπανί και να βρεί την μπάλα με το κεφάλι, στέλνοντας την στα δίχτυα.

Στο δέυτερο μέρος, όπως ήταν φυσικό η Γιουνάϊτεντ θα ανέβαινε. Παρόλ' αυτά δεν απείλησε ιδιαίτερα την Σίτυ. Ο Ρούνι, εξακολουθούσε να είναι απομονωμένος και γενικότερα η επιθετική λειτουργία της Γιουνάϊτεντ ήταν κακή. Τα ακραία χαφ, ήταν αδύνατο να κάνουν κούρσες και να ορμήσουν στην περιοχή, οι κάθετες μπαλιές έλλειψαν, τα σούτ απο τα κεντρικά χαφ ( Σκόουλς, Κάρικ, Γκίγγς) δεν ήρθαν ποτέ με αποτέλεσμα η ομάδα να είναι μπλοκαρισμένη.

Η Σίτυ ήταν άτρωτη στον αέρα. Σπάνια, παίχτης της Γιουνάϊτεντ πήρε κεφαλιά από παίχτη της Σίτυ όταν η μπάλα ήταν διεκδικίσιμη στον αέρα. Σημείο υπεροχής αυτό για την Σίτυ. Έτσι προήλθε και το γκόλ των πολιτών, άλλωστε. Άλλο ένα σημείο υπεροχής για τη Σίτυ, ήταν το γεγονός ότι στο ένας με έναν οι παίχτες της, δεν έχαναν μονομαχία. Γενικότερα, οι μονομαχίες των παιχτών σου έδιναν την εντύπωση ότι νικητές θα βγούν οι παίχτες της Σίτυ.

Όλα τα λεφτά για την Σίτυ, αλλά και ο καλύτερος παίχτης όχι μόνο της γηπεδούχου, αλλά και του αγώνα ήταν ο Γιάγια Τουρέ. Πρέσαρε, έτρεχε, έκοβε, αμυνόταν, κουβαλούσε μπάλα, έκανε σούτ.

Η Γιουνάϊτεντ, μπορεί αμυντικά να τα πήγε καλά μέχρι το 46, όμως δεν είχε τους παίχτες ή καλύτερα τον παίχτη που θα κουβαλήσει μπάλα, θα βγάλει κάθετη μπαλιά στο Ρούνι και θα απειλήσει.

Στο 67 ο Μανσίνι έβγαλε τον Τέβες και έβαλε τον Ντε Γιόνκ. Ήθελε να ασφαλίσει τα νώτα του. Στο 84, θέλησε όχι απλά να τα ασφαλίσει, αλλά να τα προστατέψει με τοίχος. Αφού έβγαλε τον Σίλβα και έβαλε τον Ρίτσαρντς. Με αποτέλεσμα η Σίτυ να οπισθοχωρήσει. Αλλά και πάλι η Γιουνάϊτεντ, τίποτα. Άτρωτη η Σίτυ στον αέρα, άτρωτη και στο ένας με έναν.

Προς το τέλος, η Σίτυ έχασε και δύο καλές ευκαιρίες με Νασρί και Γιάγια Τουρέ. Τελικό αποτέλεσμα 1-0 και η Σίτυ είναι πρώτη.

Δύο αγωνιστικές απομένουν. Έχουν απο 83 πόντους. Κριτήριο ισοβαθμίας είναι το σύνολο των τερμάτων. Αυτή την στιγμή η Σίτυ είναι στο +8 απο την Γιουναϊτεντ. Η Σίτυ έχει πολύ δύσκολη έξοδο του σουκού. Πάει στο αφιλόξενο Νιουκάστλ. Και τέλος υποδέχεται την ΚΠΡ, που παλεύει να σωθεί.

Η Γιουνάϊτεντ παίζει με δύο αδιάφορους. Την Σουόνσι μέσα και την Σάντερλαντ έξω. Μην σας φανεί παράξενο αν η Γιουνάϊτεντ ρίξει δύο πεντάρες ή εξάρες για να πάει το κριτήριο ισοβαθμίας.

Με την βασική προϋπόθεση ότι η Σίτυ θα περάσει από το πάλε ποτέ Σεντ Τζέϊμς Πάρκ της Νιούκαστλ. Γιατί αν δεν περάσει, πάει στράφει η σημερινή της νίκη. Για να δούμε λοιπόν, αυτό το μεγάλο φινάλε στην φετεινή Premier League.

Ένα πρωτάθλημα που πριν 15-20 μερες όλοι έλεγαν ότι τελείωσε, αφού η Γιουνάϊτεντ ηταν στο +7. Να που έγινε η ανατροπή.

Μένει αν δούμε αν ολοκληρωθεί . . .

4 σχόλια:

VardARIS είπε... 1 Μαΐου 2012 στις 2:00 π.μ.

Γεια σου ρε Jim! Ωραίο το άρθρο σου, όπως τα γράφεις έγιναν τα πράγματα, το έβλεπα και εγώ το παιχνίδι. Η City είχε αρκετούς παίκτες που διακρίθηκαν(Toure, Aguero, Silva, Nasri, Barry, Clichy), σε αντίθεση με την United που ήταν σε πολύ κακή μέρα.

Για να πω την αλήθεια την United την ψιλοσυμπαθούσα πριν έρθω Αγγλία. Από τότε όμως που μένω στο Λονδίνο, τείνω να τη μισήσω. Σε αυτό φταίνε και οι συνάδελφοί μου, που σιχαίνονται και βρίζουν τους οπαδούς και την ομάδα των κόκκινων. Όποια ομάδα και αν υποστηρίζουν τη United τη μισούν. Dirty Scums, όπως χαρακτηριστικά λένε όλοι τους. Δε σου κρύβω ότι όσοι μένουν στο Λονδίνο και δεν είναι οπαδοί της United (έχει αρκετούς εδώ), σήμερα το χάρηκαν...

Παρόλα αυτά, δε θα μου κάνει εντύπωση αν πάνε στο Newcastle και χάσουν... Για να δούμε!

jim είπε... 1 Μαΐου 2012 στις 2:54 π.μ.

Έτσι ε; Τόσο αντιπάθεια για την Γιουναϊτεντ. Και γω νομιζα οτι την αντιπαθει μονο η πολη του Λιβερπουλ και του Λιντς..

Και για ποιο λόγο φίλε VardARI, υπάρχει αυτή η αντιπάθεια προς την Γιουνάϊτεντ;; Τι λένε οι συνάδελφοι σου εκεί;;

VardARIS είπε... 1 Μαΐου 2012 στις 3:47 μ.μ.

Simera to proi rotisa enan synadelfo "gia poion logo de xoneyeis tin United"? Kai mou apantise afoplistika: "Because they are scums"... Opote den mporesa na bgalo kai poly akri!

Koita pera apo tin plaka einai o Gayros tis Agglias, i pio petyximeni omada ta teleytaia xronia, me polla protathlimata, eynoia apo ti diaitisia klp...

jim είπε... 1 Μαΐου 2012 στις 6:23 μ.μ.

Εγώ, μιλώντας με άτομα που ανεβαίνουν στο νησί συχνά και παρακολουθουν το πρωτάθλημα, έχω ακούσει διάφορες ιστορίες..

Κυρίως για τον Φέργκιουσον. Ότι και καλά έχει βγάλει βοηθήσει πολλους προπονητές να εξελιχτούν και τώρα δουλεύουν σε άλλες ομάδες. Είτε ως προπονητες είτε από αλλο ποστο. Και αν θέλει καποια αποτελέσματα τα παίρνει με τις άκρες του.

Για την διαιτησία, το πρόσφατο γεγονός με την ΚΠΡ έχει να πει κατι. Αλλά δεν ξερω αν ειναι κατι συστηματικό.