Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Μεταγραφές & Αποδεσμεύσεις No 6: Μανώλης Παπαστεριανός, Θανάσης Τοπούζης, Κώστας Μενδρινός

Μανώλης Παπαστεριανός
"Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνούς μέσου Μανώλη Παπαστεριανού. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών με την ομάδα του ΑΡΗ. Έχει γεννηθεί στις 15/08/1987, έχει ύψος 1.79 και είναι 72 κιλά. Από το 2006 αγωνίζεται με την φανέλα του Ηρακλή έχοντας 106 συμμετοχές και 5 γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδας. Είναι δύο φορές διεθνής με την εθνική ελπίδων". 


Οι δηλώσεις που έκανε: "Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που πλέον θα αγωνίζομαι σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΑΡΗΣ. Ζω στη Θεσσαλονίκη και ξέρω τι σημαίνει να φοράς τη φανέλα του ΑΡΗ. Ξέρω ότι με περιμένει πολύ δουλειά για να καλύψω και το έδαφος σε σχέση με τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου που προπονούνται εδώ και έναν μήνα υπό τις οδηγίες του κ. Τσιώλη. Πιστεύω ότι θα μπορέσω να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα και να εκπληρώσουμε τους στόχους μας ώστε να ικανοποιήσουμε και τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να ενσωματωθώ στην ομάδα και να μπω σε κανονικούς ρυθμούς προετοιμασίας". 


Οι χρονιές που είχε με τον Ηρακλή:
2006-2007: 18 συμμετοχές, 1 γκολ.
2007-2008: 16 συμμετοχές.
2008-2009: 28 συμμετοχές, 3 γκολ.
2009-2010: 22 συμμετοχές
2010-2011: 22 συμμετοχές


Φέτος δεν είχε καλή χρονιά στον συμπολίτη, οι εμφανίσεις του κυμάνθηκαν στο επίπεδο του μετρίου. Το θέμα είναι πώς θα μπορούσε να ξεχωρίσει σε έναν σύλλογο που όδευε ολοταχώς για την Β΄ Εθνική. Τι κίνητρο θα μπορούσε να έχει ένας παίκτης όταν βλέπει τους ίδιους 1000 κάθε εβδομάδα στις κερκίδες του γηπέδου του, ή όταν ήταν απλήρωτος για 7-8 μήνες? 


Μακάρι πάντα να βγάζει το ίδιο (και ακόμη περισσότερο) πάθος που έδειχνε όταν έπαιζε ως αντίπαλός μας. Υπήρχαν στιγμές φέτος στο Χαριλάου, που ήθελε πολλά μπινελίκια καθώς έπαιζε με πολύ ψυχή και τσαμπουκά, σε σημείο προκλητικό για εμάς. Μακάρι έτσι πλέον να εκνευρίζει τους αντίπαλους οπαδούς...


Αυτό που πρέπει να γνωρίζει είναι πως στη συγκεκριμένη θέση υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός (Φατί, Τόχα, Πορτίγια, Πρίττας, Κατίδης, Οικονομόπουλος, Καπετάνος), οπότε θα πρέπει να τα δώσει όλα. Η διοίκηση καλά έκανε και επένδυσε πάνω του, έστω και αν η ομάδα στη συγκεκριμένη θέση ήταν υπερ-πλήρης, καθώς θα ήταν κρίμα να χανόταν μια τέτοια ευκαιρία σαν αυτή του Μανώλη Παπαστεριανού. 


Εγώ με τη σειρά μου να καλωσορίσω στην οικογένεια του Άρη τον Μανώλη. Θα του ευχηθώ μόνο επιτυχίες, μακριά από τραυματισμούς και κατάρες από υπερήλικες συμπολίτισσες. 


Δύο πολύ όμορφα γκολ που πέτυχε:




Θανάσης Τοπούζης
"Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Θανάση Τοπούζη για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο διεθνής με την Εθνική Νέων επιθετικός υπέγραψε σήμερα το συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται ως κεντρικός επιθετικός έχει γεννηθεί στις 28/03/1992 και πέρυσι αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ του Άρη στο πρωτάθλημα Κ-20 με 11 γκολ". 


Πριν 2-3 εβδομάδες σχολιάζαμε το γεγονός ότι χάθηκε αυτό το ταλέντο από τον Άρη μας, αλλά τελικά η διοίκηση μας διέψευσε. Προφανώς υπήρξαν κάποιες δυσκολίες για την υπογραφή του επαγγελματικού συμβολαίου οι οποίες εν τέλει ξεπεράστηκαν. Μακάρι το παιδί να έχει την εξέλιξη που και ο ίδιος και εμείς επιθυμούμε.

Κώστας Μενδρινός
"Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας κοινή συναινέσει με τον ποδοσφαιριστή Κώστα Μενδρινό. Τον ευχαριστεί για την προσφορά του μέχρι σήμερα και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του". 


Μια κίνηση απόλυτα λογική την οποία όλοι περιμέναμε. Ο παίκτης "πλήρωσε" το γεγονός ότι οι συνομιλίες για τα στημένα βγήκαν στο φως της δημοσιότητας. Μπορεί τελικά να μην αποδείχθηκε τίποτα, καθώς φαινόταν να συνομιλεί για το πώς μπορεί να στηθεί η σέντρα του αγώνα, αλλά τελικά δεν έγινε κάτι τέτοιο.

Πάντως είναι καλύτερο και για τον ίδιο η φυγή του, καθώς ο κόσμος θα ήταν από εδώ και πέρα προκατειλημμένος προς το πρόσωπό του. Ο Έλληνας δε θέλει και πολύ για να σου κρεμάσει την ταμπέλα... Και δυστυχώς για τον Μενδρινό αυτή η ταμπέλα του ποδοσφαιριστή που μπορεί να στοιχηματίσει υπέρ ή κατά της ομάδας του έχει ήδη κρεμαστεί (έστω και αν όλοι οι ποδοσφαιριστές μπορεί να κάνουν κάτι ανάλογο).

Αν και δεν ήρθε με τις καλύτερες προϋποθέσεις πέρυσι στην ομάδα, τελικά οι εμφανίσεις του ζέσταναν τον κόσμο και οι περισσότεροι τον θέλαμε στην ομάδα μας. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στη σχετική ψηφοφορία που διενεργήσαμε στο blog η πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της παραμονής του (πριν βγουν στον αέρα οι κασέτες):


Πώς σας φάνηκε ο Μενδρινός:
67,39% Θεωρώ ότι έδειξε καλά στοιχεία αλλά μπορεί πολύ παραπάνω. Ας τον δούμε και του χρόνου...
19,57% Άλλοτε ήταν καλός και άλλοτε όχι. Η ομάδα θέλει παίκτες με επιθετική δραστηριότητα. Μόνο για πάγκο, αν μείνει.
8,7% Μου άρεσε, πολύτιμο εργαλείο των προπονητών, τον θεωρώ βασική μονάδα.
4,35% Δε μου άρεσε καθόλου, μπορούμε να βρούμε άλλον καλύτερο.



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 27 Ιουλίου 2011 στις 9:28 μ.μ.

Ο Παπαστεριανός είναι μία πάρα πολύ καλή κίνηση και αξίζει μπράβο η διοίκηση. Πολύ καλός κόφτης, με αρκετές δημιουργικές ικανότητες, πιστεύω πως θα βοηθήσει πολύ στο ανασταλτικό κομμάτι. Σημαντικό το ότι βγάζει περίσσιο πάθος στο παιχνίδι του και αξιοσημείωτο το γεγονός ότι μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις (αμυντικό χαφ-με Τσιώλη προτιμότερο κόφτης-, 8αρι, δεξί-αριστερό μπακ, κεντρικός αμυντικός). Καλή επιτυχία Μανόλη.

Ο Τοπούζης έχει ταλέντο και θα βοηθήσει -τον προτιμώ απ' τον Κανούλα, που απ' ότι έχω συμπεράνει είναι χάλι μαύρο. Σωστή κίνηση η πρωόθησή του.

Για τον Μενδρινό, τώρα το περίμενα ότι θα φύγει ανά πάσα στιγμή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν περίμενα την εμπλοκή του στα στημένα, μιας και τον είχα για άψογο επαγγελματία (το οποίο σίγουρα το έχει ο Παπαστεριανός).

Sifakis3

RedDragon είπε... 28 Ιουλίου 2011 στις 10:02 π.μ.

Επειδή τον τελευταίο καιρό λόγω έλλειψης ειδήσεων άκουγα κ άλλα ραδιόφωνα πέρα από το AriFM, άκουγα στον Ραπτόπουλο τον βλάκα τον Κόκκινο να λέει ότι ο Παπαστεριανός δεν θα πάει με τίποτα στον Άρη...

Μπορεί να πάει στην Άεκ ή στο εξωτερικό αλλά όχι στον Άρη... Είχε πληροφορίες... Έγκυρος δημοσιογράφος...

Αναρωτιέμαι πως μερικοί άνθρωποι βγάζουν λεφτά από τη δημοσιογραφία κ από το ραδιόφωνο...

VardARIS είπε... 28 Ιουλίου 2011 στις 10:16 π.μ.

Μια και αναφέρεις τον Κόκκινο, επειδή άκουγα και εγώ τις εκπομπές του, κάποια στιγμή το έδινε ως σίγουρο ότι δε θα πραγματοποιηθεί τελικά η μεταγραφή του Παπαστεριανού στον Άρη, ενώ στην αρχή έλεγε:
"Θα είναι ανόητος αν πάει ο Παπαστεριανός στον Άρη". Όταν τον κάλεσαν τηλεφωνικά αρειανοί και τον έκραζαν, τα γύρισε και έλεγε ότι "θα είναι ανόητος αν επιλέξει τον Άρη, καθώς έχει προτάσεις και από το εξωτερικό"... Τι να πεις για αυτόν τον κομπλεξικό!!!

Υ.Γ. Βγαίνουν και κάποιες άλλες ηλικιωμένες, και λένε ότι μέτριος παίκτης κλπ... Θα τον δούμε