Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Άρης - Ολυμπιακός 59 - 80

Το αποτέλεσμα του 1ου επίσημου παιχνιδιού μας ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο. Όποιος είχε αυταπάτες ότι θα μπορούσαμε να "χτυπήσουμε" τον Ολυμπιακό μάλλον δεν νιώθει από μπάσκετ.

Εγώ αυτό που περίμενα να δω στο χθεσινό παιχνίδι ήταν πως θα σταθεί η ομάδα απέναντι σε έναν πολύ καλύτερο αντίπαλο σε επίσημο ματς.

Υπήρξαν κάποια στοιχεία που μου άρεσαν αλλά κ κάποια που με απογοήτευσαν...


Το ματς ξεκίνησε πολύ άσχημα με την ομάδα να κυνηγάει στο σκορ από την αρχή. 0-8 νομίζω ήταν στο ξεκίνημα. Γενικά το παιχνίδι πήγε έτσι, ο ολυμπιακός να έχει μία διαφορά 10-15 πόντους, να χαλαρώνει, εμείς να μειώνουμε, μετά να μας πιέζουν κ να ξαναμεγαλώνει η διαφορά.

Σε κάποια φάση η ομάδα στο 3ο δεκάλεπτο μείωσε στους 6 πόντους παίζοντας κάπως υποφερτή άμυνα κ με καλές επιλογές στην επίθεση. Για πότε όμως η διαοφορά πήγε στους 21 πόντους δεν το πήραμε χαμπάρι.

Από αυτά που είδα χθες έχουμε μεγάλο πρόβλημα στους ψηλούς κ στα ριμπάουντ. Ο ολυμπιακός έπαιρνε δεύτερες επιθέσεις συνεχώς. Το πρόβλημα με τους ψηλούς φάνηκε κ στην επίθεση όπου δεν μπορέσαμε να πάρουμε σκορ από αυτούς καθόλου.

Ας δούμε λίγο πως πήγαν οι παίχτες:

Οι Θετικοί

Άντριαν Όλιβερ (16π., 6/8δπ., 5/10δπ., 0/4τρ., 3ασ., 2λ. σε 33')
Ο καλύτερος από τον Άρη. Παίρνει πολλές προσπάθειες αλλά σκοράρει κ αρκετά. Εμένα μου φαίνεται ότι είναι λίγο "πουλί". Δεν ξέρω αν θα ανταπεξέλθει στο Ελληνικό πρωτάθλημα όπου πέφτει το ξύλο της αρκούδας...

Δημήτρης Βεργίνης (9π., 3/6δπ., 1/4τρ., 2ρ., 2κλ., 1λ. σε 23')
Μου άρεσε πολύ ο Βεργίνης. Πήρε προσπάθειες, έβαλε σουτ, προσπάθησε στην άμυνα. Περιμένω πολλά φέτος από αυτόν.

Νταν Μαυραϊδής (9π., 2ρ., 1κλ. σε 26')
Μπορώ να πω ότι μου άρεσε ο συγκεκριμένος παίχτης. Σίγουρα θέλει χρόνο κ πρέπει να πάρει περισσότερες προσπάθειες πάνω του.

Οι υποσχόμενοι

Ντομινίκ Τζέιμς (2π., 1/7δπ., 0/3τρ., 1ρ., 1ασ., 3λ. σε 17')
Δε μπορεί να κριθεί διότι ήρθε προχθές στην ομάδα. Ήταν αρκετά άστοχος αλλά δεν το πήραμε για να σκοράρει αλλά για να οργανώνει. Αν μας βγει αυτός ο παίχτης κάτι θα γίνει...

Ματέι Κρούσιτς (4π., 2/2β., 1/4δπ., 8ρ., 1κοψ., 1λ. σε 18')
Δε μπορεί να κριθεί επαρκώς γιατί είναι λίγες μέρες στην ομάδα. Δυνατός παίχτης κ λίγο βαρής. Μπορώ να πω ότι μου άρεσε κ περιμένω περισσότερα από αυτόν. Αλλά πρέπει να τον δούμε πρώτα...


Οι αρνητικοί

Σέρτζιο Κιρούς (4π σε 14')
Πολύ λίγος. Ούτε προσπάθειες πήρε ούτε έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει στο σκοράρισμα. Αναρωτιέμαι ένας Έλληνας πιτσιρίκος πόσο χειρότερος μπορεί να είναι.

Χρήστος Ταπούτος (8π., 6/6β., 1/7δπ., 0/2τρ., 8ρ., 3ασ. σε 30')
Ο Ταπούτος για ένα ακόμη ματς έβγαλε το γνωστό αδιάφορο κ βαρεμένο στυλ παιχνιδιού του. Λες κ ήταν σε άλλο γήπεδο. Είναι ένας παίχτης με πολλές δυνατότητες αλλά επειδή χάνεται μέσα στο γήπεδο δεν έχει καταφέρει τόσα χρόνια να κάνει το βήμα παραπάνω.


Μιχάλης Τσαϊρέλης (4π., 2/3δπ., 3ρ., 1λ. σε 13')
Αν δεν καταφέρει να δείξει κάτι κ φέτος τότε θα είναι ένα ακόμη ταλέντο που έμεινε ταλέντο... στο συγκεκριμένο ματς δεν έδειξε πολλά...


Σαμ Μάλντροου (3π., 1/2τρ., 1ρ., 4κοψ., 2λ. σε 19')
Το μόνο που αξίζει να κρατήσουμε είναι τα 4 κοψίματα. Αλλά αρκεί αυτό για το 4αρο-5αρι που έφερες από Αμερική; Μάλλον όχι.

Άλλα νέα για το μπάσκετ:

Περιμένουμε τον Τσαλδάρη
Ο παίχτης από ότι ακούγεται έχει συμφωνήσει αλλά περιμένει κάποιες "εγγυήσεις" για τα λεφτά του. Ο καλός Τσαλδάρης χρειάζεται στην ομάδα αλλά όπως διάβασα κ αλλού η ομάδα μάλλον χρειάζεται περισσότερο ένα 5άρι...

Φήμες για Χατζηβρέττα
Λόγου του ότι ο Παννελλήνιος με τον οποίο είχε συμφωνήσει δε πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής αλλά κ λόγω των πολλών χρημάτων που του χρωστάμε ίσως τελικά να έρθει στην ομάδα. Εγώ προσωπικά τον θέλω περισσότερο από κάτι ότι να'ναι ξένους...

Σκορδίλης
Η τραγική οικονομική μας κατάσταση φαίνεται κ στην περίπτωση του. Μπορεί να κερδίσαμε τη δικαστική διαμάχη κ να πρέπει να του πληρώσουμε μόνο τα δεδουλευμένα αυτά όμως δεν είναι κ λίγα. Είναι κάπου ανάμεσα στα 90 με 110 χιλ...

Αναβολή της Α1
Όπως έχει γίνει γνωστό αναβλήθηκε η έναρξη του πρωταθλήματος διότι δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση με τα τηλεοπτικά. Μια απόφαση την οποία στήριξαν τόσο ο Άρης όσο κ ο Παοκ κ ο Πανιώνιος ενώ καταψήφισαν οι "μεγάλοι", Ολυμπιακός κ Παναθηναϊκός. Απόδειξη τού ότι όταν ενωθούν οι μικρομεσαίοι μπορούν να πάνε κόντρα στους "μεγάλους" οι οποίοι παίρνουν κ το μεγαλύτερο (πολύ πολύ μεγαλύτερο) κομμάτι τις πίτας των τηλεοπτικών κ γενικά κάνουν ότι θέλουν στο Πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα επομένως που μπήκε κ στο arisgod δεν ισχύει κ περιμένουμε να δούμε πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Κλήρωση του Eurocup
Όπως αναμενόταν η κλήρωση του Eurocup μας έφερε αντιμέτωπους με πολύ εύκολους αντιπάλους. Εύκολους για παλιά δεδομένα. Για τα φετινά δεν είμαι κ τόσο σίγουρος. Κληρωθήκαμε με τις Νιμπουρκ (Τσεχία), Γκαστέρα (Ολλανδία), Ρουντούπις (Λιθουανία). Τις ομάδες όχι απλά δεν τις γνωρίζω αλλά ούτε ακουστά τις έχω! Πατήστε στα links για να μάθετε λεπτομέρειες.

Αν δεν καταφέρουμε να προκριθούμε από αυτόν τον όμιλο τότε μιλάμε για μεγάλα χάλια...







2 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 13 Οκτωβρίου 2011 στις 12:29 μ.μ.

Το πιστεύεις δεν το πιστεύεις, ο Τσαϊρέλης μου έδειξε σε 14 λεπτά πράγματα που δεν τα έχω δει από τον ίδιο σε τρία χρόνια.

Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ δεν με γέμισε. Πρώτη εμφάνιση θα μου πεις. Ακριβώς αυτό. Δεν παίζεις με αυτό το στυλ στην πρώτη σου εμφάνιση. Δεν τραβάς προσπάθειες από τα μαλλιά. Εκτός αν είσαι τοπ επιπέδου που δεν νομίζω να είναι με τα λεφτά που πληρώνεται.

Θέλουμε έναν ψηλό και έναν τριάρι. Ο Κέρους έδειξε ότι θέλει ανοιχτό γήπεδο, αλλά δεν ξέρω αν μπορούμε να το προσφέρουμε.

Σε γενικές γραμμές είναι πολύ νωρίς για να πούμε το οτιδήποτε. Θα πάρουμε κάποια παινχίδια, θα χάσουμε κάποια άλλα. Εχω πίστη και μακάρι να έμενα Σαλονίκη και να πήγαινα σε κάθε ματς στο Παλέ.

Ανώνυμος είπε... 13 Οκτωβρίου 2011 στις 3:21 μ.μ.

Συμφωνώ με τον Kanthar0s. Έχουμε πρόβλημα στα ριμπάουντ.Και στα επιθετικά αλλά και στα αμυντικά. Μπορεί πιστεύω ο Τσαλδάρης να βοηθήσει. Ο Βεργίνης θα εξελιχθεί πολύ με παιχνίδια στα πόδια του. Είναι ταλέντο. Τώρα για την κλήρωση, εγώ ούτε να τις προφέρω δεν μπορώ τις ομάδες!

Sifakis3