Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΆΡΗΣ - Κίμκι 48 - 73

Όσοι είδαν χθες το παιχνίδι κατάλαβαν γιατί αυτή η ομάδα είχε στον 1ο γύρο 6-0 νίκες και θεωρείται το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Eurocup.

Έχει πολλούς ποιοτικούς παίχτες που μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά, είναι με λίγα λόγια ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας και σίγουρα 2-3 επίπεδα ανώτερη από τη δική μας.

Ωραία όλα αυτά και κανείς δεν τα αμφισβητεί... αλλά δεν δικαιολογούν την άθλια εμφάνιση της ομάδας μας στο χθεσινό παιχνίδι...


Το κακό ξεκίνησε από το 1ο δεκάλεπτο το οποίο έληξε 4-16. Πετύχαμε με το ζόρι 4 πόντους και αυτούς με βολές... Δεν θυμάμαι ξανά τέτοια κακή επίδοση σε 1 δεκάλεπτο.

Στο 2ο δεκάλεπτο τα πράγματα άλλαξαν εντελώς. Η ομάδα παίζοντας με πάθος κατάφερε να καλύψει τη διαφορά και να μας βρει το ημίχρονο με 30-31. Όλοι θεωρήσαμε ότι το παιχνίδι θα πάει κάπως έτσι και θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Κάναμε λάθος.

Στο 3ο δεκάλεπτο η διαφορά άρχισε να μεγαλώνει όταν οι παίχτες της Κίμκι έβαζαν τα σουτ τους ενώ οι δικοί μας τα έχαναν. Τέλος δεκαλέπτου 40-53.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε στο 4ο δεκάλεπτο με τη σκορ να κλείνει στο 48-73.

Αν δούμε τα επιμέρους σκορ των δεκαλέπτων, στο 1ο πετύχαμε 4 πόντους, στο 2ο 26(!!!), στο 3ο 10 πόντους και στο 4ο 8. Σίγουρα η άμυνα της Κίμκι ήταν πολύ δυνατή αλλά είμασταν κ εμείς τραγικά άστοχοι. Τελειώσαμε το ματς με 1 στα 16 τρίποντα(!!!) ενώ οι ρώσοι με 10 στα 19.  Κάπως έτσι κρίθηκε το ματς.


Αν μπορούμε να κρατήσουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι είναι η καλή εμφάνιση του Βεργίνη ο οποίος ήταν ο καλύτερος παίχτης της ομάδας μας.

Αναλυτικά στατιστικά εδώ

Γέμισε το Παλέ
Στα θετικά επίσης το ότι ο κόσμος γέμισε το Παλέ και επικράτησε μία πολύ ωραία ατμόσφαιρα που είχαμε καιρό να ζήσουμε. Ελπίζω να μην απογοήτευτηκε ο κόσμος και έρθει και στο υπόλοιπα παιχνίδια.

Μετά το τέλος του αγώνα ο κόσμος αναγνώρισε την ανωτερότητα του αντιπάλου και χειροκρότησε τόσο τους παίχτες μας όσο τους παίχτες της Κίμκι. Και φυσικά το ανταπέδωσαν και αυτοί. Ήταν μία πολύ ωραία εικόνα για το κλείσιμο αυτού του αγώνα.


Asvel - Donetsk 75 - 86
Στο άλλο ματς του ομίλου η Ντόνετσκ κέρδισε μέσα στην έδρας της Βιλεσμπάν κάτι που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την υπόθεση πρόκρισης. Στόχος της ομάδας πρέπει να είναι να κερδίσει τα 2 ματς που μένουν στο Αλεξάνδρειο και ότι βγει στη συνέχεια.

Πάντως είμαστε άτυχοι στο γεγονός ότι πετύχαμε την Κίμκι την 1η αγωνιστική και μάλιστα στην έδρα μας...


0 σχόλια: