Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

(κιτρινο)Μαύρα χάλια (vid)

Άρης - Ξάνθη 0 - 0.
Για ένα ακόμη παιχνίδι η ομάδα παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών. Απείλησε ελάχιστα τον αντίπαλο ενώ σε πολλές περιπτώσεις κινδυνέψαμε να φάμε γκολ το οποίο δεν το φάγαμε λόγω της καλής εμφάνισης του Βελλίδη και της ανικανότητας τον επιθετικών της Ξάνθης.

 Μετά από 3 όχι ιδιαίτερα δύσκολα παιχνίδια, τα 2 από τα οποία στην έδρα μας είμαστε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας! Είμαστε οι μόνοι που δεν έχουμε πετύχει γκολ κ φυσικά ούτε νίκη. Η μόνη χειρότερη ομάδα από εμάς είναι η Κέρκυρα...

Δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα κ η χρονιά κινδυνεύει να χαθεί πριν καλά καλά αρχίσει...


Το παιχνίδι
Δεν χρειάζεται να κάνουμε μακροσκελείς αναλύσεις για το παιχνίδι. Αυτό που είδα εγώ στο γήπεδο είναι ότι η ομάδα δεν έχει επιθετικό πλάνο. Δε μπορεί να μεταφέρει τη μπάλα από την άμυνα στην επίθεση παρά μόνο με γιόμα. Ο μόνος τρόπος για να απειλήσουμε τον αντίπαλο είναι από στημένη φάση ή από ατομική ενέργεια κάποιου παίχτη.

Από την άλλη δεν είμαστε καλοί ούτε στην άμυνα. Το αντίθετο θα έλεγα. Σε κάθε αντεπίθεση του αντιπάλου τρέμει το φυλλοκάρδι μας να μην φάμε γκολ.

Επίσης η ομάδα δεν έχει καθόλου ψυχολογία. Σήμερα κάναμε ελάχιστες ευκαρίες αλλά οι δύο απο αυτές είναι από αυτές που δεν χάνονται (Καπετάνος σουτ, Κεφαλιά Καστίγιο). Εμείς όμως καταφέραμε να τις χάσουμε πράγμα που δείχνει ότι η ομάδα έχει μεγάλη πίεση κ πολύ κακή ψυχολογία...

Οι ευθύνες του Τσιώλη
Κατά τη γνώμη μου οι ευθύνες του Τσιώλη για την εικόνα της ομάδας είναι τεράστιες. Έχεις τόσο καιρό να προετοιμάσεις την ομάδα κ βάζεις βασικό έναν παίχτη που αποκτήθηκε  3 μέρες πριν (Ουμπίδες)!

Βάζεις δεξί μπακ τον Παπαζαχαρία που είναι αργός κ πρέπει να μαρκάρει τον καλύτερο κ πιο επικίνδυνο παίχτη του αντιπάλου τον Μαρσελίνιο.

Ξεκινάει το 2ο ημίχρονο κ αλλάζεις τα πάντα στην ομάδα. Τραβάς τον Νέτο στα μπακ, βγάζεις τον Ντικό κ βάζεις τον Παπαζαχαρία κεντρικό μπακ, βγάζεις τον Μίσελ κ βάζεις τον Καπετάνο αριστερό μπακ!! Πειράματα επί των πειραμάτων. Στον πάγκο δεν έχεις πάρει άλλο επιθετικό με αποτέλεσμα στο τέλος κ μετά την αποβολή του Καστίγιο να παίξει επιθετικός ο Φατί.

Συγνώμη αλλά όλα αυτά εμένα μου δείχνουν πανικό. Μου δείχνουν ότι δεν υπάρχει πλάνο.

Φυσικά δεν υπονοώ κάτι για αλλαγή προπονητή. Σε καμία περίπτωση. Αλλά αν η ομάδα συνεχίσει έτσι νομίζω ότι θα είναι κάτι το αναπόφευκτο...

Οι παίχτες
Να πω κ δυο λόγια για κάποιους παίχτες οι οποίοι ξεχώρισαν είτε θετικά είτε αρνητικά.

Βελίδης
Πολύ καλός κ σταθερός. Είχε σωστές τοποθετήσεις. Θα είναι πολύ άδικο να χάσει την θέση βασικού από τον Γιακούποβιτς επειδή τον ξέρει ο Τσιώλης...

Καπετάνος
Απαράδεκτη εμφάνιση. Το πιο απαράδεκτο είναι το γκολ που χάνει. Τον βγάζει μόνο του ο Γιάκομπ κ αυτός από πλεονεκτική θέση στέλνει τη μπάλα στα πουλιά.

Καστίγιο
Σε όλο το ματς ήταν σχεδόν ανύπαρκτος. Δε μπόρεσε να περάσει ούτε έναν προσωπικό αντίπαλο. Σαν να μην έφθανε αυτό ήρθε κ η αποβολή του. Η οποία ήταν 100% άδικη. Ο παίχτης δεν κάνει καμία κίνηση για να παρεμποδίσει τον τερματοφύλακα αντιθέτως γυρνάει την πλάτη κ μένει ακίνητος.

Γιάκομπ
Μπορώ να πω ότι ήταν από τους καλούς. Κέρδισε αρκετές μονομαχίες, έσπασε σωστά την μπάλα και αν ο Καπετάνος έκανε το απλό θα είχε βγάλει κ ασίστ. Στα θετικά το ότι δεν πήρε κάρτα!!!!

Ουμπίδες
Ξεκίνησε δυνατά αλλά μετά χάθηκε. Πιστεύω ότι ήταν λάθος επιλογή το ξεκίνημα του στην ενδεκάδα.

Ακόστα
Έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Σίγουρα πολύ καλύτερος από όσους έχουν παίξει στην αριστερή πλευρά. Έβγαλε μάλιστα μία πάρε βάλε σέντρα στον Καστίγιο ο οποίος εντελώς μόνος του καταφέρνει να χάσει το γκολ.

Μίσελ, Νέτο
Κακές εμφανίσεις με πολλά λάθη τα οποία από τύχη δεν τα πληρώσαμε.

Η διαιτησία
Όσο απαράδεκτη κ αν είναι η ομάδα δεν είναι δυνατόν να έχει τέτοια αντιμετώπιση από τη διαιτησία. Για 2ο ματς (στα 3) μένουμε με 10 παίχτες. Και αν την προηγούμενη φορά ήταν ας πούμε δικαιολογημένο (κατά τη γνώμη πολύ αυστηρή η αποβολή του Σολτάνι) σήμερα ήταν εντελώς αδικαιολόγητη.

Φαίνεται ότι η αντιμετώπιση που έχουμε τόσο από τους διαιτητές όσο κ από το όλο σύστημα δεν έχει αλλάξει από πέρυσι... Οι κάρτες εναντίον μας βγαίνουν με μεγάλη ευκολία ενώ κ οι τιμωρίες είναι οι πιο αυστηρές. Έφαγε ας πούμε 3 αγωνιστικές ο Σολτάνι επειδή πέταξε τη μπάλα στον αντίπαλο. Έλεος...

Η επόμενη μέρα
Δυστυχώς για άλλη μία εβδομάδα θα έχουμε διακοπή στο πρωτάθλημα. Άντε μετά εσύ να βρεις ρυθμό ως ομάδα. Πραγματικά είμαι πολύ απογοητευμένος από την ομάδα. Η μόνη ελπίδα για να μην χαθεί η χρονιά είναι οι 4 που ήρθαν από τον Βόλο να προσαρμοστούν γρήγορα κ να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας. Την αντίθετη περίπτωση δεν θέλω να την σκέφτομαι...

Δηλώσεις του Τσιώλη

 Οι φάσεις του αγώνα

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 2 Οκτωβρίου 2011 στις 9:02 μ.μ.

Δεν χρειάζεται να πω πολλά. Συμφωνώ σε όλα. Ο μλκς ο... ''Νερι'', χάλαγε όλες τις επιθέσεις. Έπαιρνε τη μπάλα στην περιοχή μέσα κι αντί να τραβήξει σουτ μου κάνει τρίπλες! όλο το γήπεδο τον έβριζε. Για να μη μιλήσω για την αποβολή του.

Ο Βελλίδης ήταν εξαιρετικός. Πραγματικά αντρίχιασα με την απόδοσή του. Σταθερότατος με σωτήριες επεμβάσεις. Αξίζει θέση βασικού.

Ο Ντίκο ήταν σταθερός, έσωσε και ένα γκολ. Γενικά εμένα μου εμπνέει μια σιγουριά. Πραγματικά δεν κατάλαβα γιατί αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο. Για να πει ο Τόχα; Έλεος!

Ο Λαζαρίδης ήταν μέτριος. Έχασε κάποιες ευκαιρίες από στημένες φάσεις , αλλά για άλλη μια φορά μπαμ μπουμ ήταν. Δεν ξέρει να παίζει με τη μπάλα κάτω.

Ο Παπαζαχαρίας μάρκαρε σωστά, αλλά φαίνεται ότι δεν έχει επιθετικές αρετές.

Ο Μίσελ βοήθησε αρκετά, αλλά κι αυτός δεν έπιαζε πολύ με τη μπάλα κάτω.

Ο Φατί για άλλη μια φορά μου άρεσε. Έτρεχε, έκοβε.

Ο Νέτο καθυστέρησε πολλές επιθέσεις. Πολύ μέτριος.

Ο Ούμπιντες έδειξε καλά στοιχεία, αλλά όπως πολύ σωστά είπες, δεν βάζεις βασικό έναν παίχτη που αποκτήθηκε 3 μέρες πριν.

Ο Γιάκομπ προσπάθησε, αλλά δεν μπορούσε μόνος του. Δεν μου φάνηκε πάντως ο επιθετικός με το εύκολο γκολ.

Ο Καπετάνος ήταν επιεικώς απαράδεκτος.

Sifakis3

VardARIS είπε... 3 Οκτωβρίου 2011 στις 1:14 π.μ.

Συμφωνώ Red 100% με τα γραφόμενά σου. Μεγάλες οι ευθύνες του Τσιώλη για την εικόνα που επιδεικνύει η ομάδα. Φθάνει με τα πειράματα. Πειράματα κάναμε εδώ και 5 μήνες που δίναμε φιλικά. Όχι τώρα στα επίσημα.

Η ομάδα έπρεπε να έχει ένα πλάνο παιχνιδιού το οποίο θα προσαρμόζονταν ανάλογα με το παιχνίδι. Δεν γίνεται ακόμη να επιμένουμε στον ρόμβο, όταν η εικόνα της ομάδας φωνάζει ότι δεν μπορεί να παίζει με έναν καθαρόαιμο αμυντικό χαφ! Δεν γίνεται να βλέπουμε αυτόν τον Τόχα. Δεν γίνεται να βλέπεις ότι ο Καπετάνος δεν τραβάει και συνεχώς να βγάζει 90λεπτα. Δεν γίνεται να δοκιμάζεις τον Καπετάνο ως αριστερό μπακ. Δεν γίνεται να έχεις στην αποστολή σου έναν καθαρόαιμο επιθετικό, ενώ έχεις και τις λύσεις των μικρών.

Δε λέω ότι δεν έχουν και ευθύνη οι παίκτες. Να μην παρεξηγηθώ και να μου πείτε μερικοί ότι κράζω τον Τσιώλη, για τον λόγο ότι θέλω να απομακρυνθεί. Να μείνει ο Τσιώλης, όχι ξανά αλλαγές προπονητών μέσα στη μέση της χρονιάς. Δυστυχώς όμως ο χρόνος και τα αποτελέσματα πιέζουν αφόρητα. Πρέπει να δει τα λάθη του και να τα διορθώσει. Να μην μασήσει ούτε από ονόματα, ούτε από χαρτάκια, ούτε από τίποτα. Ας κάνει αυτό που πρέπει για να έχει και τη συνείδησή του καθαρή.

Το θετικό στην όλη υπόθεση είναι ότι Ούμπιδες, Ακόστα και Σανκαρέ θα βελτιώσουν κάπως την εικόνα. Δεν γίνεται...

Ηρεμία, ψυχραιμία και πάμε για το διπλό πλέον! Χάθηκαν άλλοι 2 εύκολοι πόντοι... Άντε τώρα 2 εβδομάδες μανούρα στα ράδια και μίρλα! Ευτυχώς που λείπω Αγγλία και δεν θα τα ακούω...

VardARIS είπε... 3 Οκτωβρίου 2011 στις 1:25 π.μ.

Να μην ξεχάσω: ο Νέτο ως δεξί μπακ είναι η χαρά των αντίπαλων μεσοεπιθετικών. Σήμερα κατάφερε να μεταμορφώσει τον Βλαχοδήμο στο 2ο ημίχρονο ως Κριστιάνο Ρονάλντο... Έδινε συνεχώς οδηγίες με τα χέρια στους συμπαίκτες του για το πού να τοποθετηθούν, ενώ ο ίδιος έχανε τον προσωπικό του αντίπαλο. Όποτε ήθελε ο αντίπαλος, έκανε σέντρα ή μπούκα προς τα μέσα. Απλά Τ-Ρ-Α-Γ-Ι-Κ-Ο-Σ...

Πραγματικά δεν ξέρω τι να προτιμήσω. Παπαζαχαρία δεξί μπακ, ή Νέτο?

KANTHAR0S είπε... 3 Οκτωβρίου 2011 στις 1:36 π.μ.

Ο Τσιώλης φέρει ευθύνη, ναι. Η ομάδα φαίνεται αποπροσανατολισμένη και μπερδεμένη. Δεν με νοιάζει.

Θα στηρίξω τον προπονητή, θα στηρίξω την ομάδα. Γιατί; Διότι, δεν υπάρχει άλλη λύση. Κριτική ναι, μηδενισμοί όχι. Έχει τεράστια διαφορά. Ας πιστέψουμε τον Τσιώλη. Ας πιστέψουμε στην ομάδα. Θα υπάρξει βελτίωση.

ΝΑVAS είπε... 3 Οκτωβρίου 2011 στις 12:46 μ.μ.

ΟΚ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΡΑΓΙΚΗ ΜΠΑΛΑ ΙΣΩΣ ΤΗΝ ΧΟΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ.ΙΣΩΧ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΚΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΤΙ ΛΕΓΑΜΕ ΠΕΡΣΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΤΣΙΩΛΗΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.

ΔΙΩΞΙΜΟ ΤΟΥ ΤΣΙΩΛΗ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΑΛΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ.ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ.ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΑΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΑΚΟΜΑ.Ο ΤΣΙΩΛΗΣ ΠΑΝΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΕΡΓΟ.ΣΕ ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΠΩΣ Ο ΑΡΗΣ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΥΤΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ.

ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΕΣΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε... 3 Οκτωβρίου 2011 στις 8:23 μ.μ.

Τα έχω χαμένα με τους μεταγραφικούς σχεδιασμούς σε αυτό τον σύλλογο (ποδόσφαιρο & μπάσκετ)...
Ο Τσιώλης πρέπει να γίνει Κούπερ και να συμμαζέψει την διοίκηση,τους παίκτες και τους σουπεράδες.Να δουλέψει όπως θέλει ,με όποιους θέλει...
Άκου εκεί να μιλά με τον Αθανασιάδη για να επιτρέψει στους σουπεράδες να μιλήσουν με τους παίκτες μας...
Προβλέπω δύσκολη χρονιά γιατί έχουν γίνει λάθη (βλέπε ρόστερ 37 παικτών αν θυμάμαι σωστά).
Μην ξεχνάτε ότι με Κούπερ υπήρχε ένα ρόστερ με ξεκάθαρους ρόλους γυμνασμένο σε ευρωπαικές ταχύτητες πέρα από την εμμονή του στο δυσκοίλιο 4-4-2.
Έβλεπες έναν Πρύττα,ένα Λαζαρίδη και ένα Βαγγελή...τρεχαντήρια.
Έβλεπες μια ομάδα να αμύνεται όλη ομαδικά ,χωρίς να υπάρχει κάποιος Βιτόλο-Σιμάο,Καρντόσο-Ντιέ που δεν γλυτώνεις από τα τρεξίματά τους(τέτοιον παίκτη δεν έχουμε για άλλη μια χρονιά παρεμπιπτόντως),και μια ομάδα να επιτίθεται με σχέδιο και όχι ατομικά (βλέπε Καστίγιο και άλλους πολλούς με χάλια συμπεριφορά μες στο γήπεδο-στις προπονήσεις/επίσημα ματς & στην εξωγηπεδική ζωή) και μαζεμένοι όλοι γύρω από την αντίπαλη περιοχή για να φας την κόντρα μετά!Ο Τσιώλης πρέπει να δουλέψει την ομάδα,να πάρει κεφάλια,να πιστέψει στον εαυτό του και να εμπνεύσει τους παίκτες...

Ανώνυμος είπε... 3 Οκτωβρίου 2011 στις 8:31 μ.μ.

Ξέχασα να πω,ότι συμφωνώ ,με πολλά από αυτά που γράφεται..Όλοι οι παίκτες είναι χειρότεροι από πέρσι ατομικά (βλέπε Νέτο,Τόχα και άλλοι πολλοί)και δεν ξέρω ποιοι από όλα τα ταλέντα που έχουμε θα τα εξελίξουμε ως σύλλογος(βλέπε Βέλλιο που γλίτωσε και γίνεται παικταράς σιγά-σιγά στην Έβερτον) και δεν θα μείνουν στο ράφι...Α, καλά να πάθουμε με τους Καστίγιο,Σολτάνι,Τόχα,Γκαρσία και λοιπούς με τα υψηλά συμβόλαια που τους υπογράψαμε...ενώ δεν προσφέρουν!!!

Skolix είπε... 3 Οκτωβρίου 2011 στις 10:56 μ.μ.

Προσωπικα, παρότι είχα γράψει εξαρχής ότι η ομάδα δεν πείθει και ότι ο ενθουσιασμός που υπήρχε ήταν αδικαιολόγητος, θα κάνω υπομονή, γιατί πιστεύω ότι θα υπάρξει βελτίωση, κυρίως με την προσθήκη των παικτών από Βόλο.

VardARIS είπε... 3 Οκτωβρίου 2011 στις 11:34 μ.μ.

Skolix φίλε, δεν γίνεται να μην υπάρχει βελτίωση έτσι και αλλιώς... χειρότερα δεν γίνεται!!!

Προσωπικά δεν είχα εικόνα του Ακόστα, αλλά λίγο που τον είδα φάνηκε μια χαρά παίκτης. Και αν στη θέση του Καστίγιο ήταν ο Γιάκομπ την "άχαστη" εκείνη κεφαλιά θα την είχε καρφώσει και τώρα θα λέγαμε άλλα...

Και ο Σανκαρέ είναι βέβαιο ότι θα δώσει πολύ δύναμη και θα μας δυναμώσει και στην "εναέρια κυκλοφορία".

RedDragon είπε... 4 Οκτωβρίου 2011 στις 10:18 π.μ.

Το θέμα είναι ότι το ματς με τον Εργοτέλη αποκτά χαρακτήρα τελικού. Πράγμα που σημαίνει ότι η ομάδα θα έχει ακόμη μεγαλύτερη πίεση και άγχος για το αποτέλεσμα.

Διότι ΑΝ ΔΕΝ κερδίσουμε τον Τέλη μετά ακολουθούν Παοκ εντός, Αεκ εκτός, Οσφπ εντός...

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι μπορεί να μείνουμε πολύ χαμηλά στη βαθμολογία... μα πολύ χαμηλά...

VardARIS είπε... 4 Οκτωβρίου 2011 στις 10:23 π.μ.

Κάθε ματς είναι τελικός πλέον. Ειδικά αν το πρωτάθλημα παραμείνει με 13 ομάδες...