Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ρέθυμνο - Άρης 88 - 83

Στο προηγούμενο post για το basket έγραψα ότι θεωρούσα πολύ δύσκολο να κερδίσουμε μέσα στο Ρέθυμνο.

Για να το πετυχαίναμε αυτό έπρεπε να πραγματοποιήσουμε μία εμφάνιση με δυνατή άμυνα, χωρίς πολλά λάθη και με έλεγχο του ρυθμού του αγώνα.

Ακριβώς αυτά που δεν κάναμε χθες. Και το ότι παλέψαμε το παιχνίδι μέχρι το τέλος δεν θα πρέπει να μας ικανοποιεί. Είπαμε Άρης είσαι κ έπαιζες με το Ρέθυμνο...


Για την ακρίβεια θα πρέπει να μας προβληματίζει που χάσαμε άλλο ένα ματς φέτος στο τελευταίο λεπτό. Πρέπει κάποια στιγμή να το αλλάξουμε αυτό. Εντάξει έχουμε νεανική ομάδα αλλά δεν γίνεται κάθε φορά που "βαραίνει" η μπάλα να χάνουμε το παιχνίδι.

Επίσης το χθεσινό είναι ένα ακόμη ματς που χάσαμε διαφορά +9 πόντων σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Αυτά τα black out που παθαίνουμε μας έχουν στοιχίσει.

Ανησυχητικό είναι επίσης το γεγονός ότι για 3ο ή 4ο συνεχόμενο παιχνίδι δεν παίζουμε καλή άμυνα. Φάγαμε 88 πόντους από το Ρέθυμνο και τις προάλλες 92 από τον Πάοκ. Η άμυνα ήταν αυτή που μας βοήθησε να ανακάμψουμε κ σε αυτή πρέπει να στηριχτούμε αν θέλουμε το κάτι παραπάνω.

Με 20+ λάθη και πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ δεν έχεις τύχη να κερδίσεις κανένα ματς. Γενικά μας λείπει η σταθερότητα. Ειδικά κάποιοι παίχτες όπως ο Κερούς και ο Μόλντροου μπορεί στο ένα ματς να είναι κορυφαίοι κ στο επόμενο να μην βοηθήσουν καθόλου.

Στα ελαφρυντικά το ότι οι παίχτες του Ρεθύμνου ξεσκήσθηκαν να βάζουν τρίποντα (14/31 από τα οποία τα 5 στη τελευταία περίοδο). Από την άλλη όμως το προπονητικό τιμ έπρεπε να το γνωρίζει ότι το Ρέθυμνο σουτάρει πολλά τρίποντα και βάζει και πολλά.

Επίσης ένα ελαφρυντικό είναι ότι ο καλύτερος παίχτης μας χθες, ο Ντέιβις τραυματίστηκε στη διάρκεια του 3ου δεκαλέπτου κ δεν μπόρεσε να βοηθήσει παραπάνω.

Την Τετάρτη στις 6 παίζουμε με το Περιστέρι στο Αλεξάνδρειο. Με το παιχνίδι αυτό κλείνει ο 1ος γύρος οπότε θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στη συνέχεια σε ένα πρωτάθλημα που οι διαφορές των ομάδων είναι μικρές.

1 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 9 Ιανουαρίου 2012 στις 12:45 μ.μ.

Χρειαζόμαστε σταθερά χαλύβδινη άμυνα, έλεγχο των ριμπάουντ και παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο. Η ομάδα θα έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα. Δεν μασάμε. Περιμένω πως και πως τα ευρωπαϊκά παιχνίδια!